Fribourg – Stavanger 0:1 (kon.) | Frölunda – Eisbären 7:1 (kon.) | HC Slovan – Mnichov 1:4 (kon.)
Fehérvár – Rögle BK 1:2 (kon.) | Katowice – Zürich 2:1 (po pr.) | Rapperswil – Tappara 1:3 (kon.)
Grenoble – Mountfield HK cz 3:4 (kon.) | Salzburg – Ilves 2:3 (po pr.)
konec
Fribourg-Gottéron
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Stavanger Oilers
Sobota 03.09.2022, 15:00 • BCF Arena, Fribourg • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to z tohoto zápasu vše, prozatím se s Vámi loučím a za chvíli se budu těšit u zápasu mezi Fehérvárem a Rögle, konkrétně v 18.00 hodin. Do té doby, na počtenou! (17:22:35)
     
    Skromná gólová bitva je úspěšně za námi! Stavangeru stačila ve Fribourgu na tříbodové vítězství pouze jediná gólová trefa, konkrétně z hokejky Ludviga Hoffa z šesté minuty ukání. Domácí hokejisté se i přes velkou snahu neprosadili a brankář Holm udržel čisté konto. Stavanger si odváží ze svého tripu celkem čtyři body a do domácích odvet půjde v dobré pozici.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Tohle bylo velmi těsné! Kotouč se už klouzal po vyhození z hostující strany do domácí branky, ale Gunderson na poslední chvíli vyndal puk ven.
     
    59:43
    Teď si hosté nerozuměli a s vyhozením kotouče to přehnali. Puk totiž letí přes všechny čáry na zakázané uvolnění a hra se za chvíli vrátí před Holma.
     
    59:15
    Domácí uzamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu a Bertschy kombinoval spolu se svými spoluhráči. Tahle kombinace však k úspěchu nevedla.
     
    58:49
    V tomto čase si domácí trenéři vzali oddechový čas na poradu, aby sdělili pokyny na závěrečné vteřiny základní hrací doby. Hughes na střídačce.
     
    58:29
    Pozor, brankář Hughes už míří na střídačku a domácí hokejisté to zkouší se šesti bruslaři v poli. Mezitím Holm úspěšně odolává ofenzivě domácího Fribourgu.
     
    58:21
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Sprunger hledal svou křižnou přihrávkou spoluhráče na druhé straně, nicméně přihrávka byla nepřesná a končí u mantinelu.
     
    57:43
    Mauldin spěchal za kotoučem do rohu kluziště a hosté o pár vteřin později vyhodili puk alespoň do neutrální zóny. Domácí tým však znovu podniká útočnou akci.
     
    57:25
    Patrick Ulriksen úspěšně pracoval za svou brankou a kotouč se vzápětí dostal až do brankoviště hostí. Tam byl znovu pozorný Holm, který přerušil hru.
     
    56:51
    Hosté už hrají na jistotu. Kissel spolu se svými spoluhráči pouze nahodili kotouč co nejdál od své branky a vydali se střídat. Domácím čas ubíhá rychle.
     
    56:10
    Juuso Vainio obdržel přihrávku ve středním pásmu a domácí hokejisté posléze neúspěšně založili další útočnou akci. Hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    55:21
    Desharnais spěchal za nahozeným kotoučem do útočného pásma, ale domácí útočník si neproklestil cestu před posledního obránce hostujícího celku.
     
    54:32
    Sutter si sebral kotouč v obranném pásmu a chvíli to vypadalo, že rozhodčí bude pískat zakázané uvolnění na straně hostí. Nestalo se tak, hraje se dál.
     
    53:01
    Bertschy už číhal na případnou dorážku v hostujícím brankovišti, Holm vyhlížel puk mezi bruslemi několika hráčů a kotouč se posléze dostal pro hosty do bezpečí.
     
    52:08
    Až nyní se hosté z Norska na delší časový úsek dostali do útočného pásma a otupili tlak ze strany domácího celku. Hráči v bílých dresech následně stihli i vystřídat.
     
    51:06
    Holm pohotově zasáhl proti nebezpečné střele z mezikruží a znovu podržel svůj celek. Stavanger je v posledních minutách příliš pasivní, což se mu nemusí vyplatit.
     
    50:45
    Mauro Dufner dostal přihrávku na modrou čáru, ale domácí obránce si netroufl na střelu, a raději tak poslal kotouč zpátky do hloubi útočného pásma.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 6. Hoff (Kristiansen, Klavestad)


    Fribourg-Gottéron: Hughes (Berra) – Jecker, Gunderson, Vainio, Diaz, Dufner, Sutter, Chavaillaz – Marchon, Desharnais, Bertschy – Jörg, Walser, Rossi – Mottet, De la Rose, Bykov – Kuokkanen, Schmid, Sprunger – Binias.
    Trenér: Christian Dubé

    Stavanger Oilers: Holm (Partanen) – Ulriksen, Lefebvre, Sveum, Klavestad, Aarthun, Rokseth, Higson – Kissel, Gervais, Mauldin – Hoff, Beck, Karlsen – Bittner, Strandborg, Kristiansen – Hurrød, Paulsen, Henriksen – Faret.
    Trenér: Todd Bjorkstrand

    Rozhodčí: Moschen, Borga – Fuchs, Stalder
    thejrc.org