Färjestad – Straubing 6:1 (kon.) | Skellefteå – Třinec cz 3:2 (po pr.) | Sparta – Luleå cz 2:3 (kon.)
Belfast Giants – Davos 3:6 (kon.) | TPS – Zug 0:4 (kon.) | Jukurit – Aalborg 5:3 (kon.)
Wolfsburg – Lublaň 7:2 (kon.) | Cracovia – Villach 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Luleå Hockey
Neděle 04.09.2022, 16:00 • Sportovní hala Fortuna, Praha • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:23:32)
     
    Máme dobojováno! Lulea si po zodpovědném výkonu v obranných řadách odváží z Prahy cenné tři body za vítězství 3:2. Rozhodující branku obstaral až v závěrečných minutách obránce Oscar Engsund. Sparťané na svého soupeře znovu nestačili a musí skousnout porážku.
     
    Konec zápasu.
    59:57 Miroslav FORMAN - 2:3
     
    59:57
    Sparta právě vstřelila branku! Pozor, pouhé tři vteřiny před koncem základní hrací doby se trefil do poloodkryté branky útočník MIROSLAV FORMAN. Asistence: Jan Buchtele, Jakub Konečný.
    58:39 Oscar ENGSUND - 1:3
     
    58:39
    Luleå právě vstřelila branku! Teď se to ovšem hostům už podařilo a Lulea si odveze z Prahy vítězství. OSCAR ENGSUND po přejezdu modré čáry bez obtíží poslal kotouč do opuštěné sparťanské branky a pojistil vítězství svého týmu. Asistence: Isac Brännström, Juhani Tyrväinen.
     
    58:08
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Jeden z hostujících hráčů, zřejmě útočník Shinnimin, mohl poslat puk do sítě. Hráč Luley však mířil těsně vedle branky.
     
    57:44
    Hosté hrají na jistotu a ukrojili další cenné vteřinky z časomíry. Lulea poslala kotouč až na zakázané uvolnění a hra se vrátí zpátky před brankáře Lassinanttiho.
     
    57:37
    Pozor! Brankář Kořenář už nyní zůstává na střídačce a sparťané to zkouší se šesti bruslaři v poli. Za malou chvíli bude následovat vhazování před Lassinanttim.
     
    57:33
    V témže čase si sparťanská střídačka vzala oddechový čas na poradu, aby trenéři sdělili pokyny směrem ke svým svěřencům na závěr třetiny.
     
    57:33
    Gustaf Thorell se probíjel do útočného pásma přes posledního hostujícího obránce a brankář Lassinantti raději ukryl kotouč do své lapačky. Hra je přerušena.
     
    56:46
    Sobotka najel do útočného pásma středem kluziště, předal kotouč svému spoluhráči a sparťané posléze rozvlnili vnější síťku.
     
    56:28
    Lulea nepřestává být aktivní a snaží se pojistit si vítězství. Kořenář ovšem společně se svou defenzivou nepřipouští další komplikace. Skóre zůstává neměnné.
     
    55:50
    Graňák musel se svým parťákem v obraně přišlápnout zpátky do obranného pásma, kde však sparťané celou situaci bez obtíží zvládli a přenesli hru na druhou stranu.
     
    55:39
    Buchtele našel při přejezdu útočné modré čáry ve druhé vlně Formana, jehož propagační střelu ukryl pohodlně do své lapačky připravený Lassinantti.
     
    55:03
    Formace Konstantina Komareka si nerozuměla při svém přechodu do útočného pásma a rozhodčí píská postavení mimo hru. Sudí tak přerušuje hru.
     
    54:40
    Domácím hráčům se čas na vyrovnání rychle krátí a Lulea je necelých šest minut blízko druhému vítězství v základní skupině Ligy mistrů. Hra pokračuje dál.
     
    54:18
    Němeček se musel po vhazování ve středním pásmu vrátit pro kotouč zpátky do obranného pásma, ale domácí hokejisté se k založení útoku nedostali.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 46. Buchtele (Safin, E. Thorell), 60. Forman (Buchtele, Konečný) – 5. Tyrväinen (Emanuelsson), 51. Fröberg (Själin, Rask), 59. Engsund (Brännström, Tyrväinen)


    HC Sparta Praha: Kořenář (Kovář) – Moravčík, Jurčina, Polášek, Graňák, Němeček, Jandus, Tomek – Sobotka, Horák, Řepík – E. Thorell, G. Thorell, Kaše – Buchtele, Přibyl, Forman – Safin, D. Vitouch, Dvořáček.
    Trenér: Pavel Patera

    Luleå Hockey: Lassinantti (Ward) – Gustafsson, Sellgren, Engsund, Honka, Själin, Pyrochta, Andersson – Komarek, Connolly, Shinnimin – Brännström, Tyrväinen, Emanuelsson – Nikupeteri, Fröberg, Rask – Mužík, Berglund, Kant – Mattsson.
    Trenér: Thomas Berglund

    Rozhodčí: Buss, Jeřábek – Ondráček, Špůr

    Diváci: 4 427
    bahis siteleri