Frýdek-M. – Tychy 3:2 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Dubnica 7:1 (kon.) | Prostějov – Poruba 2011 0:2 (kon.)
Vsetín – Vlci Žilina 3:5 (kon.) | Litvínov – Sokolov 3:0 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.)
Litoměřice – Vrchlabí 0:0 (zruš.) | Tábor – Znojmo 3:4 (po pr.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 7:4 (kon.)
Vyškov – Vel. Meziříčí 6:2 (kon.) | Žiar nad Hronom – Rimavská Sobota 7:1 (kon.) | Kopřivnice – Nový Jičín 0:2 (kon.)
Zvolen – Miskolc 6:1 (kon.) | Prešov – Poprad 0:3 (kon.) | Cheb – Klatovy 4:5 (kon.)
Ústí n/L – Litoměřice 0:1 (2:3 po s.n.) | Mostečtí Lvi – Chomutov 3:5 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 7:4 (kon.)
Pardubice – Pardubice B 7:0 (kon.) | Olomouc – Trenčín 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 1:3 (kon.)
Opava – Havířov 1:3 (kon.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 08.09.2022, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný hokejový večer z LOGSPEED CZ Arény. V přátelském utkání hraném na plzeňském ledě své síly změří domácí Škodovka s Bruslaři z Mladé Boleslavi. Pro oba týmy půjde o poslední zápas letošní přípravy, a tak jsme všichni jistě zvědaví, jak se celky v generálce naladí na start Tipsport extraligy. Utkáním vás provede Jiří Beníšek.
     
    BK Mladá Boleslav zatím prožila rozpačitou přípravu. S bilancí tří výher a tří porážek se bude pokoušet o překlopení vítězství na svou stranu. Všechny její zápasy dopadly těsným výsledkem a Středočeši bojovali o výsledek do posledních vteřin. Těšit je můžou především dvě výhry nad silnými Pardubicemi. S indiány už své síly také změřily a utkání dopadlo lépe pro Plzeň výsledkem 3:2. Kádr Bruslařů doznal před sezónou několika změn. Nejcitelnější je jistě odchod výborného Miloše Kelemena. Toho by měl nahradit švédský útočník Pontus Äberg se zkušenostmi z NHL a slovenský reprezentant Róbert Lantoši. Oplatí Boleslav indiánům nedávnou porážku a naladí se vítězně na start extraligy?
     
    HC Škoda Plzeň se po hrůzostrašném začátku přípravy, kdy Modrobílí dvakrát po sobě inkasovali sedm gólů, dostala do dobré herní pohody. Od té doby Škodovka vyhrála tři ze čtyř zápasů. Nedávno absolvovala turnaj v italském Bolzanu, kde indiáni obsadili třetí místo ze čtyř, když si po porážce s Düsseldorfem zvedli náladu vítězstvím 3:2 po nájezdech nad Ambri-Piottou. Západočeši provedli ještě více změn v kádru než jejich soupeř. Sérii odchodů vyřešil příchod deseti nových hráčů, obměnila se tak téměř polovina týmu. Citelné ztráty v podobě odchodů Petera Čerešňáka a Michala Bulíře by měli zaplnit především příchodem Petra Zámorského nebo Nicolaie Meyera. Potvrdí Plzeň dobrou formu a uspěje na domácím ledě?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Piskáček, Zámorský, Kaňák, Vitaloš, Budík, Baránek, Kvasnička, Houdek – Rekonen, Suchý, Meyer, Lang, Kodýtek, Schleiss, Blomstrand, Hrabík, Sedlák, Malát, Bitten, Dvořák
    Trenér: Miloš Říha a Václav Baďouček

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Hanousek, Jeřábek, Stříteský, Křepelka – Kantner, Šťastný, Beránek, Äberg, Bičevskis, Šmerha, Lunter, Závora, Stránský, Gardoň, Malínek, Simon
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Šindel, Sýkora – Malý, Brejcha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní buly patřilo indiánům, ale do první akce se dostali hosté z Mladé Boleslavi, když Kantner vystihl Svobodovu rozehrávku za bránou a jen díky včasnému zásahu Jana Piskáčka tato situace neskončila větším nebezpečím.
     
    01:59
    Třetí plzeňská formace se dostala do útočného pásma, na kotouči se však dlouho neudržela, když Zdeňka Sedláka obral za bránou o puk Pýcha.
     
    03:25
    Rekonen si sjel do prostoru slotu pro pas od Meyera, ale výborným obranným zákrokem se prezentoval Šmerha. Následně se k pokusům od modré čáry ještě dostali Piskáček se Zámorským, ale ani oni Filipa Novotného v brance nepřekonali.
     
    04:21
    Od modré nahazoval puk na Svobodu hostující Hanousek, plzeňský muž v masce drží touš ve své lapačce.
     
    05:16
    Martin Lang dobře vystihl úmysl Jana Stránského a z obranné třetiny se se svou lajnou dostal do přečíslení tři na dva, to však trojice Modrobílých nevyřešila ideálně a u puku je Boleslav.
     
    06:13
    Do brány se tlačil Zdeněk Sedlák, ale přihrávka Hrabíka byla o kousek delší, než by si Sedlák představoval a hraje Jánošík.
     
    07:39
    Po posunutí od Piskáčka nebezpečně pálil Zámorský. Zanedlouho se ke střele dostal i Bitten a z pozice mezi kruhy pořádně protáhl Novotného.
     
    08:00
    Zaváhání Miroslava Svobody bylo málem potrestáno. Domácí gólman vystoupil proti kotouči mířícímu na jeho svatyni a snažil se ho rozehrát. Trefil však jen Äberga a od něj se puk skutálel jen kousek od Svobodovy brány.
     
    09:30
    Hosté si vypracovali tlak a ten vyústil tvrdou ranou Pláňka od modré, Svoboda nic neviděl a byl rád, když se puk otřel jen o mantinel.
     
    11:00
    Kryštof Hrabík založil rychlý protiútok společně se Sedlákem, ale na útočné modré čáře udělal kličku navíc a tím vystavil Sedláka do ofsajdové pozice.
     
    12:04
    Lukáš Kaňák poslal puk na zadní hrazení s úmyslem příhry o mantinel pro Dvořáka, plzeňský mladíček ji ale nedojel, a tak se hlásí zakázané uvolnění.
     
    12:55
    Nejprve pálil po zadovce od Šmerhy Hanousek, následně se do přečíslení dostala dvojice Meyer, Rekonen. Dánský útočník vybídl Rekonena žabkou, Fin ve službách indiánů však jeho pas nezpracoval.
     
    14:02
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Vitaloš – 2 min., krosček.
     
    14:41
    Skvělý Svoboda! Kombinaci po ose Bičevskis, Šťastný zakončoval druhý jmenovaný ranou z první z pozice slotu, výborný reflexivní zákrok předvedl Miroslav Svoboda a drží puk v lapačce.
     
    15:40
    Dlouhá kombinace Bruslařů skončila ztrátou, po které vyhazuje Hrabík.
     
    16:10
    Velkou šanci si vypracoval Ludwig Blomstrand, když v přečíslení dvou na jednoho zvolil střelu na bližší tyč, ale přestřelil.
     
    17:50
    Petr Kodýtek vybojoval kotouč v obranném pásmu a jako správný vlčák s ním pelášil až do útočné třetiny, kde vybídl Martina Langa. Ten nahazoval na Novotného z rohu a zkušeného brankáře nepřekvapil.
     
    18:15
    Svoboda nyní vytáhl parádní semafor proti zakončení Matyáše Kantnera od modré čáry.
     
    19:17
    Kryštof Hrabík hledal mezi čárkami Sedláka, tomu touš sjel po hokejce. Záhy se do střelecké pozice dostal Blomstrand, ale ani on nevystřelil.
     
    19:52
    Ani teď nedávají Západočeši branku. Bittenův pokus Novotný vyrazil mezi kruhy, odkud bekhendem střílel osamocený Dvořák, ale jen do hrudi Filipa Novotného.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda je minulostí a nabídla nám vyrovnanou partii. Více šancí měli přece jen indiáni, které ale zatím trápí klid při zakončení. Dobré zákroky předvedl jak Filip Novotný tak i Miroslav Svoboda a drží tak stav zápasu nerozhodný. Druhá třetina začne v 18:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Mladá Boleslav začala druhou třetinu velmi aktivně a po nahození Pýchy od modré několikrát dorážel Kantner, ale Miroslav Svoboda udržel všechny jeho pokusy.
     
    21:11
    Na druhé straně z podobné pozice pálil Kaňák, jehož pokus jemně tečoval Petr Kodýtek, ale Novotný si se vším poradil.
     
    21:56
    Po nahození Maláta puk skákal na brankovišti a už se zdálo, že ho Bitten dorazí za brankovou čáru, ale to se mu nakonec nepodařilo.
     
    22:42
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Malínek – 2 min., krosček.
     
    23:10
    Velký tlak Škodovky při její vlastní přesilovce! Nejprve střílel z pravého kruhu Meyer, následně dvakrát Blomstrand a Bruslaři měli co dělat, aby neinkasovali.
     
    23:39
    Rána Rekonena z pravého kruhu končí na vzdálenější tyči.
     
    25:11
    Mladá Boleslav přežila sérii tutovek Plzeňských. Poslední z nich neproměnil Kodýtek. Hosté mohou po dlouhé době zaútočit.
     
    25:56
    Marin Beránek vyřešil přečíslení dva na jednoho krásnou stahovačkou a následnou střelou. Ta mu ale příliš nesedla a Svoboda zasáhl.
     
    26:27
    Na druhé straně pálil nad Ludwig Blomstrand, když zakončoval další z brejků domácích.
     
    27:05
    Další nedorozumění v obraně Boleslavi mohl potrestat Nicolai Meyer. Na Novotného najížděl levé strany a jeho zakončení mezi betony hostující brankář přečetl.
     
    28:21
    První útok Bruslařů na dlouhou dobu uzamkl soupeře v útočném pásmu. Jeho tlak vyústil bombou Pláňka od modré, která však skončila mimo a Plzeň se osvobozuje.
     
    29:28
    Před Jeřábkem se uvolnila střelecká dráha, kterou ale nedokázal využít a trefil Svobodu jen do ramene. Ten po tomto zákroku střídá a nahrazuje ho Dominik Pavlát.
     
    29:28
    Střídání v týmu HC Škoda Plzeň:
    ze hřiště odchází Svoboda, přichází Pavlát.
     
    29:28
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Malínek – 2 min., podrážení.
     
    30:10
    Domácí mají přesilovky opravdu skvěle nacvičené a jsou blízko vstřelení branky. Nyní se po dělovce Blomstranda z levého kruhu Novotný pořádně zapotil.
     
    30:42
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Stránský – 2 min., sekání.
     
    31:22
    Škodovce se nabídnutá přesilovka pěti proti třem vůbec nevede. Dvakrát ztratili indiáni puk na modré čáře a čas se chýlí ke konci.
     
    32:11
    Novotný je v dnešním zápase vynikající! Nyní lapil hned tři tutovky Plzeňských v řadě. Dvakrát pálil Zámorský a následně z mezikruží Petr Kodýtek. Ani jeden pokus však boleslavský brankář za svá záda nepustil a hosté hrají v plném počtu.
     
    33:32
    Matyáš Kantner se vydal přes brankoviště do zakončení na zadní tyč, na poslední chvíli mu byl kotouč odebrán a domácí se ubránili.
     
    34:54
    Plzeň si dlouho zahrávala s ohněm ve vlastním pásmu, ale vybruslila z toho nakonec dobře. Záhy se dostala do protiútoku, ve kterém byl faulován Adam Dvořák a domácí budou hrát přesilovou hru.
     
    34:57
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Jeřábek – 2 min., podrážení.
     
    36:03
    Škodovka se při přesilovce zatím dostala k několika střeleckým pokusům, ale všechny byly zblokovány a nyní se hosté osvobozují.
     
    36:45
    Kapitán Jan Schleiss obdržel parádní křižný pas a pálil z první, fantastický Novotný se stihl rychle přesunout a jeho střelu vyrazit.
     
    37:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je SEBASTIÁN MALÁT. No to jsou nám věci. Z běžných šancí se indiáni prosadit nedokázali, ale z odraženého puku gól dávají. Sebastian Malát přihrával Dvořákovi, ale jeden z hostujících obránců do jeho příhry šáhl hokejkou a kotouč se tak nešťastně pro hosty odrazil až za záda Filipa Novotného. Asistence: Filip Suchý a Adam Dvořák.
     
    39:32
    Plzni jednoznačně patří závěr druhé části. Zámorský se vydal až do útoku, kde přihrával na teč Rekonenovi. Jeho pas byl však moc dlouhý a finský útočník na něj nedosáhl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi. Z herního hlediska ho jasně ovládla domácí Škodovka, kterou dlouho trápil Filip Novotný v brance hostí. Několik tutovek Plzni vychytal a za jeho záda spadla až ztečovaná střela Sebastiána Maláta. Třetí dvacetiminutovka tak dostala zajímavou zápletku. Třetí úsek hry začne v 18:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:06
    Mladá Boleslav se hned od úvodu ženě za vyrovnáním a vypracovala si tlak v útočném pásmu. Na druhou stranu následně vyrazil Blonstrand a prověřil Novotného.
     
    42:17
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Hrabík – 2 min., krosček.
     
    42:44
    Bruslařům se vůbec nedaří usadit se v útočném pásmu a Plzeň se už poněkolikáté osvobozuje.
     
    43:23
    Ke střeleckému pokusu se dostal Šťastný, Pavlát byl připraven a nedovolil vyrovnání.
     
    44:04
    A další vyhození od Škodovky. Hosté se následně vystavili do ofsajdu a Plzeň už hraje v plném počtu.
     
    44:38
    Pěknou tečí se prezentoval Petr Kodýtek, když jemně usměrnil nahození Zámorského, Novotný skvěle zakročil a vychytal plzeňského šikulu.
     
    45:08
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Piskáček – 2 min., podrážení.
     
    45:54
    Škodovka se dobře brání nedovoluje ohrožení vlastní svatyně.
     
    46:17
    Pěknou kombinaci napříč pásmem zakončoval David Šťastný střelou z levého kruhu. Pavlát dobře vystoupil a jeho pokus zneškodnil.
     
    46:59
    V závěru přesilovky Mladé Boleslavi se na hranici brankoviště pokoušel o vyrovnání Bičevskis, ale domácí defenziva ho uhlídala.
     
    48:06
    Hosté si vypracovali sérii střeleckých pokusů, z nichž byl nejnebezpčnější ten z hole Tomáše Šmerhy, který udržel Dominik Pavlát ve své výstroji.
     
    49:11
    Na druhé straně se otevřela skvělá možnost pro Jana Piskáčka. Ten dostal nabito na modrou, sjel si mezi kruhy a protáhl Novotného.
     
    50:24
    Z levé strany uháněl na Pavláta Lunter a jeho pumelice skončila na rameni plzeňského gólmana.
     
    51:59
    Škodovka výborně brání střední pásmo a hosté se obtížně dostávají do útoku. Nyní to několikrát individuálně zkoušel David Šťastný, ale ani jednou neuspěl.
     
    53:47
    Velká šance Martina Langa! Plzeňský mladík si našel střelu Kryštofa Hrabíka a proti jeho dorážce musel Filip Novotný vytasit pěkný zákrok betonem.
     
    54:16
    Na ledě jsme byli nyní svědky bitky Adama Dvořáka a jeho jmenovce Jánošíka. Boleslavský obránce ji ukončil poměrně rychle a oba její aktéři putují na trestnou lavici.
     
    54:16
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Dvořák – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Jánošík – 5 min., bitka.
     
    54:44
    Nahození Radka Jeřábka Pavlátovi vypadlo a včasný obranný zákrok Budíka zamezil dorážce.
     
    55:32
    Mohli jsme být svědky opravdové parády! Na Novotného uháněl zcela osamocený Zdeněk Sedlák. Zvolil prostrčení mezi nohami a následnou střelu a jen těsně minul bránu.
     
    56:45
    Třetí třetina se nám chýlí ke konci a Boleslavi se stále nedaří dostat k souvislému tlaku. Plzeň výborně brání a hlídá si vedení.
     
    58:00
    Filip Novotný míří na střídačku a Mladá Boleslav hraje v šesti.
     
    58:49
    Dlouho trvalo hostům, než se usadí v útočném pásmu. Nakonec se jim to povedlo a z první pálil Matyáš Kantner, ale výborným obranným zákrokem jeho střelu vyklekl Filip Suchý.
     
    59:23
    Pontus Äberg zakončoval z levého kruhu a jeho rána se odrazila až ke Kantnerovi, který přestřelil.
     
    59:52
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Autorem branky je DAVID ŠŤASTNÝ. Hosté přeci jenom vyrovnávají! Dlouho vypadalo, že už si Plzeň nenechá vzít vedení 1:0, ale poté se do toho pořádně opřel David Šťastný a z pravého kruhu prostřelil Pavláta. Asistence: Pavel Pýcha.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Pěknou kombinaci hostů zakončoval ranou Martin Pláněk, zvolil střelu na zadní tyč, ale minul.
     
    61:11
    Divoká pasáž pokračuje. Nejprve se sám na Pavláta řítil Tomáš Šmerha, zakončení mu vůbec nesedlo a Pavlát ho vychytal. Záhy vyrazil do protiútoku Blomstrand a jeho kličku Novotný zneškodnil.
     
    61:19
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Kodýtek – 2 min., krosček.
     
    61:50
    V režii přesilové hry Bruslařů je především dvojice Äberg, Šťastný. Ani jeden z nich své střelecké pokusy do branky neprocpal.
     
    61:52
    Zámorský vyhazuje a Plzeň si může na chvíli oddechnout.
     
    62:14
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Autorem branky je PONTUS ÄBERG. Švédský útočník dostal krásně nabito na levý kruh a svou parádní dělovkou do šibenice ukončuje dnešní zápas. Asistence: Pavel Pýcha.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Boleslav dokonala v prodloužení obrat, když se krásnou ranou prosadil Pontus Äberg a zajistil svému týmu vítězství 2:1 po prodloužení. (20:15:11)

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky a nahrávky: 38. Malát (Suchý, Dvořák) – 60. Šťastný (Pýcha), 63. Äberg (Pýcha)


    HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Piskáček, Zámorský, Kaňák, Vitaloš, Budík, Baránek, Kvasnička, Houdek – Rekonen, Suchý, Meyer, Lang, Kodýtek, Schleiss, Blomstrand, Hrabík, Sedlák, Malát, Bitten, Dvořák
    Trenér: Miloš Říha a Václav Baďouček

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Hanousek, Jeřábek, Stříteský, Křepelka – Kantner, Šťastný, Beránek, Äberg, Bičevskis, Šmerha, Lunter, Závora, Stránský, Gardoň, Malínek, Simon
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Šindel, Sýkora – Malý, Brejcha
    thejrc.org