Mountfield HK – Grenoble cz 3:2 (kon.) | Tappara – HC Slovan 2:0 (kon.) | Rögle BK – Fehérvár 7:1 (kon.)
Mnichov – Rapperswil 5:4 (po pr.) | Lublaň – TPS 2:4 (kon.) | Zürich – Katowice 5:1 (kon.)
Zug – Wolfsburg 4:3 (po pr.) | Eisbären – Frölunda 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Grenoble Brûleurs de Loups
Čtvrtek 08.09.2022, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Grenoble to mohlo v posledních sekundách ještě poslat do prodloužení, když v naprosté tutovce zůstal viset Hardy, jeho bombu z pravého kruhu ale vyrazil Růžička a zachránil Hradci tři body!
     
    59:08
    Problém ale přichází o něco později! Nikita Ščerbak (MHK) zaklekl kotouč mezi kruhy, úmyslně zastavil hru, za což dostává dvě minuty.
     
    59:02
    Ohromný nápor na kasu Hradce, kdy snad všichni hráči Grenoblu byli natlačeni v brankovišti a kotouč putoval po celém obvodu, ale domácí obrana tohle s vypětím všech sil ustála!
     
    58:43
    Klíčové tři body chtěl zpečetit domácím Ščerbak, prudkým nahozením ale těsně minul! Navíc je z toho logicky zakázané uvolnění pro domácí, hostující kouč Aho kontruje oddechovým časem.
     
    58:04
    Štěpánek odjíždí na střídačku, Grenoble to zkusí v šesti hráčích!
     
    54:25
    Kalina přešel bleskově po levém křídle, kde byla otevřená obrana. Následný pokus Štěpánek sice tlumil lapačkou, puk mu ale přeskočil výstroj a putoval za brankovou čáru. Domácí kotel sice již slavil gól, rozhodčí ale puk za čárou neviděli, a to i díky Hardymu, který puk stihl ještě odpálit. Grenoble přežil kritickou situaci!
     
    51:13
    Kyle Hardy (GRE) si počínal v souboji za vlastní brankou až moc horlivě, podrazil Lva a míří na trestnou lavici.
     
    50:33
    Další chyba v rozehrávce mohla stát hosty naději! Slabé nahození zachytil na modré Lev a poslal hned doleva na Smoleňáka, jehož pokus na zadní tyč ale skončil mimo!
     
    49:49
    Aubin po chybě obrany zůstal viset sám na útočné modré a mohl z úniku srovnat, ale Růžička se zaskvěl lapačkou a drží Hradec stále v těsném vedení!
    45:04 Nicolas DESCHAMPS - 3:2
     
    45:04
    Grenoble právě vstřelil branku!
    Dvě sekundy před koncem přesilovky Grenoble snižuje! Byla to především parádní individuální akce NICOLASE DESCHAMPSE, který přešel snadno útočnou modrou a měl před sebou obránce. Se všemi si poradil, mezi kruhy si puk stáhl do lepší pozice na střelu a vymetl vingl nad Růžičkovou lapačkou – 3:2! Asistence: Brent Aubin, Chad Nehring.
     
    43:06
    A nakonec to rezultuje v trest pro Hradec! Jakub Lev (MHK) byl brán jako třetí hráč v souboji a dostává menší trest za nedovolený zásah do hlavy.
     
    37:29
    Důležitý zákrok Růžičky na konci oslabení! Hardy se na modré opřel do puku a Růžička v protipohybu reagoval betonem. Přestože zabránil brance, odražený kotouč chtěl zamést do kasy jeden z hostí. To už reagovala hradecká obrana a celou situaci vyřešila!
     
    35:37
    Po dlouhé době mohou hrát přesilovku i hosté. Radek Smoleňák (MHK) si pomohl ve středním pásmu přidržením protihráče, za což dostává menší trest.
     
    31:25
    Grenoble zcela vypadl ze hry a už se na Štěpánka valil další brejk. Ten zastavil Markus Poukkula (GRE) seknutím zezadu do hokejky Okuliara, za což dostává dvě minuty.
     
    31:07
    I nadále probíhá ošetřování Štěpánka, ten se již ale alespoň posadil a komunikuje s lékaři. Jeho pokračování ale příliš pravděpodobné není.
     
    31:07
    Pro Grenoble však tohle může být velký problém. Právě při střetu utrpěl Štěpánek prudký náraz na tyč a je u něj dlouho lékařská pomoc.
    31:07 Radovan PAVLÍK - 3:1
     
    31:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté začínají mít problém sami se sebou a Hradec to láme na svoji stranu! Po hraniční situaci na modré čáře, kdy Grenobleští reklamovali ofsajd, hra plynule pokračovala a RADOVAN PAVLÍK se zpětnou kličkou dostal až k Štěpánkovi. I přesto, že byl zezadu prudce naražen na břevno a hostujícího brankáře, tak dokázal zakončit nad Štěpánkův beton – 3:1! Asistence budou doplněny. Asistence: Kevin Klíma.
    30:31 Oliver OKULIAR - 2:1
    30:31 Oliver OKULIAR - 2:1
     
    30:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tenhle tlak už nešlo moc ustát, ale jakým způsobem k tomu došlo, to asi nikdo nečekal! Po sérii závarů dostal puk na modrou k mantinelu OLIVER OKULIAR a rozhodl se pro střílené nahození na branku. Jenže puk nikdo netečoval, clona před Štěpánkem najednou zmizela a byl z toho přesně vymetený vingl – 2:1! Bez asistence.
     
    30:04
    Po závaru před brankou vyplaval puk na Lva před odkrytou část branky, došlo tam však k odskočení kotouče z hokejky a Štěpánek nakonec nemusel ani zasahovat!
     
    28:52
    Po chybě na obranné modré zůstal sám před Růžičkou Douay a pokusil se o zakončení z ostrého úhlu bekhendem, Růžička ale vykopl jeho střelu betonem!
    22:16 Radovan PAVLÍK - 1:1
     
    22:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Srovnáno je však jenom o pár chvil později! Štohanzl vyslal jemnou přihrávkou dopředu RADOVANA PAVLÍKA, který pak zůstal rázem sám před Štěpánkem. V téhle situaci nezazmatkoval, zkušeně provedeným zakončením pod beton nedal bývalému českému reprezentantovi šanci a rozradostnil ČPP Arénu – 1:1! Asistence: Martin Štohanzl, Oliver Okuliar.
     
    21:53
    Ale také mohlo být srovnáno! Kevin Klíma hledal zprava před brankou najetého Lva, ten ale v tutovce promáchl a kotouč vůbec netrefil.
     
    19:29
    Přestože bude mít Hradec na konci první třetiny třetí přesilovou hru, i tak se zlobí. Kelly Klíma totiž ve výhodě obešel obránce, který jej podrazil, těsně předtím však došlo k přerušení. Tak či tak, Alexandre Pascal (GRE) slízl dvě minuty za sekání.
     
    16:15
    Navíc mohli klidně prohrávat o dvě branky! Prudké vyhození jako první zachytil Fabre, dostal se přes obránce a byl sám před Růžičkou, domácí gólman však zákrokem betonem podržel Hradec!
     
    14:40
    Jere Rouhiainen (GRE) je druhým vyloučeným hráčem Grenoblu. Při snaze dostat se na puk zahákoval Smoleňáka, čehož si všiml maďarský rozhodčí Soos.
     
    13:53
    Zmatečná situace před hostující brankou, a klidně mohlo být srovnáno! Přihrávku napříč pásmem dostal před branku Lalancette a z hranice brankoviště se snažil protlačit puk za čáru, Štěpánek ale udržel puk pod sebou i v následném závaru!
     
    09:44
    Záhy ale přichází pro Hradec přesilová hra. Floran Douay (GRE) jde ven za hru vysokou holí, domácí tak mají dvě minuty 5 na 4.
     
    09:32
    Sražená střela od Nedomlela nadělala hostům hodně starostí před jejich brankovištěm. Nejblíže zakončení byl Lev, tomu v poslední chvíli ale zablokoval hokejku Hardy!
    06:26 Joel CHAMPAGNE - 0:1
     
    06:26
    Grenoble právě vstřelil branku!
    Přestože to od hostí dlouho nevypadalo, po 64 sekundách přesilovku využívají a jdou do vedení! JOEL CHAMPAGNE dostal prostor na pravém kruhu a místo zkoušení nahrávat spoluhráčům to vzal na sebe. Svižnou střelou propálil Růžičku na vzdálenější tyč a dvojice fanoušků v hostujícím sektoru slaví – 0:1! Asistence: Dylan Fabre.
     
    05:22
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    McCormack – 2 min., podrážení.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 23. R. Pavlík (Štohanzl, Okuliar), 31. Okuliar, 32. R. Pavlík (Kevin Klíma) – 7. Champagne (Fabre), 46. Deschamps (Aubin, Nehring)


    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík, Pilař, McCormack, Jank, Gaspar, Nedomlel – Smoleňák (C), Cingel, Lev – R. Pavlík, Kevin Klíma, Okuliar – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Moravec, Štohanzl, Pajer
    Trenér: Tomáš Martinec

    Grenoble Brûleurs de Loups: Štěpánek (Garnier) – Hardy, Lamarche, Rouhiainen, Raymond, Jalasvaara, Holdener, Pascal – Treille, Champagne, Douay – Fabre, Deschamps, Poukkula – Dair, Nehring, Aubin – Quattrone, Koudri, Munoz
    Trenér: Jyrki Aho

    Rozhodčí: Soos (HUN), Jeřábek – Rampír, Klouček (vš. CZE)

    Diváci: 2 424
    bahis siteleri