Larnaka – Rennes 1:2 (kon.) | Curych – Arsenal 1:2 (kon.) | Fenerbahce – Dynamo Kyjev 2:1 (kon.)
Helsinki – Real Betis 0:2 (kon.) | Ludogorec – AS Řím 2:1 (kon.) | Malmö – Braga 0:2 (kon.)
Eindhoven – Bodö/Glimt 1:1 (kon.) | Union Berlín – St.Gilloise 0:1 (kon.) | CZ Bělehrad – Monaco 0:1 (kon.)
Ferencváros – Trabzonspor 3:2 (kon.) | Freiburg – Karabach 2:1 (kon.) | Lazio – Feyenoord 4:2 (kon.)
Manchester Utd. – Real Sociedad 0:1 (kon.) | Nantes – Olympiakos 2:1 (kon.) | Omonia Nikósie – Šeriff Tiraspol 0:3 (kon.)
Sturm Graz – Midtjylland 1:0 (kon.)
konec
FC Curych
1:2 (1:1)
Arsenal FC
Čtvrtek 08.09.2022, 18:45 • Arena St. Gallen, St Gallen - Švýcarsko • Evropská liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že hlavní hvězdou zápasu byl Marquinhos, který byl u obou tref Arsenalu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:43:13)
     
    Sledovali jsme střetnutí, v němž Arsenal potvrdil roli favorita a zvítězil. Anglické mužstvo mělo daleko více ze hry, často kombinovalo kolem šestnáctky soupeře, ale zvítězilo pouze o jednu trefu. Naopak Curych se často zbavoval míče, do útoku se dostával spíše sporadicky, a tak zavařil kanonýrům pouze díky pokutovému kopu. Výsledkem 2:1 tak bere tři body celek Mikela Artety.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Donis Avdijaj měl před sebou otevřený prostor, ale vybral si přihrávku na střed. Zpoza šestnáctky chtěl rychle vystřelit Antonio Marchesano, který poslal balon vysoko nad branku Arsenalu.
     
    90+3
    Centr na hranici vápna poslal Cheick Oumar Conde, ovšem Ivan Santini přihrával zpátky. Před branku Arsenalu mířil další míč, který odvrátil skvěle hrající Takehiro Tomijasu.
     
    90+1
    Nastavují se ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Na centr z pravé strany si naskočil na první tyči Ole Selnaes. Jeho hlavička sice mířila pod břevno, ovšem také do míst, kde se zrovna nacházel Matt Turner.
     
    90
    Až nyní se domácí hráči probudili a snaží se o závěrečný tlak, z něhož by vsítili vyrovnávací trefu. Ovšem po rozehrání standardní situace došlo k ofsajdovému postavení.
     
    88
    Hráči v bílých dresech se jen ojediněle ukazují u branky Arsenalu. Ani tentokrát se nic nezměnilo, protože centr za obranu nikdo nezachytil, až na brankáře Matta Turnera.
     
    87
    Gabriel Martinelli si počkal na náběh Gabriela Jesuse, který z druhé vlny udělal kličku soupeři a mířil po zemi na branku. Jenomže také do míst, kde se nacházel připravený Yanick Brecher, jenž zasáhl nohou.
     
    86
    Zpoza vápna se napřáhl aktivní Bukayo Saka, jenž technickou střelu směřoval na zadní tyčku. Ovšem obránci Curychu byli dobře postavení a pokus zastavili.
     
    85
    Na pravé straně se pohyboval osamocený Bukayo Saka, jehož centr byl sražený na rohový kop. Arsenal by potřeboval vsítit ještě jednu branku, aby se definitivně uklidnil.
     
    84
    Cheick Oumar Conde nepříjemně přišlápl špičku kopačky Sakaovi. Arsenal ale před branku nepošle další centr, raději si míč rozehraje a bude kombinovat.
     
    83
    Arsenal se tlačil za dalším střeleckým pokusem a vybojoval rohový kop. Místo centru přišla přihrávka a kanonýři tak znovu kombinují před vápnem Curychu.
     
    81
    Na hranici vápna převzal balon Gabriel Jesus, který si ho stáhl na levou nohou, kterou zamířil do míst, kde se nacházel Yanick Brecher.
     
    80
    Střídání v týmu FC Curych:
    ze hřiště odchází Jonathan Okita, přichází Donis Avdijaj,
    ze hřiště odchází Tosin Aiyegun, přichází Ivan Santini.
     
    80
    Deset minut je Arsenal od vítězství, nebo je to čas, který má Curych na vyrovnání. Jaký bude konečný výsledek zápasu?
     
    79
    Antonio Marchesano si chtěl převzít balon, jenomže dlouho s dotekem otálel, a tak ho předskočil Takehiro Tomijasu. Arsenal se znovu drží s míčem na útočné polovině.

    Michal Luxa

    Branky: 44. Kryeziu (pen.) – 16. Marquinhos (Nketiah), 62. Nketiah (Marquinhos)

    Karty:   18. Kryeziu (CUR)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:9. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:7.
    FC Curych: Brecher (C) – Boranijašević, Kamberi, Kryeziu, Aliti – Džemaili (67. Rohner), Selnaes – Okita (80. Avdijaj), Krasniqi (67. Marchesano), Guerrero (67. Conde) – Aiyegun (80. Santini).
    Náhradníci: Kostadinović, De Nitti – Omeragic, Hornschuh, Vjunnik, Mets, Hodža.

    Trenér: Franco Foda

    Arsenal FC: Turner – Tomijasu, Holding, Gabriel – Marquinhos (69. Saka), Lokonga, Xhaka (C), Tierney (69. Zinčenko) – Vieira (69. Ödegaard) – Nketiah (78. Jesus), Martinelli.
    Náhradníci: Ramsdale, Hein – White, Saliba, Cirjan, Cozier-Duberry, Smith.

    Trenér: Mikel Arteta

    Rozhodčí: Mohammed Al-Hakim – Fredrik Klyver, Max Robin Wilde (všichni SWE)
    ocianews.com