Třinec – Vyškov 1:1 (kon.) | Líšeň – Jihlava 2:0 (kon.) | Prostějov – Táborsko 5:0 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
5:0 (1:0)
FC SILON Táborsko
Sobota 10.09.2022, 17:00 • Za místním nádražím, Prostějov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (19:34:02)
     
    Je dobojováno! Prostějovští o svém vítězství rozhodli krátce po změně stran, když během úvodní čtvrthodiny vstřelili tři branky a závěrečná půlhodina se už pouze dohrávala. O pátý gól se v závěru postarala dvojice střídajících hráčů – asistující Ščedryj a zakončující Ali-Abubakar. Svěřenci Radoslava Kováče po dvou výhrách zůstávají bez bodu, to Prostějov letos poprvé vítězí před vlastními fanoušky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hlavička Tolna přesná nebyla. Pro balón jde Krynskyj a zdá se, že poté, co ho vykopne, tak rozhodčí Dorušák odpíská konec utkání.
     
    90+2
    Hosté rozehrávali čtvrtý rohový kop v zápase, ovšem ani z něj k ohrožení domácí branky nedošlo, za pár vteřinek se rozeběhne poslední minuta.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí přidal tři minuty nad rámec prvního poločasu. Domácí příznivci se znovu zlobí na hlavního rozhodčího, který podle nich neodpískal faul na Blahutu.
     
    89
    Bartolomeu ji přenechal Šumberovi, který do vápna posílal velmi zajímavý centr. Pro balón vyběhl Zadražil, boxoval do bezpečí.
     
    88
    Liepa se sice diví, ale podle obou rozhodčích fauloval Bartolomea. Domácí budou rozehrávat standardní situaci z pravé strany.
     
    86
    Tolno si pomohl možná šlapákem, ovšem rozhodčí nic nepískal. Akce Táborska pokračovala, jeden z hostujících hráčů pálil z levé strany vysoko nad!
     
    85
    Domácí defenziva si poradila a zatím to vypadá, že Krynskyj udrží druhou nulu v letošní sezóně, ale nepředbíhejme.
     
    84
    Po domácím faulu si míč staví Petr Plachý, hosté budou rozehrávat standardní situaci. Radoslav Kováč tam svým svěřencům znovu něco vyčítá.
     
    82
    A zase Ščedryj! Ve středu hřiště získal důležitý míč a prostějovští fotbalisté běželi do další zajímavé akce. Tentokráte bez zakončení.
     
    81
    Ščedryj v další nebezpečné akci! Balón si naváděl na střed, poté zkoušel zakončovat technicky na zadní tyčku. Míč šel po jeho obstřelu těsně vedle!
     
    79
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Domácí se radují z dalšího gólu! Ščedryj zatáhl po pravé straně, nová ukrajinská akvizice poté poslala skvělý pas před branku na rozeběhnutého TORFIQA ALI- ABUBAKARA, který z hranice malého vápna překonal Zadražila!
     
    78
    Z hranice pokutového kopu pálil krátce po otočce Nešpor. Ten zakončoval pouze doprostřed branky, Krynskyj zakročil!
     
    77
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází David Píchal, přichází Torfiq Ali-Abubakar,
    ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází David Zbožínek.
     
    76
    Nešpor sice skóroval, ale branka neplatí. Rozhodčí už předtím pískal útočný faul napadajícího Emmanuela Tolna.
     
    75
    Prostějovští bez větších komplikací kombinují, do hry se zapojil Krynskyj. Hosté se snaží o čestný zásah, avšak jejich napadání moc účelné není.
     
    73
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Martin Šplíchal, přichází Emmanuel Tolno.

    Štěpán Slovák

    Branky: 27. Kušej, 53. Šumbera, 56. Schaffartzik, 61. Koudelka, 79. Ali-Abubakar

    Karty:   36. M. Mach (PRO), 51. Omale (PRO), 70. Krynskyj (PRO) – 55. Nešpor (TAB), 72. Mezera (TAB), 73. Bezpalec (TAB)


    1. SK Prostějov: Krynskyj – Blahuta, Schaffartzik (C), Bolf, Gáč – Šumbera, Omale (65. Pinc), M. Mach (57. Bartolomeu), Kušej (65. Ščedryj) – Koudelka (77. Zbožínek), Píchal (77. Ali-Abubakar).
    Náhradníci: M. Bárta – Vlachovský.

    Trenér: Pavel Šustr

    FC SILON Táborsko: Zadražil – Bederka, Navrátil (C), Mezera – Kopřiva (57. Liepa), Bezpalec, Plachý, Provazník, J. Šplíchal – Babacar (46. Nešpor), Ledecký (46. Varačka).
    Náhradníci: Kotek – M. Šplíchal, Kone.

    Trenér: Radoslav Kováč

    Rozhodčí: Dorušák – Hurych, Pospíšil

    Diváci: 383
    thejrc.org