Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:3 (0:1, 3:0, 2:2)
Frölunda HC
Sobota 10.09.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:08
    Namísto toho je vyloučen Filip Pavlík za seknutí protihráče. Johansson se vrátil do branky a je to tedy klasická přesilovka 5 na 4.
     
    52:02
    Kelly Klíma a Christian Folin byli rozhodčími odesláni na trestnou lavici za vzájemný souboj a hrubost v něm. Slibují si od toho uklidnění celé situace na ledě, která se poměrně vyostřuje.
     
    42:00
    Nicklas Lasu pronikl na konci přesilovky rychle až za obranu a uháněl sám na Růžičku. McCormack ho zezadu přidržel a je nařízeno trestné střílení!
     
    40:01
    A začínáme zostra, hned vyloučením v první sekundě. Joel Lundqvist se provinil ihned po buly a odsedí si trest za sevření puku.
     
    37:07
    Dower Nilsson podtrhnul hostující bezmoc, když se chtě nechtě musel natáhnout po rychlém Lvovi hokejkou. Přesilovka pro Hradec.
     
    31:39
    Tenhle trest z kategorie zbytečných by mohl přijít Ščerbaka draho. Zbytečně se po soupeři natáhl hokejkou a jednoznačně ho v útočném pásmu podrazil. A ještě něco nelibého křikl po rozhodčím.
     
    16:23
    Rozhodčí mají poměrně přísný metr, protože za poměrně nevinný úder posílají Blaina na trestnou za krosček. Hradec je znovu ve třech.
     
    15:13
    Jan Veselý se i na trestné na chvíli dostal k puku, protože ho tam poslal jeho parťák z Kolína Štohanzl. Rozhodčí na chvíli zaváhali, ale nakonec ho vylučují za zdržování hry a Hradec jde do tří!
     
    14:38
    Jan Veselý zasáhl v souboji u mantinelu svého soupeře a za nebezpečnou hru vysokou holí si odsedí dvě minuty.
     
    10:26
    Grönlundovi se na trestné asi líbí a své vyhřáté místečko zasedl v rychlém sledu podruhé, tentokrát za sekání. Druhá přesilovka pro český tým.
     
    07:58
    Radovan Pavlík byl v rohu podražen Grönlundem, zákrok nebyl potrestaný. Pak ale Grönlund sevřel puk déle, než mu dovolují pravidla a první přesilovku bude hrát i Hradec.
     
    01:50
    Hradec hrál v šesti a uvidíme velmi záhy první početní výhodu.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 29. Smoleňák (Lalancette), 34. Ščerbak (Lev), 35. Kevin Klíma (Blain), 46. Smoleňák (Lalancette, Ščerbak), 59. Kevin Klíma – 16. Innala (Lasch), 56. Friberg (Nilsson, P. Johansson), 59. Lindbohm (F. Johansson)


    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík, Nedomlel, McCormack, Jank, Gaspar, Rymsha – Okuliar, Kevin Klíma, R. Pavlík – Lev, Cingel, Veselý – Ščerbak, Lalancette, Smoleňák – Kelly Klíma, Štohanzl, Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    Frölunda HC: L. Johansson (Dichow) – Folin, Lindbohm, F. Johansson, Grönlund, T. Nilsson, P. Johansson, Nordsäter – Friberg, Lundqvist, Lenc – Mursak, Lasu, Rosseli-Olsen – Greco, J. Nilsson, Ratkovic Berntsson – Lasch, Dower Nilsson, Innala – Stenberg.
    Trenér: Roger Rönnberg.

    Rozhodčí: Soos (HUN), Pražák – Svoboda, Hynek (všichni CZE).

    Diváci: 2862
    thejrc.org