Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:3 (0:1, 3:0, 2:2)
Frölunda HC
Sobota 10.09.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:54 Kevin KLÍMA - 5:3
     
    58:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenomže napotřetí to s prázdnou brankou Frölundě nevychází, ba naopak! KEVIN KLÍMA je druhým dvougólovým hráčem zápasu, když vyhrál souboj za brankou a přes ležícího obránce přesně zakončil do odkryté sítě. Bez asistence.
    58:18 LINDBOHM - 4:3
     
    58:18
    Frölunda právě vstřelila branku!
    A drama je na světě! Další přesilu na ledě Švédi využívají v další vstřelenou branku. Nahození PETTERIHO LINDBOHMA se otřelo o několik těl a doputovalo až do sítě za bezmocného Růžičku. Lindbohm si za svou aktivitu gól zasloužil, ale hodně přítížil nervům domácích hráčů a trenérů. Asistence: Filip Johansson
    55:46 FRIBERG - 4:2
     
    55:46
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Tak možná to ještě bude drama! Frölunda využívá dnes podruhé přesilovku, když MAX FRIBERG zpoza branky z otočky zasunul puk pod betonem Růžičky a dokonale ho překvapil. Asistence: Liam Dowen Nilsson, Pontus Johansson
     
    54:08
    Namísto toho je vyloučen Filip Pavlík za seknutí protihráče. Johansson se vrátil do branky a je to tedy klasická přesilovka 5 na 4.
     
    53:12
    Je to tak, Frölunda to zkusí necelých sedm minut před koncem třetí třetiny v šesti s odkrytými vrátky!
     
    53:12
    Následně si vzali hosté time out a zřejmě trenéři nechají brankáře Johanssona i za tohoto stavu na střídačce!
     
    52:02
    Kelly Klíma a Christian Folin byli rozhodčími odesláni na trestnou lavici za vzájemný souboj a hrubost v něm. Slibují si od toho uklidnění celé situace na ledě, která se poměrně vyostřuje.
    45:47 SMOLEŇÁK - 4:1
     
    45:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nemusí ho to ale mrzet, protože to za něj vzal kapitán! RADEK SMOLEŇÁK nachytal Johanssona střelou z téměř nulového úhlu, švédský gólman si nepohlídal postavení u své levé tyče a nechal puk proskákat do branky. Hradec je blízko cenným bodům! Asistence: Christophe Lalancette, Nikita Ščerbak
     
    43:10
    Innala je dnes u všeho podstatného. Tentokrát si počkal za obranou, kam na něj propadl puk, a tak měl sám ještě čas na kličku před brankářem. Možná měl ale volit rychlejší zakončení bekhendem, protože po jeho stahovačce už byl Růžička postavený tam, kde měl, a šanci zneškodnil.
     
    42:00
    K tomu se postavil Jere Innala, ze strany si rychle sjel do středu a chtěl Růžičku překvapit bekhendovým posunutím puku mezi betony. Růžička sice se štěstím, ale přeci jen puk zastavil a udržel dvoubrankový náskok Hradce.
     
    42:00
    Nicklas Lasu pronikl na konci přesilovky rychle až za obranu a uháněl sám na Růžičku. McCormack ho zezadu přidržel a je nařízeno trestné střílení!
     
    40:24
    Nádherná spolupráce a natrénovaná akce Kellyho a Kevina Klímy. Prudký pas prvního jmenovaného a rychlé zakončení po zemi Kevina nechalo vyniknout parádní zákrok a rychlý skluz a přesun Johanssona v brance.
     
    40:01
    A začínáme zostra, hned vyloučením v první sekundě. Joel Lundqvist se provinil ihned po buly a odsedí si trest za sevření puku.
     
    39:45
    V závěru se mohl stát hrdinou a střelcem gólu do šatny Štohanzl, který si vypracoval přečíslení dvou na jednoho s Pilařem. Štohanzl po rychlé zasekávačce zkusil sám vystřelit, ale zamířil pouze do připraveného Johanssona.
     
    38:50
    Jakobych to neříkal! Filip Pavlík zaváhal při zpětném pasu, puk ukořistil Lasu a stíhaný Lalancettem se s ním řítil sám na branku! Jeho bekhendový pokus Růžička zneškodnil, ale puk se nepříjemně odrážel a jen těsně přelétl horní tyč.
     
    37:07
    Dower Nilsson podtrhnul hostující bezmoc, když se chtě nechtě musel natáhnout po rychlém Lvovi hokejkou. Přesilovka pro Hradec.
     
    36:27
    Ve svém tradičním pracovišti před brankou SMoleňák tečoval McCormackovo nahození a Johansson v brance jen bezmocně naprázdno máchl lapačkou. Puk ale mířil nad jeho branku.
    34:29 Kevin KLÍMA - 3:1
     
    34:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec skóruje potřetí a ČPP Aréna se otřásá! První formace předvedla ukázkový tlak do branky, ze kterého vyklouzl puk na hokejku KEVINA KLÍMY. Ten zachoval chladnou hlavu, položil si brankáře a puk zasunul kolem jeho betonu do branky potřetí. Asistence: Jérémie Blain
    33:51 ŠČERBAK - 2:1
     
    33:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Naopak Hradec skóruje hned po vypršení trestu a otáčí stav utkání! NIKITA ŠČERBAK si to hned po vyjetí z trestné lavice namířil přímo na bránu a vhod mu přišel nájezd Jakuba Lva, který s ním vytvořil přečíslení. Navíc krásně našel Rusovu hokejku a tomu pak stačilo jen rychle a přesně švihnout, Johansson byl bez šance. Puk letěl do horní části branky, kam se Švéd nenatáhl. Asistence: Jakub Lev
     
    32:31
    Famózní Radek Pilař ukořistil rozehrávku soupeře, vydal se sám vpřed a i když ho obránce dobruslil, Pilař přes něj se štěstím přešel. Následnou kličku už ale neprovedl v dostatečné rychlosti a gólman Johansson mu puk vypíchl.
     
    31:39
    Tenhle trest z kategorie zbytečných by mohl přijít Ščerbaka draho. Zbytečně se po soupeři natáhl hokejkou a jednoznačně ho v útočném pásmu podrazil. A ještě něco nelibého křikl po rozhodčím.
    28:29 SMOLEŇÁK - 1:1
     
    28:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherně sehraná a v rychlosti hraná akce Mountfieldu končí gólem! RADEK SMOLEŇÁK si v jízdě několikrát vyměnil puk s Lalancettem, ten si pak sjel před branku a jeho clony využil hradecký kapitán k perfektně umístěné střele do horního růžku, čemuž ještě dopomohla teč jednoho z obránců. Asistence: Christophe Lalancette
     
    24:33
    Hradecký tlak se stupňuje, snažil se toho využít netradičně Nedomlel, který si sjel blíže brance, vypálil tahem a trefil zřejmě zvenčí tyčku.
     
    18:31
    Další tvrdý projektil vyslal na branku Hradce Lenc, ale minul ji. Jenže puk se příhodně od zadního hrazení odrazil před Stenberga, který zase trefil perfektně se přesunujícího Růžičku.
     
    17:40
    Filip Johansson dostal nabito na ránu z voleje a jeho bombu z velkého nápřahu zastavila až tyč!
     
    16:23
    Rozhodčí mají poměrně přísný metr, protože za poměrně nevinný úder posílají Blaina na trestnou za krosček. Hradec je znovu ve třech.
    15:51 INNALA - 0:1
     
    15:51
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Hned vzápětí ale dvojnásobnou početní výhodu přeci jen využívá JERE INNALA. Sice puk spíš nabízel znovu Grecovi, ale jeho střílený pas si přeci jen našel cestu do brány. Asistence: Ryan Lasch
     
    15:42
    Fantastický Růžička a jeho beton na třikrát zastavil Greca, který byl na zadní tyči neúprosný, ale puk do sítě nedostal.
     
    15:13
    Jan Veselý se i na trestné na chvíli dostal k puku, protože ho tam poslal jeho parťák z Kolína Štohanzl. Rozhodčí na chvíli zaváhali, ale nakonec ho vylučují za zdržování hry a Hradec jde do tří!
     
    14:38
    Jan Veselý zasáhl v souboji u mantinelu svého soupeře a za nebezpečnou hru vysokou holí si odsedí dvě minuty.
     
    10:26
    Grönlundovi se na trestné asi líbí a své vyhřáté místečko zasedl v rychlém sledu podruhé, tentokrát za sekání. Druhá přesilovka pro český tým.
     
    07:58
    Radovan Pavlík byl v rohu podražen Grönlundem, zákrok nebyl potrestaný. Pak ale Grönlund sevřel puk déle, než mu dovolují pravidla a první přesilovku bude hrát i Hradec.
     
    03:36
    A dokonce mohl Mountfield v oslabení udeřit! Lev nabral rychlost, vytáhl brankáře Johanssona z branky, obkroužil ji a nabízel puk do brankoviště pro Pilaře. Brankář Johansson ve snaze se rychle vrátit do brankoviště najel do brankové konstrukce a posunul branku, trestán za to ale nebude.
     
    01:50
    Hradec hrál v šesti a uvidíme velmi záhy první početní výhodu.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 29. Smoleňák (Lalancette), 34. Ščerbak (Lev), 35. Kevin Klíma (Blain), 46. Smoleňák (Lalancette, Ščerbak), 59. Kevin Klíma – 16. Innala (Lasch), 56. Friberg (Nilsson, P. Johansson), 59. Lindbohm (F. Johansson)


    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík, Nedomlel, McCormack, Jank, Gaspar, Rymsha – Okuliar, Kevin Klíma, R. Pavlík – Lev, Cingel, Veselý – Ščerbak, Lalancette, Smoleňák – Kelly Klíma, Štohanzl, Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    Frölunda HC: L. Johansson (Dichow) – Folin, Lindbohm, F. Johansson, Grönlund, T. Nilsson, P. Johansson, Nordsäter – Friberg, Lundqvist, Lenc – Mursak, Lasu, Rosseli-Olsen – Greco, J. Nilsson, Ratkovic Berntsson – Lasch, Dower Nilsson, Innala – Stenberg.
    Trenér: Roger Rönnberg.

    Rozhodčí: Soos (HUN), Pražák – Svoboda, Hynek (všichni CZE).

    Diváci: 2862
    thejrc.org