Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
po prodl.
Tappara Tampere
2:3 (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
SC Rapperswil-Jona Lakers
Sobota 10.09.2022, 18:00 • Nokia Arena, Tampere • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě definitivně poslední informace z tohoto utkání a celkově z dnešního hokejového maratonu. Já se s Vámi pro dnešek loučím a už zítra se budu těšit v 15.00 hodin u zápasu Ilves Tampere – Salzburg, ve kterém půjde o další zajímavou podívanou. Ještě jednou děkuji a přeji hezký zbytek večera. Na počtenou! (20:29:14)
     
    Máme dobojováno! Hosté se nakonec mohou radovat z cenného zisku dvou bodů a především z vůbec prvního vítězství v aktuálním ročníku Ligy mistrů. Rozhodující trefu obstaral v prodloužení v přesilové hře čtyři na tři útočník Jordan Schroeder, kterému připravil přesný pas Roman Červenka. Český zástupce v Rapperswilu v utkání kromě této asistence zaznamenal důležitou branku taktéž v přesilové hře, konkrétně v průběhu druhé třetiny. Suma sumárum, Rapperswil vítězí 3:2 v prodloužení a v říjnu ještě zabojuje o postup do vyřazovací části.
     
    Konec zápasu.
    63:38 SCHROEDER - 2:3
     
    63:38
    Rapperswil právě vstřelil branku! Na tohle už ale domácí hrdina posledních vteřin Heljanko nestačil. Červenka vymyslel snad třetí křižnou přihrávku, tentokrát na JORDANA SCHROEDERA, který svou střelou z první nedal domácímu brankáři šanci na zákrok. Asistence: Roman Červenka, Maxim Noreau.
     
    63:07
    Další přihrávka přes osu kluziště! Červenka znovu rýsoval přihrávku na levý kruh pro vhazování, ale Heljanko se znovu ukázal ve skvělém světle.
     
    62:45
    Maxim Noreau předal kotouč Červenkovi, který vyšperkoval situaci pasem na druhou stranu a poté ještě Jensen dorážel! Heljanko odolal.
     
    62:24
    Červenka je usazen se svou letkou v útočném pásmu a kombinuje. Celá souhra vyústila ve střelu od modré čáry, která zaplula do lapačky Heljanka.
     
    62:07
    Červenka se tlačil před posledního hráče a vynutil si faul! Veli-Matti Savinainen (TAP) míří na trestnou lavici za hákování. Rapperswill bude hrát další přesilovku.
     
    61:49
    Domácí hokejisté zavítali do útočného pásma, ale jelikož nebyli v dobrém postavení, tak raději zacouvali zpátky do neutrální zóny. Hra pokračuje dál.
     
    61:25
    Hra se neustále obrací z jednoho konce kluziště na druhý. Heljanko si počkal na další střelecký pokus z hostující strany a raději posléze přerušil hru.
     
    60:34
    Tohle byla snad ještě větší tutovka! Roman Červenka střílel z dobré pozice a Heljanko na poslední chvíli fantasticky zakročil.
     
    60:30
    A hned v úvodní minutě prodloužení jsme viděli velkou šanci! Kuusela střílel nebezpečně a už to vypadalo, že Nyffeler je překonán, ale nakonec dokázal zasáhnout.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je to tak. Poté, co domácí hokejisté fantasticky otočili skóre utkání dvěma góly, vyrovnal v samotném závěru základní hrací doby Nando Eggenberger, který zároveň poslal utkání do prodloužení. Po kratičké pauze bude následovat prodloužení tři na tři.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Bude se zřejmě v utkání prodlužovat, oba týmy jsou s tím smíření. Domácí obránci už na jistotu drží kotouč za svou brankou a raději nikam nespěchají.
    58:36 EGGENBERGER - 2:2
     
    58:36
    Rapperswil právě vstřelil branku! To snad není možné! Rapperswil vyrovnává krátce před koncem třetí třetiny. Schroeder poslal vynikající střílenou přihrávku do prostoru před brankou, kde už stál zaparkovaný NANDO EGGENBERGER, kterému pouze stačilo nastavit hůl a usměrnit touš do sítě. Asistence: Jordan Schroeder.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 44. Tanus (Kelleher, Tuulola), 49. Seppälä (Virta, Ojamäki) – 27. Červenka (Noreau, Zangger), 59. Eggenberger (Schroeder), 64. Schroeder (Červenka, Noreau)


    Tappara Tampere: Heljanko (Heikkinen) – Vittasmäki, Kemiläinen, Matuškin, Seppäla, Jürgens, Thomas, Tuulola – Savinainen, Lehterä, Merelä – Puhakka, Virta, Ojamäki – Granath, Tanus, Kelleher – Henriksson, Moilanen, Kuusela – Nieminen.
    Trenér: Jussi Tapola

    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Profico, Baragano, Djuse, Aebischer, Maier, Noreau, Sataric, Bircher – Moy, Červenka, Lammer – Zangger, Schroeder, Jensen – Eggenberger, Rowe, Wetter – Dünner, Albrecht, Wick.
    Trenér: Stefan Hedlund

    Rozhodčí: Barcelo, Kaukokari – Grundstrom, Nikulainen
    ocianews.com