Ostrava – Pardubice 3:0 (kon.) | Jablonec – Hr. Králové 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Slovácko 1:1 (kon.)
Bohemians 1905 – Liberec 0:2 (kon.) | Slavia – Č. Budějovice 6:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:0 (0:0)
FC Hradec Králové
Neděle 11.09.2022, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:58:52)
     
    V Jablonci se může slavit, svěřenci Davida Horejše totiž konečně získávají své první vítězství v nové sezóně. Po divočejším prvním poločase – který paradoxně skončil bez gólů – přišla z domácí strany kontrolovanější druhá část. Díky trošku šťastnému vedoucímu zásahu Sejka se Jablonečtí mohli soustředit hlavně na zodpovědnou defenzivu. Brankami Martince a Chramosty navíc odskočili na konečných 3:0. Těžko říct, jak by se ovšem zápas vyvíjel, nebýt fantastických zákroků Hanuše za stavu 0:0...

    Královéhradečtí fotbalisté dnes sice odjíždějí s nepořízenou, ale i tak se po aktuálním kole budou stále nacházet mezi nejlepší šestkou. Na východě Čech tedy není důvod klopit hlavy.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Královéhradečtí měli k dispozici ještě jeden rohový kop. Balon se odrazil za pokutové území na nohu Vojtěcha Smrže, jehož těžký volej prosvištěl vysoko nad horní tyčí.
     
    90+3
    Zápas už se jen dohrává. Hradec to ještě zkouší, jeho hráči už nicméně sami vědí, že dnes to na body nebude. Už se hraje hlavně o Hanušovu nulu.
     
    90+2
    Možná trošku zbytečnou památku v podobě žluté karty si z utkání odnese jablonecký David Houska.
     
    90+1
    Na začátku čtyřminutového nastavení našel Petr Kodeš svým centrem hlavu Petra Rybičky. Nevýrazné zakončení do středu brány se stalo snadnou kořistí přesvědčivého Hanuše.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 309 diváků.
     
    90
    Ikaunieks v poslední minutě řádné hrací doby pěknou patičkou vybojoval pro domácí autové vhazování. Uvidíme, kolik minut se bude nastavovat.
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Daniel Souček.
     
    88
    Jakub Rada vůbec neodhadl odskok míče. Východočeši pak měli štěstí, že si Davis Ikaunieks jen těsně neobhodil posledního bránícího hráče. Jinak by lotyšský útočník uháněl sám na bránu.
     
    87
    Po rozehrávce rohu nakrátko Krob přece jenom poslal balon do šestnáctky. Skákavý centr k bližší tyči Královéhradečtí odvrátili do bezpečí.
     
    86
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Václav Sejk, přichází Davis Ikaunieks.
     
    85
    Sejk ještě vyždímal zbytky sil a doběhl Krobovu přihrávku po lajně. Pak proti dvojnásobné přesile skvěle vybojoval rohový kop pro Jablonec.
     
    84
    Jakubu Klímovi utekl míč do zámezí. Hradecký obránce si chtěl alespoň říci o faul, rozhodčí byl však neoblomný. Bude se kopat od Hanušovy branky.
     
    83
    Jakub Rada rozehrával standardku zajímavým centrem do nebezpečného prostoru. Ve vzduchu dnes ale kraluje Jakub Martinec.
     
    82
    Před Václavem Sejkem se otevřel volný prostor. Sejk si navedl míč na pravačku a zkusil to z velké dálky, jenže trefil pouze protihráče před sebou.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Vojtěch Patrák.
    80. Jan CHRAMOSTA - 3:0

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 50. Sejk, 67. Martinec (Šulc), 80. Chramosta

    Karty:   90+2. Houska (JAB) – 57. Rada (HKR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:18.
    FK Jablonec: Hanuš – Polidar, Martinec, Akpudje, Heidenreich, Krob (C) – Šulc (89. D. Souček), Kratochvíl, Houska – Chramosta (82. Patrák), Sejk (86. Ikaunieks).
    Náhradníci: Richter – Štěpánek, Považanec, Surzyn.

    FC Hradec Králové: Reichl – Gabriel, Ja. Klíma, O. Ševčík, Čech, Smrž – F. Kubala (71. Koubek), Rada (C), J. Kučera (69. Dvořák), Trusa (69. Kodeš) – Vašulín (79. Rybička).
    Náhradníci: Vízek – Leibl, Kosař.

    Rozhodčí: Batík – Nádvorník, Podaný.

    Diváci: 2 309
    thejrc.org