Zlín – Kolín 1:4 (kon.) | Jihlava – Poruba 2011 2:3 (1:2 po s.n.) | Vsetín – Šumperk 6:2 (kon.)
Litoměřice – Přerov 3:4 (kon.) | Třebíč – Slavia 5:1 (kon.) | Sokolov – Pardubice B 2:5 (kon.)
Prostějov – Frýdek-M. 3:2 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
HC Dynamo Pardubice B
Středa 14.09.2022, 18:00 • Zimní stadion Sokolov • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji všem za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů napočtenou! (20:25:41)
     
    Je za námi úvodní duel nového ročníku Chance ligy mezi Sokolovem a rezervou Pardubic. Utkání nakonec vyznělo lépe pro nováčka soutěže, tedy Dynamo Pardubice B, které si ze Sokolova odváží cennou výhru 5:2. Sokolovští byli v úvodních dvou třetinách jednoznačně aktivnějším týmem, svoji herní převahu však nedokázali přetavit ve vyšší náskok, a tak přišel trest ve třetí periodě. Svěřenci trenéra Havíře uštědřili během úvodních sedmi minut třetí třetiny soupeři tři zdrcující zásahy, ze kterých se Baník už nedokázal oklepat.

    Pro pardubickou rezervu jde tedy o historicky první body v druhé nejvyšší soutěži. Potvrdit je bude chtít Dynamo tuto sobotu, kdy hostí v Chrudimi Litoměřice. Naopak Baník bude chtít na nepovedený start rychle zapomenout. Šanci na reparát budou mít svěřenci Martina Štrby v sobotu na ledě pražské Slavie.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Kotouč po nahození končí za brankou Sokolova, kde také skončí do konce zápasu. Pardubičtí se začínají radovat, zapisují totiž první ligové body!
     
    59:24
    Zakázané uvolnění hostů, hra se tak stěhuje před Milana Kloučka.
     
    58:46
    Domácí kapitán Tomáš Rohan se snažil prodrat do nadějné příležitosti. Po několikáté dnes předvedl výborný obranný zákrok Kaštánek, který zhatil další náznak příležitosti.
     
    58:09
    Utkání se už spíše dohrává. Oba týmy jsou si vědomi, jak dnešní utkání dopadne.
     
    57:53
    Nahození raději Michajlov před najíždějícími pardubickými útočníky podržel. Po komerční pauze se tak bude vhazovat po jeho pravici.
     
    57:20
    Domácím se nedaří dostat se do výraznějšího tlaku, hosté svůj náskok zatím bez větších problémů brání.
     
    56:40
    Po chybě Kverky se dostal do veliké šance Michal Machač. Zcela sám před Michajlovem však nedokázal zamířit přesně!
     
    55:11
    Petr Ton se snažil silou protlačit do šance. Pardubická defenziva však působí ve třetí části jistým dojmem, ani tentokrát se Sokolovu nepodařilo prodrat do vyloženější šance.
     
    54:25
    Pohl dokázal vypíchnout kotouč jednomu z hostů, v tandemu našel Safina, jehož tvrdá dělovka pouze vyprášila mantinel za brankou.
     
    53:01
    Kaut vjel do útočného pásma s pukem později než spoluhráč. Je tedy pískáno ofsajdové postavení. Následuje komerční přestávka.
     
    51:47
    Klejna hledal najíždějícího Vrhela, kterého však ryche dostoupil Oliva a odebral mu kotouč, ani tentokrát tak domácím nevyšel přechod do pásma.
     
    51:12
    Na útočný výlet se vydal Jan Novák, který z otočky následně i vypálil. Klouček se rychle dokázal přemístit k levé tyči a betonem pokus vyrazit.
     
    49:42
    Petr Hauser to zkusil backhandem z levého kruhu, Klouček připraven. Baníkovcům se krátí čas.
     
    48:56
    Individuálně se snažil proklestit do šance Jurčík, hostující obránci ho však dokázali rychle obrat o kotouč.
     
    47:58
    Baníkovci nedokázali přejít přes modrou čáru, opravdu nepovedený úsek hry od domácího celku.
    Marken.cz

    Adam Černý

    Branky a nahrávky: 16. Klejna (Safin, Zadražil), 36. Jurčík (Zadražil) – 26. Herčík (M. Machač), 40. Kaut (Zdráhal, Kaštánek), 42. Rouha (Kaut, M. Machač), 46. Pochobradský (T. Zeman), 47. Půhoný (Herčík, Drtina)


    HC Baník Sokolov: Michajlov (Cichoň) – Pohl, Baláž, Rulík, Weinhold, Klejna, Jan Novák, Tomek – Vracovský, Kverka (A), Osmík – Safin, Zadražil, Jurčík (A) – Hauser, Vrhel, Ton – Stehlík, Rohan (C), Švec.
    Trenér: Martin Štrba

    HC Dynamo Pardubice B: Klouček (Nečas) – Zdráhal (A), Kaštánek, Oliva, Nedbal, Drtina, Kubíček, Bučko – Lichtag, Rákos (C), Urban – Půhoný, Herčík, Rouha – M. Machač, Kaut (A), T. Zeman – Rohlík, Pochobradský, Turek.
    Trenér: David Havíř

    Rozhodčí: Zubzanda, Svoboda – Belko, Kokrment
    thejrc.org