Žižkov – Teplice 1:2 (po pr.) | Velvary – Pardubice 1:0 (kon.) | Přepeře – Táborsko 0:1 (po pr.)
Rokycany – Liberec 1:5 (kon.) | Motorlet – Jablonec 0:4 (kon.) | Start Brno – Zlín 0:3 (kon.)
Rosice – Brno 0:4 (kon.) | Frýdek-Místek – Opava 2:0 (kon.) | Libčany – Dukla Praha 1:3 (kon.)
Zápy – Chrudim 2:1 (kon.) | Ústí n/O – Chlumec n/C 0:1 (kon.) | Soběslav – Přeštice 3:1 (kon.)
Domažlice – Aritma 4:1 (kon.) | Tasovice – Prostějov 2:2 (2:3 po pen.) | Hlučín – Líšeň 2:0 (kon.)
Všechovice – Vyškov 2:9 (kon.)
konec
FK Frýdek-Místek
2:0 (0:0)
Slezský FC Opava
Středa 14.09.2022, 16:30 • Stadion Stovky, Frýdek-Místek • MOL Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
    Sestava Opavy.
    Sestava Frýdku-Místku.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Frýdek-Místek: Gergela – Burgo, Blejchař, Massaniec, Nevřela – Velner (K), Rubý, Hykel – Konečný, Kovařík, Kostka
    Náhradníci: Prokel – Dadak, Kirschner, Kohut, Maléř, Zupko
    Trenér: Robert Pištěk

    SFC Opava: Číž – Kadlec, Helebrand, Janoščín (K), Haitl – Rychlý, Ščudla – Kramář, Kopečný, Šigut – Yunis
    Náhradníci: Lasák – Dostál, Rataj, Gorčica, Macháček, Latoň, Janjuš
    Trenér: Roman West

    Rozhodčí: Zaoral – Bureš, Mikeska.
     
    Stadion Stovky od rána zkrápí velmi hustý déšť a ne jinak tomu je i nyní. V sektoru hostů se pomalu schází malé počty fanoušků v pláštěnkách, zatímco domácí kotel nalezneme na tribuně.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Dnešní zápas se bude odehrávat na velmi mokrém trávníku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop tohoto utkání se postaral hostující celek, když se jako první dotkl míče Jakub Yunis. Posléze se Opava dostala k centru z pravé strany, ale ten skončil v rukou Gergely.
     
    2
    Následně se frýdeckomístecký hráč dopustil faulu ve středu hrací plochy, což odnesl Adam Rychlý. Rozehrávka se ale Slezskému příliš nepodařila a míč skončil v zámezí.
     
    3
    Jan Nevřela a Patrik Rubý se mylně domnívali, že autové vhazování bude v jejich prospěch a Opava tak získala míč zpět na svou stranu. Následně ale přišel další faul, kterého se tentokrát dopustili hosté.
     
    4
    Adam Rychlý se dostal přes Velnera a snažil se najít na pravé straně vápna spoluhráče, ovšem Gergela fantasticky vyběhl a sebral míč jako první.
     
    5
    Válcovny získaly autové vhazování na polovině soupeře, ale kombinace se příliš nepovedla. U míče je opět Opava. Trávník je už po pěti minutách dost rozhrabaný a zápas se bude odehrávat na opravdu velmi těžkém terénu.
     
    6
    Marián Kovařík napadal rozehrávku hostů a Lumír Číž se ocitl v problémech, ovšem nakonec si defenzíva Opavy poradila a rozehrála akci po pravém křídle.
     
    7
    Frýdeckomístečtí si vytvořili střeleckou příležitost, ale pokus Konečného neměl žádnou razanci ani přesnost. Posléze se Rubý dopustil faulu.
     
    8
    Michael Gergela při výskoku pro míč sebral do cesty také spoluhráče Jana Nevřelu, ale nakonec z toho nebylo nic vážnějšího a oba hráči budou moct pokračovat bez přerušení hry.
     
    9
    Miloš Kopečný hledal za obranou Frýdku-Místku Jakuba Yunise, ale ten se nacházel v ofsajdovém postavení, což pomezní rozhodčí viděl a odmával.
     
    10
    Opava se snaží něco vymyslet po levé straně, ale zatím se nemůže dostat přes defenzívu Lipiny. Pomoct ji k tomu může autové vhazování.
     
    11
    Následný centr do vápna odkopl Jakub Massaniec. Následně se k míči dostal Patrik Rubý a dlouhým nákopem chtěl oslovit Kovaříka, ale balón na rychlém trávníku sjel k brankáři Čížovi.
     
    12
    Michal Velner se po přihrávce Nevřely ocitl pod tlakem, ale rozhodčí vyhodnotil přistrčení Yunise jako nedovolený zákrok.
     
    13
    Tomáš Hykel je prvním potrestaným hráčem zápasu, neboť skluzem zajel do nohou Denise Kramáře.
     
    14
    Další nebezpečný útok Opavy po levé straně, ale Gergela byl znovu u míče jako první, když vlétl pod nohy Kopečnému.
     
    15
    Frýdeckomístečtí dostali míč do vápna centrem z pravé strany, ale sudí Zaoral pískl pravděpodobně faul Kovaříka, který si pomáhal rukama v souboji s gólmanem.
     
    17
    Nyní tempo hry trochu ustálo, jelikož Opava dlouho držela míč na vlastní polovině a další nákop skončil v rukou brankáře Frýdku-Místku.
     
    18
    Burgo kombinoval s Velnerem na pravé straně a získali autové vhazování. Posléze přišel centr do vápna od Hykela na Rubého, který pálil z voleje, ale jeho pokus byl sražen na rohový kop.
     
    19
    Patrik Rubý se centrem z rohu snažil najít na zadní tyči Velnera, ale obrana Opavy byla připravená. Nakonec přišel rychlý protiútok, ale přihrávka na Šiguta byla příliš dlouhá a Gergela bude rozehrávat od své svatyně.
     
    20
    Blejchařovi sice sjel míč z nohy, ale nakonec jej tečoval hostující hráč, což znamená autové vhazování pro Válcovny.
     
    21
    Takřka při každém zabrání hráče vidíme podklouznutí. Déšť ani náhodou neustává a skóre se tak zatím nemění. V sektoru hostů je k vidění zhruba pětadvacet věrných fanoušků v pláštěnkách.
     
    22
    Dominik Konečný se fantasticky prodral obranou soupeře, ale jeho přízemní centr do vápna byl zblokován na rohový kop.
     
    23
    První vážnější šance zápasu! Po rohovém kopu přišly střely, které zblokovala obrana hostů. Následně se hra přesunula na levou stranu a Konečný fantastickým centrem našel Jakuba Massaniece, ovšem jeho hlavička v obrovské příležitosti mířila přesně do rukou Lumíra Číže!
     
    24
    Marián Kovařík byl důsledně varován hlavním rozhodčím za skluz, kterým zasáhl soupeře. Příště už přijde žlutá karta, na kterou jsme u tohoto kanonýra zvyklí.
     
    25
    Slezský FC zatím útočí převážně po levé straně, ale zatím nepřišlo z jeho strany žádné vážnější ohrožení brány.
     
    26
    Válcovny se dostaly do dalšího brejku, ale přihrávku Kovaříka zastavil poslední obránce Opavy. Posléze přišel protiútok ze strany hostů, který za cenu žluté karty zastavil Jakub Blejchař.
     
    27
    Hostující hráč musí jít do zámezí, jelikož mu teče krev po drese z předešlého souboje a Opava tak bude zahrávat volný kop v deseti hráčích na trávníku.
     
    28
    Standardní situace Slezského FC ovšem nepřinesla nic nebezpečného a Válcovny odkoply balón co nejdále.
     
    29
    Jednalo se o Matěje Helebranda, kterého sudí už pustil zpět do hry. Opava se mezitím snaží něco vymyslet na levém křídle, ale to se ji nedaří.
     
    30
    Půl hodina utkání je za námi a branky jsme se zatím na Stovkách nedočkali. Největší šanci utkání zatím měl Jakub Massaniec, ale jeho hlavičku vychytal Číž.
     
    31
    Další centr hostů z levé strany skončil jen u Patrika Rubého, který vyvezl míč ze svého vápna a následně Frýdeckomístečtí získali autové vhazování.
     
    32
    Při rychlém kontru Lipiny oslovil míčem Nevřela svého spoluhráče na levé straně Kostku. Ten ale byl v těžké pozici proti dvěma hráčům a přišel o míč.
     
    33
    Jan Nevřela podklouzl při snaze odkopnout míč, ale centr Kopečného byl sražen obranou Frýdku-Místku.
     
    34
    Další centr z křídla vyrazil Gergela, ale pouze proti noze bývalého mládežníka Frýdku-Místku Samuela Šiguta. Jeho pokus z první trefil pouze obránce.
     
    34
    Obrovská příležitost Opavy! Šigut fantastickou přihrávkou našel na hranici ofsajdu Denise Kramáře, který se mohl zeptat frýdeckomísteckého brankáře, kde to bude chtít, ale jeho zakončení k levé tyči famózně vyrazil Gergela!
     
    35
    Tlak Opavy ovšem pokračoval, ale další zakončení hlavou bylo zblokováno do zámezí. Slezský FC tak měl k dispozici opět roh, ale tentokrát centr skončil v bezpečí Michaela Gergely. Frýdek-Místek přečkal nebezpečné minuty.
     
    36
    Nevřela zaváhal na své polovině a Opava se dostala do rychlého brejku, který byl zakončen střelou Šiguta z pravé strany, ovšem jeho pokus mířil vedle pravé tyče.
     
    37
    Fantastický skluz Massaniece, který jako poslední znemožnil soupeři vystřelit a míč skončil odražený v rukou Gergely. Terén je ale opravdu nesmírně těžký a hra má k fotbalu celkem daleko.
     
    38
    Lipina tentokrát kombinovala na polovině soupeře, ale jediný centr odhlavičkoval Helebrand.
     
    39
    Gergela byl opět připraven a poradil si s dalším centrem soupeře. Útočníci Opavy se často nacházejí na hranici ofsajdu, ale pomezní hru zatím pouští.
     
    40
    Blejchař poslal skvělý křížný pas na pravou stranu Burgovi, ale tomu míč při zpracování utekl do zámezí a Lumír Číž bude rozehrávat od své svatyně.
     
    41
    Špatná rozehrávka domácích, ovšem ani hosté nedokázali ze získaného míče vytěžit nic vážnějšího.
     
    42
    Jan Kadlec tentokrát centroval z levé strany a snažil se najít Jakuba Yunise, ale Michael Gergela je dnes ve vzduchu stoprocentní a znovu chytil míč bez obtíží.
     
    43
    Miloš Kopečný si na pravé straně hranice vápna navedl míč na levou nohu, ale jeho střelu ke vzdálenější tyči odhlavičkoval domácí obránce. Opava bude zahrávat rohový kop.
     
    44
    Patrik Haitl poslal nebezpečný centr do vápna, který se ale od opavského hráče odrazil pouze nad domácí svatyni. Vypadá to, že první poločas branku nepřinese.
     
    45
    Jakub Massaniec se dopustil nedovoleného zákroku uvnitř vápna a Opava těsně před přestávkou získala pokutový kop!
     
    45
    K pokutovému kopu se postavil Miloš Kopečný, který chtěl napodobit Panenku, ale ta se mu vůbec nepovedla a míč přeletěl bránu o pořádný kus!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První část utkání je za námi a Frýdek-Místek hraje s Opavou bezbrankově. Ve 23. minutě měl Massaniec první obrovskou šanci utkání, ale jeho hlavička po centru Konečného skončila přímo v náručí Číže. Ve 34. minutě měla Opava velkou příležitost, ale Gergela fantasticky vychytal Kramáře. Před přestávkou hosté získali penaltu, kterou si vzal na starost Kopečný, ale jeho dloubák letěl nad bránu Válcoven.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Ščudla, přichází Macháček,
    ze hřiště odchází Yunis, přichází Rataj.
     
    47
    Denis Kramář centroval z levého křídla, ale míč už se dostal do zámezí a Michael Gergela tak bude rozehrávat od své svatyně.
     
    48
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí celek jde do vedení na začátku druhé půle! Marián Kovařík se dostal za obranu po skvělé přihrávce a místo lobu přes vybíhajícího Číže našel osamoceného TOMÁŠE HYKELA, který dovezl balón do svatyně Slezského FC.
     
    50
    Denis Kramář se snažil projít po pravé straně, ale míč mu na terénu ujel do zámezí.
     
    51
    Samuel Šigut využil svou rychlost a dostal se k míči před obráncem, ale jeho následné zakončení zpoza vápna letělo několik metrů vedle.
     
    52
    Nevřela posunul míč na levé straně Konečnému, ale jeho centr skončil v rukou připraveného brankáře Číže.
     
    53
    Janočšín sice přehlavičkoval Rubého, který se pouze sklonil, ale míč skončil v zámezí a Frýdek-Místek má autové vhazování.
     
    54
    Šigut z levé strany centroval do vápna, ale Miloš Kopečný se nedostal přes Massaniece ke hlavičce a Gergela bude mít opět odkop od své svatyně.
     
    55
    Déšť sice ve druhém poločase ustál, ale na velmi mokrém a těžkém trávníku je k vidění velký počet nepřesností.
     
    55
    Patrik Rubý se postaral o zahrání volného kopu, po kterém se míč odrazil k Blejchařovi, ale jeho zakončení ve velké šanci zblokovala obrana Opavy! Následuje rohový kop Lipiny.
     
    56
    Opět přiletěl nebezpečný centr před bránu Číže a domácí se dožadovali odpískání ruky soupeře, ovšem sudí Zaoral zůstal klidný a nechal hru pokračovat.
     
    57
    Samuel Šigut sice utekl po levé straně, ale Burgo se skvěle vrátil. Následně se opavský hráč opřel do míče, ale tentokrát trefil jen domácího obránce.
     
    58
    Opava si vytvořila střeleckou příležitost po rychlé akci, ale rána Denise Kramáře letěla jen nad svatyni Lipiny.
     
    60
    Matteo Burgo zbytečně přišel o míč, následně zatáhl za záchrannou brzdu a uviděl žlutou kartu.
     
    61
    Samuel Šigut poslal centr do vápna, ale ten vyboxoval fantastický Michael Gergela. Následně přišel brejk Frýdku-Místku, ovšem ten zastavil Kostka, jenž si nevěřil proti přečíslení.
     
    Dnešní utkání sleduje 425 diváků.
     
    62
    Znovu Opava útočila přes levou stranu, ale následný centr se odrazil od Tomáše Rataje do zámezí.
     
    63
    Hosté se snaží převzat iniciativu a prokombinovat se ke střelecké příležitosti, ale defenzíva Válcoven pracuje excelentně.
     
    64
    Slezský FC se snažil něco vymodlit na pravém křídle, ale další centr končí pouze v zámezí. Gergela tak jen sbírá míče nebo rozehrává od své brány.
     
    65
    Tentokrát byl Gergela zapojen do hry, když dostal malou domů, ale při odkopu byl napadán soupeřem a nakonec s pádem poslal míč na polovinu hrací plochy. Terén je opravdu nesmírně těžký.
     
    66
    Janoščín sice našel krátkou přihrávkou Denise Kramáře, ale jeho pokus levačkou zpoza vápna letěl opět nad bránu.
     
    67
    Jan Kadlec hledal lobem na pravé zadní tyči Kopečného, ale jeho hlavička nebyla nijak nebezpečná a skončila v moci Gergely.
     
    68
    Dominik Konečný vybojoval v souboji s hostujícím kapitánem autové vhazování pro své mužstvo.
     
    69
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Haitl, přichází Dostál.
     
    70
    Nově příchozí Radim Dostál se okamžitě dostal do zakončení po přihrávce z pravé volné strany, ale Gergela byl znovu připraven a chytil balón do své moci.
     
    71
    Jakub Massaniec na hranici posledních sil dokázal odkopnout balón do zámezí uvnitř svého vápna. Opava si vyvíjí tlak a bude zahrávat rohový kop.
     
    72
    Denis Kramář se po skvělém centru z rohu dostal zcela sám do zakončení, ale jeho pokus letěl mimo tři tyče! Je nutno dodat, že se nacházel v těžké pozici a míč mu letěl na paty.
     
    73
    A znovu famózní Michael Gergela, který si došel pro centr Šiguta skoro až k hranici šestnáctky. Opava to má dnes proti skvěle připravenému Frýdku-Místku velmi těžké.
     
    74
    Michal Velner zastavil Denise Kramáře za cenu žluté karty. Z jeho strany se ale jednalo za důležitý faul, protože Opava šla do rychlého brejku.
     
    74
    Hykel dokázal zblokovat centr soupeře z levé strany. Opava ale bude pokračovat rohovým kopem.
     
    74
    Jan Kadlec se po hlavičce domácího hráče Nevřely opřel do míče z přibližně dvaadvaceti metrů, ale jeho rána letěla těsně vedle pravé tyče!
     
    75
    Posléze přišel rychlý protiútok Lipiny, který zakončoval Konečný k levé tyči, ale Lumír Číž se pořádně natáhl a předvedl skvělý zákrok, kterým udržel Opavu ve hře!
     
    77
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Je to 2:0 pro domácí celek! MARIÁN KOVAŘÍK si fantasticky sběhl na lob svého spoluhráče za obranu a z první přeloboval také vyběhnutého gólmana Číže. Frýdek-Místek je velmi blízko k velkému překvapení.
     
    78
    Kostka sice dostal dobrou přihrávku Rubého, ale nakonec jej obránce oprostil od míče.
     
    79
    Znovu se k míči dostal domácí brankář Michael Gergela po centru z pravé strany. Frýdek-Místek ale z dalšího útoku nevymyslel nic vážnějšího.
     
    80
    Opava drží míč na polovině domácích, ale nedaří se ji vymyslet nic smysluplnějšího.
     
    81
    Střídání v týmu FK Frýdek-Místek:
    ze hřiště odchází Kostka, přichází Kirschner.
     
    82
    Denis Kramář nedokázal procpat balón do domácího vápna z pravého křídla, ale Opava získala alespoň autové vhazování.
     
    83
    Jakub Massaniec si pohlídal míč před dotírajícím se Kramářem a získal odkop od své svatyně.
     
    83
    David Macháček v souboji zasáhl loktem Kovaříka a uviděl žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Kramář, přichází Janjuš,
    ze hřiště odchází Šigut, přichází Gorčica.
     
    85
    Opava se nyní ocitla v úzkých ve svém vlastním vápně, ale nakonec se ji podařila odkopnout míč. Daleko to ovšem nevedlo a Lipina má k dispozici autové vhazování.
     
    86
    Tomáš Rataj dal nohu příliš vysoko a zasáhl protihráče. Sudí opět vytáhl žlutou kartu.
     
    87
    Střídání v týmu FK Frýdek-Místek:
    ze hřiště odchází Hykel, přichází Zupko.
     
    88
    Dominik Konečný vyvezl míč po nepřesném centru slezského mužstva, ale jeho přihrávka na Rubého byla příliš dlouhá a skončila jen v zámezí.
     
    89
    Hostům se nedaří vytvořit tlak ke konci zápasu a defenzíva Frýdku-Místku je dnes naprosto excelentní společně s fantastickým gólmanem Gergelou.
     
    90
    Adam Gorčica se ocitl v celkem dobré příležitosti, ale jeho střela zpoza vápna letěla pouze do boční sítě frýdeckomístecké svatyně!
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty navíc.
     
    90+1
    Tomáš Kirschner mohl definitivně rozhodnout, ale jeho výborná střela z dálky skončila na ještě lepším zákroku Číže, po kterém se míč odrazil od břevna na rohový kop!
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Frýdek-Místek:
    ze hřiště odchází Burgo, přichází Maléř.
     
    90+3
    Nevřela přerušil možný útok hostů taktickým faulem ve středu hrací plochy.
     
    90+3
    A další míč ze strany chytá do svých zlatých rukou Michael Gergela! Obrovskou zásluhu na tomto výsledku má právě domácí brankář.
     
    90+3
    Marián Kovařík uviděl za nesportovní chování kartu žluté barvy.
     
    90+4
    Po chvíli se Patrik Rubý dopustil faulu na Jana Kadlece a rovněž uviděl žlutou kartu.
     
    90+5
    Po centru z volného kopu se hostující hráč dostal ke hlavičce, ale ta letěla pouze nad bránu Gergely.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Frýdek-Místek postupujeme do 3. kola MOL Cupu po vítězství 2:0 nad druholigovou Opavou!
    Ve 23. minutě měl Massaniec první obrovskou šanci utkání, ale jeho hlavička po centru Konečného skončila přímo v náručí Číže. Ve 34. minutě měla Opava velkou příležitost, ale Gergela fantasticky vychytal Kramáře. Před přestávkou hosté získali penaltu, kterou si vzal na starost Kopečný, ale jeho dloubák letěl nad bránu Válcoven.
    Do druhé části zápasu vlétli domácí fantasticky, jelikož skóre utkání otevřel Tomáš Hykel.V 55. minutě mohl zvýšit náskok Blejchař, ale jeho pokus byl sražen. V 72. minutě mohl srovnat Kramář, ale v dobré pozici minul. Následně se v 74. minutě dostal Kadlec opět do zakončení, ale znovu minul bránu. V 77. minutě poslal Lipinu do dvoubrankového vedení Marián Kovařík, který přeloboval brankáře Číže. Konec zápasu si už Lipina pohlídala a postarala se o senzaci. (18:29:06)

    Michal Raška

    Branky: 48. Hykel, 77. Kovařík

    Karty:   13. Hykel (FRM), 26. Blejchař (FRM), 60. Burgo (FRM), 74. Velner (FRM), 90+3. Kovařík (FRM), 90+4. Rubý (FRM) – 83. Macháček (OPA), 86. Rataj (OPA)

    Neproměněná penalta: 45. Kopečný (OPA), mimo


    FK Frýdek-Místek: Gergela – Burgo (90+2. Maléř), Blejchař, Massaniec, Nevřela – Velner (K), Rubý, Hykel (87. Zupko) – Konečný, Kovařík, Kostka (81. Kirschner)
    Náhradníci: Prokel – Dadak, Kirschner, Kohut, Maléř, Zupko

    Trenér: Robert Pištěk

    Slezský FC Opava: Číž – Kadlec, Helebrand, Janoščín (K), Haitl (69. Dostál) – Rychlý, Ščudla (46. Macháček) – Kramář (84. Janjuš), Kopečný, Šigut (84. Gorčica) – Yunis (46. Rataj)
    Náhradníci: Lasák – Dostál, Rataj, Gorčica, Macháček, Latoň, Janjuš

    Trenér: Roman West

    Rozhodčí: Zaoral – Bureš, Mikeska

    Diváci: 425
    thejrc.org