Třinec – Motor ČB 0:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 1:2 (po pr.) | Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 16.09.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Stejně jako loni, také v letošním prvním kole putuje výhra pod Ještěd. Severočeši využili výhody jednoho muže v poli navíc, dostali kotouč na pravý kruh a UVIS JANIS BALINSKIS svou střelou do pravé části brány rozhodl o tom, že Liberec odchází z mače vítězně – 1:2p. Asistence: Tomáš Filippi, Michal Bulíř.
     
    59:50
    Fanouškům se to nelíbí, nic však s verdiktem sudích nenadělají. Rozhodčí totiž dvěma minutami za podrážení potrestali Jakuba Lva a Liberec má k dispozici další přesilovku.
     
    57:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Od druhé třetiny je sice aktivnějším celkem Hradec, jenže Liberec právě nyní využívá početní výhodu a v důležitý okamžik srovnává gólový stav! Zpoza branky se dostal puk k TOMÁŠI FILIPPIMU, jenž našel u bližší tyče skulinu mezi brankovou konstrukcí a gólmanovou výstrojí – 1:0. Asistence: Michal Birner, Michal Bulíř.
     
    56:23
    Liberečtí mají nyní výbornou příležitost dorovnat gólové skóre. Marek Zachar jde totiž na trestnou lavici za podrážení a Tygři budou hrát přesilovku!
     
    55:28
    A mohlo být vyrovnáno, jenže nikoliv zásluhou hostů, nýbrž domácích! Růžička totiž vyjel za branku a úplně neodhadl dojíždějícího protihráče, kotouč tak rychle zamířil před bránu. A tam pomohlo Mountfieldu i štěstí, když se hrací předmět neodrazil od Filipa Pavlíka do prázdné klece.
     
    50:18
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    T.J. Melancon – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.
     
    45:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je to tady, skóre máme otevřené a Hradec se ve třetí třetině ujímá vedení! Velkou šanci měl už Bohumil Jank, jemuž ještě Liberečtí odolali, hradecký bek se ale následně přesunul na brankoviště, aby clonil gólmanovi. A právě toho využil FILIP PAVLÍK, který na modré lajně naplánoval tvrdou ránu, umístil ji přesně do pravého horního růžku a poprvé v sezóně 2022/23 rozjásal domácí publikum – 1:0. Asistence: Lukáš Cingel, Bohumil Jank.
     
    43:34
    Po střele na libereckou svatyni se puk odrazil k Oliveru Okuliarovi, který měl před sebou skoro prázdnou branku, jenže kotouč místo do brány zamířil odrazem od jednoho z Tygrů mimo!
     
    36:23
    Na řadě je další přesilovka, neboť Kelly Klíma použil k odstavení protihráče krosček. Výhodu jednoho muže v poli navíc tak bude mít po komerční přestávce Liberec.
     
    32:23
    K trestnému nájezdu se postavil Oliver Okuliar osobně, najel si pomaleji, zamíchal ze strany na stranu a zkoušel střelu na levou tyč, jenže netrefil brankové zařízení!
     
    32:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Mislav Rosandić – TS, hákování.
     
    32:23
    Oliver Okuliar byl v útočné situaci podražen a pojede se tak trestné střílení!
     
    30:16
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Kevin Klíma – 2 min., krosček + 2 min., hrubost, odpyká Petr Kalina.

    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Tomáš Filippi – 2 min., hrubost.
     
    27:29
    Radku Smoleňákovi přistála na holi křižná nahrávka, Petr Kváča však neskutečně rychle vykopl pravý beton!
     
    26:09
    Po komerční přestávce si Mountfield zahraje v početní výhodě, Lukáš Derner je totiž potrestán dvěma minutami za podrážení.
     
    25:11
    Oliver Okuliar neproměnil neskutečnou šanci! Mezi kruhy obral o puk hostujícího hráče a byl před gólmanem úplně sám. Kváču si položil na led, ale místo toho, aby se pokusil puk zvednout, hledal místo mezi betonem a tyčkou, kde bylo plno. Neuspěl ani v reparátu po obtočení se kolem klece.
     
    18:59
    A Michal Bulíř do třetice, tentokrát z vrcholu mezikruží. Jeho pokus nyní lízl jednu z tyček!
     
    18:03
    Graeme McCormack si dvě minuty odpočine, protože se dopustil podrážení. V závěru úvodní třetiny se tak Hradec bude muset bránit ve čtyřech.
     
    13:24
    Nyní už však sudí posílají libereckého hráče na trestnou lavici a po komerční pauze si Mountfield zahraje přesilovku. Michal Birner se provinil hákováním.
     
    12:57
    Radek Smoleňák pálil z vrcholu kruhů a moc nechybělo, aby se on stal střelcem první branky ostré sezóny!
     
    10:11
    Teď měl Jan Růžička napilno! Nejdřív totiž musel vyrazit nelehkou střelu od modré a následně bleskurychle zareagovat proti dorážce Ondřeje Vitáska.
     
    07:45
    Marek Zachar se zničehonic dostal ke kotouč, otočil okamžitě směrem na bránu a pálil křížem, ani napodruhé mu však dnes velká gólová příležitost nevyšla.
     
    03:53
    Marek Zachar se v oslabení dostal do úniku a z mezikruží mířil mezi betony, ty Petr Kváča sklapl včas!
     
    02:52
    Prvním potrestaným hráčem je Aleš Jergl, který se provinil sekáním, Liberec tak má k dispozici krátce po startu utkání přesilovku.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 46. F. Pavlík (Cingel, Jank) – 58. Filippi (Birner, Bulíř), 62. Balinskis (Filippi, Bulíř)


    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Pilař, McCormack, Nedomlel, Jank – Jergl, Kev. Klíma, Kel. Klíma – Lev (A), Cingel, Štohanzl – Ščerbak, Lalancette, Smoleňák (C) – Okuliar, Zachar, R. Pavlík.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Melancon, Balinskis, Rosandić, Derner, J. Dvořák, Vitásek, Aubrecht – Faško-Rudáš, Bulíř (C), Birner (A) – Frolík, Filippi, Ordoš – Flynn, Jelínek (A), Vlach – A. Najman, Šír, Rychlovský.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Pilný, Hribik – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 4 301
    thejrc.org