Brno – Teplice 2:2 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 0:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Sparta – Ostrava 1:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
2:2 (2:2)
FK Teplice
Sobota 17.09.2022, 16:00 • ADAX INVEST Arena, Brno • FORTUNA:LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky nejvyšší české fotbalové soutěže. FORTUNA:LIGA má tento víkend na programu 9. kolo a v rámci něj přivítá FC Zbrojovka Brno na svém hřišti FK Teplice.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Brňané si zatím v nové sezóně drží velmi solidní formu a jsou po sedmi odehraných zápasech v tabulce na 5. místě se 13 body. Zbrojovka má však daleko lepší formu na hřišti soupeřů, kde zatím vybojovala kromě úvodní domácí remízy se Slováckem všechny body. Doma zatím na výhru v nové sezóně čeká, naposledy zde padla s Bohemians. Před týdnem však urvala cennou výhru 3:2 ve Zlíně a právě na ni bude chtít v sobotu navázat. Nejlepšími střelci týmu jsou zatím čtyřbrankoví Michal Ševčík a Jakub Řezníček.
     
    FK Teplice

    Severočeský celek má v nové sezóně střídavou formu, v tabulce je na 11. místě s devíti body. Poslední dvě kola Teplickým vyšly a zmátořili se po vysoké prohře 0:6 na Slavii. Nejprve zvítězili doma 3:2 s Jabloncem a před týdnem doma obrali o body pražskou Spartu, s níž nakonec remizovali 2:2. Také Teplice mají ve svém kádru podobně jako Zbrojovka dva čtyřgólové střelce, a to Jakuba Urbance a Abdallaha Gninga.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Matejov – Texl, F. Souček – Alli, M. Ševčík, Hladík – Řezníček (C).
    Náhradníci: Šiman – Hlavica, Štěrba, Blecha, Falta, Nečas, Fousek, Přichystal.

    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), Knapík, Hybš – Hyčka, T. Kučera, Jukl, Shejbal – Trubač – Žák, Gning.
    Náhradníci: Grigar – Kodad, Křišťan, L. Mareček, Fila, D. Procházka, S. Dramé.

    Rozhodčí: Batík – Pečenka, Leška – Černý.
     
    Oba celky vstupují na stadion v Srbské ulici. Domácí jako již tradičně hrají v červeném, hosté se oděli do žlutého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté načali dnešní utkání rozehrávkou a ihned se ženou na polovinu soupeře.
     
    1
    K míči se po ztrátě hostů dostal Alli, ale sám o něj záhy přišel. Z dálky to poté zkusil první střelou Abdallah Gning, Berkovec neměl žádné starosti.
     
    2
    Po dlouhém nákopu domácích musel Filip Mucha vystartovat z branky, situaci však zvládl. Zbrojovka pokračuje v kombinaci.
     
    3
    Dvě akce Brna skončily neúspěchem. Nejprve byl Řezníček při snaze obhodit si beka čistě odstaven, následně se u brankové čáry kolem soupeře neprotáhl Ševčík.
     
    4
    Centrum dění tak směřovalo opět na druhou stranu, kde měl nalevo prostor k centru Shejbal, ale úmysl mu nevyšel a poslal míč vysoko nad.
     
    5
    Alli pláchl po levé straně a i přes mírné starosti si obhodil beka a vysoký míč si zpracoval do běhu. Nakonec proběhl až k levému okraji malého vápna, odkud centroval, leč hosté pozorně odvrátili na roh.
     
    6
    Teplice zvládly ubránit i rohový kop a chtěly hru otočit, Gning byl však ve vzdušném souboji faulován, a tak je hra přerušena. Pád vypadal na první pohled trochu nebezpečně, hostující útočník je však v pořádku.
     
    7
    Teplice pokračují na míči na útočné polovině a snaží se vymyslet něco kloudného.
     
    8
    Teplice právě vstřelily branku! A vymyslely! V Brně se dostávají do vedení. Z pravé strany směřoval do vápna Zbrojovky nenápadný centr, který obránci nezachytili a Shejbal mohl sklepávat pod sebe. Nikdo v červeném nezachytil druhou vlnu, v níž si naběhl na hranici vápna ROBERT JUKL a utaženou ranou po zemi zamířil krásně k pravé tyči. Berkovec se jen ohlédl – 0:1!
    8. Robert JUKL - 0:1
     
    9
    Zbrojovka se snažila rychle odpovědět a vpřed šel Hladík, nakonec ale vzrušení bylo zbytečné, proti přesile neměl na levé straně nárok.
     
    10
    Domácí jsou po úvodní bran viditelně zaskočeni, Šural a Endl si nyní nerozuměli při jednoduché přihrávce na své polovině a Teplice zadarmo získávají míč.
     
    12
    Ševčík dostal dobrý míč vzduchem po pravé straně, zbavil se beka a odcentroval, všechny nabíhající spoluhráče ale překopl, a tak z akce nic nebylo.
     
    13
    V další akci dobře zabojoval Řezníček a kousek před vápnem na ose přemýšlel co s míčem. Chtěl kolmicí vysunout Alliho, leč myšlenka a realizace se viditelně rozcházely, a tak balón poslal k Muchovi.
     
    14
    Řada nepřeností z obou stran nyní ve středu hřiště, Zbrojovka se snaží uklidnit hru, jenže s míčem hraje neustále do plných.
     
    15
    Alli tentokrát na levé straně utekl Vondráškovi a chtěl přihrávat pod sebe na Ševčíka, přihrávku hosté na poslední chvíli přečetli a zachytili.
     
    16
    V další akci se domácí krkolomně na hranici vápna ke střele nedostali. Akci podpořil náběhem vpravo Hrabina, který mohl centrovat z pravé strany do ohně. Míč však poslal přímo do rukavic Muchy.
     
    17
    Opět akce Brna šla přes Alliho vlevo, ten byl tentokrát čistě odzbrojen Knapíkem a Teplice jdou vpřed.
     
    18
    První tutovka Zbrojovky! Po dalším centru Alliho zleva se míč dostal k nabíhajícímu Texlovi, který ještě posunul na Ševčíka a jeho tvrdou ránu směřující k tyči skvěle vyrazil pohotový Mucha.
    18. Ševčíkovu střelu skvěle zklikvidoval Mucha!
     
    19
    Na druhé straně chtěly zahrozit také Teplice a Gning se na chvíli dostal před Šurala, ten ho ale stihnul doběhnout a zakřižovat.
     
    19
    Brno právě vstřelilo branku! Domácí zaslouženě srovnávají. Obléhání vápna přineslo míč na osu k Ševčíkovi, který místo střely nahrál doleva na MUSU ALLIHO. Ten si těžkou přihrávku zpracoval na prsa a vyslal parádní ránu z voleje, která o levou tyč zapadla do sítě – 1:1.
    19. Wale Musa Alli - 1:1
     
    21
    Rázem jsou při chuti fotbalisté v červeném a opět jsou na polovině soupeře, kde zatím největší vítr dělá střelec vyrovnávací trefy Alli.
     
    22
    Znovu nigerijský záložník v akci. Míč posunul na Řezníčka, který prováhal střelecký moment a nakonec musel centrovat zleva. Na zadní tyči číhal sám Ševčík, Mucha ale vystartoval v pravý čas a míč vyboxoval.
     
    23
    Teplice se snaží hru zklidnit, ale Brňanů je nyní plné hřiště a viditelně k momentu přispívají i domácí fanoušci.
     
    24
    Kučera ve středu zcela jasně zatáhl Řezníčka za dres a první žluté napomenutí utkání je tady.
     
    25
    Necelá půlhodina za námi a zatím sledujeme nadprůměrně líbivý fotbal. Zbrojovka spěchá vpřed s dalším útokem.
     
    26
    Alli opět u centru, ale obrana Teplic zasáhla před nabíhajícím Hladíkem. Zprava poté cestoval Hrabina taktéž na zadní tyč, Mucha si sebral míč do rukavic.
     
    27
    Po rychlém rozehrání se snažil obranu Brna vymotat Abdallah Gning, udělal dvě kličky, míč mu nicméně nakonec utekl a Hrabina zahrál na jistotu do autu.
     
    28
    Další akce Brna "smrděla" dalším gólem. Ševčíkem nejprve zablokoval střelu soupeře a dlouhou kolmicí vyslal vpřed Řezníčka. Tomu ještě nabíhal do vápna Hladík, ale nedostal přihrávku úplně pod představ a při zakončení ve skluzu fauloval Muchu.
     
    29
    Opět akce po ose hřiště a znovu v ní měl prsty Ševčík. Domácí přečíslili soupeře a talent Brna poslal míč doprava na Hladíka, který místo střely z první zkoušel ve vápně kličku. Tu obránce přečetl a čistě míč vypíchl.
     
    30
    Po půlhodině Hladík zprava zkoušel centrovat, po odrazu od obránce uvidíme rohový kop.
     
    31
    Rozehrávka proběhla nakrátko, a tak centroval Texl. Na zadní tyči však nikdo z Brněnských nenaskakoval, hosté se ubránili.
     
    32
    Po dlouhém míči mezi obránce Brna zradil Žáka první dotek a poté fauloval jednoho z domácích. Velká škoda pro hosty.
     
    33
    Po vysokém tečovaném centru měli domácí rohový kop, ale na přední tyči opět nikdo v náběhu, a tak Knapík mohl míč odhlavičkovat.
     
    34
    Další rohový kop přinesl centr Ševčíka směřující na zadní tyč, ovšem opět bez efektu. Domácí to tak zkusili po zemi. Alli si narazil se spoluhráčem, zprav téměř od čáry centroval a Mucha situaci dobře četl, načež sebral míč do rukavic.
     
    35
    Už to vypadalo na velkou šanci Teplic, kdy Trubač uvolnil za obranu Nginga. Ten v tutovce Berkovce nepropálil, se zpožděním byl poté pískán ofsajd.
     
    37
    Brno právě vstřelilo branku! Domácí tribuny propukají nadšením, jejich oblíbenci zaslouženě otáčejí skóre. Opět jde velká část branky za Allim. Ten dostal míč na hranici vápna, přes beka zkusil vystřelit, ale nepochodil. Pokračoval však v důrazu a napadání, hostující bek úplně zaspal, a tak se míč mohl dostat k MICHALU ŠEVČÍKOVI, který jej zblízka usměrnil do poloprázdné branky – 2:1.
    37. Michal ŠEVČÍK - 2:1
     
    37
    Tepličtí ještě čekali, zdali se situace nebude přezkoumávat, ale není tomu tak. Domácí vedou.
     
    39
    Teplice vybojovaly rohový kop zleva, jenže centr jim moc nevyšel a prakticky proletěl nad vápnem. Zbrojovka získává míč a zklidňuje hru.
     
    40
    Hrabina to v postupné kombinaci zkusil dalekonosnou střelou, ale v situaci se ukvapil a míč napálil do sektoru zhruba deseti fanoušků hostů.
     
    41
    Souček vyslal citlivý centr z hranice vápna, ani jeden ze tří jeho spoluhráčů ve vápně nezakončil. Následně dostal prostor k přihrávce Hladík, jeho "bochánek" na malé vápno sebral Mucha.
     
    42
    Hladík s Hrabinou na malém prostoru šikovně vykombinovali tři soupeře, míč jim ale nakonec utekl do autu. Mrzet je to však nemusí, domácí měli výhodu a zprava rozehrávají.
     
    43
    Závěr půle je v režii Brna, které se drží na míči a postupně je v další kombinaci.
     
    44
    Jenže nakonec zahrozily Teplice. Po centru na zadní tyči vracel Žák hlavou míč na malé vápno, kde zkusil Abdallah Gning zakončovat nůžkami, naštěstí pro domácí ale zastříhal naprázdno.
     
    45
    A tak přišla tutovka na druhé straně. Brno sebralo míč ve středu hřiště a šlo do akce tři na dva. Hladík to tentokrát vzal na sebe a vyslal prudkou ránu plachtící k zadní tyči, Mucha však předvedl neméně krásný zákrok a konečky prstů vyškrábl na roh.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+1
    Po rohu a nedůrazu Teplic při odkopu propadl míč na hranici vápna, kde po sérii odrazů pálil z voleje Hrabina a na Srbské to pořádně zahučelo, když jeho rána prolétla těsně vedle pravé tyče.
     
    45+3
    Teplice právě vstřelily branku! Branka do šatny pro hosty a je znovu srovnáno! Domácí obrana doslova hořela a musela řešit několik střeleckých pokusů. Postupně neuspěli Jukl, Trubač a ani Gning, který už byl u malého vápna. Míč se poté odrazil opět do druhé vlny, kde TOMÁŠ KUČERA napálil parádní volej k levé tyči a podruhé v utkání udělal z Berkovce statistu – 2:2.
    45+3. Tomáš KUČERA - 2:2
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
     
    Divoký poločas za námi, v Brně jsme viděli už čtyři branky. Vše odpálil v osmé minutě Jukl, který se trefil po zemi pohotově k pravé tyči. Domácí pak hru srovnali a byli lepší. Brzy vyrovnal z voleje o tyč aktivní Alli a po dalších neproměněných šancích Brna udeřil Ševčíkem, který odrážel zblízka do poloodkryté branky. Závěr půle měla Zbrojovka pod kontrolou, velkou šanci měl například Hladík, jenže udeřilo na druhé straně. V nastavení první půle se ukázkového voleje opřel Kučera a Berkovec se podruhé v utkání jen smutně ohlédl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí zahájili druhou půli rozehrávkou a svou první akci rozjíždějí z obranné poloviny.
     
    47
    Zatím se však fotbalisté v červeném jen marně tlačí k vápnu Teplic, ty se dobře brání.
     
    48
    Filip Souček se rozhodl pro střelu z nadějné pozice kousek za vápnem, ale míč se nakonec vytočil svou trajektorií daleko od branky.
     
    49
    Róbert Matejov na levé straně vybojoval míč pro Alliho, ten byl však tísněn obráncem a ačkoliv zkoušel kličku, musí vzít zavděk aut.
     
    50
    Hladík si na pravé straně neprohodil soupeře a rodil se brejk Teplic. Žák se hnal před za průtokovým pasem, Endl jej ovšem včas zakližoval a odehrál na roh.
     
    51
    Rohový kop nebezpečí nepřinesl, přesto hosté zůstávají v útoku.
     
    52
    Teplice už se radovaly z gólu, když se Žákova střela odrazil ke Ngingovi, který míč pověsil zblízka pod břevno. Už byla připravena rozehrávka po gólu, rozhodčí však po konzultaci s videem hlásí ofsajd!
     
    54
    Po časové prodlevě se už opět hrálo a Hladík zkoušel v rychlé akci Brna pálit z hranice vápna, leč velmi nepřesně.
     
    55
    Zbrojovka pokračovala v útoku a do brejku postupoval Jakub Řezníček. Ten ještě viděl lépe naběhnutého Alliho, jenže mu poslal přihrávku příliš dopředu, a tak je možná šance pryč.
     
    56
    Alli se na levé straně zkoušel kličkami obejít Vondráška, ten si pomohl tělem a čistě vybojoval míč pro své barvy.
     
    57
    Alli byl na polovině hřiště faulován, domácí měli výhodu. Akci táhl Matejov a centroval na zadní tyč k Hladíkovi, ten jen těsně nezakončil.
     
    57
    Sudí se ještě vrátil k faulu na polovině hřiště a udělil Hyčkovi žlutou kartu.
     
    58
    Poprvé ve druhé půli se k míči na delší čas dostal Ševčíkem a jeho centr hledal ve vápně Řezníčka. Ten zakončoval jednak nepřesně a druhak mu byl nakonec pískán ofsajd.
     
    60
    Hodina hry minulostí, akci Brna opět zastavil ve středu hřiště faul na hranici karty.
     
    61
    Michal Ševčík tentokrát zkoušel za vápnem střílet, ale nepochodil, odražený míč mohl poté napálit směr branka Hladík, ale tomu do rány skočil Jan Knapík.
     
    62
    Ze samotného následného rohového kopu domácí nezahrozili, míč se ale potuloval kolem vápna. Nakonec po odrazu vyplaval pro Matejova, jež to zkusil z druhé vlny z voleje. Mířil o několik metrů vedle.
     
    63
    Tentokrát byla akce Teplic zastavena faulem a přijde rozehrávka přímého kopu na ose hřiště kousek za polovinu.
     
    64
    Výsledkem byl centr na zadní tyč, kde sice hlavičkoval Tomáš Vondrášek, ovšem hodně nepřesně.
     
    65
    Zbrojovka šla opět do brejku a Alli to zpoza vápna vzal na sebe. Jeho rána nebyla vůbec špatná, Mucha ji konečky prstů vyrážel nad břevno.
    65. Musa Alli se skvěle uvolnil a přes tři hráče vystřelil na Muchu!
     
    66
    Ševčíkův centr se kroutil zajímavě na malé vápno, zde však úřadoval Mucha a lapil míč do rukavic.
     
    67
    Domácí přitápějí pod kotlem. Důkazem byla další útočná akce a zakončení Řezníčka, ten ale na okraji vápna po rychlé otočce střílel nad branku.
     
    68
    Hyčka si napravo chtěl obhodit Matejova, ale byl faulován, a tak Teplice získají zajímavou standardní situaci.
     
    69
    Centr do šestnáctky byl odvrácen a zpětný míč do vápna sebral do rukavic Berkovec.
     
    70
    Na druhé straně taktéž sražený centr zprava, v akci poté pokračoval Michal Ševčík, jehož pokus o technickou střelu skončil vysoko nad.
     
    71
    Trubač vyslal dalekonosnou ránu, která mohla pozlobit Berkovce, ale ten byl v ose střely a bezpečně ji lapil do rukavic.
     
    72
    Na druhé straně se o něco podobného pokoušel stoper Šural, jenže míč poslal vysoko na tribunu za brankou.
     
    73
    Nging ve vápně sklepával vysoký nákop pro Žáka, ten se snažil zakončit aspoň ve skluzu, ale měl to na dlouhou nohu.
     
    74
    Po centru Alliho se nedostal k hlavičce Řezníček, na zadní tyči byl poté Ševčík, který byl při pokusu o volej lehce nakopnut. Skácel se k zemi, rozhodčí se nyní k situaci vracel a konzultoval ji s videorozhodčím, hra avšak bude pokračovat dál.
     
    75
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Jan Hladík, přichází Adam Fousek,
    ze hřiště odchází Jiří Texl, přichází Filip Blecha.
     
    76
    Na Srbské se rozpršelo a v tu chvíli vyrazil vpřed Abdallah Gning, který nakonec už ve vápně pálil levačkou po zemi, ale hodně nepřesně.
     
    77
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Daniel Fila.
     
    78
    Hra je na mokrém terénu značně kouskována, domácí jsou o něco aktivnější na míči, ale sledujeme hluchou pasáž bez šancí.
     
    79
    Promluvit do ní mohl svým zakončením Fousek, který si ve vápně naběhl na centr, hlavou ale trknul míč nad branku.
     
    80
    Matejov nepřesně přihrával a pro domácí se rodil malér. Vpřed mířil Gning, který udělal kličku Šuralovi a měl dobrou palebnou pozici, v níž střílel hodně nepřesně.
     
    81
    O chvíli později to zkoušel z hranice vápna střídající Fila, jeho rána levačkou šla v tísni obraně vysoko nad.
     
    82
    Rohový kop Zbrojovky skončil rozehrávkou nakrátko a hodně nepřesným centrem na přední tyč. Teplice se osvobodily.
     
    83
    Po dalším centru Řezníček sklepával Fouskovi, ten se nedostal k míči, ale zato Ševčík měl slušnou pozici. Rána mu sjela a navíc trefil obránce.
     
    84
    Jakub Řezníček postupoval s míčem po pravé straně, ale tak dlouhou přemýšlel co s ním, až mu utekl, a nakonec ve skluzu fauloval soupeře.
     
    85
    Aktivní Gning faulován na levé straně a Teplicím se v koncovce základní hrací doby skýtá zajímavý přímý kop.
     
    86
    Ten był odvrácen na vápna Hrabinou, v pokračování akce přišel centr z podobného místa jako přímý kop a tentokrát směřoval do rukavic Berkovce.
     
    87
    Znovu chyboval Matejov a rodila se akce Teplic. Fila poslal na Nginga, ten zasekl Šuralovi, ale domácí stoper stihl ránu zablokovat.
     
    87
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Soufiane Dramé.
     
    88
    Fousek vlevo chytře posunul Allimu, který svůj centr posadil přesně na hlavu Řezníčka. Solidní zakončení, ale Mucha byl u tyče včas.
     
    89
    Brno má míč a snaží se v závěru rozhodnout, hosté jsou ve všech hráčích nastěhováni na své polovině.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Stále je Zbrojovka v útoku nastěhována, ale nemůže najít jedinou skulinku v obraně.
     
    90+2
    Fouskův centr Ševčíka nenašel, Fila poté před vápnem jen odkopl do autu.
     
    90+3
    Ani další tlak, kdy už Brno bylo ve vápně, nic nepřinesl. Stejně tak dva centry za sebou. Ještě je tu roh pro domácí.
     
    90+4
    Ten taky nic nepřinesl, bude se střídat.
     
    90+4
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Abdallah Gning, přichází Lukáš Mareček,
    ze hřiště odchází Jan Shejbal, přichází Ladislav Kodad.
     
    90+5
    Nebezpečný centr Brna skákal vápnem, ale nikdo v červeném u něj. Následoval dlouhý nákop k Muchovi a ten sebral do svých rukavic.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Zbrojovka ani napočtvrté v této sezóně doma nevyhrála, duel s Teplicemi končí nejspíš spravedlivou remízou. Všechny branky padly u v první půli, nicméně o zajímavé momenty nebylo nouze ani v půli druhé. Hosté se nejprve v 52. minutě po ráně Gninga dostali do vedení, jenže gól nakonec zrušilo video kvůli ofsajdu. Více ze hry poté měli Brno, nebezpečně střílel za vápnem Alli, ale Mucha se vyznamenal. Za hosty i nadále hrozil Abdallah Gning, ani jeden z jeho tří útočných výpadů gólem neskončil. Zbrojovka v závěru mačkala soupeře, leč marně. Bod z dnešního utkání však oba týmy musejí brát.
     
    Ode mne je to pro dnešek z Brna vše, hezký zbytek dne. (18:08:54)

    Daniel Kinc

    Branky: 19. Alli (M. Ševčík), 37. M. Ševčík (Alli) – 8. Jukl (Shejbal), 45+3. T. Kučera

    Karty:   24. T. Kučera (TEP), 57. Hyčka (TEP)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:8.
    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Matejov – Texl (75. Blecha), F. Souček – Alli, M. Ševčík, Hladík (75. Fousek) – Řezníček (C).
    Náhradníci: Šiman – Hlavica, Štěrba, Falta, Nečas, Přichystal.

    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), Knapík, Hybš – Hyčka, T. Kučera, Jukl, Shejbal (90+4. Kodad) – Trubač (87. S. Dramé) – Žák (77. Fila), Gning (90+4. L. Mareček).
    Náhradníci: Grigar – Křišťan, D. Procházka.

    Rozhodčí: Batík – Pečenka, Leška – Černý
    thejrc.org