Brno – Teplice 2:2 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 0:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Sparta – Ostrava 1:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
2:2 (2:2)
FK Teplice
Sobota 17.09.2022, 16:00 • ADAX INVEST Arena, Brno • FORTUNA:LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
    45+3. Tomáš KUČERA - 2:2
     
    45+3
    Teplice právě vstřelily branku! Branka do šatny pro hosty a je znovu srovnáno! Domácí obrana doslova hořela a musela řešit několik střeleckých pokusů. Postupně neuspěli Jukl, Trubač a ani Gning, který už byl u malého vápna. Míč se poté odrazil opět do druhé vlny, kde TOMÁŠ KUČERA napálil parádní volej k levé tyči a podruhé v utkání udělal z Berkovce statistu – 2:2.
    37. Michal ŠEVČÍK - 2:1
     
    37
    Brno právě vstřelilo branku! Domácí tribuny propukají nadšením, jejich oblíbenci zaslouženě otáčejí skóre. Opět jde velká část branky za Allim. Ten dostal míč na hranici vápna, přes beka zkusil vystřelit, ale nepochodil. Pokračoval však v důrazu a napadání, hostující bek úplně zaspal, a tak se míč mohl dostat k MICHALU ŠEVČÍKOVI, který jej zblízka usměrnil do poloprázdné branky – 2:1.
    19. Wale Musa Alli - 1:1
     
    19
    Brno právě vstřelilo branku! Domácí zaslouženě srovnávají. Obléhání vápna přineslo míč na osu k Ševčíkovi, který místo střely nahrál doleva na MUSU ALLIHO. Ten si těžkou přihrávku zpracoval na prsa a vyslal parádní ránu z voleje, která o levou tyč zapadla do sítě – 1:1.
    8. Robert JUKL - 0:1
     
    8
    Teplice právě vstřelily branku! A vymyslely! V Brně se dostávají do vedení. Z pravé strany směřoval do vápna Zbrojovky nenápadný centr, který obránci nezachytili a Shejbal mohl sklepávat pod sebe. Nikdo v červeném nezachytil druhou vlnu, v níž si naběhl na hranici vápna ROBERT JUKL a utaženou ranou po zemi zamířil krásně k pravé tyči. Berkovec se jen ohlédl – 0:1!

    Daniel Kinc

    Branky: 19. Alli (M. Ševčík), 37. M. Ševčík (Alli) – 8. Jukl (Shejbal), 45+3. T. Kučera

    Karty:   24. T. Kučera (TEP), 57. Hyčka (TEP)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:8.
    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Matejov – Texl (75. Blecha), F. Souček – Alli, M. Ševčík, Hladík (75. Fousek) – Řezníček (C).
    Náhradníci: Šiman – Hlavica, Štěrba, Falta, Nečas, Přichystal.

    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), Knapík, Hybš – Hyčka, T. Kučera, Jukl, Shejbal (90+4. Kodad) – Trubač (87. S. Dramé) – Žák (77. Fila), Gning (90+4. L. Mareček).
    Náhradníci: Grigar – Křišťan, D. Procházka.

    Rozhodčí: Batík – Pečenka, Leška – Černý
    thejrc.org