Wolverhampton – Manchester City 0:3 (kon.) | Brighton – Crystal Palace 0:0 (odl.) | Newcastle – Bournemouth 1:1 (kon.)
Tottenham – Leicester 6:2 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
6:2 (2:2)
Leicester City
Sobota 17.09.2022, 18:30 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 2:7. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:9. (20:33:02)
     
    Fotbalisté Tottenhamu poráží poslední Leicester 6:2. Pro hosty je to krutý výsledek. Kohoutům byli dlouho zcela vyrovnaným soupeřem. Nejprve je ale sráželo špatné bránění standardních situací a chyby v defenzivě a v posledních dvaceti minutách pak zcela zlomil jejich odpor střídající Son...

    Pojďme ale popořadě. Hosté od 6. minuty dokonce vedli, když opakovanou penaltu (v prvním případě brankář Lloris opustil příliš brzy brankovou čáru) proměnil Youri Tielemans. Kohouti však bleskově vyrovnali, když se po rohu nakrátko a centru Kulusevskiho prosadil hlavou Harry Kane. Právě rohy a standardky byly v úvodním dějství největší zbraní Tottenhamu. Ve 21. minutě tak od rohového praporku centroval Perišić, k hlavičce se dostal Eric Dier a bylo to 2:1. A to ještě další gól domácích nebyl uznán pro faul Sáncheze na brankáře Warda. Ve 41. minutě naopak srovnal krásným kopem James Maddison.

    Hned po změně stran Foxes pomohli soupeři velkou chybou v rozehrávce, kterou potrestal Rodrigo Bentancur. Leicester se za stavu 3:2 ještě nevzdával. Největší šanci na vyrovnání měl Daka, jehož hlavičku výtečně zneškodnil brankář Lloris. V závěrečných dvaceti minutách však hosty zcela sestřelil střídající Son Hung-min. Ten nastřílel během čtvrthodiny hattrick a nasměřoval tak Kohouty k nakonec vysokému vítězství. Hostující manažer Brendan Rodgers se už musí hodně bát o místo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hosté ještě mohli snížit. James Maddison se opřel do balónu ze střední vzdálenosti, ovšem Lloris dobře mířenou ránu vyrazil do strany. Míč pak vracel před bránu Iheanacho, Vardyho však jeho nabídka přeletěla.
     
    90+3
    Domácí si zbytek zápasu užívají. Son zcela zlomil odpor Leicesteru, jehož hráči působí apatickým dojmem.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví čtyři minuty!
     
    90
    Son všechny své zásahy vtěsnal do čtvrthodinového okna. Korejský šikula se ukázal jako výtečný žolík.
     
    87
    Tottenham právě vstřelil branku!
    SON HUNG-MIN kompletuje jako střídající hráč hattrick! Po přihrávce Pierra-Emila Höjbjerga postupoval sám na Warda z levé strany. Dokázal ho prostřelit, ovšem jeho trefa nejprve nebyla uznána pro ofsajd. Do situace se však vložil systém VAR, který ofsajdové postavení Sona vyvrátil. Gól tak nakonec platí – 6:2.
     
    85
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Wilfred Ndidi, přichází Boubakary Soumaré.
     
    84
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tohle je už pro hosty až kruté! Harry Kane nahrál doprava SON HUNG-MINOVI. Ten se zhruba z 20 metrů opřel do míče tentokrát levačkou a je z toho další krásná trefa. Balón zapadl ke vzdálenější tyči.
     
    82
    Čtvrtý gól domácí uklidnil a teď už jasně kontrolují hru.
     
    80
    Son Hung-min z pravé strany naservíroval míč zcela volnému Cristianovi Romerovi, který z jasné pozice minul bránu. Navíc byl v ofsajdu. Je ale záhadou, jak se z pozice stopera Romero do takové situace vůbec dostal.
     
    79
    Harry Kane na levém křídle obešel dva obránce a posílal balón před bránu. Po defenzivním zákroku Faese si odražený míč našel Rodrigo Bentancur, který neprostřelil Warda a dorážející Ryan Sessegnon pak fauloval protihráče!
     
    78
    Z půlkruhu ohraničující pokutové území střílel Wilfred Ndidi. Přízemní pokus minul pravou tyč.
     
    77
    Zdá se, že Tottenham míří k pátému vítězství v této sezóně Premier League. Naopak židle pod Brendanem Rodgersem se kýve stále více.
     
    75
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Patson Daka, přichází Jamie Vardy,
    ze hřiště odchází Kiernan Dewsbury-Hall, přichází Kelechi Iheanacho.
     
    73
    Žlutá karta pro tým Tottenham Hotspur (Ivan Perišić).
     
    73
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Máme tu další nádherný gól! Rodrigo Bentancur obral na vlastní polovině o míč Jamese Justina a poslal dopředu SON HUNG-MINA. Korejský útočník ještě mohl využít podpory z druhé vlny sprintujícího Höjbjerga, vystačil si ale sám. Doběhl před pokutové území, tam si kolem Faese navedl balón na pravačku a vystřelil do levé šibenice. Ward skákal zbytečně – 4:2.

    Martin Augustin

    Branky: 8. Kane (Kulusevski), 21. Dier (Perišić), 47. Bentancur, 73. Son Hung-min (Bentancur), 84. Son Hung-min (Kane), 87. Son Hung-min (Höjbjerg) – 6. Tielemans (pen.), 41. Maddison (Castagne)

    Karty:   73. Perišić (TOT) – 49. Ndidi (LEC), 61. Daka (LEC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 2:7. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:9.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – D. Sánchez (59. Romero), Dier, Lenglet – Perišić (55. Emerson Royal), Höjbjerg, Bentancur, Sessegnon – Kulusevski (70. Bissouma), Richarlison (59. Son Hung-min) – Kane.
    Náhradníci: Forster – Tanganga, Doherty, Gil, Skipp.

    Trenér: Antonio Conte

    Leicester City: D. Ward – Castagne, Faes, Evans (C), Justin – Ndidi (85. Soumaré) – Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall (75. Iheanacho), Barnes – Daka (75. Vardy).
    Náhradníci: Iversen – Amartey, Thomas, Pérez, Praet, Albrighton.

    Trenér: Brendan Rodgers

    Rozhodčí: Hooper – Holmes, Scholes

    Diváci: 61 450
    thejrc.org