K. Vary – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Liberec – Kladno 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Litvínov 3:0 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 4:2 (kon.) | Pardubice – Třinec 4:3 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 6:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 18.09.2022, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:51
    Bude se opět vylučovat, tentokrát ze strany Litvínova. Na trestnou lavici usedl tentokrát obránce Patrik Demel (LIT), jenž vyfasoval "dvojku" za držení.
     
    46:40
    Vyloučení nám začíná přibývat a Sparta půjde po komerční přestávce do tří! Jakub Krejčík (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za držení.
     
    46:26
    Litvínovští hokejisté se nedokáží na delší dobu usadit v útočném pásmu a pozor. Přesilová hra končí, za sekání odjíždí na trestnou lavici Matúš Sukeĺ (LIT).
     
    45:34
    Bude se vylučovat a Verva si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici putuje obránce Martin Jandus (SPA) za držení. Krušné chvíle pro Spartu.
     
    28:24
    Je to Dominik Graňák (SPA), který sice bodyčekoval jednoho z protihráčů, ale dle sudích to bylo za hranou pravidel. Domácí bek se provinil nedovoleným bráněním.
     
    14:52
    Rozhodčí celou situaci vyřešili vyloučením na obou stranách. Miroslav Forman (SPA) a Ralfs Freibergs (LIT) vyfasovali shodně dvě minuty za hrubost.
     
    12:47
    Teď to jsou hráči Vervy, kteří budou muset za malou chvíli čelit případnému tlaku z domácí strany. Na trestnou lavici usedl Kristaps Zile (LIT) za hákování.
     
    09:50
    Verva však bude mít po komerční přestávce další velkou šanci. Na trestnou lavici totiž usedl tentokrát útočník David Kaše (SPA) za nedovolené bránění.
     
    09:17
    Andrej Kudrna našlápl od mantinelu, dostal se až před brankáře Kováře a litvínovský útočník byl vzápětí faulován. Hosté mají ojedinělou šanci na otevření skóre.
     
    05:26
    Bude se vylučovat poprvé na straně domácího týmu. Na trestnou lavici zamířil právě útočník David Tomášek (SPA), který vyfasoval trest za hrubost.
     
    01:26
    Šimon Stránský (LIT) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku. Sparťané budou hrát přesilovou hru.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 51. Polášek (Přibyl), 53. Přibyl (Dvořáček), 56. Vitouch (Přibyl)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík (A), Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – D. Simon, Horák, Řepík (C) – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Forman, Konečný, Kaše – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, Jaks, Šalda, Freibergs, Demel (A), Strejček, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Straka (C), Š. Stránský, Abdul – Chalupa, Sukeľ, Hlava – Zygmunt, Gut, Helt.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Veselý, Šindel – Zíka, Šimánek

    Diváci: 8 214
    thejrc.org