Bohemians B – Domažlice 5:0 (kon.) | Plzeň B – Povltavská 4:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň B
4:0 (4:0)
Povltavská fotbalová akademie
Neděle 18.09.2022, 10:30 • Luční, Plzeň • Česká fotbalová liga (A) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:24:25)
     
    Rezerva plzeňské Viktorie potvrdila roli velkého favorita a na domácím hřišti zvítězila nad Povltavskou fotbalovou akademií přesvědčivým výsledkem 4:0.

    Všechny góly padly v průběhu prvního poločase. Skóre střetnutí otevřel v 7. minutě Tadeáš Pospíšil, jehož s přibývajícími minutami doplnili na střelecké listině Adam Vrba, Alexandr Sojka a Pavel Gaszczyk. Druhý poločas si domácí s přehledem hlídali a nikam se zbytečně nehnali, což byl hlavní důvod, proč už nepadl žádný gól.

    Svěřenci kouče Parláska se díky vítězství vyšvihli na druhou příčku, na vedoucí Admiru Praha ztrácí pouhé dva body. Povltavská fotbalové akademie zůstává s šesti body předposlední patnáctá.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Na levé straně šestnáctky podstoupil tvrdý souboj s protihráčem Adam Kronus. I on si chvilku poležel na trávníku, aby se po pár vteřinách zvedl bez cizí pomoci.
     
    88
    Po faulu domácího fotbalisty na polovině hřiště zůstal na trávníku ležet Martin Novák. Po chvíli si stoupl, nemělo by se tedy snad jednat o vážnější zranění.
     
    87
    Pro přetažený pas za obranu si vyběhl gólman Marián Tvrdoň. Cestou si ještě stihl zařvat na Tomáše Vacha, jenž mu kulatý nesmysl přenechal.
     
    86
    Po zajímavém stříleném centru z levé strany došlo k zakončené hostujícího hráče, pod tlakem bránícího Čiháka ovšem balón zamířil o kus vedle pravé tyče.
     
    85
    Martin Novák házel dlouhý aut na Adama Lance, který zůstal stát na místě, zatímco Tomáš Vach byl v pohybu, natlačil se před soupeře a míč získal pro sebe.
     
    84
    Kartóne žluté barvy si vykoledoval Jakub Košata. U levé lajny stáhl soka k zemi s jasným cílem zastavit nadějný plzeňský protiútok.
     
    83
    Další útok plzeňské Viktorie skončil odpískaným útočným faulem. Gólman Adam Benada zvolil rozehrávku na pravou stranu, kde se nacházel Nikita Chrolenok.
     
    82
    Na pravém křídle si Milan Krůta poradil s těžkým zpracováním, aby následně vyslal nebezpečný centr do vápna, kde si jeden z bránících hráčů málem vstřelil vlastní gól, naštěstí pro něj zamířil přímo do rukavic gólmana.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Plzeň udržuje komfortní čtyřbrankový náskok, Povltavská fotbalová akademie neklade žádný odpor.
     
    80
    Adam Pešek vyvezl míč na útočnou polovinu. Odtud zkusil průnikovou přihrávku po pravé lajně, tu ve skluzu zastavil Jakub Košata.
     
    79
    Jakožto poslední hráč si Tomáš Vach dovolil hodně. Kličkou nicméně vyřadil ze hry Jakobovského, načež rozehrál přes Oravce.
     
    78
    Na druhé straně se do odraženého míče opřel Filip Drobílek. Dalekonosný pokus se vznesl o pořádný kus nad horní tyč.
     
    77
    Po centru z levé strany zakončoval nikým neatakovaný Robert Aubrecht. Možná si mohl dovolit míč i zpracovat, střela hlavou proletěla nad břevnem.
     
    76
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie:
    ze hřiště odchází Vojtěch Hlinák, přichází Feriole Bagou.
     
    75
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Patrik Vacek, přichází Tomáš Keltyčka.
     
    75
    S přetaženým centrem neměla domácí obrana žádné problémy. Ve vzduchu kraloval Tomáš Vach, který navíc zvládl míč posunout ke spoluhráči.

    Milan Huppert

    Branky: 7. Pospíšil, 13. Vrba, 24. Sojka, 45. Gaszczyk

    Karty:   84. Košata (POV)


    FC Viktoria Plzeň B: Tvrdoň – Oravec, Čihák (C), Vacek (75. Keltyčka), Vach, Pešek, Kronus, Pospíšil (71. Aubrecht), Sojka (46. Falout), Gaszczyk (54. Krůta), Vrba (54. Planeta).
    Náhradníci: Mrózek.

    Trenér: Josef Parlásek

    Povltavská fotbalová akademie: Benada – Rudavskyj, Košata, Hejda (62. Chrolenok), Drobílek, Lanc, L. Novák (69. Hlinák) (76. Bagou), M. Novák, Jakobovský (C), Budínský, Masopust.
    Náhradníci: Grégr – Matoušek, Hanč.

    Trenér: Michal Švejda

    Rozhodčí: Coufal – Šmat, Melničuk

    Diváci: 120
    ocianews.com