Havlíčkův Brod – Havířov 2:1 (2:1 po s.n.) | Slavia – HK MD Šumperk 5:0 (kon.) | Chomutov – Poruba 2011 3:4 (kon.)
Písek – Přerov 2:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:4 (0:0, 3:2, 0:2)
HC RT TORAX Poruba 2011
Neděle 18.09.2022, 16:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Liga juniorů • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne u hokejové ligy juniorů. Dnes je na programu druhé kolo a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Piráti Chomutov a HC RT TORAX Poruba 2011.
     
    Piráti Chomutov

    Chomutovští hokejisté vstoupili do nového ročníku juniorské ligy velmi dobře, když si připsali tři body. V Českých Budějovicích se jim ale vítězství lehce nerodilo. Po dvou třetinách totiž prohrávali 0:2. Ovšem v té třetí předvedli parádní obrat, kdy se jim podařilo dorovnat manko a nakonec pak dalšími dvěma góly šli do vedení. To si udrželi a z jihu Čech tak Severočeši přivezli všechny tři body. Domácí, ač měli zápas dobře rozehraný, nakonec ve svém teritoriu zůstali bez zisku jediného bodu. Naváží dnes mladí Piráti na tento úspěch a budou poprvé doma bodovat?
     
    HC RT TORAX Poruba 2011

    Stejně jako Chomutovu i Porubě se povedl start do sezóny skvěle. Poruba doma přivítala Techniku Brno a nedovolila jí ani gól. Po dvou třetinách vedli hráči Poruby 3:0 a ve třetím dějství svůj náskok pojistili dalšími dvěma přesnými trefami a pečetili tak první výhru v sezóně, za kterou brali tři body. Dnes se na severu Čech pokusí opět uspět. Seberou Porubští svému soupeři nějaký ten bod?
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Sluka (Tuček) – Svoboda, Mareš, Dudáček, Česnohlídek, Hynek, Sýkora, Filip – Černý (A), Klobouček, Dej – Príhoda (A), Bár, Vondrášek – Šugár, Vostiňák (C), Starý – Mišovic, Ščislák, Rindoš
    Trenér: Petr Jíra

    HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž (Mareček) – Janeček, Fišara, Hlaváč, Černý (C), Řepa, Ševčuk, Kelnar – Prokeš, Skřipčák, Stasjuk – Gnap, Moravec (A), Šrubař – Kršík, Elze, Halata (A) – Koudelný, Vehovský
    Trenér: Tomáš Potěšil

    Rozhodčí: Hlinka — Goltsch, Pěkný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Dominik Mišovic se hnal po pravém křídle do útočného pásma, ale nakonec nevystřelil a záhy přišel o kotouč.
     
    00:50
    Na druhé straně pak hosté nevymysleli nic před Josefem Slukou a do další akce tak může projít Chomutov, jenž už je ve středním pásmu.
     
    01:27
    Mezi kruhy si sebral puk Pavel Šugár, ale z otočky nemohl vystřelit, protože soupeř byl u kotouče dříve a získal ho. Od svého brankáře tak jde Poruba do útočné akce.
     
    02:16
    Piráti se usadili v pásmu Poruby a snaží se o kombinaci, které by mohla ohrozit Marka Slíže v porubské kleci.
     
    02:58
    Za odraženým kotoučem se hnal Martin Ščislák, ale nedosáhl na něj. Nicméně chomutovští Piráti se stále snaží před Slížem, kde operují před jeho svatyní.
     
    03:34
    Zakázané uvolnění Poruby, vhazovat se bude po pravé ruce Slíže.
     
    03:46
    Jaroslav Sýkora pálil od modré čáry, ale trefil jen obránce hostů, Porubští pak spěchali do akce na druhé straně a prověřili Josefa Sluku, který své brankoviště uhájil. Hra je přerušena.
     
    04:11
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Ondřej Filip – 2 min., sekání.
     
    04:15
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru hosté a zatím se jim nedaří dostat se do pásma Chomutova. Piráti se snaží dostávat puk co nejdále od Slukovy klece.
     
    05:09
    Hosté se vystavili ofsajdové pasti a hra se stěhuje do středního pásma, bude se tam za chvíli vhazovat.
     
    05:24
    Petr Kelnar se pokusil sebrat puk domácímu obránci, ale nepovedlo se mu to. Po chvilce už zase útočili hosté a z pravé strany trefil beton Sluky Adam Šrubař.
     
    06:11
    Chomutov je v plném počtu.
     
    06:42
    V obranném pásmu sebrali kotouč domácí hráči a jeli s ním kupředu. Jenže v neutrální zóně jim ho sebral soupeř, který otáčí hru.
     
    07:26
    Petr Dudáček se hezky uvolnil, nabruslil si do prostoru mezi kruhy a vyslal táhlou střelu na hostující bránu. Ta končí těsně nad břevnem Slížovy svatyně!
     
    07:46
    Po zákroku Josefa Sluky je hra přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce. Hosté se tak ještě mohou zdržet v útočné třetině.
     
    09:04
    U zadního hrazení v pásu Poruby domácí vybojovali puk a z pravé strany poté vystřelil Martin Ščislák, ale mířil jen vedle protější tyče.
     
    10:01
    Piráti opět hýřili aktivitou v teritoriu Poruby, zblízka střílel David Černý, ale Slížovi pomohla hostující obrana, která nyní vytahuje touš na opačnou stranu.
     
    11:04
    Hosté nyní zastavili další akci soupeře, dostali se do rychlého protiútoku, ale podobně si tam počínala i domácí obrana, jenž nedovolila hostům žádné zakončení.
     
    11:45
    Šimon Klobouček si sjel do těsné blízkosti Slíže a na pravé straně zakončil hezkou bekhendovou střelou, která ale končí nad Slížem.
     
    12:28
    Ondřej Filip nahodil puk do útočné třetiny, sebral ho tak hostujícímu hráči a ten díky tomu nemohl jít dopředu. Mezitím Piráti střídají.
     
    13:31
    Nyní se domácí sami vykázali z pásma soupeře a museli pádit do obrany, aby pomohli Slukovi před rodící se akcí Poruby.
     
    14:14
    Dobrá obranná práce Chomotova, hned na to se Piráti přesunuli do útoku a z levého kruhu vyslal jedovku František Hynek, který vyprášil betony Marka Slíže.
     
    14:57
    Od zadního mantinelu v obranné třetině zakládali domácí další akci, ale ve středním pásmu ztratili kotouč. Hned se k němu vrátili a už zase operují před Slížem.
     
    15:43
    Dlouho se hraje bez přerušení, až nyní je hra zastavena, a to po parádním zákroku domácího brankáře, jenž zastavil dobře mířící pokus hostujícího hráče. Buly po jeho pravé ruce.
     
    16:22
    Šimon Klobouček těsně před Slížem tečoval pokus Martina Starého, ale trefil jen beton hostujícího brankáře.
     
    17:38
    Sluka povyjel ze své branky a pomohl s rozehrávkou. Po chvilce se Piráti dostali ven z obrany a míří znovu do akce.
     
    18:16
    Nic z toho zatím nebylo, protože se domácí borci dopustili postavení mimo hru a ta byla přestěhována zpět do neutrální zóny.
     
    18:24
    Icing domácích.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:06
    Pěkná poziční střela Martina Starého, tu ale zastavil Slíž a raději pak přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce a domácí se tak ještě zdrží v útoku.
     
    19:28
    Zblízka se pokusil dorážet střelu Šimon Klobouček, ale nakonec se netrefil. Poté hosté vyhodili puk až před domácí klec a je z toho další zakázané uvolnění.
     
    19:48
    Ondřej Príhoda hned po buly střílel z prostoru mezi kruhy, jeho pokus ale zastavil jeden z beků Poruby a vyhodil ho do středu pole.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství duelu mezi Chomutovem a Porubou je minulostí. V něm oba celky hýřily aktivitou a měly snahu otevřít skóre, oba gólmani jsou však zatím proti. Gólu jsme se tedy nedočkali a uvidíme, co nám nabídne prostřední část hry, která začne přibližně v 16:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Hosté se hned po úvodním vhazování ve druhé třetině dostali před Sluku, ale neohrozili ho. Na druhé straně se pak Piráti dopustili postavení mimo hru.
     
    21:01
    Ondřej Filip pálil od modré čáry, kotouč ještě tečoval Jan Rindoš, ale brankář hostů ho srazil vedle své branky a podržel svůj tým.
     
    21:58
    Jan Česnohlídek měl větší rychlost než protihráč a dojel tak puk v obranném pásmu, aby ho okamžitě poslal ven a Piráti mohli jít útočit.
     
    22:55
    Nyní už operují před Slížem, ale zatím se jim nevede dostat se do vážnějšího zakončení.
     
    23:37
    Jaroslav Sýkora střílel od modré čáry a jeho dalekonosnou střelu efektním semaforem zneškodnil Marek Slíž.
     
    24:20
    Zakázané uvolnění Chomutova a hra se stěhuje před Josefa Sluku. Buly bude vhozeno na levém kruhu.
     
    24:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí se ujímají vedení. Na pravé straně sklepl touš do volného místečka u Slížovy klece ONDŘEJ PRÍHODA a Piráti tak mají jednobrankový náskok – 1:0. Asistence: Jan Vostiňák a Ondřej Filip.
     
    25:51
    Hosté se dostali po buly ve středovém kruhu do akce, ale obrana Pirátů je nepustila do ohrožení Slukovy branky a po zisku kotouče se stěhují opačným směrem.
     
    26:53
    Filip Hlaváč nabil Stasjukovi a ten napřáhl ke střele, na levém kruhu však pouze promáchl.
     
    27:55
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Dominik Mišovic – 2 min., vysoká hůl.
     
    28:13
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a je vyrovnáno. K dorážce před Josefem Slukou se dostal PETR KELNAR a kotouč tak končí za jeho zády – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Jakub Koudelný a Maxim Vehovský.
     
    29:45
    Hosté ožili a znovu se natlačili před branku soupeře, ale tentokráte Sluka zakročil a má kotouč u sebe, který hned poté rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    30:10
    Polovina základní hrací doby je minulostí a na ukazateli skóre svítí nerozhodný stav. Nyní se bude vhazovat před brankou Marka Slíže.
     
    30:57
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté strhávají vedení na svou stranu. Gnap postrčil puk na DAVIDA MORAVCE, který z levého kruhu z úhlu vymetl protější roh domácí branky – 1:2. Asistence: René Gnap a Jakub Koudelný.
     
    31:26
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hned je ale vyrovnáno. Od modré čáry střílel v signalizované výhodě Petr Dudáček a jeho pokus těsně před Slížem tečoval ONDREJ PRÍHODA a opět to s Piráty vypadá o něco lépe – 2:2. Asistence: Petr Dudáček a Dominik Mišovic.
     
    32:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    A Piráti si berou své vedení zase zpátky, zblízka se prosadil před Markem Slížem MARTIN STARÝ a nyní zase manko budou muset dohánět hosté – 3:2. Asistence: Šimon Klobouček.
     
    32:05
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    33:26
    Dej se rozjel mezi kruhy, ale ke střele v útočném pásmu se nedostal.
     
    34:55
    Další útočné počínání hostů, Kršík ale svou střelu z pravého kruhu poslal jen do připravené lapačky Josefa Sluky.
     
    36:05
    Na levé straně švihl do kotouče Jan Rindoš, ale ten jen prolétl okolo hostujícího brankoviště, kde si ho sebrali porubští obránci.
     
    36:10
    Následně pak se hosté dostávali do další akce a ta končí postavením mimo hru.
     
    36:18
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    František Hynek – 2 min., krosček.
     
    36:45
    Piráti se ve vlastním pásmu dostali k puku a ten okamžitě vyhodili až před hostující klec. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    37:29
    Střelu Lva Viktoroviče Stasjuka od modré čáry pokryla obrana Pirátů, ale nevyhodila puk ven. Následně došlo zřejmě ke zranění Sluky, jenž leží na brankovišti. Doufejme, že bude domácí gólman v pořádku.
     
    37:29
    Stále probíhá ošetřování domácího brankáře. Zatím to nevypadá, že by pokračoval a na řadu dokonce přicházejí nosítka.
     
    37:29
    Za potlesku obou laviček opouští Sluka ledovou plochu na nosítkách. Snad bude v pořádku.
     
    37:29
    Střídání v týmu Piráti Chomutov:
    ze hřiště odchází Josef Sluka, přichází Filip Tuček.
     
    38:18
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Domácí vybojovali puk v obranném pásmu a poté s ním vyrazili směrem k brance soupeře. Jan Vostiňák ale nedosáhl na kotouč před ním. Ten si tak sebrali hosté a ještě otáčejí hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetině je u konce. V ní padlo pět branek. Nejprve se do vedení dostali Piráti, hosté ale srovnali a dokonce šli i do vedení. Dva slepené góly Chomutova však znamenaly srovnání a vrácení si svého vedení zpět. V osmatřicáté minutě se ale zranil brankář Josef Sluka, který byl odnesen na nosítkách a zaskočit musel jeho parťák gólman Filip Tuček. Domácímu brankáři přejeme brzké uzdravení a návrat mezi tři tyče.
     
    Třetí dějství začne přibližně v 17:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:18
    Domácí zahrozili před hostující brankou, ale Martin Starý nedoklepl touš za záda Slíže. Nicméně nadále pokračuje akce domácího celku.
     
    42:01
    Nyní se už do akce dostávají také domácí hráči, František Hynek však na pravé straně nezpracoval puk a ten zůstal volný. Převzal si ho spoluhráč, ale během chvilky se Piráti sami z pásma vykázali.
     
    43:11
    Filip Hlaváč na pravém kruhu napřáhl ke střele, která ale končí jen vedle protější tyče.
     
    43:40
    Dominik Mišovic se natlačil před Marka Slíže, ale nakonec na kotouč nedosáhl a nemohl tedy zakončit.
     
    44:31
    Souboj o kotouč v rohu pásma Chomutova, ten získali hosté a zblízka pak nebezpečně vystřelil Daniel Elze, ale proti byla ruka Filipa Tučka.
     
    45:07
    František Hynek se dostal ke střele uvnitř levého kruhu a proti jeho projektilu stál Marek Slíž, který si zapisuje další důležitý zákrok a hru přerušuje.
     
    45:41
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Ondřej Príhoda – 2 min., hákování.
     
    45:58
    Hosté se hned dostali do akce, ale kotouč zachytila obrana Pirátů a hned ho vyhodila daleko od branky Filipa Tučka.
     
    46:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Šimon Klobouček.
     
    46:37
    Piráti jsou ve třech a čekají je těžké chvíle. Hosté naopak mají velkou šanci na vyrovnání v dvojnásobné početní výhodě.
     
    47:09
    Poruba právě vstřelila branku!
    A tak se také děje, hosté využívají přesilovku pět na tři a je vyrovnáno. Filip Hlaváč našel MAXIMA VEHOVSKÉHO, který na pravém kruhu v pádu zakončil a trefil částečně odkrytou klec Filipa Tučka – 3:3. Asistence: Filip Hlaváč a Jakub Koudelný.
     
    47:57
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Aleš Bár.
     
    48:27
    Domácí hráči jsou ve čtyřech.
     
    48:59
    Odražený kotouč si v obranném pásmu našel Jaroslav Sýkora a hned ho potáhl ven. Domácí tak šetří další cenné vteřiny.
     
    49:57
    Piráti jsou kompletní.
     
    50:04
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Matěj Halata – 2 min., sekání.
     
    50:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jaroslav Sýkora – TS, hákování.
     
    50:39
    Poruba právě vstřelila branku!
    Sýkora fauloval hostujícího hráče při šanci a bylo nařízenou trestné střílení. To po chvilce MAXIM VEHOVSKÝ nekompromisně proměnil a propálil domácího brankáře. Poruba tak díky tomu otáčí misky vah zase na svou stranu – 3:4.
     
    51:33
    Ondřej Príhoda střílel z vrcholu levého kruhu, hattrick ale nedokonal. Jeho pokus zamířil jen vedle branky Poruby.
     
    52:04
    Hosté jsou už kompletní.
     
    53:15
    Domácí vrhají všechno do útoku, snaží se o vyrovnání, ale hosté těsný náskok urputně brání.
     
    53:57
    Další ubráněná akce Pirátů a hosté se po chvilce dostávají k puku a vyhazují ho do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    54:45
    Teď se zaskvěl domácí brankář, jenž vychytal únik protihráče a raději pak nechal hru zastavit. Buly po jeho levé ruce.
     
    55:35
    Další marná snaha domácích, jejich pokus zastavili beci Poruby a po chvilce pak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    56:45
    Zblízka zakončoval František Hynek, jeho projektil byl sražen do bezpečí a Poruba pak vyhazuje touš na zakázané uvolnění.
     
    56:49
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Dmytro Ševčuk – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    57:30
    Piráti mají možnost srovnat v přesilové hře, už se natlačili před Slíže, ale ten nyní ukryl puk po lapačku a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:34
    Nyní domácí hráči zamkli svého soupeře v obranné třetině a od modré střílel František Hynek, ale jeho pokus obrana Poruby srazila do bezpečí.
     
    58:34
    Domácí to zkoušejí bez brankáře se šesti bruslaři v poli.
     
    59:01
    Piráti zavezli puk do útoku, u zadního mantinelu o něj málem přišli, nakonec ho získali zpět, ale před Slížem se neprosadili.
     
    59:50
    Zápas se už jen dohrává, hostující lavička pomalu začíná slavit tříbodový zisk.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ve třetí třetině vyrovnali v přesilové hře pět na tři a začínalo se opět od začátku. V momentě, kdy měli oni sami k dispozici přesilovou hru, došlo k faulu soupeře a bylo nařízeno trestné střílení, které hosté přetavili ve čtvrtou branku a nakonec se ukázalo, že byla tou vítěznou. Piráti nezískali ani bod, zatímco hosté si odvážejí všechny tři.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:12:29)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 25. Príhoda (Vostiňák, Filip), 32. Príhoda (Dudáček, Mišovic), 33. Starý (Klobouček) – 29. Kelnar (Koudelný, Vehovský), 31. Moravec (Gnap, Koudelný), 48. Vehovský (Hlaváč, Koudelný), 51. Vehovský (TS)


    Piráti Chomutov: Sluka (od 38. Tuček) – Svoboda, Mareš, Dudáček, Česnohlídek, Hynek, Sýkora, Filip – Černý (A), Klobouček, Dej – Príhoda (A), Bár, Vondrášek – Šugár, Vostiňák (C), Starý – Mišovic, Ščislák, Rindoš
    Trenér: Petr Jíra

    HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž (Mareček) – Janeček, Fišara, Hlaváč, Černý (C), Řepa, Ševčuk, Kelnar – Prokeš, Skřipčák, Stasjuk – Gnap, Moravec (A), Šrubař – Kršík, Elze, Halata (A) – Koudelný, Vehovský
    Trenér: Tomáš Potěšil

    Rozhodčí: Hlinka — Goltsch, Pěkný

    Diváci: 75
    thejrc.org