Libišany – Jihlava 1:3 (po pr.) | Kroměříž – Ostrava 3:3 (1:4 po pen.) | Benátky n/J – Varnsdorf 1:2 (kon.)
Most/Souš – Vlašim 1:4 (kon.) | Čáslav – Hr. Králové 0:11 (kon.) | Bzenec – Karviná 1:2 (kon.)
Ústí n. L. – Bohemians 1905 0:3 (kon.) | Chomutov – Č. Budějovice 0:5 (kon.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
0:3 (0:1)
Bohemians Praha 1905
Středa 21.09.2022, 18:00 • Městský stadion Ústí nad Labem-Bukov • MOL Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme Vás u on-line přenosu z Ústí nad Labem, kterým Vás bude provázet Zdeněk Kamínek ml. Utkání začíná v 18:00 hod.

    Stadion:
    Městský stadion, Masarykova 780/228, Ústí nad Labem-Bukov;
    souřadnice: 50° 40′ 30,13" s. š., 14° 0′ 58,47" v. d.;
    kapacita: 4 000 diváků;
    rozměry: 105 x 68 m.
     
    :
    Příjemné středeční odpoledne z krajské metropole Ústeckého kraje, kde zanedlouho budeme svědky utkání 2. kola MOL Cupu. Hráči FK Ústí nad Labem vyzvou tým Bohemians Praha 1905.
     

    Sázkové kanceláře pro dnešní střetnutí favorizují mužstvo Bohemians Praha 1905.
     
    Celá jména sudích a delegáta:

    Hlavní rozhodčí:
    Tomáš Klíma.
    Asistenti: Martin Leška, Milan Vyhnanovský.

    Delegát svazu: Jan Král.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ústí nad Labem: J. Plachý – Zůza, Hudec, V. Čítek, Uličný – Zaspal, Jiránek, Vobecký, Robert Tony – Benda, David Černý.
    Náhradníci: Bím – Mayerhofer, Cantin, P. Škoda, Klimt, Kubín, Mráček.
    Trenér: Dušan Tesařík.

    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Köstl, Křapka, Krch – Hála, Beran, Jindříšek, Prekop – Mužík, Drchal, Květ.
    Náhradníci: L. Soukup – Hronek, Kovařík, Dostál, Puškáč, Hůlka, Morávek.
    Trenéři: Jaroslav Veselý, Ivan Hašek.

    Rozhodčí: Klíma – M. Leška, Vyhnanovský; delegát: J. Král.
     
    Ústečtí fotbalisté na jaře po sestupu z Fortuna národní ligy hrají až třetí nejvyšší soutěž. Ve Fortuna České fotbalové lize skupině B je FK Ústí nad Labem na druhém místě s jednobodovou ztrátou na vedoucí Viktorii Žižkov, který má ještě zápas k dobru. Ze sedmi zápasů ústecký celek vyhrál pět utkání a dvě remízy překvapivě uhrál v domácím prostředí ve 2. kole s FK Přepeře 2:2 a v 6. kole s FK Chlumec nad Cidlinou 2:2. Na hřišti soupeře jsou Ústečané zatím stoprocentní a vyhráli všechny čtyři zápasy. Při posledním utkání 17. září 2022 zvítězil FK Ústí nad Labem v Mostě nad Baníkem 3:1.

    V 1. kole MOL Cup, které se hrálo 17. srpna 2022, vyhrál FK Ústí nad Labem s přehledem v Dobrovicích 5:1. Hráčský kádr FK Ústí nad Labem po sestupu do Fortuna České fotbalové ligy skupiny B doznal velkých změn. Největší posilou ústeckého celku je David Černý, který přišel do Army z FK Teplice. V dosavadních sedmi zápasech Fortuna České fotbalové lize skupině B vstřelil 11 branek a 2 branky si připsal na své konto i v utkání 1. kola MOL Cup v Dobrovicích.

    David Černý je momentálně i nejlepším střelcem celé České fotbalové ligy. Jen pro zajímavost ve skupině A Fortuna České fotbalové lize má Daniel Černý z FK Přeštice 9 branek. David Černý kromě velkého fotbalu hraje i první ligu ve futsale za TJ Perštejn. Ve třech zápasech si připsal do statistik 3 branky a je oporou nováčka z Perštejna. Výborných výkonů Davida Černého v Perštejně si všimnul i trenér české futsalové reprezentace Tomáš Neumann a ústecký kanonýr dostal pozvánku do výběru České republiky. Za národní tým nastoupil David Černý v úterý 19. září 2022 v Brně v kvalifikaci na mistrovství světa proti Bosně Hercegovině. Česká reprezentace zvítězila nad Bosnou a Hercegovinou 4:2 a jednou dokázal skórovat i David Černý. Na jeho výtečnou formu bude spoléhat v pohárovém zápase s Bohemians Praha 1905 i ústecký trenér Dušan Tesařík. David Černý se vrátil po zápase české futsalové reprezentace dnes v nočních hodinách, ale do utkání s pražskými Bohemians by měl za FK Ústí nad Labem nastoupit a na zápase se moc těší stejně jako jeho spoluhráči.

    Bohemians Praha 1905 je v tabulce Fortuna ligy na pátém místě. Na vedoucí plzeňskou Viktorii ztrácí Klokani 8 bodů. Celek Bohemians měl výborný vstup do soutěže. Z prvních třech získali Pražané 7 bodů za dvě výhry venku v Jablonci nad Nisou a v Teplicích a po bláznivé přestřelce s Baníkem Ostrava uhrál pražský tým remízu 3:3. První prohru hráči Bohemians zaznamenali ve 4. kole s FC Hradec Králové. V posledním ligovém zápase 18. září 2022 porazil Bohemians Praha tým FK Pardubice 1:0.

    V MOL Cup čeká Bohemians Praha 1905 v letošním ročníku premiéra, protože v 1. kole měl pražský tým volno. Nejlepšími střelci z Bohemians jsou se 3 brankami shodně Antonín Křapka a David Puškáč. V brance odchytal všech 9 zápasů Roman Valeš. V létě se vrátil do Vršovic po třinácti letech Jan Morávek, který naposledy hrál bundesligu v německém Augsburgu a hrál zde dlouhých deset let. Na soupisce Bohemians Praha 1905 je Jan Morávek zapsán, ale zatím nenastoupil ve Fortuna lize za Klokany k žádnému utkání. Poprvé Jan Morávek dostal příležitost v celku béčka Bohemians Praha, které hraje Fortuna Českou fotbalovou ligu skupinu A. Rezerva pražských Bohemians zvítězila 18. září 2022 vysoko doma nad Jiskrou Domažlice 5:0. Jan Morávek hrál až do 62. minuty, kdy byl vystřídán Filipem Marešem.

    Do Ústí nad Labem by mužstvo Bohemians Praha 1905 k duelu 2. kola MOL cupu mělo přijet v nejsilnější sestavě. Trenér Jaroslav Veselý pravděpodobně dá příležitost v dnešním pohárovém střetnutí Janu Morávkovi, aby se rozehrál před dalšími zápasy, které Bohemku na podzim ještě čekají v nejvyšší soutěži.
     
    Domácí dnes sází na rozestavení 4-4-2, hosté volí pro dnešní utkání ofenzivní rozestavení 3-4-3.
     
    Arma nastupuje v modrobílé barvě dresů, Bohemians se představí v dresech černobílých. Rozhodčí zvolili pro dnešní soudcování barvu žlutou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se zasloužil Marek Vobecký.
     
    2
    Arma se usadila na ofenzivní polovině, hosté pozorně brání.
     
    3
    Po několika přihrávkách na útočné části hrací plochy volil David Černý raději přihrávku na Jana Plachého. Hráči Bohemians zatím vyčkávají a nevystrkávají růžky.
     
    4
    Pas Ladislava Mužíka podél pravé postranní čáry na Martina Hálu byl příliš dlouhý.
     
    5
    Někdejší hráč Army Antonín Křapka v blízkosti půlicí čáry zastavil za hranicí pravidel Jonáše Jiránka. Nedovolený zákrok stopera Pražanů neunikl hlavnímu sudímu Tomáši Klímovi.
     
    7
    Ústečtí s rozehrávkou vyčkávají u vlastní brány, svěřenci Jaroslava Veselého začali napadat.
     
    9
    Martin Hála bude zahrávat první rohový kop.
     
    10
    Dosavadní největší brankovou příležitost měl Ladislav Mužík, jenž poskakující míč usměrnil pouze do připravené náruče Jana Plachého.
     
    12
    Standardní situaci od rohového praporku budou zahrávat také domácí.
     
    13
    Adam Uličný přízemním pokusem nepřekvapil Jana Huga Bačkovského.
     
    14
    Martin Hála posunul ve velkém vápně míč na Romana Květa, který neuspěl proti vyběhnutému ústeckému strážci svatyně.
     
    15
    Skvělým obranným zákrokem se prezentoval Vojtěch Čítek, jenž ve vlastním vápně čistým skluzem odzbrojil za vteřinu dvanáct Erika Prekopa.
     
    18
    Hosté octli v ofsajdové pasti, kterou má na svědomí Bohumil Hudec (na ofsajdy 0:1).
     
    19
    Když to již pro domácí vypadalo, že nebezpečí je zažehnáno, vyběhl Jan Plachý s balónem daleko od vlastní brány. Kulatého nesmyslu se po chybě severočeského brankáře zmocnil Ladislav Mužík, který střelou namířil z úhlu do zcela prázdné brány. Naštěstí pro domácí se včas vrátil Bohumil Hudec.
     
    21
    Klokani si vytvořili tlak, kterému Arma zatím odolává.
     
    22
    Přímý volný kop přibližně dvacet metrů od domácí svatyně bere na sebe Roman Květ.
     
    24
    Velice slibná šance Army! Jaroslav Zaspal nalezl zprava na středu nikým nepokrytého Marka Vobeckého, který v letu hlavičkoval do gólmana Bohemians.
     
    27
    Dnes aktivní Martin Hála nemířil přesně.
     
    29
    Marek Vobecký předal míč Jaroslavu Bendovi, z jehož kopačky skončil míč v zámezí.
     
    30
    Josef Jindřišek z dálky prověřil Jana Plachého. K dorážce se napřahoval Martin Hála, kterému v pokračování útočné akce zamezil zdvižený praporek asistenta sudího pro ofsajd (na ofsajdy 0:2).
     
    31
    Na roh si staví míč Roman Květ.
     
    32
    Jaroslav Benda ve velkém vápně po centru Adama Uličného promáchl.
     
    34
    Václav Drchal vybojoval rohový kop.
     
    36
    Martin Hála na sebe strhl pozornost tří obránců soupeře a vybídl směrem k bráně Václava Drchala. Střední útočník Pražanů trestuhodně přestřelil.
     
    37
    Ani z bezprostřední blízkosti se Václav Drchal neprosadil, proti byl Jan Plachý.
     
    38
    Romain Tony Robert za asistence Davida Černého zamířil nad.
     
    39
    Hlavní arbitr Tomáš Klíma tasil píšťalku poté, co si Václav Drchal ve středovém kruhu spletl sport a zahrál ve stylu házené rukou.
     
    40
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hosté jdou do vedení! Po autovém vhazování se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval VÁCLAV DRCHAL, jenž se jako první zapisuje do listiny střelců.
     
    42
    Jaroslav Zaspal zahraje rohový kop Army.
     
    45
    Lob Josefa Jindřiška k Romanu Květovi nedoletěl, defenziva Ústí nad Labem se měla na pozoru.
     
    45+1
    První poločas skončil po nastavení pouhých dvanácti sekund.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    :
    Branka: 40. Drchal.
    Bez karet.
    Ofsajdy: 0:2.

    Druhý poločas začne přibližně v 19:00 hod.
     
    Po první půli mohou být zatím spokojenější hosté z Vršovic, kteří zásluhou Václava Drchala vedou od 40. minuty nejtěsnějším možným rozdílem. Nechme se překvapit, jaký průběh nabídne poločas druhý.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dvojité střídání provedl o přestávce realizační tým Ústí nad Labem. Jaroslava Zaspala nahradí Patrik Kubín, odchází také Tomáš Zůza, místo kterého dostane příležitost Lukáš Mayerhofer.
     
    46
    Václav Drchal rozehrál druhé dějství.
     
    47
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Nedůraz obrany znamená pro domácí dohánět dvoubrankové manko! ROMAN KVĚT stál ve správný čas na správném místě a zblízka prostřelil Jana Plachého.
     
    50
    Arma se nevzdává a snaží se s nepříznivým průběžným výsledkem něco udělat.
     
    52
    David Černý zůstal ležet na hrací ploše a přivolán je lékař.
     
    53
    Futsalový český reprezentant David Černý míří k ošetření za postranní čáru.
     
    55
    Křižný centr Romana Květa se dostal k Martinu Hálovi, který nechal vyniknout ústeckého brankáře.
     
    55
    Nucené střídání Davida Černého, který musel odstoupit z důvodu zranění. Na hrací plochu putuje naopak Patrik Škoda.
     
    57
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Klokani odskakují na rozdíl tří gólů a fanoušci hostů si žádají "bůra"! Erik Prekop si ve velkém vápně vyměnil míč s ROMANEM KVĚTEM, který si s domácími pohrál doslova jako kočka s myší, a zaznamenává druhý přesný zásah v utkání.
     
    59
    Ústečtí mohou děkovat vlastnímu gólmanovi, který v tutové šanci přečetl úmysly Martina Hály. Pravý záložník Bohemians po přihrávce Václava Drchala od opačné tyče pálil do Jana Plachého.
     
    62
    Fanoušci Bohemians si již minimálně deset minut žádají hlasitými pokřiky příchod Jana Morávka. "Jan Morávek, mistr dobrých přihrávek."
     
    63
    Ladislav Mužík ze samostatného úniku po pravé straně trefil boční síť.
     
    64
    Opět dvojitá změna v sestavě Severočechů. Z hrací plochy odstupuje Adama Uličný, přichází Miroslav Mráček. Utkání dohrál také Jaroslav Benda, který uvolňuje prostor Martinu Klimtovi.
     
    66
    Fanoušci Bohemians se po třinácti letech dočkali! Místo Romana Květa přichází se zkušenostmi z německé bundesligy a po čtrnácti letech v dresu Bohemians navrátilec Jan Morávek. Kapitána Josefa Jindřiška nahradí Lukáš Hůlka, pásku převzal Daniel Krch.
     
    68
    O výsledku je pravděpodobně již rozhodnuto, tempo mírně opadlo.
     
    71
    Střelecký pokus Martina Klimta zblokován obranou Bohemians.
     
    73
    Autor první branky Václav Drchal opustil trávník, důvěru Jaroslava Veselého dostal Jan Kovařík.
     
    74
    Na Mírovém náměstí v centru Ústí nad Labem budou padat míče, Vojtěch Čítek přibližně ze třiceti metrů vyslal míč zcela jiným směrem než na bránu.
     
    77
    Počtvrté zasáhne do sestavy kouč hostů. Ladislava Mužíka střídá Martin Dostál.
     
    Dnešní utkání sledují 984 diváci včetně přibližně padesátky hostujících příznivců.
     
    80
    Hosté se nikam neženou a užívají si kombinace s balónem.
     
    82
    Martin Klimt z pravé strany zakončil jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    84
    Již je znatelné, že se zápas dohrává spíše z povinnosti. K bráně Jana Huga Bačkovského se domácí hráči dobývají zatím neuspěšně.
     
    86
    Žlutou kartou za útočný faul napomenut Bohumil Hudec (UNL).
     
    88
    Střela Martina Hály sražena na roh.
     
    90
    Martin Dostál nedosáhl na centr Jana Kovaříka z levé strany.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastaví ve druhém poločase jednu minutu.
     
    90+1
    Teč Erika Prekopa nemířila mimo tři tyče.
     
    90+1
    Konec zápasu po nastavení přesně jedné minuty ve druhém poločase.
     
    Pozápasové statistiky:
    :
    Branky: 47. a 57. Květ, 40. Drchal.
    ŽK: 86. Hudec (UNL).
    Ofsajdy: 0:2 (0:2).
     
    Hráči Bohemians potvrdili roli favorita, když po výhře 3:0 postupují ze druhého kola MOL Cupu. Dvakrát se prosadil Roman Květ, jednou se do černého trefil Václav Drchal.

    Z fotbalu v Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (20:28:38)

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 40. Drchal, 47. Květ, 57. Květ

    Karty:   86. Hudec (UNL)


    Ofsajdy: 0:2.
    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Plachý – Zůza (46. Mayerhofer), Hudec, Čítek, Uličný (64. Mráček) – Zaspal (46. Kubín), Jiránek, Vobecký, Robert – Benda (64. Klimt), Černý (55. Škoda).
    Náhradníci: Bím – Cantin.

    Trenér: Dušan Tesařík.

    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Köstl, Křapka, Krch – Hála, Beran, Jindříšek (66. Hůlka), Prekop – Mužík (77. Dostál), Drchal (73. Kovařík), Květ (66. Morávek).
    Náhradníci: Soukup – Hronek, Puškáč.

    Trenér: Jaroslav Veselý.

    Rozhodčí: Klíma – Leška, Vyhnanovský

    Diváci: 984
    thejrc.org