Olomouc – Přerov 3:0 (kon.) | Vítkovice – HK MD Šumperk 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Havlíčkův Brod 4:5 (kon.)
HC Litvínov – Chomutov 6:1 (kon.) | Zlín – Poruba 5:6 (po pr.) | Sparta – Hvězda Praha 3:1 (kon.)
Slavia – Plzeň 9:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:0 (kon.) | Jihlava – Tábor 5:2 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 6:7 (0:3 po s.n.) | K. Vary – Kladno 9:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:5 (0:0, 2:4, 2:1)
BK Havlíčkův Brod
Čtvrtek 22.09.2022, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Zatímco domácí rychle zmizeli v kabinách, hosté si ještě dali vítězné kolečko na středovém kruhu a nálada v autobuse cestou domů bude tak jistě veselá. Z mé strany je to dnes již vše, přeji vám krásný zbytek večera a někdy příště se budu u hokeje těšit na počtenou! (19:41:01)
     
    Bylo to drama, byly to emoce, ale ty pozitivní jsou nakonec pouze na straně Havlíčkova Brodu! Třetí třetinu totiž Bruslaři otevřeli nejlepším možným způsobem. Dohrávanou přesilovku 5 na 3 využil v čase 40:29 svým druhým gólem Tadeáš Koubek a bylo to zpět o tři branky. Hradec pak sice za necelé tři minuty díky Jaroslavu Bolehovskému snížili zpět na dvě branky a Jakub Bednář v 52. minutě snížil na 4:5, díky pečlivé obraně a obětavému výkonu Rebelů však již Hradec nesrovnal, to i přes jednoznačnou dominanci východočeského celku. A tak tu máme další překvapivý výsledek, Havlíčkův Brod totiž v ČPP Aréně vyhrává 5:4!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    V poslední sekundě dostává ještě dvě minuty Patrik Mrtka (HBR) za úmyslné padnutí na kotouč a Brod to dohraje ve třech, i na přímou střelu z buly však je stále příliš málo času!
     
    59:54
    Puk je zašlápnutý po dalším souboji v rohu, ještě se bude vylučovat, ale tohle asi už Rebelové zvládnou!
     
    59:24
    Po oddechovém čase se vhazovalo ve středním pásmu a Hradec rychle vlétl po vyhraném buly dopředu, Brod ale zatím odolává.
     
    59:24
    Dvě minuty nakonec dostává gólman Lukáš Kamenický (HBR) za hrubost, neboť si již v přerušené hře neodpustil ještě jedno prudké strčení do protihráče. Trest odpyká Křížek a hosté berou oddechový čas!
     
    59:18
    Divočina v předbrankovém prostoru Brodu! Nahození neměl Kamenický vůbec pod kontrolou a puk se válel někde v okolí jeho vyrážečky. Situaci mu pomohli dostat pod kontrolu obránci, kotouč posléze ztratil rozhodčí z dohledu a začalo se to strkat. Jeden trest určitě bude udělen, a to na brodské straně.
     
    58:45
    Vyhození Mrtky nešikovně zblokoval čárový rozhodčí, proto tak může nápor Hradce v situaci 6 na 5 pokračovat.
     
    58:33
    Meišner jede na střídačku, Hradec hraje vabank!
     
    58:26
    Kamenický přikryl lapačkou nahození na branku, přičemž Bolehovský vletěl do obránců ve snaze zkusit hrát puk. Tohle úspěch nemělo, naopak to ještě téměř skončilo potyčkou.
     
    57:52
    Poté se sice hosté dostali ven z pásma, Hradec však rychle vrátil dopředu Pavlík, leč jeho pokus neměl přílišnou razanci.
     
    57:09
    Obrana Brodu jenom stínuje pohyb hradecké pětice a Pavlík se pokusil kombinaci zlomit střelou z kruhu, Kamenický vyrazil betonem.
     
    56:52
    Hra vysokou holí přerušuje snahu Hradce pokračovat v útoku, Brod tak může prostřídat, což je pro něj velmi vítaná věc.
     
    56:03
    Voděracký si provedl puk středem kluziště bez většího zájmu obránců, jakmile ale nabruslil do útoku, tak byl zdvojen a odtlačen od puku k mantinelu.
     
    55:38
    Zatím z toho však jenom rezultovalo zakázané uvolnění.
     
    55:13
    Jakub Aschenbrenner drží puk za brankou Hradce a čeká na rozehrávku po prostřídání hráčů.
     
    53:56
    Po velmi dlouhé době se hosté dostali do útočného pásma a byli schopni tam souvisle držet hru. Jenže zakončení nepřišlo, a tak je tu otočka směrem ke Kamenického kase.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 32. V. Aschenbrenner (Pavlík), 36. V. Aschenbrenner (Jón, J. Aschenbrenner), 43. Bolehovský (Hendrych, J. Aschenbrenner), 52. Bednář (Páleník) – 22. Vaněk (Adam, Ondruš), 26. Křížek (Koubek, Mrtka), 29. Adam (Dvořák), 31. Koubek (Kachlíř, Mrtka), 41. Koubek (Mrtka)


    Mountfield HK: Meišner (Růžička) – Janeček, Černý, Samek (A), Mráz (A), J. Aschenbrenner, Forejtek – Jón (C), Hendrych, Burda – Voděracký, V. Aschenbrenner, Bolehovský – Pavlík, Bednář, Páleník
    Trenér: Luboš Dvořák

    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Ondruš, Mrtka (C), Vaněk, Adam, Kachlíř – Dvořák, Koubek, Nový (A) – Frühbauer, Kozlík, Křížek – Teml, Kraučuk, Adamec
    Trenér: Miroslav Duben

    Rozhodčí: Pastier – Dědek, Hlinka

    Diváci: 70
    ocianews.com