Olomouc – Přerov 3:0 (kon.) | Vítkovice – HK MD Šumperk 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Havlíčkův Brod 4:5 (kon.)
HC Litvínov – Chomutov 6:1 (kon.) | Zlín – Poruba 5:6 (po pr.) | Sparta – Hvězda Praha 3:1 (kon.)
Slavia – Plzeň 9:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:0 (kon.) | Jihlava – Tábor 5:2 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 6:7 (0:3 po s.n.) | K. Vary – Kladno 9:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:5 (0:0, 2:4, 2:1)
BK Havlíčkův Brod
Čtvrtek 22.09.2022, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne z hradecké ČPP Arény! Třetí kolo Skupiny Střed dohromady svede dva celky, které mají po dvou kolech totožnou bilanci, avšak je dělí pouze skóre.

    Jak Mountfield HK, tak BK Havlíčkův Brod spojuje i tým, od kterého první – a doposud jediná – porážka přišla. Zatímco hradeckým Lvům duel v Liberci definitivně utekl až ve druhé a třetí třetině (porážka 1:4), tak u Rebelu už bylo zčásti rozhodnuto po první dvacetiminutovce, kterou na severu Čech prohrál 1:3, přičemž nakonec prohrál vysoko 1:7.

    Výhry však přišly již proti jiným celkům. Hradec ukázal sílu na domácím ledě a táborské Kohouty porazil 6:1, když už vedl na začátku třetí třetiny 5:0. Brod naopak vyválčil tři body proti favorizovanému Dynamu, když 10 sekund před koncem vystřelil výhru z modré kapitán Patrik Mrtka, a to navíc ještě v přesilové hře.

    Zápas začíná u soutoku Labe s Orlicí v 17:15, příjemnou zábavu!
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Meišner (Růžička) – Janeček, Černý, Samek (A), Mráz (A), J. Aschenbrenner, Forejtek – Jón (C), Hendrych, Burda – Voděracký, V. Aschenbrenner, Bolehovský – Pavlík, Bednář, Páleník
    Trenér: Luboš Dvořák

    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Ondruš, Mrtka (C), Vaněk, Adam, Kachlíř – Dvořák, Koubek, Nový (A) – Frühbauer, Kozlík, Křížek – Teml, Kraučuk, Adamec
    Trenér: Miroslav Duben

    Rozhodčí: Pastier – Dědek, Hlinka.
     
    Samotný duel začne zřejmě o něco později. Hlavní rozhodčí Lukáš Pastier cosi řeší s trenéry a posléze trestoměřiči.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Nakonec se bude překvapivě hrát podle stopek, i když čas na tabuli jako takový je viditelný. Tak či tak, může se začít.
     
    00:59
    Kachlíř za vlastní brankou rozehrával podél prken, ve středním pásmu však získali puk domácí a šli do útoku.
     
    01:25
    Ondruš vyvezl puk do středního pásma a nahazoval za Meišnera, kde byl první na kotouči Nový. Byl ale zdvojen a nedostal se do žádné střelecké pozice.
     
    01:58
    Burda se dostal na pravém kruhu k odraženému puku a střílel z první, Kamenický ale předvedl jistý zákrok lapačkou.
     
    02:28
    Černý zavezl puk po levém křídle až do útočného pásma a hledal jednoho ze dvou spoluhráčů z druhé vlny, domácí však zradilo v této fázi lepší zpracování kotouče.
     
    03:03
    Adam byl obrán o kotouč za vlastní brankou, následně šel puk na modrou, odkud přišla štiplavá střela Jakuba Aschenbrennera. Kamenický ale rozčísl vzduch lapačkou a zasáhl.
     
    03:58
    Kamenický rozehrával nahození rovnou z hole bez zpracování, jenže našel pouze Janečka na modré, který okamžitě vracel na branku. I tady přišel zásah hostujícího brankáře.
     
    04:44
    Havlíčkův Brod se dostal po svižném úvodu pod tlak a Kamenický musí čelit jedné střele za druhou. Tentokrát pálil Pavlík nad beton, brankář Rebelů si tuhle situaci dokázal pohlídat.
     
    05:12
    Hosté se dokázali z tlaku vymanit jenom za cenu zakázaného uvolnění a nemohou tak nijak prostřídat.
     
    05:49
    Ani tentokrát se nepovedlo Bruslařům konstruktivně rozehrát. Ondruš poslal těžký puk na sprintujícího útočníka, leč je z toho jenom další zakázané uvolnění.
     
    06:11
    Až nyní se povedlo hostům dostat z náporu, během chvíle ale měli domácí skvadru opět natlačenou v útoku.
     
    06:42
    Šance pro Brod může přijít navíc hned záhy. Jakub Jón (MHK) nezachytil pohyb soupeře a podrazil jej.
     
    06:58
    Paradoxně v oslabení však přišla největší šance Lvů! Hendrych vypíchl přihrávku na modrou a valil sám na branku, nepříliš svižnou kličku na bekhend však Kamenický s přehledem přečetl a zachránil celek z Vysočiny!
     
    07:29
    Páleník spálil v oslabení další tutovku! Voděracký výborně zapracoval na levé straně a poslal puk domácímu útočníkovi před odkrytou branku, v nadějné pozici ale Páleník přestřelil!
     
    07:44
    Přesilovka Brodu navíc rychle skončila a vzpomínat rád na to moc tým z Kotliny asi nebude. Filip Ondruš (HBR) se snažil zastavit útočníka nedovoleným způsobem a za nedovolené bránění dostává dvě minuty.
     
    08:44
    Hradec navíc hraje v plném počtu a ještě mu zbývá z početní výhody zhruba minuta.
     
    09:10
    Pavlík vracel pod sebe na modrou poté, co zavezl puk do útoku, jenže přihrávku srazil Adam zpět do středního pásma.
     
    09:48
    Jón neprotlačil puk pod bruslemi Frühbauera, to již navíc početní výhoda Havlíčkova Brodu skončila. Dále tak hrajeme 5 na 5.
     
    10:31
    Bolehovský táhl rychlý protiútok a po přechodu útočné modré i střílel, Kamenický si nebyl v případě prvního zákroku jistý, kde má kotouč. Pomohli mu až obránci, na druhý pokus navíc již přišlo přerušení hry.
     
    11:06
    Po dalším propadu brodské obrany jeli domácí do těžko uvěřitelné situace 5 na 2, přičemž koncovku vzal na sebe Voděracký z mezikruží, Kamenickému sice kotouč propadl, avšak těsně mimo branku!
     
    11:56
    Pavlík neprocpal puk přes dva obránce, hosté tak mohli částečně vyhodit alespoň k střídačce Hradce. Stále jsou však jednoznačně horším celkem v tomhle duelu.
     
    12:53
    Mráz se do toho na modré opřel a prověřil opět Kamenického, který toho navíc přes clonu neviděl. Kotouč ale skončil jenom na zadním plexiskle.
     
    13:33
    Po ztrátě kotouče na domácí straně přišel náznak šance Brodu, jenže Koubkovi na levém kruhu před střelou sklouzl puk z hokejky. Proto se opět hraje před Kamenickým.
     
    14:53
    Pavlík podržel kotouč na modré a pustil jej napravo pro Páleníka, jehož zakončení šlo na zadní tyč, ale chyběla tomu přeci jen o něco větší přesnost.
     
    15:32
    Vojtěch Aschenbrenner udělal dva rychlé kroky a zůstal rázem sám na levém kruhu, střelou jenom orazítkoval tyč Kamenického kasy!
     
    16:09
    Teml s Kraučukem zakombinovali na levém křídle, k ničemu většímu to ale nevedlo. Naopak se pak museli o to rychleji vracet, když Páleník vyzval přihrávkou do brejku Černého, tomu chybělo jenom zvednout kotouč nad beton ležícího Kamenického!
     
    17:25
    Koubek ustál souboj s Černým a mohl vyhodit z obranného pásma, jenže během chvíle byli Východočeši před brankou Kamenického znovu.
     
    18:12
    Samek zůstal zcela bez povšimnutí obrany na levém kruhu a sjel si až před branku, z nadějné pozice však vysoko přestřelil!
     
    18:58
    Mrtka měl chvíli času na modré a okamžitě toho využil ke střelbě, svižný pokus ale nenašel cíl mezi třemi tyčemi. Ba naopak, rozduněl pouze zadní mantinel.
     
    19:25
    35 sekund před koncem první třetiny navíc přichází další přesilovka pro Brod. Vojtěch Aschenbrenner (MHK) dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    19:50
    Rebelové by se rádi k něčemu v přesilové hře dostali, ale zatím jim to vůbec nejde. Naopak se ještě v posledních sekundách zapotil gólman Kamenický, kterému se snažil procpat puk přes bližší tyč Páleník, ale bezúspěšně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Kdoví, zda měl vůbec Samuel Meišner v domácí brance nějaký zákrok. Hradec totiž v první třetině svého soupeře jednoznačně válcoval, hrál v jeho pásmu a dral se do příležitostí, z velké části jenom díky brankáři Kamenickému však gól nevstřelil. Týmu ze srdce Vysočiny nepomohly ani dvě přesilové hry, tu první si navíc zkrátil o minutu kvůli vyloučení Ondruše.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrál Havlíčkův Brod a hned se vydal dopředu. Koubek z levého kruhu prověřil Meišnera, ten však zcela v poklidu sebral střelu do lapačky.
     
    20:16
    Domácí vyhráli následné buly a poslali puk až za branku Kamenického. Ještě jsou totiž téměř minutu v oslabení.
     
    20:55
    Zašlápnutý puk u mantinelu měl nakonec lepší příběh na hokejkách Brodu, Meišner ale nahození sebral a rychle vyhodil z pásma.
     
    21:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Pět sekund před koncem přesilovky jde Rebel do překvapivého vedení! FILIP VANĚK si u levého mantinelu po Adamově přihrávce našel kotouč a poslal jej na branku. Zřejmě navíc došlo ještě k teči jednoho z domácích a puk propadl až za Meišnerova záda – 0:1! Asistence: Tadeáš Adam, Filip Ondruš.
     
    22:25
    Rázem je to tak překvapivě Hradec, který musí dotahovat. Brod ale výrazně ožil a Koubek se dostal nadvakrát k svižnému zakončení, které musel Meišner likvidovat.
     
    23:09
    Vojtěch Aschenbrenner po vyhraném buly získal puk a z levého křídla postupoval na brodskou branku, Kamenický lapil a přerušil hru.
     
    23:39
    Mráz nakonec vykopl bruslí puk z obranného pásma a Jón se na něj snažil dosáhnout, jenže mu chyběl krok k lepší pozici.
     
    24:09
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Burda.
     
    24:28
    Za špatné střídání hraje Hradec další oslabení, ale začal ho tak, jak všechna předchozí. Tedy náznakem brejkové situace.
     
    24:58
    Rebelové posléze vyhodili navíc pouze na zakázané uvolnění, Hradec tak může i nadále v poklidu bránit brodskou přesilovku.
     
    26:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Další studená sprcha pro Lvy, Brod totiž využívá i druhou přesilovku! Parádní přehled o hře ukázal Koubek od pravého mantinelu, když našel skvěle postaveného PATRIKA KŘÍŽKA před brankou Hradce. Ten navíc nebyl nijak pokrytý a po přesné přihrávce doklepl puk za záda Meišnera – 0:2! Asistence: Tadeáš Koubek, Patrik Mrtka.
     
    27:06
    Hradec již hodně ztratil z drajvu a nasazení, které měl v první třetině. Brod je rázem mnohem sebevědomější a nebojí se více kombinovat.
     
    27:54
    Navíc si situaci nijak nekomplikuje. Když je potřeba, vyhodí na zakázané uvolnění a sbírá síly na další bránění útočné síly Lvů.
     
    28:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ba co více, z minima vytěžil maximum a jde už na tři branky náskoku! Martin Dvořák posunul puk na modrou pro TADEÁŠE ADAMA, který stihl jít do zakončení ještě předtím, než k němu dostoupili obránci. Meišner navíc přes clonu vůbec nic neviděl a puk mu prolétl těsně nad lapačkou – 0:3! Asistence: Tadeáš Dvořák.
     
    30:09
    Pavlík snadno prošel přes střední pásmo a dostal se v poklidu až na levou stranu, odkud zkusil prostřelit Kamenického na zadní tyč. Ten se ale zaskočit nenechal a předvedl jistý zákrok lapačkou.
     
    30:36
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Pavlík – 2 min., napadení.
     
    31:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Druhý gól z přesilovky a Brod míří za naprostou senzací! Kachlíř posunul puk podél modré pro TADEÁŠE KOUBKA, který využil zhruba stejnou šablonu, co jeho spoluhráči v případě třetího gólu. Znovu byla výborně postavená clona před brankou, znovu to byla umístěná střela a domácí lavička si bere oddechový čas – 0:4! Asistence: Lukáš Kachlíř, Patrik Mrtka.
     
    31:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec však velmi rychle snižuje a ještě se drží ve hře! Pavlík měl prostor za brankou a rychle našel VOJTĚCHA ASCHENBRENNERA, který zkusil zakončení z bekhendu. Puk propadl Kamenickému přes teploměr a ještě to bude rozhodně dramatické – 1:4! Asistence: Dominik Pavlík.
     
    32:16
    Navíc přichází pro Rebel další komplikace. Štěpán Adamec (HBR) míří na dvě minuty ven za nedovolené bránění při snaze dostat se do útočného pásma.
     
    33:23
    Nový navíc přišel o hokejku, a tak to bylo chvíli 5 na 3. Proto přišla křížná přihrávka na Jóna, jeho pokus však zlikvidoval Kamenický betonem.
     
    34:13
    Hradec ani ve zbývající době nedokázal z přesilové hry nic víc vytěžit, proto stále ztrácí tři branky.
     
    34:44
    Jedním z bodů oddechového času bylo zřejmě zjednodušení hry. Hradec rázem mnohem více střílí a tlačí se do koncovky, Kamenický v hostující brance ale zatím odolává.
     
    35:05
    A když nastane náhodou nějaký problém, tak jej Brod vyřeší velmi snadno, vyhozením na icing.
     
    35:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši navíc snižují a náboj duelu není menší, ba naopak! Přesnou přihrávkou na Jóna nastartoval Jakub Aschenbrenner brejk 2 na 1, který sice domácí kapitán zakončil střelou do betonu Kamenického, odražený kotouč se ale dostal na hůl VOJTĚCHA ASCHENBRENNERA, který z jedničky poslal puk do prázdné – 2:4! Asistence: Jakub Jón, Jakub Aschenbrenner.
     
    36:03
    Záhy však přichází pro domácí oslabení. Patrik Hendrych (MHK) srazil vytrčenou nohou k ledu Kozlíka a faul kolenem dostává dvě minuty.
     
    37:33
    Burda získal dobrou prací kotouč za brankou Brodu a podržel jej tam, což fakticky rozhodlo o tom, že v přesilovce nijak Brod nezazáří.
     
    38:40
    Jenže poté následuje hned další oslabení pro domácí. Marek Mráz (MHK) si vyšlápl před vlastní střídačkou na Koubka a trefil jej ramenem do hlavy, za což dostává dvě minuty.
     
    38:56
    Hosté sehrávali přesilovku na Ondruše na modré čáře, který chtěl střílet z první, Pavlík však jeho pokus zablokoval a posléze vyhodil.
     
    39:22
    A pro Mountfield přichází další komplikace! 38 sekund před koncem třetiny jde totiž do tří poté, co Jakub Jón (MHK) si dle názoru rozhodčího Pastiera pomohl krosčekem v souboji. Rebelové mají 1:18 5 na 3!
     
    39:52
    Dvě střely v krátkém časovém sledu na Meišnera, přičemž ta Mrtkova mířila nad lapačku postaveného Meišnera. Ten v poslední chvíli dokázal puk lapit.
     
    39:58
    V samotném závěru ještě přišla přihrávka před branku na Nového, který nebyl obsazen a byla před ním prázdná kasa, v tutovce však hostuíjcí útočník netrefil!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tahle třetina musela bavit! Přestože se obecně čekal scénář z prvních 20 minut, tak realita byla úplně jiná. Brod totiž nastoupil s gólem Filipa Vaňka ve 22. minutě jako úplně jiný tým a Hradec jenom těžko hledal odpověď na aktivní hru Bruslařů. K tomu všemu navíc využili hosté dvě přesilovky a po trefě Tadeáše Koubka od modré vedli v 31. minutě už 4:0! Po oddechovém čase se sice domácí zvedli a snížili dvěma kousky Vojtěcha Aschenbrennera, i kvůli své nedisciplinovanosti ale další branku nepřidali. Třetí třetina tak bude velmi zajímavá.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Do třetí třetiny vstupuje Rebel nejlépe jak může a míří za třemi body! Přesilovku 5 na 3 přitom využil TADEÁŠ KOUBEK nejlépe, jak mohl. Nabruslil si na modrou, počkal na přesnou přihrávku od Mrtky a z voleje napálil puk nad rameno Meišnera, tohle nešlo chytat – 2:5! Asistence: Patrik Mrtka.
     
    41:15
    Zbytek přesilovky 5 na 4 se sice Broďákům nepovedlo využít, ale zároveň ukrojili další čas, který zbývá do konce duelu.
     
    41:58
    Vojtěch Aschenbrenner nebyl vůbec daleko od hattricku, po rychlé kombinaci na levém kruhu zůstal viset sám a pálil na zadní tyč, ale těsně přestřelil.
     
    42:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže Východočeši hned záhy snižují a nejlepší moment si pro tuhle chvíli nevybral gólman Kamenický! JAROSLAV BOLEHOVSKÝ se uvolnil na vrcholku pravého kruhu po Hendrychově přihrávce a střílel. Hostující gólman sice vyrazil puk lapačkou nad sebe, ten však nabral obrácenou rotaci a stočil se směrem do branky – 3:5! Asistence: Patrik Hendrych, Jakub Aschenbrenner.
     
    44:06
    Burda nahrával podél prken na druhou stranu pro Páleníka, který si ale najel přímo do Dvořáka a o kotouč tak domácí přišli.
     
    45:03
    Jón dlouho držel puk v rohu a čekal na správnou příležitost k rozehrání, našel ale jenom hokejku Vaňka, který posléze mohl velmi snadno puk vyvézt.
     
    45:57
    Hradec významně po třetím gólu zlepšil pohyb a Brod nestíhá, zatím však stále hosté drží důležitý náskok dvou branek.
     
    46:30
    A to i poté, co Hendrych našel křížem na druhé tyči Jóna, jehož zakončení zblízka ale skončilo pod Kamenického betonem.
     
    47:06
    Kozlík na samotném konci střídání vyhodil puk alespoň do středního pásma a uvolnil tím tak prostor pro hosty ke střídání.
     
    47:53
    Páleník mohl však snížit už jenom na jednu branku! Kotouč mu vyplaval na hranici brankoviště a domácí útočník zkusil bekhendové zakončení, jenže skvěle chytajícího Kamenického ani tentokrát nepřekonal!
     
    48:21
    Možnost tlačit soupeře ještě víc přichází pro Hradec právě teď. Patrik Mrtka (HBR) ošklivě dohrál protihráče na mantinel a dostává dvojku za vražení na mantinel.
     
    48:56
    Jón v první fázi zrychlil hru přihrávkou na modrou, což mělo za následek šanci Pavlíka, z odlišné pozice pak záhy střílel Vojtěch Aschenbrenner. Ale ani tohle nevedlo ke snížení.
     
    49:39
    Jón projel až za Kamenického branku a po přihrávce na modrou přišlo střílené nahození Černého, na které musel hostující brankář reagovat v poslední chvíli. Nikdo z hráčů ale již dále do kotouče nesáhl, tudíž to měl ve finále Kamenický snadné.
     
    51:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další situaci ale již brodská obrana neustála a bude to drama až do konce zápasu! Výbornou práci předvedl zejména JAKUB BEDNÁŘ, který se vydal za Páleníkovým nahozením, natlačil se mezi dva brodské obránce, až byl rázem za nimi a připraven ke střele. Přestože přepadl dopředu, v pádu ještě pak dokázal puk napálit do vinglu – 4:5! Asistence: Ondrej Páleník.
     
    52:22
    Jón zabojoval v útočném pásmu a zkoušel dlouhou přihrávku krosem na Vojtěcha Aschenbrennera, tomu však do cesty vstoupil Mrtka a ve spolupráci s Kamenickým celou akci uklidnili.
     
    52:56
    Tlak Hradce je v této fázi duelu enormní. Samek se napřáhl na modré a Kamenický toho přes clonu mnoho neviděl, leč nakonec lapačkou v poslední fázi reagoval a přerušil hru.
     
    53:29
    Pavlík se sotva dostal přes modrou a hned šel do střely, pokus mezi betony si Kamenický bez potíží pohlídal.
     
    53:56
    Po velmi dlouhé době se hosté dostali do útočného pásma a byli schopni tam souvisle držet hru. Jenže zakončení nepřišlo, a tak je tu otočka směrem ke Kamenického kase.
     
    55:13
    Jakub Aschenbrenner drží puk za brankou Hradce a čeká na rozehrávku po prostřídání hráčů.
     
    55:38
    Zatím z toho však jenom rezultovalo zakázané uvolnění.
     
    56:03
    Voděracký si provedl puk středem kluziště bez většího zájmu obránců, jakmile ale nabruslil do útoku, tak byl zdvojen a odtlačen od puku k mantinelu.
     
    56:52
    Hra vysokou holí přerušuje snahu Hradce pokračovat v útoku, Brod tak může prostřídat, což je pro něj velmi vítaná věc.
     
    57:09
    Obrana Brodu jenom stínuje pohyb hradecké pětice a Pavlík se pokusil kombinaci zlomit střelou z kruhu, Kamenický vyrazil betonem.
     
    57:52
    Poté se sice hosté dostali ven z pásma, Hradec však rychle vrátil dopředu Pavlík, leč jeho pokus neměl přílišnou razanci.
     
    58:26
    Kamenický přikryl lapačkou nahození na branku, přičemž Bolehovský vletěl do obránců ve snaze zkusit hrát puk. Tohle úspěch nemělo, naopak to ještě téměř skončilo potyčkou.
     
    58:33
    Meišner jede na střídačku, Hradec hraje vabank!
     
    58:45
    Vyhození Mrtky nešikovně zblokoval čárový rozhodčí, proto tak může nápor Hradce v situaci 6 na 5 pokračovat.
     
    59:18
    Divočina v předbrankovém prostoru Brodu! Nahození neměl Kamenický vůbec pod kontrolou a puk se válel někde v okolí jeho vyrážečky. Situaci mu pomohli dostat pod kontrolu obránci, kotouč posléze ztratil rozhodčí z dohledu a začalo se to strkat. Jeden trest určitě bude udělen, a to na brodské straně.
     
    59:24
    Dvě minuty nakonec dostává gólman Lukáš Kamenický (HBR) za hrubost, neboť si již v přerušené hře neodpustil ještě jedno prudké strčení do protihráče. Trest odpyká Křížek a hosté berou oddechový čas!
     
    59:24
    Po oddechovém čase se vhazovalo ve středním pásmu a Hradec rychle vlétl po vyhraném buly dopředu, Brod ale zatím odolává.
     
    59:54
    Puk je zašlápnutý po dalším souboji v rohu, ještě se bude vylučovat, ale tohle asi už Rebelové zvládnou!
     
    59:59
    V poslední sekundě dostává ještě dvě minuty Patrik Mrtka (HBR) za úmyslné padnutí na kotouč a Brod to dohraje ve třech, i na přímou střelu z buly však je stále příliš málo času!
     
    Konec zápasu.
     
    Bylo to drama, byly to emoce, ale ty pozitivní jsou nakonec pouze na straně Havlíčkova Brodu! Třetí třetinu totiž Bruslaři otevřeli nejlepším možným způsobem. Dohrávanou přesilovku 5 na 3 využil v čase 40:29 svým druhým gólem Tadeáš Koubek a bylo to zpět o tři branky. Hradec pak sice za necelé tři minuty díky Jaroslavu Bolehovskému snížili zpět na dvě branky a Jakub Bednář v 52. minutě snížil na 4:5, díky pečlivé obraně a obětavému výkonu Rebelů však již Hradec nesrovnal, to i přes jednoznačnou dominanci východočeského celku. A tak tu máme další překvapivý výsledek, Havlíčkův Brod totiž v ČPP Aréně vyhrává 5:4!
     
    Zatímco domácí rychle zmizeli v kabinách, hosté si ještě dali vítězné kolečko na středovém kruhu a nálada v autobuse cestou domů bude tak jistě veselá. Z mé strany je to dnes již vše, přeji vám krásný zbytek večera a někdy příště se budu u hokeje těšit na počtenou! (19:41:01)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 32. V. Aschenbrenner (Pavlík), 36. V. Aschenbrenner (Jón, J. Aschenbrenner), 43. Bolehovský (Hendrych, J. Aschenbrenner), 52. Bednář (Páleník) – 22. Vaněk (Adam, Ondruš), 26. Křížek (Koubek, Mrtka), 29. Adam (Dvořák), 31. Koubek (Kachlíř, Mrtka), 41. Koubek (Mrtka)


    Mountfield HK: Meišner (Růžička) – Janeček, Černý, Samek (A), Mráz (A), J. Aschenbrenner, Forejtek – Jón (C), Hendrych, Burda – Voděracký, V. Aschenbrenner, Bolehovský – Pavlík, Bednář, Páleník
    Trenér: Luboš Dvořák

    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Ondruš, Mrtka (C), Vaněk, Adam, Kachlíř – Dvořák, Koubek, Nový (A) – Frühbauer, Kozlík, Křížek – Teml, Kraučuk, Adamec
    Trenér: Miroslav Duben

    Rozhodčí: Pastier – Dědek, Hlinka

    Diváci: 70
    thejrc.org