Třinec – K. Vary 1:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 1:4 (kon.) | Litvínov – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Rytíři Kladno
Pátek 23.09.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Kometa Brno:

    Brněnský tým se před dalším pokračováním extraligových bojů musí vypořádat se zraněními, která přišla hned v samotném úvodu soutěže. Od prvního duelu je mimo defenzivní posila Tomáš Kundrátek, v Českých Budějovic se k němu přidal i Kim Strömberg, jenž stihl zaznamenat už dvě přesné trefy v novém extraligovém ročníku. Ještě jednu zápasovou stopku si musí odpykat zadák Marek Hrbas.

    Kometa bude v souboji s Kladnem určitě spoléhat na domácí prostředí, kde před osmi dny v premiéře deklasovala Karlovy Vary celkem jednoznačně 6:1. Jenže hned při prvním utkání mimo Brno se modrobílým nedařilo, když odnesli formu českobudějovického Motoru a na břehu Vltavy podlehli 2:6.

    Brňané po odchodu Muellera chtějí ofenzivní sílu rozložit do více formací a zatím se to jeví jako nadějná představa. Tři branky na své konto zaznamenal brněnský odchovanec Luboš Horký. Mrzet určitě může zranění již zmíněného Strömberga, ale v přípravě se slibně jevil jeho parťák z formace Radek Koblížek. Na první kanadské body pak stále čekají brněnské stálice Petr Holík s kapitánem Martinem Zaťovičem. Start sezony pak zachytil ve slušné formě vytáhlého brněnského obránce Marka Ďalogu (0+3).

    Otazník visí v brněnském brankovišti. Pro úvodní dva duely dostal přednost v brankovišti Marek Čiliak, na premiérovy soutěžní start v brněnském dresu tak stále čeká Dominik Furch.
     
    Rytíři Kladno

    Kladno nečekal v úvodu soutěže lehký los, ale euforie z nově otevřeného stadionu byla znát. Rytíři ve své nové tvrzi přivítali favorita z Pardubic a proti Dynamu sahali před vyprodaným hledištěm po senzačním výsledku, když ještě na startu 57. minuty vedli 4:2. Nabitý kádr Pardubic však nakonec odmítl překvapení a dovedl utkání do prodloužení, kde také rozhodl o zisku bonusového bodu. Středočeši pak předvedli také sympatický výkon na ledě Liberce. Pod Ještědem znovu vedli o dvě branky, ale na startu třetí tetiny slibný náskok Bílí Tygři smazali. Kladno nakonec podlehlo Liberci v samostatných nájezdech 3:4.

    Mezi největší opory kladenského celku se bude znovu řadit Tomáš Plekanec, jenž se v loňské sezoně vlezl mezi pětku nejproduktivnějších hráčů extraligy, jeho velkou předností jsou pak vyhraná vhazování, například v Liberci tuto disciplínu Kladno ovládlo suverénně poměrem 41:15. Na povedenou sezonu se určitě bude snažit navázat Adam Kubík, jenž už letos dvě branky zaznamenal.

    Nejlepším střelcem kladenského týmu je po dvou duelech Matěj Beran, jenž mířil třikrát do černého. Neotřesitelnou jedničkou v brankovišti je i pro letošní sezonu Landon Bow. Nástup majitele Jaromíra Jágra se očekává až v pozdější fázi sezony.
     
    BRNO vs. KLADNO

    Hezký páteční podvečer z Brna, kde se dnes odehraje 3. kolo Tipsport extraligy mezi domácí Kometou a hosty z Kladna. Rytíři přijíždějí na jih Moravy po dvou smolných porážkách, kdy nad favorizovanými soupeři pokaždé vedli, ale nakonec se jim museli sklonit. Brňané zatím evidují padesátiprocentní úspěšnost, před domácím publikem však určitě nic jiného než vítězství neberou.
    Zapíšou Rytíři první výhru?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Ďaloga, Gulaši (A), Černý – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Zbořil, Koblížek – Kollár, Malý, Šalé – Kratochvíl,Süss, Vincour – Dufek.
    Trenér: Pešout

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Cibulskis, Sotnieks, Ticháček, Babka, Kehar, Veber – Kubík, Plekanec (C), Brodecki – Procházka, Klepiš, Michnáč – Filip, Zikmund (A), Beran – Bláha, Indrák, Melka.
    Trenér: Blažek

    Rozhodčí: Hribik, Vrba – Lhotský, Svoboda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Holík uspěl na úvodním buly, ale puk odehrál na kladenské hole.
     
    00:27
    Kubík zvládl souboj o kotouč na útočné modré a postupoval osamocen vstříc Furchovi, namísto zakončení však zvolil zpětnou přihrávku na Plekance, kterou už však obrana Brna zablokovala. Trochu luxusní řešení situace hned na startu zápasu v podání Kubíka.
     
    01:21
    Nyní už musel domácí brankář Furch zasahovat, když úspěšně čelil pokusu z hole Alberta Michnáče, vhazuje se po pravici brněnského brankáře.
     
    01:39
    Kometě se zatím nedaří dostat puk pod kontrolu, natož aby s ním přešla přes střední pásmo.
     
    02:03
    Kometa teď dokázala vypudit Rytíře z obranného pásma, ale hosté velmi brzy znovu dostávají kotouč pod kontrolu a budou se znovu pokoušet o opětovný návrat před Furcha.
     
    02:49
    Vincour pouze nahodil puk do kladenské třetiny, ale to je vše z brněnské strany.
     
    03:17
    Až kombinace první domácí formace přeci jen trochu pozvedla brněnskou hru. Do slibné palebné pozice se po přihrávce Holíka dostal Horký, ale trefil pouze připraveného brankáře Brízgalu, který si tak poprvé v zápase sáhl na puk.
     
    03:32
    Z chybné kladenské rozehrávky mohl těžit Zaťovič, ale puk mu na hranici brankoviště utekl z hole.
     
    04:00
    Furch podržel puk ve své lapačce po nahození Babky, znovu se bude vhazovat před brankou Brna.
     
    04:22
    Kladnu se daří držet hru v útočném pásmu, znovu to od modré čáry zkusil Babka, Furch musel pohotově zasáhnout betonem.
     
    04:30
    Kladno si zahraje přesilovou hru. Na trestnou lavici míří obránce Robert Černý, jenž dnes přišel Kometě pomoct v rámci střídavých startů z prvoligového Přerova, důvodem jeho pobytu na trestné lavici je nedovolené bránění.
     
    04:39
    Kometě se podařilo vyhodit.
     
    05:07
    Přihrávku Ticháčka na Kubíka vystihl Holland a okamžitě vyvezl puk z brněnské třetiny, dostal se i ke střele, která však byla přizvednuta do ochranné sítě, brněnský obránce však získal vhazování před brankou Kladna.
     
    05:32
    Kladno se zatím nedokázalo v přesilové hře zkonsolidovat v útočném pásmu.
     
    05:55
    Nyní už se to však povedlo a Ticháček tentokrát úspěšně našel přihrávkou Plekance, jenž prudce vypálil z hranice levého kruhu, Furch puk vyrazil do ochranné sítě a hra je přerušena.
     
    06:04
    Kladno vstřelilo branku po pohledné kombinaci, avšak branka nebyla uznána, protože konstrukce vypadla ze svého postavení! Situaci nyní zkoumá videorozhodčí!
     
    06:04
    Kladno právě vstřelilo branku! Branka platí! V momentě zakončení totiž branková konstrukce byla ještě pevně zakotvena a posunula se až po zakončení z hole LADISLAVA ZIKMUNDA, jenž tak dovedl k dokonalosti povedenou souhru Rytířů v rámci přesilové hry. Asistence: Matěj Beran, Adam Brodecki.
    06:04 Ladislav ZIKMUND - 0:1
     
    06:33
    Brno se snaží směrem dopředu osmělit a bojuje o kotouč s Rytíři v jejich obranném pásmu.
     
    06:52
    Hra je přerušena a následuje první komerční přestávka.
     
    07:07
    Rytíři bleskově otočili hru a do slibné šance se dostal po střele Procházky, kterou Furch pouze vyrazil, Klepiš, ale o pár centimetrů minul!
     
    07:49
    Kometa právě vstřelila branku! Je vyrovnáno! Rychlý protiútok Brna dokázal úspěšně zakončit ANDREJ KOLLÁR, když si k Brízgalovi najel z pravé strany a zavěsil puk pod horní tyč. Asistence: Eduard Šalé, Michal Gulaši.
    07:49 Andrej KOLLÁR - 1:1
     
    08:35
    Kometě rychlá odpověď evidentně pomohla a oproti úvodním minutám teď dokáže i podržet puk na hokejkách.
     
    09:22
    Plekanec pouze nahodil puk do brněnského pásma, kde jsou však dříve domácí obránci.
     
    09:36
    Nepovedená rozehrávka Brna končí zakázaným uvolněním, hra se vrací před Furcha.
     
    09:49
    Kladno díky vyhranému vhazování pokračuje v kombinaci v útočném pásmu.
     
    09:59
    Michnáč se dostal k další střele a těsně branku minul, následně dostal Furch puk pod kontrolu a hru přerušil.
     
    10:38
    Gulaši teď sklidil potlesk tribun, když si ve středním pásmu podal čistým hitem hostujícího Martina Procházku.
     
    11:01
    Přihrávku Zbořila zachytil Kollár až za útočnou modrou čárou a domácí se dostávají do ofsajdu.
     
    12:11
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, ani jednomu z celků se nedaří přímo ohrozit branku soupeře.
     
    12:45
    Přihrávka rukou v podání Brna zastavil dlouhou pasáž hry bez přerušení, následuje další komerční přestávka.
     
    12:59
    Další slibná akce v podání Kladna, Brodecki hledal před brankou Kubíka, ten však namísto střely z voleje promáchl!
     
    13:44
    Kometě se znovu nepodařilo čistě překročit útočnou modrou čáru, akci vedl Malý se Šalém.
     
    14:17
    Kladno je týmem, který se snaží tvořit hru, momentálně však jeho snahy naráží na zabezpečenou brněnskou obranu. Ve snaze o rychlejší protiútok skončil puk až na zakázaném uvolnění a Kometa získala možnost vhazování před Brízgalou.
     
    14:28
    Rytíři opět poslali puk až na icing.
     
    14:38
    Před Brízgalou vznikla mela hráčů, kterou se snažil propálit Gulaši, kladenský brankář se však dokázal orientovat a puk vyrazil.
     
    15:14
    Nyní už zase tlačí Rytíři, střela Dotchina však skončila mimo branku Komety.
     
    15:22
    Sympatické gesto Ladislava Zikmunda, jenž odvolal brněnský faul a díky tomu se Kometa nebude muset podruhé v utkání bránit početní výhodě soupeře.
     
    15:54
    Flek dostal puk od Koblížka na levou stranu, zkusil vystřelit, al Brízgala včas použil svou vyrážečku.
     
    16:14
    Koblížek nyní dopravil puk až na hranici brankoviště Kladna, jeho výzvu však nikdo z domácích borců nepřijal a kotouč pouze proletěl předbrankovým prostorem.
     
    16:45
    Snaha Ticháčka o urychlení kladenského přechodu do útočného pásma končí zakázaným uvolněním.
     
    16:54
    Robert Černý si najel s pukem hlouběji do pásma a zkusil vystřelit, branku Rytířů však přestřelil.
     
    17:50
    Po přihrávce Procházky pálil Cibulskis, Furch úspěšně vyrazil a do rychlého brejku na druhou stranu vystartoval Süss, bekhendem si však na Brízgalu nepřišel.
     
    18:16
    Ščotkovo nahození Holík nedokázal zachytit, i tak Brno nadále drží pásmo.
     
    18:33
    Holík zpoza branky připravil příležitost Horkému, tomu se však z voleje nepodařilo přesně zamířit!
     
    18:51
    Brno přidává pod kotlem, Hollandovo nahození se snažil dorazit Holík, Brízgala znovu dokázal vyrazit.
     
    19:24
    Rytířům se podařilo otočit hru do brněnské třetiny, kde bojují o puk s domácími obránci.
     
    19:42
    Puk mají pod kontrolou domácí a pokusí se o ještě jeden útok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Do zápasu vstoupili aktivněji hosté z Kladna a díky lepšímu pohybu získali i možnost přesilové hry, kterou využil po pohledně sehrané kombinaci Ladislav Zikmund. Celou situaci musel ještě prozkoumat video rozhodčí. Až teprve po inkasované brance se domácí probrali a dokázali brzy reagovat i ve skóre, když brejkovou situaci dokázal přesně zakončit Andrej Kollár. Ve zbytku první třetiny už branka nepadla, uvidíme, co nám přinese prostřední dějství, které odstartuje v 19:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Kladno uspělo na vhazování a ihned se hrne do útoku.
     
    20:41
    Holík se snažil trefit skákavý puk, což se mu i povedlo, ale příliš mu střela nesedla a Brízgala bez problémů vyrazil.
     
    21:09
    Nahození Michnáče se snažil za Furcha dostat Procházka, ale ani nadvakrát se neprosadil.
     
    21:39
    Brňané se zvládli vypořádat s napadáním Kladenských, ale ve snaze o překročení útočné modré čáry končí v ofsajdu. Hra je na startu druhé třetině poměrně dost rozkouskovaná.
     
    22:18
    Černý neudržel puk na modré čáře a Kometa to musí zkusit znovu.
     
    23:14
    Ščotka zavezl puk do kladenského pásma a přenechal puk Holíkovi, jeho tvrdou ránu však dokázal Brízgala opět vyrazit.
     
    23:40
    Kladno bleskově otočilo hru a od modré čáry to zkusil Ticháček, i Furchovy betony jsou však pevné.
     
    24:11
    Koblížek postupoval individuálně a dostal od kladenské obrany celkem dost prostoru na to, aby si najel mezi kruhy, odkud však nezamířil přesně. Brněnský nápor pokračoval a zakončil ho střelou od modré čáry Černý, Brízgala zachytil puk v lapačce a hra je přerušena.
     
    24:47
    Šalé si vyměnil puk s Malým, formace mladíků došla až do kladenského pásma, kde se snaží o tvorbu kombinace.
     
    25:10
    Malý však nyní nechal puk za sebou a Michnáč mohl Kladenské vysvobodit ze sevření.
     
    25:56
    Hra je teď plná nepřesností, ani jednou týmu se nedaří hru učesat tak, aby mohly pomýšlet k ohrožení soupeřovy branky.
     
    26:22
    Po komerční přestávce je hra zase přerušena, protože Kladno se dostal do postavení mimo hru.
     
    26:55
    Brňanům zatím v kombinaci schází přesnost, Horkého přihrávka mířena na Ďalogu byla zablokována.
     
    27:36
    Kometa znovu kroužila v útočném pásmu a tentokrát už i zahrozila, Koblížek sice nejprve trefil skrumáž před brankou, ale poté se k němu dostal pud od Fleka do slibné pozice, Brízgala naštěstí pro hosty včas sklepl betony.
     
    27:40
    První přesilovou hru si zahraje brněnská Kometa. Dvě minuty za krosček nafasoval lotyšský zadák Kristaps Sotnieks.
     
    27:53
    Holík prudce vypálil z pravého kruhu, Brízgala vyrazil a Kladno vyhazuje.
     
    28:44
    Brno dlouze kombinovalo, nakonec znovu vypálil Holík, ale opět Brízgala vyrazil. Kometa ovšem stále drží puk.
     
    29:10
    Dlouhé sevření Rytířů je u konce, Ščotkova střela byla přizvednuta do ochranné sítě a vyčerpaní hosté mohou vystřídat.
     
    29:18
    Kladno vyhazuje.
     
    29:36
    Ďaloga vystřelil od modré čáry, Brízgala měl ale dobrý výhled a bez problémů jeho střelu pokryl. Kometě už moc času v početní výhodě nezbývá.
     
    29:40
    Kladno hraje v plném počtu.
     
    29:48
    Do samostatného úniku se dostal Tomáš Plekanec, ale zamířil přímo do připraveného brankáře Furcha!
     
    30:05
    Nyní se snaží zase o nápor Rytíři, Furch musel pohotově betonem zareagovat na prudkou přízemní střelu v podání Babky.
     
    30:54
    Šalé s Malým znovu potrápili obranu Kladna, nakonec zakončoval střelou Ďaloga, ale Brízgala měl znovu dobrý výhled.
     
    31:39
    Ďaloga a po něm ještě Vincour nyní zatopili Brízgalovi, kladenský brankář teď výrazně podržel Kladno!
     
    32:34
    Rytíři znovu bleskově otočili hru a snaží se operovat před Furchem.
     
    33:07
    Michnáč poslal puk na Procházku, ten těsně minul.
     
    33:20
    Kladno právě vstřelilo branku! Nyní už se MARTIN PROCHÁZKA raduje, když obdržel přihrávku znovu od Michnáče mezi kruhy a prudkou střelou k tyči prostřelil Furcha. Asistence: Albert Michnáč, Jiří Ticháček.
    33:20 Martin PROCHÁZKA - 1:2
     
    34:22
    Kometa se pokouší o vyrovnání, ale Brízgala měl znovu velmi pohodlný výhled, když likvidoval střelu v podání Süsse.
     
    34:39
    Kladno opakovaně vyhodilo puk jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    35:23
    Hra nepřináší zrovna atraktivní podívanou, hráči se přetahují o odražené kotouče, k tomu se navíc dost často přerušuje.
     
    35:48
    Zikmund po buly nahodil puk na Furcha, brněnský brankář jej neměl pod kontrolou a na odražený kotouč číhal Beran, naštěstí pro Brno jej nakonec Furch našel a hra se přerušila.
     
    36:34
    Kratochvíl bleskově přivezl puk před kladenskou branku, kde předložil na střelu Šalému, Brízgala si vyjel z branky a znovu úspěšně zasáhl.
     
    37:04
    Vincour se snažil na hranici brankoviště uplatnit svůj důraz a protlačit puk za Brízgalu, kladenský brankář jej však stačil včas dostat pod kontrolu.
     
    37:37
    Plekanec uvolnil na pravé levém křídel Brodeckiho, švédský útočník si však prudkou střelou zápěstím na Furcha nepřišel.
     
    38:14
    Koblížek to nyní vzal na sebe a dostal se s pukem i skrz obranný val Kladna, nakonec zakončoval z hranice brankoviště, ale ve slibném průniku Brízgalu nepřekonal. Kladenská dvojka dnes podává velmi spolehlivý výkon.
     
    38:53
    Hra se opět kouskuje, vývoz Sotniekse skončil ofsajdem.
     
    39:27
    Kometě se v závěru druhé třetiny nepodařilo udržet útočné pásmo, Rytíři se snaží už nepřipustit ohrožení Brízgaly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství přineslo kouskovanou hru, ze které se však nakonec podařilo Kladnu vytěžit rozdílovou branku. Útočné manévry druhé kladenské formace úspěšně zakončil Martin Procházka. Kometě ke druhé trefě v utkání nepomohla ani přesilová hra. Spolehlivým výkonem se prezentuje brankáře Brízgala. Brňané tedy půjdou do třetí třetiny s jednobrankovou ztrátou, zda se ji domácím podaří smazat, budeme sledovat od 19:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Kometa dlouze střídá, kontroluje však puk v obranném pásmu, Kladno se chystá zabezpečit střed hřiště.
     
    41:32
    Koblížek zaváhal v rozehrávce a nabídl střelu Procházkovi, toho však tentokrát Furch vychytal.
     
    42:36
    Kladno zatím nepovolil domácím zaútočit směrem k Brízgalově brance.
     
    43:06
    Koblížkovi se ani tentokrát nepodařilo najít cestu skrz organizovanou defenzívu Rytířů.
     
    43:33
    Brno mohlo z minima těžit maximum, když se puk nečekaně od mantinelu odrazil před branku Kladna, kde se snažil překvapeného Brízgalu zaskočit Zaťovič, ale nedokázal puk zvednout nad beton kladenského brankáře.
     
    43:48
    Zaťovič tečoval střelu Hollanda, puk však zamířil mimo.
     
    44:03
    Kometa teď nemůže střídat, rozhodčí píská zakázané uvolnění a povolává hráče ze střídačky zpět do hry.
     
    44:40
    Zbořil poslal puk před osu hřiště Koblížkovi, ten však ve snaze vystřelit puk promáchl a ještě narazil o zadní mantinel. Brnu se teď nic nedaří.
     
    45:27
    Malý si narazil puk s Kollárem, pak předal Šalému a Brízgala už se ohlížel za sebe, nakonec byl však puk na jeho betonech, když jej Šalé nohou odehrál.
     
    46:00
    Rytíři opět napadají rozehrávku Komety a snaží se rozbíjet útočné snahy domácích hned v zárodku.
     
    46:30
    Z obranného pásma Rytířů byl teď vypuzen i kapitán Zaťovič.
     
    46:36
    Další útočná snaha Komety končí ofsajdem a následuje komerční pauza.
     
    47:17
    První útočná formace se snažila udržet v útočném pásmu, ale Ščotkova střela byla sražena a následně se Rytířům opět povedlo domácí dostat z obranného pásma.
     
    47:46
    Kladno bylo ve slibné příležitosti skóre navýšit, konkrétně Klepši, jenž z voleje pálil z mezikruží, trefil však pouze Furcha!
     
    48:29
    Kladno se prezentuje propracovanou defenzívou, Brňané mají problém najít recept na tuto hru Středočechů.
     
    49:00
    Šalé dostal dlouhý pas od Malého, byl však stíhán Babkou a domácí tribuny se dožadovali potrestání kladenského obránce, rozhodčí však pravici nezvedl.
     
    49:43
    Další zakázané uvolnění Komety a z tribun se ozývá pískot domácích fanoušků, kteří nejsou spokojeni s obraze hry na ledové ploše.
     
    49:54
    Marek Ďaloga se na to nemohl dívat a z obranného pásma nasadil vysokou rychlost, dostal se po levém křídle až před Brízgalu, ale z ostrého úhlu skulinku na bližší tyči nenašel.
     
    50:17
    Kometa nyní dostane příležitost pro vstřelení vyrovnávací branky. Dvě minuty za podrážení nafasoval Tomáš Plekanec.
     
    50:25
    Kladno ihned vyhazuje.
     
    51:28
    Brno se až teď usadilo před Brízgalou, od modré čáry vystřelil Ščotka, kladenský brankář vyrazil.
     
    51:50
    Rytíři vyhodili.
     
    52:17
    Kladno hraje v plném počtu.
     
    52:46
    Nyní už je vyhození Kladna posouzeno jako zakázané uvolnění. Kometa v přesilové hře kromě střely Ščotky nezahrozila.
     
    53:05
    Kladno opět dokázalo odrazit brněnské útočníky.
     
    53:16
    Třetí formace Brna složená z mladíku dokáže do organizace kladenské obrany vznést vzruch, Šalé se snažil uvolnit Malého, ten se dostal i ke střele, ale branku Rytířů těsně minul.
     
    53:55
    Kladno v ofsajdu a máme zde další komerční přestávku.
     
    53:55
    Dnešní utkání sleduje 6635 diváků.
     
    54:08
    Kometě se teď nepodařila rozehrávka, Ščotka poslal puk až na zakázané uvolnění.
     
    54:32
    Plekanec dal o sobě vědět, když přijal výzvu Kubíka a prudce vypálil z voleje, dobře se stačil přesunou i brankáře Furch.
     
    54:56
    Zakázané uvolnění Kladna dává Kometě příležitost k usazení se před Brízgalou, čas se domácím pomalinku ale jistě krátí.
     
    55:25
    Nápor Komety se nekoná, naopak útočníci Kladna úspěšně napadají a komplikují rozehrávku domácích.
     
    56:31
    Rytíři opět nepouštějí Kometu přes střední pásmo, díky Plekancovi navíc i pozdrželi svou aktivitu v útočné třetině.
     
    56:55
    Holík adresoval puk přes šíří pásma Zaťovičovi, ten však trestuhodně promáchl v tutové příležitosti, kdy by měl Brízgala, co dělat, aby se včas přemístil!
     
    57:22
    Procházka zastavil další slibný průnik Ďalogy, Brňané se kvůli hrozícímu ofsajdu museli stáhnout.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:28
    Kometě se znovu nepodařilo udržet útočné pásmo, Furch proto stále zůstává v brance.
     
    58:49
    Rytíři drží puk před Furchem, Kubík se dostal i do zakončení a brněnský brankář musel zasáhnout svým ramenem.
     
    58:55
    Furch nyní přerušil hru, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    59:09
    Furch odjíždí z branky, Kometa jde do akce v šesti!
     
    59:21
    Kladno právě vstřelilo branku! Brněnská hra bez brankáře neměla dlouhého trvání. Domácí znovu nezvládli přechod přes střed hřiště a toho využil JAKUB KLEPIŠ, když zachytil puk a trefil odkrytou branku Brna. Bez asistence.
    59:21 Jakub KLEPIŠ - 1:3
     
    59:34
    Flek se ještě dostal do slibného brejku s Koblížkem, druhý jmenovaný však nabídku na gól naděje nezachytil.
     
    59:51
    Plekanec mol ještě navýšit kladenské vedení, když Gulaši upadl na modré čáře, ale v samostatném úniku Furcha nepřekonal!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí za pískotu brněnských fanoušků, kteří dnes nemohli být spokojeni s herním projevem svého mužstva. Naopak Kladno se do třetice dočkalo prvního vítězství v sezoně a nutno říci, že zcela zaslouženě. Rytíři se prezentovali ve třetí třetině velmi dobře organizovanou defenzívou a nedali Kometě příležitost ani k závěrečnému náporu. Brno to sice chtělo zkusit ještě hrou bez brankáře, ale tu velmi rychle ukončil trefou do odkryté branky Jakub Klepiš a stanovil konečný stav dnešního utkání.

    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost při sledování dnešního přenosu a přeji příjemný páteční večer.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Adam Brízgala (KLA)

    Eduard Šalé (KOM) (20:36:26)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 8. Kollár (Šalé, Gulaši) – 7. Zikmund (Beran, Brodecki), 34. Procházka (Michnáč, Ticháček), 60. Klepiš


    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Ďaloga, Gulaši (A), Černý – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Zbořil, Koblížek – Kollár, Malý, Šalé – Kratochvíl, Süss, Vincour – Dufek.
    Trenér: Pešout

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Cibulskis, Sotnieks, Ticháček, Babka, Kehar, Veber – Kubík, Plekanec (C), Brodecki – Procházka, Klepiš, Michnáč – Filip, Zikmund (A), Beran – Bláha, Indrák, Melka.
    Trenér: Blažek

    Rozhodčí: Hribik, Vrba – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 6635
    thejrc.org