Mladá Boleslav – K. Vary 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Třinec 4:3 (kon.) | Liberec – HC Litvínov 6:3 (kon.)
Zlín – Plzeň 1:3 (kon.) | Olomouc – Sparta 2:1 (3:2 po s.n.) | Pardubice – Vítkovice 0:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:3 (1:1, 2:1, 3:1)
HC Litvínov
Pátek 23.09.2022, 17:00 • Home Credit Arena, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 7. kolo
Partner:
     
    A je dobojováno! Domácí si již své vedení pohlídali a přidali navíc další tři branky. Lukáš Plos dokončil hattrick, dále se prosadili Jenčovský a Kříž. Za Litvínov skóroval David Skuhrovec. To je ode mě vše a přeji pěkný zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Daniel Várady si teď dovolil solidní obhazovačku protihráče a dostal se i ke střele, avšak Klikovo rameno vystavilo jeho pokusu stopku.
     
    59:20
    Král teď vyčkával se svojí rozehrávkou a čekal, až k němu přijedou protihráči.
     
    58:51
    Liberec právě vstřelil branku! Hosté to zkusili se šesti hráči, avšak tato jejich početní výhoda neměla dlouhého trvání, jelikož prázdné litvínovské zařízení trefil FILIP KŘÍŽ. Asistence: Lukáš Plos, Lukáš Meisel.
     
    58:20
    Domácí utkání vůbec pouze nedohrávají na půl plynu a při každé menší příležitosti se ženou do útoku.
     
    57:30
    Dominik Čech se rozhodl sám dobýt pásmo Liberce a na chvíli byl také úspěšný, usazení Litvínova před Králem ale nemělo dlouhého trvání.
     
    56:43
    Petr Dudáček dostal nabito na modrou čáru a nerozpakoval se vypálit, nicméně Daniel Král na něj měl volný výhled a jeho střelu si tak mohl vychutnat.
     
    55:45
    Riskantní založení útoku zvolil Lukáš Plos, nicméně přece jen se puk dostal úspěšně na Mikuláše Jenčovského. Ten si nabruslil až do šance, ale následně zamířil pouze na hruď Lukáše Kliky.
     
    54:57
    Litvínovský útok nepolevuje v tlaku a žene se za dalším kontaktním gólem. Jeden z chemiků se snažil dostat kotouč zpoza branky odrazem o libereckého brankáře až za jeho záda, ale Král se roztáhl ve svém brankovišti jak dlouhý, tak široký, a nedal tomuto záměru sebemenší prostor.
     
    54:25
    Nahození Dudáčka chtěl usměrnit Marek Slavík, nicméně puk dopravil pouze na betony Krále.
     
    53:38
    Liberec právě vstřelil branku! A domácí vedou opět rozdílem dvou branek. MICHAL KOŠTOVAL se svojí první střelou ještě neprosadil, avšak o několik sekund později dostal druhý pokus z hranice pravého kruhu a opět vymetl horní roh Klikovy klece. Asistence: Samuel Jansa, Michal Bačkovský.
     
    52:25
    Kličkovaná Tygrů na území chemiků skončila vynuceným odevzdáním kotouče a Litvínovští následně vyjeli vstříc libereckému pásmu.
     
    51:14
    Litvínov právě vstřelil branku! Hosté však neskládají zbraně. DAVID SKUHROVEC se proháčkoval libereckou obranou až do šance a po naznačení na Daniela Krále jej také překonal střelou do horní části jeho branky. Bez asistence. (08:07:34)
     
    51:03
    A málem jsme viděli další branku! V šanci ujížděli společně Brouček s Jenčovským a na druhého jmenovaného následně zbylo zakončení, nicméně v rozhodující chvíli prázdnou branku přestřelil.
     
    49:40
    Chemici notně přidali na své aktivitě a bijí se v liberecké třetině o každý centimetr ledu. Domácí obrana však svým protivníkům nedává nic zadarmo.
     
    48:52
    Liberec právě vstřelil branku! Dnešní zápas má svého jasného hrdinu a tím je LUKÁŠ PLOS! Liberecký útočník nyní zkompletoval hattrick, když se prosadil po pasu do slotu střelou příklepem. Asistence Filip Kříž, Mikuláš Jenčovský.
     
    47:30
    Obrovská šance domácích dodala svěřencům Richarda Loba chuť ke skórovaní a je jich plný led.
     
    46:10
    S hosty teď byla na jedné lodi štěstěna, jelikož Tygři minuli hned dvakrát již prázdnou litvínovskou branku! Nejprve minul Lukáš Plos a poté objížděl zařízení hostujících Jakub Hladík, jenž se snažil zakončit odrazem o Kliku, avšak puk se odrazil mimo brankoviště.
     
    45:23
    Luka Vodlan posílal puk od pravého mantinelu před Kliku, kam si najížděl obránce Várady. Domácímu bekovi bylo umožněno zakončit, litvínovský maskovaný muž ale bez problémů zasáhl.
     
    44:51
    Puk se od Krále po nedorozumění v domácí obraně odrazil až k Davidu Skuhrovci, jenž do puku spíše plácl bekhendem, ale domácí brankář byl mezi svými třemi tyčemi dobře postavený a puk jej trefil do ramene.
     
    44:24
    Vzájemné vyloučení na obou stranách za hrubost, rozhodčí se snaží udržet emoce bruslařů na udržitelné míře.
     
    43:30
    Z hodně ostrého úhlu a bezprostřední blízkosti Kliky dorážel Richard Patzelt, ani na druhý pokus však brankáře protivníka nezaskočil.
     
    43:10
    Plos chtěl vysunout na steč Michaela Bačkovského, mířil však hodně před něj a jeho spoluhráč tak na puk nedosáhl. Hra se vrací na liberecké území.
     
    42:15
    Velmi tvrdá střela nápřahem od Radka Vyhlídala skončila pouze na těle jednoho z bruslařů před Králem.
     
    41:40
    Bednařík chtěl proplížit kotouč od pravého mantinelu do domácího slotu, liberecká obrana nicméně tento záměr nedopustila.
     
    40:45
    Nedlouho poté zůstal po střetu s jedním z Tygrů několik sekund ležet na ledě za libereckou brankou Tadeáš Svoboda, s doprovodem svých spoluhráčů ale nakonec doputoval až na střídačku a vysloužil si poklepání holemi.
     
    40:40
    Jan Ekrt si nabruslil až do šance a následně zakončil po ledě, reflexivním zákrokem betonem však dokázal již jinam odjetý Daniel Král zasáhnout!
     
    40:20
    Jenčovský se snažil posunout puk bekhendem zpoza Klikovy klece až na svého kolegu z útoku, avšak ten se již nacházel jinde.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči obou celků se chystají na třetí třetinu, dokáží hosté srovnat stav?
     
    V prostřední třetině šli opět do vedení hosté, jelikož využil početní výhodu tečí nenápadně vyhlížejícího nahození od Lukáše Hocelíka Jakub Bednařík. Ve 38. minutě však dokázali powerplay využít také domácí, když se nedlouho po jejím začátku prosadil Michal Koštoval. Šelmy však zásluhou Lukáše Plose mohli přicházet do kabiny po druhé periodě o mnoho šťastnější, jelikož se v poslední sekundě tento liberecký forvard prosadil střelou tahem ze slotu. Domácí tak poprvé v utkání vedou, a to poměrem 3:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Liberec právě vstřelil branku! Tak to byla paráda využitá v poslední sekundě! Tygři si zásluhou LUKÁŠE PLOSE nesou do kabiny vedení a poprvé v utkání vedou. Liberecký forvard si vzal v pásmu Litvínova kotouč od Patzelta, hostující území s ním následně obkroužil, nabruslil si z pravé strany až do slotu a střelou tahem puk dopravil až za Lukáše Kliku. Asistence: Richard Patzelt.
     
    39:10
    Tim Danielčák holí pouze lehce usměrnil nahození Lukáše Hocelíka a Král se musel roztáhnout až ke své protější tyčce.
     
    38:55
    Šedivého nahození kotouče na zadní mantinel litvínovského území znamená icing, hra se vrací před Daniela Krále.
     
    37:56
    Liberec právě vstřelil branku! Tak to byla hodně rychle zužitkovaná přesilovka! MICHAL KOŠTOVAL se po Tygry vyhraném buly moc dlouho nerozmýšlel, co by s kotoučem udělal. Poté, co si trochu vylepšil svou pozici a zajel na hranu pravého kruhu, poslal na Kliku střelu zápěstím a touš následně ukázkově vymetl levou horní šibenici hostující branky. Asistence: Lukáš Plos, Mikuláš Jenčovský.
     
    37:50
    Uvidíme první početní výhodu domácích, na trestnou lavici jde usednout Matěj Hora za držení.
     
    37:35
    Lysoněk posílal křižnou nahrávku na Bačkovského, jenž se nacházel naprosto osamocen před Klikou, avšak střelou příklepem trefil pouze prostředek litvínovské branky.
     
    37:13
    Janatova střela z vrcholku pravého kruhu si našla pouze brusli prvního projíždějícího litvínovského hráče.
     
    36:43
    Puk po souboji u mantinelu mezi střídačkami opustil hrací plochu, vhazuje se blíže domácí útočné modré čáře.
     
    36:10
    Do nahození Jansy vložil svou hůl Bačkovský a s původně nenápadně vyhlížející střelou si musel Klika poradit.
     
    34:40
    Do přečíslení dva na jednoho se řítili Fiala s Lysoňkem, podporovaní Jakubem Šedivým. Hostující obránce však zamezil finální touze Fialy poslat touš na Lysoňka, a tak šance neskončila střelou.
     
    33:20
    Filip Kříž se pokoušel o usazení své formace v pásmu Litvínova, byl však se svým nápadem vytlačen pryč.
     
    32:30
    Tadeáš Svoboda nabízel puk za jízdy od levého mantinelu na Jana Ekrta, tomu však k převzetí touše zamezil jeden z domácích beků.
     
    31:10
    Jakub Šedivý neskryl své útočné tendence a od modré čáry si dovolil se protáhnout až téměř před Kliku, hostující obrana jej ale od kotouče včas odstavila a žádný ze Šedivého spoluhráčů již nedokázal jeho akci dokončit.
     
    30:36
    Litvínov právě vstřelil branku! Hosté opět využívají přesilovou hru a znovu jdou do vedení. Nenápadně vyhlížející střílené nahození od Lukáše Hocelíka si přes hustou změť těl našlo cestu až k hokejce JAKUBA BEDNAŘÍKA a následně zapadlo za záda domácího brankáře. Asistence: Lukáš Hocelík.
     
    30:10
    Jan Ekrt zakončoval na několikrát přímo před Danielem Králem, liberecký brankář ale nedal jeho pokusům šanci.
     
    29:35
    Liberečtí zahájili další oslabení úspěšným vyhozením puku z pásma pryč.
     
    29:26
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Meisel – 2 min., zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    28:00
    Petr Przybyla se zjevil osamocen před Lukášem Klikou a objevila se před ním jeho téměř prázdná branka, litvínovský gólman se ale opět předvedl skvělým přesunem!
     
    27:25
    Tygři velmi rychle přistupují ke svým soupeřům a nedávají jim klid na rozehrávku. Důrazný forčeking jim zajistil již nejeden získaný puk.
     
    26:33
    Střílené nahození od Jana Vopata Král pouze zkontroloval vyrážečkou mimo svoji kancelář.
     
    25:45
    Filip Kříž byl nachystaný na pas na útočné modré a taky jej dostal, litvínovská obrana se proti jeho průniku ale dokázala úspěšně zformovat a libereckého forvarda tak zastavit.
     
    25:00
    Rána Tadeáše Svobody z ostrého úhlu šla pouze nad libereckou klec.
     
    23:35
    Už to vypadalo, že se podaří Šedivému puk u mantinelu ve třetině Litvínovských zachytit a udržet tak pásmo, do potencionální šance se ale po propadnutí touše dostali hosté a domácí defenzivě dalo hodně práce, aby zbavila chemiky kotouče.
     
    23:10
    Pokus Víta Berana najíždějícího si od levého mantinelu poslal Jakub Šedivý do ochranné sítě, vhazuje se po pravici libereckého brankáře.
     
    22:05
    Petr Dudáček vypustil solidní jedovatou střelu od modré, která Královi následně vyskočila z lapačky až do rohu.
     
    21:20
    Už to vypadalo, že bude Luka Vodlan skórovat do odkryté Klikovy klece, litvínovský brankář se však skvělým zákrokem stihl proti slovinskému forvardu přesunout a zakročit svým betonem!
     
    21:00
    Tim Danielčák vyslal kus černé gumy z levého kruhu pouze nad horní růžek domácí klece.
     
    20:30
    Hosté předvedli na svém území poněkud zmatenější rozehrávku, avšak domácí šance nevyužili.
     
    20:10
    Snaha Tygrů o založení útoku pomocí nahození vyústila v zakázané uvolnění, vhazuje se po levici Daniela Krále.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči se navracejí z kabin pro začátek prostřední dvacetiminutovky.
     
    V úvodním dějství šli nejprve do vedení hosté, když se prosadil při powerplay zakončením do odkryté klece Marek Slavík, jenž nebyl obsazen před libereckou klecí. V 18. minutě se však ke kotouči dostal Lukáš Plos a povedenou individuální akcí dokázal před prvním odchodem do kabin skóre srovnat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Tygři se osvobodili pouze za cenu icingu, vhazuje se po pravici jejich brankáře.
     
    19:30
    Hosté se ke konci třetiny vydali na útočný výlet a usadili se v pásmu šelem.
     
    18:50
    Tadeáš Svoboda se probil do pásma Tygrů podél pravého mantinelu a nabízel puk svým kolegům před Danielem Králem, liberecká defenzíva jej však odklidila do bezpečí.
     
    17:39
    Liberec právě vstřelil branku! A je vyrovnáno! LUKÁŠ PLOS to vzal po pasu ze svého pásma na sebe a zkušeně přebruslil všechny litvínovské hráče, kteří mu stáli v cestě. Z hranice levého kruhu poté vystřelil pod horní tyčku a úspěšně skóroval. Asistence: Mikuláš Jenčovský, Jakub Hladík.
     
    17:00
    Do Váradyho nahození ještě hrábl Luka Vodlan a litvínovský brankář musel být pozorný, aby puk dostal mimo nebezpečí.
     
    16:54
    Proti Patzeltově střele zasáhl Klika pouze reflektivně a puk ho i s přispěním štěstí trefil doprostřed hrudníku.
     
    16:31
    Lukáš Klika po střele Jakuba Šedivého radši přerušil hru, vhazuje se po gólmanově pravici.
     
    16:10
    Za střelou Mikuláše Jenčovského ze slotu se Klika pouze ohlédl, touš totiž skončil na zadním mantinelu.
     
    15:15
    Lysoněk to zkusil z bezprostřední blízkosti litvínovského maskovaného muže, ten však byl připraven.
     
    14:12
    Filip Kříž se prokličkoval do více než solidní šance a dokázal i kvalitně zakončit mezi ruce a tělo Kliky, puk však brankářovou výstrojí vylétl mimo tři tyče!
     
    13:35
    Tadeáš Svoboda vypálil tahem z prostoru pravého kruhu, proti jeho pokusu ale Král nemusel tasit své náčiní.
     
    12:20
    David Skuhrovec vyslal jedovatou střelu z vrcholku pravého kruhu, mířil však pouze nad.
     
    11:40
    Samuel Fiala se proháčkoval od útočné modré lajny až k zakončení, na hostujícího brankáře ale nevyzrál.
     
    11:00
    Kříž zkusil touš posunout zpoza brankové čáry do shluku těl před litvínovským brankářem, avšak jeho přihrávku zachytili hosté. Následný kontr poté domácí úspěšně zneškodnili.
     
    10:40
    Zakázané uvolnění Litvínovských hru vrací do jejich třetiny.
     
    10:30
    Filip Kříž dostal kvalitní průnikovou přihrávku ze středního pásma a ačkoliv měl kotouč na dlouhou hůl, tak jej dokázal zpracovat a s jeho následnou střelou měl Lukáš Klika plné ruce práce.
     
    09:28
    Litvínov právě vstřelil branku! A Litvínovští jdou do vedení! MAREK SLAVÍK využil dobrého postavení v brankovišti a po pasu od svého kolegy z útoku Jakuba Bednaříka, jenž se nacházel na levém kruhu, kotouč zasunul do horní části již odkryté Královy klece. Asistence: Jakub Bednařík, Tim Danielčák.
     
    09:22
    Tim Danielčák našel křižným pasem Marka Slavíka, avšak tygří brankář se proti jeho dárku dokázal včas přesunout.
     
    08:27
    Krušné chvíle pro domácí! Během několika málo vteřin zvonila za tygřím brankářem tyčka a nedlouho poté kotouč jen těsně minul Královo zařízení.
     
    07:56
    Další početní výhodu hostí zahájil prudkou střelou Lukáš Hocelík, našel si ji však pozorný Král a i přes počáteční obtíže se zkrocením puku hru přerušil.
     
    07:52
    Další šance pro Litvínovské, Dominik Brouček si počínal nebezpečnou vysokou holí.
     
    07:20
    Dominik Brouček dostal přesný pas do slotu a zkoušel to bekhendovou kličkou, dotěrná litvínovská obrana jej však do plnohodnotného zakončení nepustila.
     
    06:25
    Nahození Lukáše Meisela od modré po hodně kvalitním zavezení puku do pásma od Plose skončilo vedle Klikovy branky.
     
    06:12
    Rozjíždějící se akci domácích přerušilo ofsajdové postavení.
     
    04:50
    Tygři se úspěšně ubránili přesilovce chemiků a ihned se vydali dobývat klec Lukáše Kliky.
     
    04:00
    Jakub Bednařík to zkoušel do horní části branky Tygrů, zde však bylo obsazeno.
     
    03:10
    Nahozený kotouč od Lukáše Hocelíka skončil až v rohu, kde o něj oba týmy sváděly boj, nakonec jej však domácí dokázali odklidit do bezpečí.
     
    02:45
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Várady – 2 min., podrážení.
     
    02:42
    Vít Beran si nabruslil až do bezprostřední blízkosti liberecké klece, domácí brankář však jeho pokus vytlačil mimo!
     
    02:25
    Samuel Fiala se úspěšně vrátil před svého gólmana a zamezil vystřelení Jana Ekrta.
     
    01:18
    Rána bekhendem Filipa Kříže ze slotu došla až ke Klikovi, avšak ten reflexivně a úspěšně zasáhl.
     
    00:40
    Rána Tadeáše Svobody z otočky šla pouze mimo dosah Daniela Krále.
     
    00:10
    Po úvodním buly se jali napadat Tygři a kombinují v pásmu Litvínova.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky se již zabydlují na ledové ploše, dnešní utkání zanedlouho začne!
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Šedivý, Hladík (A), Koštoval, Patzelt, Culek, Meisel, Várady – Przybyla, Jenčovský (C), Plos – Kříž, Vodlan (A), Brouček – Lysoněk, Fiala, Janata – Bačkovský, Kofroň, S.Jansa.
    Trenér: Richard Lobo

    HC Litvínov: Klika (Čermák) – Hocelík, Vyhlídal, Dudáček, Werner, Janda, Bystřický, Hora – Beran, Vopat (C), Svoboda, Bednařík, Slavík (A), Ekrt, Čech, Postl, Skuhrovec, Danielčák, Ščislák.
    Trenér: David Kočí

    Rozhodčí: Jaroš, Glanc – Hynek, Thuma.
     
    Který tým odčiní prohru ze svého posledního utkání a připíše si výhru v severočeském derby? To se dozvíme po páteční páté hodině, kdy padne úvodní buly!
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Páteční podvečer v liberecké Home Credit Areně nabídne souboj severočeských celků – Bílí Tygři přivítají na svém území chemiky z Litvínova.

    Po pěti odehraných duelech svítí u libereckého celku v tabulce poměrně sympatických devět získaných bodů. Poslední klání však svěřencům Richarda Loba nevyšlo ideálně, jelikož podlehli i kvůli nepovedené první třetině brněnské Kometě 2:4. Nejproduktivnějšími hráči Liberce jsou útočníci Lukáš Plos (1+5) a kapitán Mikuláš Jenčovský (5+0).

    Podkrušnohorská parta pod taktovkou kouče Davida Kočího se může pyšnit ještě povedenějším vstupem do extraligy juniorů. Z patnácti možných bodů získali Litvínovští hned jedenáct a v tabulce tak zaujímají solidní čtvrtou pozici. Naposledy se představili na ledě Karlových Varů, kde zaznamenali svoji první významnou bodovou ztrátu po prohře 2:3. Nejproduktivnějšími hráči chemiků jsou Tadeáš Svoboda (4+2) a Marek Slavík (2+4).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 18. Plos (Jenčovský, Hladík), 38. Koštoval (Plos, Jenčovský), 40. Plos (Patzelt), 49. Plos (Kříž, Jenčovský), 54. Koštoval (Jansa, Bačkovský), 59. Kříž (Plos, Meisel) – 10. Slavík (Bednařík, Danielčák), 31. Bednařík (Hocelík), 52. Skuhrovec


    Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Šedivý, Hladík (A), Koštoval, Patzelt, Culek, Meisel, Várady – Przybyla, Jenčovský (C), Plos – Kříž, Vodlan (A), Brouček – Lysoněk, Fiala, Janata – Bačkovský, Kofroň, S.Jansa.
    Trenér: Richard Lobo

    HC Litvínov: Klika (Čermák) – Hocelík, Vyhlídal, Dudáček, Werner, Janda, Bystřický, Hora – Beran, Vopat (C), Svoboda, Bednařík, Slavík (A), Ekrt, Čech, Postl, Skuhrovec, Danielčák, Ščislák.
    Trenér: David Kočí

    Rozhodčí: Jaroš, Glanc – Hynek, Thuma
    thejrc.org