Zlín – Sparta 5:6 (kon.) | Olomouc – Plzeň 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 2:3 (2:3 po s.n.)
Kometa Brno – Jihlava 1:6 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Litvínov 3:4 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:1 (po pr.)
Liberec – K. Vary 3:4 (po pr.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
3:4 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 24.09.2022, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 8. kolo
Partner:
     
    63:43
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! Karlovarskou akci dvou na jednoho skvěle vyřešil Sapoušek, který z otočky našel TADEÁŠE TŮMU. Obránce Energie už před sebou měl téměř prázdnou bránu a dokonal hattrick. Asistence: Robin Sapoušek, Samuel Šmajda.
     
    62:40
    Plos vysunul do šance Šedivého, který to vzal přímo na branku. Z pravé strany minul jen o kousíček.
     
    60:36
    Prostor se otevřel před Mikulášem Jenčovským, který si s pukem najel mezi kruhy. Za zády brankáře Ebenstreita zazvonila tyčka, tady měli hosté velké štěstí!
     
    58:42
    Hezkou křižnou přihrávku dostal Lukáš Plos, který těžký puk netrefil podle představ. I skákavá střela ale v klíčové fázi zápasu nebyla pro Ebenstreita ničím jednoduchým.
     
    55:27
    Energie má dobrou šanci vrátit se do vedení. Ačkoliv se to Severočechům vůbec nelíbí, dnes už potřetí navštíví trestnou lavici Jakub Šedivý. Tentokrát ho rozhodčí usvědčili z krosčeku.
     
    54:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Obrovská radost na liberecké straně, konečně je vyrovnáno. MICHAEL KOŠTOVAL si srovnal puk ke střele zpoza pravého kruhu a skvělým projektilem pod horní tyč nedal Ebenstreitovi šanci. Asistence: Filip Kříž.
     
    53:27
    Liberec tlačí, ale ne a ne srovnat. Puk se v přesilovce odrazil na levý kruh k Plosovi, který ještě hledal před prázdnou klecí stojícího Šedivého. Karlovarští ovšem nějakým způsobem dokázali téměř jistému gólu zabránit.
     
    52:13
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Váňa – 2 min., krosček.
     
    51:57
    Richard Patzelt přihrávkou z říše snů vyslal z vlastního obranného pásma do šance Lukáše Plose, jehož táhlý blafák zneškodnil skvělý Ebenstreit.
     
    50:20
    Brouček se protáhl před branku. Střelu zblokoval obránce na hokejku Kofroně, který pohotově dorážel. Adam Ebenstreit udržel Karlovy Vary ve vedení senzačním zákrokem lapačkou, když už s ní máchl jen tak naslepo, ale zasáhl puk!
     
    48:49
    Samuel Šmajda se krásnou individuální akcí proháčkoval až do obrovské příležitosti. Znovu zkusil bekhendový blafák, tentokrát ho do gólového konce těsně nedotáhl.
     
    45:46
    Filip Kříž měl velkou šanci na vyrovnání, když ujel karlovarské obraně. V zakončení ho ale protihráč přece jenom trošku rozhodil a pokus mezi betony Ebenstreita se neujal.
     
    41:14
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši dokonávají obrat! SAMUEL ŠMAJDA si najel na povedenou průnikovou přihrávku, udržel bránícího hráče za zády a překonal Hambálka skvěle provedeným blafákem do bekhendu. Asistence: Ondřej Dorot, Kryštof Bulka.
     
    39:40
    Tůma stále nemá dost, teď ho centimetry dělily od hattricku a obratu skóre! Puk se k němu odrazil na pravý kruh, rána bez přípravy prolétla těsně mimo odkrytou část domácí branky.
     
    38:42
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Krátce po vyjetí z trestné lavice se TADEÁŠ TŮMA prosazuje podruhé! Karlovarský obránce puk zavezl do útočného pásma, načež další parádní střelou – tentokrát z pravé strany – trefil prostor pod horní tyčí. Asistence: Jakub Anton.
     
    36:35
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Tůma – 2 min., sekání.
     
    35:56
    Kotouč z libereckého náporu vyplaval na pravý kruh k Bačkovskému. Ten mířil na vzdálenější tyč a skvělý zákrok předvedl Adam Ebenstreit, který puk bruslí vyrazil nad bránu!
     
    34:11
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie využívá přesilovku a je sníženo! TADEÁŠ TŮMA si na vrcholku levého kruhu zkušeně počkal na nejlepší okamžik ke střele a pak kotouč trefil chirurgicky přesně nad Hambálkovo rameno. Asistence: Robin Sapoušek, Samuel Šmajda.
     
    33:17
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Šedivý – 2 min., napadení.
     
    30:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři přidávají druhý gól a znovu to byla smolná záležitost pro brankáře Ebenstreita. Tentokrát mu totiž propadla dalekonosná střela obránce Šedivého. Karlovarští sice puk s vypětím všech sil nenechali doskákat až za čáru, jenže ho odvrátili jen na hůl DOMINIKA BROUČKA, který pohotově zamířil pod horní tyč! Bez asistence.
     
    21:26
    Zdeněk Šmíd si najel před Hambálka na střílenou přihrávku od levého mantinelu, kotouč tečoval těsně mimo cíl!
     
    19:31
    I tahle přesilovka Varů je zatím statická a mohl za to přijít trest. Kotouč totiž vydoloval Plos a doslova se prodral přes střední pásmo až do útočného. Pak našel mezi kruhy Jenčovského, který pálil z první. Výborný zákrok si připisuje také Adam Ebenstreit.
     
    18:32
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Lysoněk – 2 min., nedovolené bránění.
     
    18:11
    Fantastický Hambálek! Puk se od Rybářovy brusle odrazil příhodně pro Karlovarské, Šmajda ho zatáhl za branku a nabil mezi kruhy Adámkovi. Ten mířil dobře do horního růžku, jenže vzduchem prosvištěla lapačka libereckého gólmana, do které kotouč zapadl!
     
    16:00
    Liberečtí rozebrali karlovarskou čtveřici do posledního šroubku. Na závěr celé akce vybídl Fiala přes brankoviště Vodlana, který si ovšem musel kotouč ještě zpracovávat a Adam Ebenstreit se výborně dokázal přesunout!
     
    15:14
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Handl – 2 min., vysoká hůl.
     
    15:03
    Teď už ale byla k vidění zajímavá příležitost Energie. Adámek střílel z levého kruhu, Hambálek puk vyrazil a včas se přemístil i proti dalšímu pokusu stejného hráče.
     
    10:12
    Málem bylo vyrovnáno, David Varvařovský se totiž protáhl na pravý kruh a orazítkoval vzdálenější tyč!
     
    07:31
    Tečovaná Koštovalova rozehrávka proskákala až do jízdy Radku Janatovi. Když už to vypadalo na samostatný únik, fantastickou rybičkou puk vypíchl poslední bránící karlovarský hráč Ondřej Dorot!
     
    06:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Mikuláš Jenčovský od mantinelu výborně uvolnil Jakuba Hladíka, který si od modré čáry vylepšil pozici a prověřil Ebenstreita. Karlovarskému brankáři se puk vykutálel z výstroje a jako první u něj byl LUKÁŠ PLOS, který už nemohl minout! Asistence: Jakub Hladík, Mikuláš Jenčovský.
     
    02:57
    Jakub Šedivý šel tvrdě do souboje u mantinelu a atakoval soupeře, který ztratil stabilitu a ošklivě vrazil do hrazení. Liberecký obránce inkasuje dvě minuty za krosček.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 7. Plos (Hladík, Jenčovský), 31. Brouček, 55. Koštoval (Kříž) – 35. Tůma (Sapoušek, Šmajda), 39. Tůma (Anton), 42. Šmajda (Dorot, Bulka), 64. Tůma (Sapoušek, Šmajda)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Krátký) – Šedivý, Hladík (A), Koštoval, Patzelt, Duschka, Rybář, J. Ehrenberger – Przybyla, Jenčovský (C), Plos – Kříž, Vodlan, Brouček – Lysoněk, Fiala, Janata – Jansa, Kofroň, Bačkovský.
    HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Dybal) – Tůma, Dorot (A), Bulka, Krajčík, Zolnaj, Anton – Adámek, Varvařovský, Sapoušek (C), Šlechta, Handl, Šmajda, Váňa, Šmíd, Menc, Kusak.
    thejrc.org