Benátky n/J – Klatovy 2:1 (kon.) | Ústí n/L – Kobra 3:0 (kon.) | Val. Meziříčí – Znojmo 0:3 (kon.)
Kopřivnice – Žďár n/S 7:1 (kon.) | Opava – Vel. Meziříčí 3:1 (kon.) | Havířov – Vyškov 2:4 (kon.)
Letňany – Tábor 5:1 (kon.) | Hronov – Příbram 0:9 (kon.) | Nový Jičín – Havlíčkův Brod 3:4 (kon.)
Vrchlabí – Chomutov 0:5 (kon.) | Jablonec n/N – Mostečtí Lvi 2:3 (kon.) | Děčín – Písek 7:2 (kon.)
Cheb – Řisuty 2:4 (kon.)
konec
HK Opava
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
HHK Velké Meziříčí
Sobota 24.09.2022, 17:00 • Zimní stadion města Opavy • 2. liga skupina Východ • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:18
    Prachbídné rozehrávky Krejčího mohl využít Štindl, který dostal namazáno mezi kruhy, hostující brankář ale své zaváhání lapačkou odčinil!
     
    55:43
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Věntus – 2 min., držení.

    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí:
    Křenek – 2 min., hrubost.
     
    55:04
    Málem jsme viděli kuriózní branku! Slezan od modré napálil kotouč na Krejčího, který puk prvně chytil do lapačky, následně ale chtěl rozehrát a málem si kotouč hodil do vlastní branky! Ke gólu Opavě chybělo jen několik centimetrů.
     
    50:47
    Vojtovič nebezpečně tečoval Beránkovo nahození, kotouč ale nakonec zamířil mimo tři tyče.
     
    47:22
    Dominik Piták předvádí velké věci! Dvakrát parádním způsobem vychytal Vojtěcha Mašteru, při druhém zákroku dokonce už kotouč letěl za jeho záda, opavský brankář se ale excelentně natáhl a zabránil jistému gólu!
     
    46:32
    Popravdě jsem z nynější situace lehce zmatený. Každopádně na trestné sedí za domácí Zelenka, za hosty Oščádal. Slezan hraje pětiminutovou přesilovku.
     
    39:00
    Opava právě vstřelila branku!
    Z tohohle zůstává rozum stát! Snad sedm přesilovek ve druhé třetině Opava nedokázala proměnit, teď se ale raduje. Děje se tak po totálně nepřehledné skrumáži, jako autor branky byl označen ADAM BERÁNEK! Asistence: Petr Wolf, Jan Vašenka.
     
    36:48
    Tohle je opravdu bizár, dalším vyloučeným je Juráň, který vysekl hráči Opavy hokejku. Ještě si vykoledoval desítku za řeči, takže jej na trestné doplní Nesvadba.
     
    36:23
    Velké Meziříčí si na své konto ve druhé třetině připisuje zhruba padesátého osmého vyloučeného hráče, Sedláček jde ven za krosček. Slezan hraje dvacet sekund pět na tři.
     
    34:44
    V útočné třetině osekal Vojtěch Maštera domácího Štindla, za což putuje po zásluze na dvě minuty za katr.
     
    33:44
    Petr Wolf na útočné modré vypíchl kotouč obránci a ihned vypálil, jeho ruský blafák zastavuje levá tyč Krejčího!
     
    28:36
    Horáky hra ve čtyřech očividně baví, nyní totiž hráli v šesti a Slezan čeká další přesilovka. Trest odpyká Liridon Dupljaku.
     
    26:09
    Velmez jde znovu do čtyř. Burian ve středním pásmu úplně zbytečně podrazil Vojkůvku, což pozornosti rozhodčího neuniklo.
     
    23:36
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí:
    Juráň – 2 min., sekání.
     
    23:36
    Slezané jsou při chuti, hosty teď zachránil Krejčí výborným zákrokem proti drzému Šindelářovi! Opava nicméně bude hrát přesilovku.
     
    22:46
    Opava právě vstřelila branku!
    Opavští si ale vedení bleskově berou zpět! Po několika odrazech se kotouč odrazil k TOMÁŠI KÁŇOVI, který se do něj z první opřel a jeho dělovka se třepotá v síti! Asistence: Jiří Šindedlář, Petr Wolf.
     
    22:27
    Velké Meziříčí vstřelilo branku!
    Hosté vyrovnávají z nenápadné akce! Jeden z Horáků vybojoval kotouč v rohu opavského kluziště, odkud puk poslal před branku. Tam číhal VOJTĚCH MAŠTERA, který z první přelstil Pitáka. Asistence: Jiří Doležal, Viktor Burian.
     
    18:20
    Sedláček s Vojkůvkou mezi sebou měli nějaké neshody a tak je hlavní arbitr oba posílá na dvě minuty ven za držení a krosček.
     
    14:29
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan se ujímá vedení! Pohlednou kombinaci zakončuje JAN VAŠENKA! Od modré Kocián přihrál na levý kruh Beránkovi, ten rychle kotouč předal autorovi branky, který z mezikruží zakončil přízemní ranou, Asistence: Adam Beránek, Martin Kocián.
     
    06:49
    Dvě tisíciprocentní šance Opavy! Nejprve Wolf nedokázal usměrnit tečovaný kotouč do prázdné branky, poté z luxusní pozice přestřeluje Tomáš Káňa! Velké Meziříčí teď mělo obrovskou dávku štěstí.
     
    03:02
    Opavská obrana zaváhala a těžit z toho mohl Viktor Burian! Ten jel z úhlu sám na Pitáka, mířil na bližší tyč, ale trefil rameno opavského gólmana.
     
    01:43
    Opavská přesilovka je bleskově u konce, Adam Beránek se ve středním pásmu provinil nedovoleným bráněním.
     
    01:12
    Adam Beránek ve středním pásmu soupeře obral o kotouč a rodící se přečíslení hasí jen za cenu dvou minut za podrážení David Křenek.

    Tomáš Chalupa

    Branky a nahrávky: 15. Vašenka (Beránek, Kocián), 23. Káňa (Šindelář, Wolf), 39. Beránek (Wolf, Vašenka) – 23. Maštera (Doležal, Burian)


    HK Opava: Piták (Sotlar) – Thiel, Zapletal, Věntus, Šindelář (C), Zelenka, Štěpánek, Kocián, Fědor – Kadula, Wolf (A), Vojtovič, Beránek, Štindl, Buršík, Rousek, Káňa (A), Římský, Vojkůvka, Vašenka, Horný.
    Trenér: Aleš Tomášek.

    HHK Velké Meziříčí: Krejčí (Juda) – Sedláček, Buchal, Trnka, Ambrož (C), Koželuh, Báňa – Strnad, Oščádal, Nesvadba, Vedral, Juráň, Broža, Maštera, Burian, Křenek, Dupljaku, Doležal, Malec.
    Trenér: Jozef Zavadil.

    Rozhodčí: Šutara – Rychlý, Vengřín.
    thejrc.org