Benátky n/J – Klatovy 2:1 (kon.) | Ústí n/L – Kobra 3:0 (kon.) | Val. Meziříčí – Znojmo 0:3 (kon.)
Kopřivnice – Žďár n/S 7:1 (kon.) | Opava – Vel. Meziříčí 3:1 (kon.) | Havířov – Vyškov 2:4 (kon.)
Letňany – Tábor 5:1 (kon.) | Hronov – Příbram 0:9 (kon.) | Nový Jičín – Havlíčkův Brod 3:4 (kon.)
Vrchlabí – Chomutov 0:5 (kon.) | Jablonec n/N – Mostečtí Lvi 2:3 (kon.) | Děčín – Písek 7:2 (kon.)
Cheb – Řisuty 2:4 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
HC Kobra Praha
Sobota 24.09.2022, 16:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • 2. liga skupina Západ • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím vás u 2. kola druhé hokejové ligy, skupiny západ. Zimní stadion v Ústí nad Labem bude hostit duel domácího Slovanu proti hostům z Kobry Praha. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Ústecký tým zahájil svůj premiérový druholigový ročník velmi zostra. Hned na startu odehrál derby s Děčínem. Ten ovšem dokázal těsně porazit 2:1. Skóre v šesté minutě otevřel Martin Berčík, načež ale vyrovnal David Tůma. Rozhodující gól ovšem vsítil v 36. minutě Pavel Kordule, čímž udržel Slovan v domácím prostředí první tři body.
     
    I Kobra měla na úvod soutěže poměrně těžký los. V prvním kole zavítala na led jihočeského Táboru, který v minulé sezoně neúspěšně bojoval v baráži o postup do Chance ligy. V tomto klání sice otevřela skóre už v druhé minutě díky trefě Dominika Nováka. Ještě v 50. minutě se gólem Václava Zídka stav vyrovnal na 3:3. Až v poslední desetiminutovce ale Tábor ukořistil vítězství 6:3. Kobra se tak pokusí zabojovat o první body nyní na ústeckém ledě.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Cikánek) – Vacík, Drtina (A), Záruba, Trefný (C), Šefl, Vodička, Funk – Rudovský, Roubík, Tůma (A) – Prošek, Costa, Kordule – Kučera, Berčík, Smola – Sýkora, Daniel, Damašek.
    Trenér: Jan Čaloun

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Šteiner (A), Duda, Knesl (A), Ženíšek, Holý, Straka, Svach – Petrák, Petrov, Kolda, Jedlička, Janča, Novák, Míšek, Martínek, Zídek, Ksandr, Šťastný (C).
    Trenér: Miloslav Šeba

    Rozhodčí: Hlinka – Toman, Tichý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První zásah Lukáše Sochůrka. Po Drtinově přihrávce od modré se ke střele z otočky dostal Jan Rudovský. Gólman Pražanů ale puk vyrazil betony.
     
    00:57
    Příliš dlouhé nahození Slovanu od Stahlovy branky skončilo na zakázaném uvolnění. Vhazuje se tak opět před ústeckou klecí.
     
    01:23
    Z pravého kruhu vyslal prudkou střelu na Sochůrka Radek Prošek. Gólman Kobry vleže dokázal puk vyrazit, avšak přímo na připraveného Costu. Jeho dorážku už ale Pražané pokryli.
     
    02:40
    Karel Šefl byl nucen vrátit se za svou branku. Odsud se ve spolupráci s Petrem Vodičkou snaží o rozehrávku.
     
    03:08
    První vážnější akce Kobry. Vyjíždějící Matěj Kolda posunul puk doprava na Tomáše Šťastného. Ten také z kruhu prověřil Stahlovu pozornost, nicméně ústecký gólman zvládl vyhodit puk k opačnému mantinelu.
     
    04:31
    Horní břevno Sochůrkovy branky zazvonilo po ráně Richarda Záruby z mezikruží!
     
    04:44
    Jan Rudovský dlouho sváděl souboj o puk s Robinem Míškem. Na své holi ho i udržel, jen se musel vrátit zpět k vlastní brance.
     
    05:49
    Radek Prošek si obhodil Matěje Koldu a už mu nic nepřekáželo v cestě za Sochůrkem. Gólman Kobry se ovšem blýskl povedeným zákrokem a puk svým ramenem vyrazil.
     
    06:41
    Na opačné straně to od levého mantinelu zkusil Tomáš Šťastný. David Stahl ale neměl příliš náročnou práci.
     
    07:23
    Kneslovo vyhození kotouče v obranném pásmu podél mantinelu se snažil dále posunout Adolf Straka. Celá situace ale končila prudkou ranou Jakuba Trefného od modré přímo do náručí Lukáše Sochůrka.
     
    07:47
    Ondřej Damašek neměl komu nahrát na střed, tak to zkusil sám z pravé strany. I tentokrát se ale povedlo Sochůrkovi puk vytěsnit.
     
    08:42
    O další nájezd Slovanu se pokusil Jan Rudovský. Obrana Kobry ho ovšem zastavila už na modré čáře.
     
    08:52
    Další nastřelené břevno branky Kobry! Tentokrát po střele Jiřího Drtiny, po němž se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    09:14
    David Stahl ukázal i své bruslařské kvality! Pro zastavení kotouče si vyjel skoro až k modré čáře, kde po volném puku skočil ukázkovou rybičku. Rychle se ale dokázal zvednout a vrátit zpět do svého prostoru.
     
    10:26
    Dlouhou Vodičkovu rozehrávku zastavil Dominik Šteiner. Toho Pražané využili a vrátili hru zpět k ústecké brance.
     
    11:39
    Důrazné zakončení Tomáše Šťastného dokázal David Stahl vyrazit před sebe. Tam ovšem stál Matěj Kolda připravený na dorážku. Gólman Slovanu ovšem i tuto velmi krátkou dorážku z hranice brankoviště zvládl pokrýt.
     
    12:30
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Povedená akce Dominika Vodičky posílá Slovan do vedení! Obránce ústeckého týmu prokličkoval po pravé straně přes všechny čáry a v útočném pásmu posunul puk doleva na připraveného RADKA PROŠKA. Ten z první naprosto přesně umístil kotouč za záda Lukáše Sochůrka. Asistence: Dominik Vodička a Karel Šefl.
    12:30 PROŠEK - 1:0
     
    13:09
    Svou nahrávku v útočném pásmu umístil Matěj Kolda pouze na Jana Smolu. Ústečtí tak mohli otočit hru, nicméně tentokrát se v útočné třetině dlouho neohřáli.
     
    14:18
    Od modré se dostal ke střele Aleš Knesl. Tu ovšem zastavil už první bránící hráč Slovanu a domácí se přesunuli směrem k Sochůrkovi.
     
    15:03
    Ústečtí jsou stále aktivní v předbrankovém prostoru. Sráží je ale vlastní střelecká nepřesnost.
     
    15:44
    Jakub Jedlička překřížil rozehrávku Slovanu a nasměroval svůj tým směrem k brance Stahla. Pražané ovšem v útočném pásmu celkem snadno odevzdali kotouč zpět do moci domácího celku.
     
    16:24
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Aleš Knesl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    16:33
    Po rychlé kombinaci napálil kotouč na Sochůrka od modré Jiří Drtina. Gólman Kobry i nyní puk vyrazil.
     
    17:04
    Další ránu od modré poslal Jan Rudovský. Lukáš Sochůrek ale i v tomto případě byl úspěšnější.
     
    17:18
    Střelu Jakuba Trefného zablokoval Ondřej Holý. Ústečtí se tak snaží dostat do těsné blízkosti branky Sochůrka.
     
    17:44
    Václav Zídek si dosti drze počínal u modré čáry proti Janu Rudovskému, který držel kotouč. Ten ale dokázal puk posunout dopředu na Martina Tůmu, jehož ráně musel Sochůrek čelit. I v tomto případě úspěšně.
     
    18:24
    Hosté v plném počtu.
     
    19:03
    Nepříjemná strkanice se rozjela před ústeckou brankou! Za Branické se jí zúčastnili Martínek s Kneslem, jež se snažili domácí vypudit.
     
    19:33
    Slovan se i v posledních chvílích drží v útočném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina boje mezi Slovanem Ústí nad Labem a Kobrou Praha je za námi. O něco více ze hry měl domácí tým, který ale své snažení přetavil jen v jedinou branku. Za to Pražané stále na úvodní gól čekají, proto v další fázi zápasu musí dohánět těsnou ztrátu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Jaroslav Roubík zastavil kotouč pro Martina Tůmu. Ten sám sice nevystřelil, avšak Ústečtí se udrželi v útočné třetině. O střelu se záhy postaral Jiří Drtina.
     
    21:51
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Tohle musí Lukáše Sochůrka hodně mrzet! Nejprve v souboji jeden na jednoho vyzrál svými betony na Radka Proška, nicméně z druhé vlny rychle najížděl KALE COSTA, který bez váhání našel volnou skulinu v brance pražského celku. Asistence: Radek Prošek.
    21:51 COSTA - 2:0
     
    22:20
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Třetí gól na sebe nenechal dlouho čekat! Odraženého kotouče po Smolově střele se chopil KAREL ŠEFL, který ho umístil přesně mezi Sochůrkovy betony. Asistence: Jan Smola.
    22:20 ŠEFL - 3:0
     
    23:16
    Dominik Novák nezvládl souboj o puk s Janem Rudovským. Hráči Slovanu se tak vydali k druhé modré, kde ale jejich průnik zastavilo postavení mimo hru.
     
    23:49
    Ondřej Holý nepustil k zakončení Richarda Zárubu. Ten tak posunul puk za sebe na Trefného, jehož dělovku Sochůrek vyrazil.
     
    24:26
    Na hranici pravého kruhu se dostal k zakončení Václav Zídek. David Stahl ale dokázal kotouč přidržet na hrací ploše.
     
    24:55
    Vyšší střelu od Tomáše Dudy srazil Stahl lapačkou na hůl nejbližšího hráče Slovanu.
     
    25:46
    Jiří Drtina celkem dlouho otálel se zakončením. Nakonec ale dokázal napasovat kotouč přesně do betonů Lukáše Sochůrka.
     
    26:34
    Martin Petrák se dostal osamocený před Stahla, kde se zmocnil volného puku. Nicméně ránu na branku Ústí nedokázal poslat přesně.
     
    27:24
    Braničtí se úspěšně dostali ven ze třetiny. Robin Míšek dokonce operuje s kotoučem až za brankou Stahla. Nemůže ale najít nikoho před sebou, kdo by byl ve vhodnější pozici pro zakončení.
     
    28:15
    Nepřesná zpětná nahrávka Vodičky na Jaroslava Roubíka otevřela Kobře cestu k přesunu do útoku. Nicméně v tomto případě zakončit na Stahla nedokázala.
     
    29:15
    Přetahovaná o kotouč ve středním pásmu dlouho nemohla najít vítěze. za to bylo k vidění hodně hitů a nárazů na mantinel. Situaci pak utnuli až sudí svým písknutím.
     
    29:49
    Tomáš Šťastný otočil u vlastní branky hru. Braničtí se ale nedokázali dostat přes modrou čáru.
     
    30:30
    Hosté jsou v poslední době aktivnější před brankou Davida Stahla. Přímo k zakončení se ale dostat nemohou.
     
    31:13
    Do útočného pásma si prokličkoval Petr Vodička. Ten také dokázal z pravého kruhu vypálit. Gólman Sochůrek ale puk vyrazil, následně ho ještě Aleš Knesl poslal tenisovým švihem daleko od vlastní svatyně.
     
    31:49
    Nepřesná Kneslova přihrávka na Matěje Koldu. Tím se puk dostal na hůl Jiřího Drtiny, ovšem zkušený obránce v barvách Slovanu si tentokrát s ním příliš neporadil a odevzdal ho zpět do moci Pražanů.
     
    33:02
    Kale Costa nabil do mezikruží Radku Proškovi! Ten neváhal a vší silou napálil puk směrem na Sochůrka. Gólman pražského týmu ale zvládl kotouč pokrýt.
     
    33:10
    V situaci dva proti jednomu dlouho držel Jan Smola kotouč na své holi. Dojel s ním až k Sochůrkovi, který ani nemusel zasahovat, pouze přidržel puk lapačkou u ledu.
     
    33:58
    Kneslovo nahození na branku se z těsné blízkosti pokusil uklidit do branky Václav Svach. David Stahl si ale prostor u své levé tyče pokryl.
     
    34:08
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Viktor Martínek – 2 min., hrubost.
     
    34:28
    Dominik Šteiner narušil rozehrávku Slovanu a sám se vydal do prostoru před Stahlem. Zde se pokusil o přihrávku doleva, nicméně kotouč zablokoval Jiří Drtina a Ústí si jej uzmulo zpět.
     
    35:20
    Adolf Straka kroužil kolem ústecké branky. I on ale nepřesně přihrál, když se pokusil o křižný pas na modrou. Tentokrát mu v cestě stál Jaroslav Roubík.
     
    36:05
    Jakub Trefný vypálil od modré. Alešovi Kneslovi se ale povedlo vyrazit puk nad vlastního gólmana.
     
    36:08
    Hosté v plném počtu.
     
    36:45
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Tomáš Šťastný – 2 min., sekání.
     
    37:00
    Další přesilovku hraje Slovan o něco opatrněji. Po řadě přihrávek se ke střele dostal Martin Tůma, který ale puk zvedl příliš vysoko nad branku Sochůrka.
     
    38:07
    Berčíkovu pozemní střelu se ještě pokusil dorazit Michal Daniel. V obou případech se ale Lukáši Sochůrkovi zadařilo.
     
    38:45
    Hosté v plném počtu.
     
    39:08
    Tomáš Duda po buly vybruslil do útočného pásma. Přihrávka na Šťastného mu ale příliš nesedla a domácí se dokázali vrátit zpět.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla rychlý nástup Slovanu v podobě jeho dvou tref. Pak se ovšem hra vyrovnala a žádná vážnější akce příliš k vidění nebyla ani na jedné straně. I tak ale domácí tým bude vstupovat do finální fáze utkání s tříbrankovým náskokem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Čerstvě upravený led zřejmě Janu Rudovskému nesedl, neboť při pokusu o obhození si Jakuba Jedličky upadl a dlouho se nemohl zvednout. O zakončení se tak postaral Jaroslav Roubík, leč ten nezamířil přesně.
     
    41:01
    Koldovo nahození tečoval na branku Dominik Novák. David Stahl ale puk vyrazil nad sebe, načež ho do volného prostoru vyhodil Jaroslav Roubík.
     
    41:30
    Zpětnou nahrávku od Robina Míška napálil z pravého kruhu směrem na branku Václav Zídek. David Stahl ovšem nyní puk vyrazil betonem.
     
    42:21
    Trefného nahození si rukou srazil na led Jan Smola. On sám se posléze i na modré dostal k zakončení, které ale mířilo vedle vzdálenější tyče Sochůrkovy klece.
     
    43:08
    Dělovku od modré v podání Aleše Knesla vyrazil na opačnou stranu Stahl svou holí.
     
    43:29
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Michal Daniel – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    43:38
    Po několika nahrávkách se na modré opřel do kotouče Aleš Knesl. Puk ale nenamířil přesně na branku, nýbrž se pouze odrazil o plexisklo za zády Davida Stahla.
     
    44:27
    Nařízeno trestné střílení po podražení Martina Berčíka Alešem Kneslem!
     
    44:27
    Jeho realizace se chopil Radek Prošek! Puk sice při nájezdu z pravé strany umístil za Sochůrkova záda, nicméně se pouze sklouzl rovnoběžně s brankovou čarou, navíc před ní.
     
    45:03
    Kale Costa zastavil pronikajícího Dominika Šteinera, načež domácí vyhodili puk až k Sochůrkovi.
     
    45:29
    Domácí v plném počtu.
     
    46:00
    Z rohu kluziště posunul Tomáš Šťastný kotouč na modrou, kde stál Kristián Ženíšek. Ten po zpracování puku vyslal přímou střelu do náručí Davida Stahla.
     
    46:33
    Dominik Novák dlouho kroužil u levého mantinelu v útočném pásmu. Nedokázal ale najít na středu pole nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    46:50
    Celkem snadno projel Pavel Kordule do útočného pásma mezi několika hráči Kobry. Nicméně, k zakončení se nedostal a Braničtí dokázali stejně tak rychle vrátit hru zpět ke Stahlovi.
     
    47:31
    Po nájezdu Tomáše Šťastného byla Kobra velmi aktivní v útočném pásmu. Celé to vyústilo ve střelu Daniila Petrova, ovšem přímo do mřížky masky ústeckého gólmana. Hra tak musela být na malou chvíli přerušena.
     
    48:02
    Ondřej Damašek sám projížděl z obranné třetiny dopředu. Pro pokračování akce posunul puk doleva na Ondřeje Sýkoru. Ústečtí se tak drželi před Sochůrkem, nicméně ke střele dlouho nedošlo. Až nakonec se mezi kruhy opřel do puku Michal Daniel, což Sochůrek pokryl.
     
    48:55
    Jiří Drtina se dlouho napřahoval ke střele. Nepomohl mu totiž zakrytý výhled Dominikem Šteinerem. Nakonec ale nasměroval dělovku na branku Kobry, kterou Lukáš Sochůrek podržel.
     
    49:15
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Dominik Šteiner – 2 min., podrážení.
     
    49:19
    Dominik Novák ihned po buly posunul kotouč do ústecké obranné třetiny.
     
    49:48
    Sám proti dvěma hráčům se vydal Viktor Martínek. Pod velkým úhlem se i dostal k zakončení. To ovšem vytečoval do bezpečí Dominik Vacík.
     
    50:15
    Ústečtí se po dlouhé době drží na kotouči. Přechod přes modrou čáru do útoku je ale náročný.
     
    50:52
    Rychlý atak dvojice Damašek – Vodička. První zmiňovaný táhl útok středem pole, načež před modrou posunul puk doleva na stejně rychle rozjetého Petra Vodičku. Ten neváhal se střelou, avšak ani nyní na Sochůrka nevyzrál.
     
    51:15
    Hosté v plném počtu.
     
    51:19
    Přihrávku zpoza branky střelecky využil Ondřej Sýkora. Lukáš Sochůrek ale reagoval svým ramenem a Kobra následně přenesla hru ke Stahlovi.
     
    52:01
    Jakub Jedlička vyhozením kotouče ze středního pásma ke Stahlovi zastavil ústecký pokus o rozehrávku.
     
    52:44
    Odvážně proti třem vyjel do útoku Daniil Petrov. Už za modrou ho ale zablokoval Dominik Vacík.
     
    53:30
    Korduleho zpětný pas poslal Costa nepřesně směrem na brankoviště Kobry. Puk si to šinul jen do mantinelu vedle vzdálenější tyče.
     
    54:27
    Při bránění Martina Petráka Jiří Drtina podklouzl a upadl. Zastoupit ho tak musel David Stahl, který ale precizně zareagoval svou holí.
     
    55:11
    Další úspěšný zákrok Davida Stahla proti zakončení Daniila Petrova z těsné blízkosti brankoviště.
     
    Dnešní utkání sleduje 616 diváků.
     
    55:18
    Dudovu odraženou střelu nakonec přesně napasoval na branku Daniil Petrov. David Stahl ale i tento puk udržel ve své moci.
     
    55:38
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jaroslav Roubík – 2 min., podrážení.
     
    55:54
    Kobra ve své další přesilovce pokračuje v aktivní hře. Rychlé kombinaci ale zatím chybí střela.
     
    56:43
    Pro Dudovo vysoké nahození kotouče si Stahl sáhl svou lapačkou.
     
    56:53
    Důrazné vyhození kotouče v podání Jakuba Trefného skončilo už na modré čáře, kde jej zastavil Tomáš Duda. Kobra tak může pokračovat v útočné aktivitě před Stahlem.
     
    57:17
    Souhru Branických na malou chvíli přerušil Richard Záruba. Hosté se totiž celkem rychle dostali zpět ke kotouči.
     
    57:37
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jan Smola – 2 min., krosček.
     
    57:46
    Na úvod dalšího oslabení vyhodil Slovan kotouč až k Sochůrkovi.
     
    58:22
    Po Kneslově nahrávce se na pravé straně dostal k zakončení Matěj Kolda. Davidu Stahlovi se ale zadařilo puk vyrazit.
     
    58:45
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Tomáš Duda – 2 min., nedovolené bránění.
     
    58:47
    Puk stále drží Braničtí. Nicméně do zakončení se tentokrát nedostali.
     
    59:24
    V dalším průniku přes modrou zastavil Pražany ofsajd.
     
    59:35
    Samostatnou akci měl před sebou Ondřej Damašek, který se prokličkoval na levou hranici brankoviště. Puk ale pustil na branku příliš pozdě, čímž ten zůstal ve vnější síti.
     
    Konec zápasu.
     
    Na ústeckém ledě je dobojováno! Pozice obou týmů je tak zcela rozdílná. Domácí Slovan je nadále stoprocentní, nicméně Kobra nadále čeká na úvodní bodový zisk. Já se s vámi odsud z Ústí nad Labem loučím a přeji hezký zbytek večera. (18:09:49)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 13. Prošek (Vodička, Šefl), 22. Costa (Prošek), 23. Šefl (Smola)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Cikánek) – Vacík, Drtina (A), Záruba, Trefný (C), Šefl, Vodička, Funk – Rudovský, Roubík, Tůma (A) – Prošek, Costa, Kordule – Kučera, Berčík, Smola – Sýkora, Daniel, Damašek.
    Trenér: Jan Čaloun

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Šteiner (A), Duda, Knesl (A), Ženíšek, Holý, Straka, Svach – Petrák, Petrov, Kolda, Jedlička, Janča, Novák, Míšek, Martínek, Zídek, Ksandr, Šťastný (C).
    Trenér: Miloslav Šeba

    Rozhodčí: Hlinka – Toman, Tichý

    Diváci: 616
    thejrc.org