Hr. Králové – Dobřany 2:3 (kon.) | Hostivař – Ústí n/L 5:4 (kon.) | Karviná – Plzeň 5:4 (po pr.)
Prachatice – Svítkov 3:2 (po pr.) | Kert Park Praha – Kladno 5:2 (kon.) | Pardubice – Letohrad 2:1 (kon.)
konec
HC Kert Park Praha
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
HBC Kladno
Sobota 24.09.2022, 16:00CROSSDOCK Extraliga • 4. kolo
     
    Čtvrté extraligové kolo nabídlo atraktivní měření loňských finalistů. Domácí HC Kert Park Praha si zajistil vítězství povedenými přesilovkami. Kladno dnes nemělo sílu na obrat, na snížení Špačka rychle reagoval svou trefou Vaněk a definitivní potvrzení výsledku obstaral do prázdné klece zakončující Fejfar. Konečný výsledek má hodnotu 5:2.

    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (17:37:38)
     
    Konec zápasu.
     
    44:53
    Poslední buly v útočném pásmu Kladna. Domácí mohou pomalu začít slavit.
    44:09 Tomáš FEJFAR - 5:2
     
    44:09
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Za svůj bojovný výkon si TOMÁŠ FEJFAR gól zasloužil a nyní ho doručil do odkryté klece při odvolání brankáře Křemenáka. Třetí bod připisuje i Dalimil Zvonek, který svému kolegovi nachystal zakončení na zlatém podnosu, takže finiš akce už nepředstavoval žádný problém. Asistence: Dalimil Zvonek.
     
    43:50
    Po time-outu k první střele sáhnul Radek Soukup, ale úspěšný nebyl.
     
    43:28
    Oddechový čas pro tým HBC Kladno.
     
    43:13
    Hra se teď konala převážně ve středním pásmu. Až nyní vyrazil do útoku Jaroslav Procházka, ale znovu nedokázal najít prostor k přesnému zakončení. Singer to pak zkusil od mantinelu, Návara připraven.
     
    42:05
    Obrana Kladna nedávala pozor a zhruba 30 centimetrů chybělo k tomu, aby Tomáš Fejfar převzal míček a postupoval sám proti brance.
     
    41:27
    Nepřesnou přihrávku nahání Dědič až u Křemenákovy svatyně. Pražané přežijí oslabení a znovu se přiblížili plnému bodovému zisku.
     
    40:50
    Příliš vysoko zasáhnul míček Michal Dědič a domácí logicky nehodlali pokračovat s balonkem, protože byl signalizovaný technický přestupek hostů.
     
    40:24
    Hezká kombinace, ale Jaroslav Procházka si dnes zkrátka do Prahy nepřivezl gólovou hůl.
     
    39:44
    S první střelou si poradil Návara, přestože toho moc vidět nemohl. Zaměstnal ho Adam Petr.
     
    39:31
    Při útočném napadání hákoval Dalimil Zvonek a komplikuje cestu Pražanů za vítězstvím.
     
    39:15
    Čas se krátí, za míčkem se musí vracet Daniel Hnízdil a velice rychle u něj byl Tomáš Fejfar. Pak se ovšem faulu dopustil Dalimil Zvonek.
     
    38:20
    Pražané fungují ve vytažené obraně u červené čáry, Kladnu moc prostoru nenabízejí. Pak se do útoku přece jen vrhnul Daniel Hnízdil, jenže ze středu nezakončil mezi tři tyče.
    37:26 Martin Kohout ztroskotal na Návarovi.
     
    37:26
    Důležitý zákrok si připisuje Návara, když vychytal unikajícího Martina Kohouta. Ten se pak ještě postrkal u branky s obráncem, může ovšem litovat neproměněné šance na snížení.
     
    36:47
    Přihrávku podcenil Richard Peschout a balonek mu podjel pod čepelí. Pražané se v početní převaze tentokrát neprosadí, je pro ně ovšem důležité, že ušetřili čas.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 7. T. Lhota (Kruček), 24. Laurinc (Peschout, Danko), 28. Zvonek (Vaněk, Jágr), 33. Vaněk (Zvonek, Lhota), 45. Fejfar (Zvonek) – 11. Pliml, 32. Špaček (Pliml, Dědič)


    HC Kert Park Praha: Návara (Varga) – Kovárník, Laurinc, Morrison, Peschout, Řípa, Rozenberg – Danko (C), Dejneka, Fejfar (A), Jágr, Kruček, L. Lhota, T. Lhota, Novák, Štefka, Vaněk, Zvonek
    HBC Kladno: Křemenák (Solar) – Dědič, Kamenář, Kastner, Kočka, Kyclt, Pliml, Soukup – Petr, Barnošák, Důras, Hnízdil, Kohout, Pražák, Procházka, Rychlý, Singer, Špaček (C), Telnitzer

    Rozhodčí: Jiří Cícha, Jevgenij Danylec
    thejrc.org