Toronto – Ottawa 4:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Ottawa Senators
Sobota 24.09.2022, 19:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Příprava NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný podvečer u přípravného utkání týmů z kanadsko-americké NHL. V prvním duelu této sezony se proti sobě utká Toronto Maple Leafs a Ottawa Senators.
     
    OTTAWA SENATORS

    Tým v létě vzbudil hodně ohlasů a rázem se stal jedním z nejzajímavějších v celé lize. Kupa posil i neustálý růst mladíků. Překvapí postupem do play off?

    Minulá sezona přitom nebyla nic extra. Sice žádný suterén tabulky, ale měli k němu výrazně blíž než k postupovým příčkám. To by se ale letos mělo změnit, a to dosti výrazně. Jestli se o někom říkalo, že nejlépe posilnil, jednalo se o Ottawu.

    V bráně bude působit zkušená dvojice, které by se neměla rozklepat kolena. Anton Forsberg své kvality ukázal, ligou protřelý je také Cam Talbot, jehož si Senators pořídili z Minnesoty.

    A útok? Na první pohled naprosto skvěle poskládaný. Jestli se to potká s účinkem na ledě, to se uvidí. Více než slušný základ už Senators měli. Navíc z Chicaga získali za velice slušnou protihodnotu jednoho z nejlepších ligových střelců Alexe DeBrincata, na trhu volných hráčů pak ulovili ligovou personu Claudea Girouxe.
     
    TORONTO MAPLE LEAFS

    Nově utvořená brankářská dvojice přináší Torontu největší starosti. Ani Matt Murray, ani Ilja Samsonov nepatřili v uplynulé sezoně k hlavním tahounům svých týmů. Nyní mají spojit síly a dotáhnout Toronto, které marně čeká na kýžený postup z prvního kola play off, k výraznějšímu úspěchu.

    Zbytek kádru zažil lehké doplnění, kostra však zůstává stejná. Citelnou ztrátu by mohl představovat Ondřej Kaše, jenž jako volný hráč zamířil do Caroliny. Jeho dosavadní parťák David Kämpf naopak zůstává.

    Dlouhodobější kontrakt s Maple Leafs podepsal pouze Calle Järnkrok. Dosavadní forvard Seattlu se do Kanady přestěhuje na čtyři roky. Klub doplnili krátkodobě také obránci Jordie Benn nebo Victor Mete, o další sezonu prodloužil svou smlouvu bojovník Pierre Engvall.

    Jinak ale vše bude stát na hlavních hvězdách jako Mitch Marner nebo Auston Matthews. Toronto se znovu bude ucházet o pohár, ale jeho neschopnost z předchozích ročníků je důrazným varováním.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Kallgren (Ferguson) – Giordano, Holl, Dahlström, Král, Rifai, Hollowell – Gaudette, Tavares, Marner – Malgin, Hölmberg, Nylander – Aston-Reese, Kämpf, Anderson – Steeves, Minten, Simmonds
    Trenér: Sheldon Keefe

    Ottawa Senators: Talbot (Mandolese) – Sanderson, Hamonic, Brannström, Zajcev, Rubins, Guenette – DeBrincat, Stützle, Giroux – Jarventie, Gambrell, Watson – Dal Colle, Brassard, Hawryluk – Wedman, Lucchini, Sokolov
    Trenér: D.J. Smith.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Napadání domácích odmítl Hamonic, dopředu se ovšem okamžitě vrhnul Adam Gaudette. Nepodařilo se mu uspět v rohu kluziště.
     
    00:52
    Marner zahajuje první střídání Toronta. Rozehrávka se ovšem Maple Leafs nepovedla a bylo z toho zakončení, které si pokryl Källgren.
     
    01:29
    Situaci za brankou Maple Leafs uklidňuje český zadák Filip Král, který se bude snažit bojovat o pozici v týmu. Rozehrál na krajana Kämpfa, ten ovšem neproskočil kolem pravého mantinelu až před branku.
     
    02:12
    Zajímavou přihrávku před branku dokázal zastavit Rifai. Ottawa je zatím směrem dopředu určitě aktivnější.
     
    02:42
    Za branku vyrazil Talbot, který prožívá neoficiální debut v brance Ottawy. Nahození Steevese si nepohlídal, ale Maple Leafs nedokázali zahrozit.
     
    03:14
    Němec Stützle je po zranění z mistrovství světa zpátky ve hře, což je skvělá zpráva. Nyní však nezvládl kličku u modré čáry a útok se u něj zastavil.
     
    03:50
    Marnera podpořil Nylander, který se od mantinelu vydal až před branku a Talbot má za sebou první vážný zákrok. V souboji proti švédskému útočníkovi uspěl i s notnou dávkou štěstí, když betonem vyrazil puk do strany, aniž by o tom věděl.
     
    04:33
    Rubins udržel pásmo, což dovolilo Brassardovi postupovat k brance, ke střele ovšem nesáhnul. Přesto hosté zůstávají nastěhovaní v útočném pásmu.
     
    04:55
    Zakázané uvolnění vrátí hru zpátky před Källgrena, který má v týmu hlavní konkurenty v podobě Murrayho a Samsonova. Ani jeden z nich v tomto utkání není na soupisce.
     
    05:07
    První utkání v barvách Senators prožívá i čerstvě draftovaný Jake Sanderson, nepodařilo se mu ovšem vyslat přesný pas po mantinelu.
     
    05:37
    Bude se poprvé vylučovat, faulu se dopustil Tim Stützle. Jenže Toronto ještě dostane šanci s odvolaným brankářem.
     
    05:53
    Za podrážení si odsedí trest Němec Stützle, když poslal na led Marnera při útočném napadání.
     
    06:16
    Marner už zase kouzlil před brankou, ale o gól ho obral dobře postavený Zajcev, který odmítl přihrávku skrz brankoviště. Talbot už byl hodně mimo své původní postavení.
     
    07:18
    Přesilovka Toronta se krátí. Malgin nachystal pozici pro Steevese, ten se nicméně ostrým příklepem neprosazuje a Ottawa naposledy vyhodí.
     
    07:49
    Ještě jeden výpad v podání Davida Kämpfa, to už se ovšem vyloučený Stützle vrací na led. Lucchini rovnou zakládá protiakci.
     
    08:34
    V útočném pásmu si neporadil Zach Aston-Reese, někdejší hráč Pittsburghu, který v dnešním utkání nastupuje právě po boku Čecha Kämpfa. Čeká nás první komerční přestávka v nové sezoně NHL.
     
    09:35
    Střelu od mantinelu dokázal zpacifikovat Talbot, ale elitní letka Toronta pokračuje. Přihrávku skvěle vymyslel Nylander, ale Malgin nedokázal v tutové šanci zakončit přesně.
    09:35 Útočník Denis Malgin zklamal v obrovské šanci před brankářem Talbotem
     
    10:44
    Za brankou se snaží Grambell pomoci Watsonovi, sudí nabádá k tomu, aby hráči pokračovali a nepřerušovalo se. Vše nakonec končí vyhozením Toronta.
     
    11:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    První trefa nové sezony přichází od německé hvězdy. TIM STÜTZLE dostal kotouč ideálně do jízdy a dokázal se natlačil před Källgrena, kterého nechal odjet do strany a usměrnil puk na přední tyčku. Stále velmi mladý útočník ukázal, v čemu bude v další sezoně jeho velká síla a že bude jednou z důležitých postav Senators. Asistence: Maxence Guenette a Alex DeBrincat.
    11:15 Tim STÜTZLE - 0:1
     
    12:04
    Alex DeBrincat, donedávna útočník Chicaga, nedokázal zamířit na vzdálenější horní růžek. Jeho střela se Ottawě ještě bude určitě hodit.
     
    13:34
    V hodně nepřirozené pozici ležel na ledě Talbot, ale Anderson ho nedokázal překonat. Na druhé straně se musel činit Källgren proti zlobícímu Gambrellovi.
     
    14:07
    U modré čáry se zasekl Aston-Reese, ztratil úplně rychlost a byl z toho pouze odevzdaný kotouč soupeři.
     
    14:33
    I když Simmonds nezpracoval, Steeves pokračoval v dobrém pohybu. Střela z větší vzdálenosti pak zapadla do lapačky připraveného Cama Talbota.
     
    14:55
    Zatím střelecky velmi aktivní Denis Malgin znovu selhal v koncovce. Toronto se nicméně začíná osmělovat, také Hölmgren vystřihnul nebezpečné zakončení na lapačku Talbota.
     
    15:11
    Brankář Sens Talbot řešil problém s bruslí, ale rychlé ruce kustoda vše vyřešily a může se směle pokračovat ve hře.
     
    15:33
    Znovu dokázal Mitch Marner vybojovat přesilovou hru. K ledu ho tentokrát poslal Austin Watson, znovu šlo o podrážení.
     
    15:53
    Sanderson dokázal zablokovat střelu a Lucchini se vydal na útočný výlet, ve kterém mu ovšem zabránil Gaudette.
     
    16:16
    Zatím velmi dobře hrající Nylander se znovu napasoval před brankoviště. Chyběla jen úspěšnější bekhendová klička a Švéd mohl zvedat ruce ke stropu haly.
     
    16:51
    Po přihrávce Steevese přišla ostrá střela, tu ještě šikovně tečoval Simmonds, ale puk se dostal až do rohu kluziště, aniž by Talbot musel do akce.
     
    17:26
    Hosté se osvobozují a vypadá to, že znovu přežijí bez úhony. Oslabení Ottawy funguje na jedničku.
     
    17:47
    Zakázané uvolnění dostane buly zpět před Talbota, který vydýchává poslední pasáž.
     
    18:08
    Před branku šel David Kämpf a ve slotu dokonce zasáhl kotouč. Změna směru ovšem Talbota nerozhodila a připsal si dobrý zákrok. Poradil si i s následným tlakem do brankoviště a dalším zakončením českého útočníka.
     
    18:32
    Na modrou čáru poslal puk Gaudette a následovala další štiplavá navštívenka. Talbot si připisuje spolehlivý zákrok.
     
    18:37
    John Tavares sice vyhrál buly na Dahlströma, ten se ovšem zbytečně stáhnul do rohu ofenzivní zóny, odkud už nebylo úniku.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta této části, stále vede Ottawa po gólu Tima Stützeho.
     
    19:26
    Život si nekomplikoval Brassard. Jednoduché vyhození veterána Senators a zdá se, že skóre zůstane na své současné hodnotě.
     
    19:49
    Přesnou přihrávku nepředal William Nylander a klakson zazní, zatímco se kotouč zdržuje u mantinelu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První gól sezony 2022/23 jde oficiálně za Němcem Timem Stützlem. Ve 12. minutě zažehl své pověstné motory a prudkou střelou nad beton nedal brankáři Källgrenovi žádnou šanci. Příležitostí měly oba týmy vícero, zlobila zejména dvojice z elitní formace Leafs Mitch Marner a William Nylander, jejich snaha ovšem ke gólové tečce nevedla. Druhý jmenovaný neproměnil dva samostatné nájezdy, brankář Talbot se postaral i o Denise Malgina, když zachytil jeho pokus z ideální střelecké pozice. Týmy míří do kabin za stavu 0:1.
     
    Druhá třetina by měla začít asi ve 20:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Adam Gaudette otestoval ze střední vzdálenosti první střelou v této třetině Cama Talbota. Ten si kotouč přikryl na hrudi.
     
    20:46
    Na modré čáře předvedl dobrou obrátku Dahlström a Toronto se nadále zdržuje v útočném pásmu. Za klecí tradičně míchá Nylander.
     
    21:27
    Dlouhé střídání má za sebou mladík Dahlström, nyní se však mohl uklidnit za brankou a odjet na hráčskou lavici. Maple Leafs se znovu tlačí dopředu.
     
    21:58
    Na holi měl vyrovnání David Kämpf! Talbot vytáhnul další až akrobatický zákrok a poradil si hned se třemi pokusy českého bojovníka. To je velká škoda pro Maple Leafs.
     
    22:31
    Potyčka mezi Waynem Simmondsem a Jakem Sandersonem vynáší dvouminutové tresty na obou stranách, bude se hrát ve čtyřech.
     
    22:58
    Nebezpečný pokus Johna Tavarese, který se ramenem natlačil před obránce a ostře vypálil. Naštěstí pro Talbota se puk těsně nevešel mezi tři tyče.
     
    23:26
    Skvělé utkání zatím pro Guenetteho, který byl už u prvního gólu a nyní usiloval o druhý. Skórovat se mu nepodařilo.
     
    23:58
    Nylander dosud prožívá večer blbec. Odrazil se k němu sice příhodně kotouč, ale v poslední chvíli před zakončením mu přeskočil hůl, takže z obří šance nebylo vůbec nic.
     
    24:29
    Český zástupce David Kämpf se vrátil hluboko do pásma, aby pomohl kolegům z obrany. To se mu také podařilo, soka v rohu odzbrojil.
     
    25:07
    Po mantinelu pelášil Aston-Reese, ale k zakončení se nedostal. Na Torontu je ale vidět zvýšená morálka, domácích dresů je plné hřiště.
     
    25:42
    Justin Holl si posunul kotouč za branku, tam vrací zadovkou. Tlak Maple Leafs už je opravdu dlouhý.
     
    25:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nápor Maple Leafs nakonec přináší výsledek. Po dlouhé kombinaci předal kotouč Simmonds na modrou čáru, kde zůstal trpělivý Giordano. Hezky si vybral JUSTINA HOLLA a ten ostrou střelou zápěstí zajistil srovnání. Toronto je na koni, je možné, že přidá v této periodě i další góly. Asistence: Mark Giordano a Wayne Simmonds.
    25:59 Justin HOLL - 1:1
     
    27:36
    Od mantinelu nyní vypálil také Brannström, ale neprosadil se.
     
    27:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Druhá útočná formace Maple Leafs se konečně dočkala. William Nylander předvedl hotovou krádež u modré čáry a dokázal se dostat až na úroveň brankové čáry. Odtud věnoval krásnou úsečku na hůl DENISE MALGINA, který konečně v tutové šanci nezaváhal a zvedl puk nad beton bezmocného Talbota. Maple Leafs během necelých dvou minut obrátili skóre zápasu. Nutno dodat, že zcela zaslouženě. Asistence: William Nylander.
    27:55 Denis MALGIN - 2:1
     
    28:13
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí se ve Scotiabank Areně rozjeli ve velkém stylu. ALEX STEEVES slaví třetí gól svého týmu během dvou minut a 14 sekund. Tentokrát stačila rychlá kombinace po ose Holl – Giordano. Veterán z obrany Toronta ostře vypálil a trefil na hraně brankoviště zaparkovaného Steevese, který dává hodně šťastný gól. Maple Leafs si ovšem o podobné situace svým drtivým zámkem říkají. Vedou už o dvě trefy. Asistence: Mark Giordano a Justin Holl.
    28:13 Alex STEEVES - 3:1
     
    29:38
    Gabrell mohl přidat další povedenou akci, ale Talbot se činí, aby odvrátil totální debakl ve druhé části zápasu.
     
    30:07
    Puk opustil hrací plochu, bude následovat reklamní přerušení.
     
    30:07
    Ottawa už ze hřiště propustí Talbota, kterému vizitku pokazila neúspěšná týmová pasáž. Nastupuje Kevin Mandolese. Dvaadvacetiletý mladík naskakuje do hodně rychle jedoucího expresu.
     
    31:35
    Po delší době se Sens usadili v útočném pásmu, Brassard ještě usiluje o kotouč v rohu kluziště, ale k zakončení se dlouho nedostával. Nakonec po objetí branky přece, Källgren ovšem vytrčil svůj beton.
     
    32:11
    Veterán Simmonds zahajuje další ofenzivní snahu. Střední pásmo jako by pro Maple Leafs ani neexistovalo, Ottawa hodně vypadla z nastaveného kurzu v první třetině.
     
    32:41
    Překvapivě se nepíská zakázané uvolnění a Toronto tím bylo hodně zaskočené. Za brankou musel pomoct i Kämpf.
     
    33:09
    U modré čáry brzy ztroskotal Hölmberg, pokračování akce zamezil i rozehrávající Mandolese.
     
    33:44
    Efektivní otočka Malgina, ve slotu ovšem nestál nikdo v tmavém dresu. Od hokejky Girouxe se pak kotouč dostává k divákům.
     
    34:17
    Nahození Gaudetteho přišlo příliš pozdě, už byl totiž zapojený v souboji a nemohl nabrat rychlost pro dojetí kotouče.
     
    34:44
    Marner tečoval ještě před červenou čarou, puk se ovšem nakonec nedostal přes hráče Ottawy ani do útočného pásma. Sanderson pak dokazuje svůj talent a nebezpečně zakončuje od modré čáry.
     
    35:18
    Sanderson je všude, nyní zamezil přihrávce při přečíslení dva na jednoho a po právu si říká o pozornost trenérů.
     
    35:54
    Za svou svatyni vyrazil Källgren, kterého už asi ve zbytku třetiny moc práce nečeká. Pak by místo něj měl naskočit Ferguson.
     
    36:37
    Ze střídačky naskočil Hollowell a podpořil útok z druhé vlny. Mandolese musel předvést pohotový reflex, ale poradil si.
     
    36:55
    Nylander váhal tak dlouho, až se ve svých kličkách utopil. Obránce Brannström ho žene, co nejdál dokáže.
     
    37:14
    Proti Mandolesemu nebezpečně postupoval Denis Malgin, ale nezakončil přesně. Dle soudu rozhodčích za to mohla i sekera, kterou mu uštědřil Jake Sanderson.
     
    37:23
    Okamžitě po startu přesilové hry nebezpečně zakončoval Giordano, ale Mandolese se zatím proti elitě drží dobře.
     
    37:43
    Z levého kruhu pro vhazování pálil zajímavě Marner, pak to zkusil ještě i Giordano, ale Mandolese vše se štěstím ustál.
     
    38:00
    Do protiútoku se utrhnul Gambrell, škoda jen, že nedokázal zakončit přesněji. Källgren nemusel zasahovat.
     
    38:36
    Senators dokáží vyhodit kotouč do bezpečí, Marner se je ovšem snažil překvapit přihrávkou přes celou délku hřiště. Simmonds neměl nárok na zpracování.
     
    39:00
    Ofsajdové postavení Toronta přesně minutu před koncem periody. S touto třetinou přesto musí být domácí strana spokojená.
     
    39:47
    Vyhrané buly. Do kontru ještě vyrazil Alex DeBrincat, jeho střela ale prošla blokem a Sanderson už zakončoval po siréně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hrůzné dvě minuty a čtrnáct sekund z pohledu Ottawy, všechno je rázem jinak. Maple Leafs ve druhé části naprosto zvrátili stav utkání, když se postupně prosadili Holl, Malgin a Steeves. Po změně v brankovišti Ottawy se přece jen hra znovu trochu ustálila a vyrovnala, ale pro Senators bude velmi těžké najít ve zbytku zápasu odpověď na zbytečný výpadek. Skóre 3:1 staví do výhody Maple Leafs, kteří si místy dělali na ledě, co se jim zlíbilo. Uvidíme, jak dokáží Sens odpovědět v poslední třetině.
     
    Závěrečná dvacetiminutovka vypukne asi ve 20:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Švéd Erik Källgren má odpracováno. Na jeho místo pro závěrečnou periodu naskakuje Dylan Ferguson.
     
    41:11
    Tradiční spolupráce mezi Nylanderem a Malginem. Druhý jmenovaný přehrál puk na modrou čáru a Rifai procvičil Mandoleseho v brankovišti Ottawy.
     
    41:39
    Dopředu vyrazil Guenette, ale přihrávka mu nevyšla ideálně a bude z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    42:16
    Všichni hledali puk po střele Hamonica. Nejlépe se zorientoval Watson, ale kotouč zasáhl vysokou holí. A i když Jarventie navázal stejnou mincí a zakončil do branky, gól pochopitelně nemohl platit.
     
    42:45
    Zvýšená střelecká produkce může být pro Senators úspěšným receptem, do startu třetí části měli jen osm střel. Hamonic vypálil podruhé v krátkém čase, opět však vedle.
     
    43:07
    Za zdržování hry je vyloučen Marshall Rifai a to je šance pro Ottawu.
     
    43:58
    Své brankoviště uhájil Ferguson. Nebezpečné zakončení od modré čáry vyslal Sanderson, ale Giroux se Stützlem už se k dorážce nedostali.
     
    44:23
    Nyní už se Stützle mohl opřít do černé pryže, po něm i Alex DeBrincat, ale Ferguson chytá v dobré pohodě a výborného střelce udržel na uzdě. Diváci ho odměnili potleskem.
     
    44:53
    Hra se teď díky Fergusona hodně kouskuje. Nahození Brannströma skončilo opět v košíku náhradníka Toronta, který naskočil se startem závěrečné dvacetiminutovky.
     
    44:57
    Neuběhlo ani pět vteřin a Ferguson má další zákrok. Za chvíli bude na porci, kterou Källgren absorboval za dvě kompletní periody.
     
    45:16
    Výborné vypíchnutí puku ukázal proti Stützlemu Gaudette a byl z toho zajímavý kontr. Ze slotu se pokoušel pálit Tavares, rána mu ale úplně nesedla. Napodruhé už z kruhu pro vhazování zakončoval zajímavěji, Mandolese musí předvádět své umění.
     
    46:16
    Ottawa se z tlaku vymanila za cenu icingu, což samozřejmě není ideální.
     
    47:27
    Veterán Giordano nahodil na Mandoleseho, zatímco ve Scotiabank Areně probíhá mexická vlna. Fanoušci si vedení svého týmu v bitvě o Ontario náležitě užívají, třebaže jde o pouhou přípravu.
     
    48:17
    Za brankou čekal na pas David Kämpf, bohužel marně. Na druhou stranu se vydal Austin Watson, ovšem úspěchu se nedočkal.
     
    49:21
    V rohu zapracoval správně Filip Král. Byla z toho krásná akce, ale po Tavaresově přiťuknutí sám Král nepřekonal Mandoleseho, který chytá velmi povedený zápas. Škoda pro českého beka na hraně sestavy.
     
    50:33
    Král teď dostává hodně prostoru, nahazuje za branku, ale Mandolese umí i s holí. Na druhou stranu díky tomu mohl vyrazit Lucchini, bekhendem nezametl puk do branky.
     
    51:10
    Po nerozhodném vhazování vypomohl obraně Austin Watson, ale přechodová fáze je v posledních minutách v podání Senators přímo tragická. Zatím se nezdá, že by se schylovalo k závěrečnému tlaku, rozdíl ve skóre je však stále poměrně těsný.
     
    51:57
    Vedle vystřelil David Kämpf, kotouč zaduněl o zadní mantinel a bitva Leafs v útočném pásmu pokračuje.
     
    52:31
    Od modré nahazoval Sanderson, ale vedl si podobně zle jako před chvíli český útočník ve službách Toronta. Ferguson pak odolal dalšímu ataku.
     
    52:57
    Puk opouští hrací plochu a měla by následovat poslední komerční přestávka v tomto úvodním utkání celé sezony.
     
    53:13
    Igor Sokolov málem nachytal Fergusona v nedbalkách. Střela zápěstím z ostrého úhlu skoro vypadla brankáři Toronta z výstroje, nakonec ovšem teploměr v podpaží udržel.
     
    53:46
    Před brankou stojícího Dal Colleho hledal Brassard, ovšem prvně jmenovaný stál v příliš špatném úhlu pro střelu a neodhodlal se k zakončení.
     
    54:46
    V podstatě přes kulečníkový karambol se puk dostal pod lapačku Mandoleseho. Ten znovu přerušuje. Blíží se koncovka celého utkání.
     
    55:10
    Střelu od modré čáry si znovu pokryje Mandolese, tentokrát ho prověřil Filip Král. Toronto si v pohodě hlídá svůj náskok, daleko od branky Dylana Fergusona.
     
    55:38
    Nylanderovu nabídku přečetl včas Gambrell, ale založení akce se mu nezdařilo. To je vlastně evergreen pro Ottawu ve třetí třetině.
     
    56:10
    Velká posila Claude Giroux je poměrně neviditelná, ale teď bývalý spoluhráč Jakuba Voráčka pálil nebezpečně.
     
    56:19
    Za vlastní svatyní se držení dopustil Mark Giordano. Dává Sens zřejmě poslední šanci na dramatizaci utkání.
     
    57:17
    Stützle si přes Hollowella vytvořil místo a byl z toho velký nápor. DeBrincat se z prostoru před brankovištěm neprosadil, Giroux zatím střelu odkládá.
     
    57:55
    Ottawa sahá k odvolání Mandoleseho. Přesilovka šest na čtyři pro Senators.
     
    58:19
    Početní výhoda v tuto chvíli oficiálně končí, ale Ottawa zůstává v šesti mužích na hřišti.
     
    58:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Prázdná branka čekala na ALEXE STEEVESE, který dovezl puk bezpečně na místo určení. Znovu může děkovat Marku Giordanovi, jenž mu ze středního pásma poslal nadýchanou žabičku přímo do jízdy. Jde o druhou trefu mladého útočníka v tomto utkání a také definitivní stvrzení výsledku. Toronto dnes doma vyhraje. Asistence: Mark Giordano a Carl Dahlström.
    58:41 Alex STEEVES - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Erik Källgren (TOR) – 7 zákroků, 1 OG, úspěšnost 87,5 %, odchytal 37:49
    Dylan Ferguson (TOR) – 9 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 20:00
    Cam Talbot (OTT) – 10 zákroků, 3 OG, úspěšnost 76,9 %, odchytal 27:56
    Kevin Mandolese (OTT) – 11 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 28:59

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 9:57
    Filip Král (TOR) – 0+1, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 29:46

    Tři hvězdy utkání

    1. Alex Steeves (TOR) 2+0
    2. Mark Giordano (TOR) 0+3
    3. Justin Holl (TOR) 1+1
     
    V poslední části Toronto posvětilo své vítězství 4:1 gólem do prázdné klece, o který se zasadil Alex Steeves. Ten tak prožil dvoubrankový večer. Základ úspěchu však Leafs položili v úspěšné druhé třetině, kdy v rozmezí 26. a 29. minuty nasázeli tři údery. Za Ottawu pálil ostrými pouze Tim Stützle, což na vítězství logicky stačit nemohlo. Dobře se zapsali brankáři Ferguson a Mandolese, když nedovolili ani jeden inkasovaný gól.

    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (21:33:51)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 26. Holl (Giordano, Simmonds), 28. Malgin (Nylander), 29. Steeves (Giordano, Holl), 59. Steeves (Giordano, Dahlström) – 12. Stützle (Guenette, DeBrincat)


    Toronto Maple Leafs: Källgren (41. Ferguson) – Giordano, Holl, Dahlström, Král, Rifai, Hollowell – Gaudette, Tavares, Marner – Malgin, Hölmberg, Nylander – Aston-Reese, Kämpf, Anderson – Steeves, Minten, Simmonds
    Trenér: Sheldon Keefe

    Ottawa Senators: Talbot (31. Mandolese) – Sanderson, Hamonic, Brannström, Zajcev, Rubins, Guenette – DeBrincat, Stützle, Giroux – Jarventie, Gambrell, Watson – Dal Colle, Brassard, Hawryluk – Wedman, Lucchini, Sokolov
    Trenér: D.J. Smith
    bahis siteleri