Liberec – Kometa Brno 2:3 (2:4 po s.n.) | Kladno – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 3:5 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
HC Škoda Plzeň
Neděle 25.09.2022, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Spartě chybělo v uplynulém utkání několik zraněných opor včetně Vladimíra Sobotky nebo Michala Moravčíka. Mezi marody je aktuálně také útočník Jan Buchtele, který rovněž čtvrteční utkání v Olomouci vynechal. Vrátí se někdo z těchto zmíněných borců zpět do sestavy už dnes?
     
    Sparta má za sebou velmi nevydařené utkání v Olomouci, kdy nevstřelila ani branku a prohrála 0:4. Pražané sice vstoupili do utkání aktivně, ale svou mírnou převahu nedokázali zužitkovat góly. Soupeř z Hané naopak předvedl svou gólovou efektivitu, díky níž vstřelil čtyři góly. Sparťané ve zbytku utkání nedokázali zareagovat a tentokrát vyšli bodově i gólově naprázdno. Svěřenci Pavla Patery mají šanci na reparát v nedělním utkání s Plzní.
     
    Plzeň nevstoupila do nové sezony vůbec dobře, jelikož nevyhrála ani jeden z předchozích třech zápasů. Západočeši naposledy nestačili v domácím prostředí na Pardubice, proti kterým se prosadil pouze útočník Kryštof Hrabík. Vedení klubu navíc po úvodních dvou porážkách odvolalo trenérské duo Říha – Baďouček a na jejich místo nastoupil dosavadní kouč dorostu Petr Kořínek spolu s Františkem Bombicem. Zda se tato změna projeví dnes proti Spartě, se musíme nechat překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Graňák, Krejčík, Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – Safin, Tomášek, Kaše – E. Thorell, G. Thorell, Forman – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Lang – Hrabík, Bitten, Suchý – Sedlák, Malát, Adamec – A. Dvořák.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Malý, Ondráček.
     
    Hezké nedělní odpoledne u sledování extraligového utkání mezi Spartou a Plzní. Oba týmy v předchozím kole neuspěly a po dnešním duelu se jeden z nich vrátí zpět na vítěznou vlnu. Kdo to bude? Bitva dvou rivalů startuje přesně v 17:00 hodin, buďte u toho!
     
    Hráči jsou připraveni na ledové ploše, utkání může odstartovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Domácí hokejisté jako první uspěli na vhazování a přesunuli se do útočného pásma. Tam však elitní formace kolem kapitána Michala Řepíka dlouho nezůstala.
     
    00:32
    Hosté vyvezli kotouč do útočného pásma, kde jej však rychle ztratili i díky dobré práci vracejících se hráčů domácího celku. Oba týmy posílají na led čerstvé síly.
     
    01:34
    Lukáš Kaňák prudce nahodil kotouč na brankáře Kořenáře, který ztlumil puk na své hrudi a vrátil jej zpět do hry. Plzeňští se dostávají k menšímu tlaku.
     
    01:42
    Tohle bylo velké zaváhání domácího brankáře. Ten rozehrál nepřesně a Suchý mohl dorážet do prázdné branky. Kořenář nakonec vše uhasil.
     
    02:15
    Hosté ještě zůstali v útočném pásmu a Suchý hledal své spoluhráče. Domácí hráči ovšem dobře pracují u mantinelu a vyváží puk do bezpečné zóny.
     
    02:39
    Jakub Krejčík pouze odpálil kotouč před napadajícím protihráčem a plzeňští hokejisté si berou puk ve středním pásmu. Hraje se vcelku nahoru dolů.
     
    03:17
    Řepík posunul kotouč pro Horáka v útočném pásmu a brankář Pavlát následně musel zasahovat. Plzeňský gólman si bez větších potíží poradil.
     
    03:32
    Tomáš Mertl si sebral opuštěný kotouč v obranném pásmu a hosté přenesli hru na druhou stranu. Kořenář zpracoval nahození a poslal puk do rohu kluziště.
     
    04:17
    Velký tlak domácích borců. Řepíkova rána nebyla příliš přesná a sparťané se následně k dorážkám v soupeřově brankovišti nedostali.
     
    04:54
    Kaše ještě zapracoval na útočné modré čáře, ale hosté se přeci jen dostali do šance. Adamec nezpracoval prudkou přihrávku před sparťanskou branku.
     
    05:45
    Urputný souboj o kotouč v rohu kluziště nakonec lépe zvládli hosté, ale rána od modré čáry byla nepřesná. Kaše vzápětí vyváží puk do středního pásma.
     
    06:31
    Rekonen našel na pravé straně připraveného Schleisse, který vystřelil přímo do náruče sparťanského brankáře. Ten ukryl puk ve výstroji a následně komerční přestávka.
     
    06:50
    Daniel Přibyl se dral za kotoučem do útočného pásma a plzeňští hokejisté i díky dobrému sparťanskému napadání vyhodili kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    07:14
    Graňák se přetlačoval u mantinelu s Langem a domácí hokejisté nakonec propasírovali puk do středního pásma. Rozhodčímu se však kotouč ztratil z dohledu.
     
    07:28
    Ostap Safin nabral rychlost ve středním pásmu a nahodil kotouč do útočného pásma. Tam se však domácí hokejisté k dalšímu ohrožení branky nedostali.
     
    08:18
    Suchý nabil na pravý kruh Zámorskému, jehož rána byla velmi prudká, ale zřejmě skončila zablokovaná. Škoda pro hostující Plzeň.
     
    08:41
    Václav Adamec se přes dobrou clonu sparťanských hráčů nedostal k pořádnému zakončení a poslal puk jen do hloubi k brankáři Kořenářovi.
     
    09:24
    Dvořáček udržel kotouč na hokejce v útočném pásmu, ale domácí hokejisté se svými kličkami následně příliš neuspěli. Pavlát nakonec nemusel zasahovat.
     
    10:18
    Kořenář vyrazil ránu jednoho z hostí do rohu kluziště, kde pokračoval souboj o puk. Sparťané si věděli rady a poslali kotouč zásluhou Poláška do bezpečí.
     
    10:57
    Ondřej Mikliš počkal za svou brankou na své spoluhráče a domácí hokejisté založili další útočný výpad. Ten však znovu nebyl úspěšný a hosté se brání.
     
    11:28
    Obrovská možnost pro hosty! Suchý obdržel přihrávku před branku, odkud trefil jen brankáře Kořenáře. Ten měl velké štěstí.
     
    11:48
    Forman spolupracoval s Erikem Thorellem a sparťané na chvíli ještě zůstali usazeni v útočném pásmu. Pavlát mohl zůstat v klidu a hosté mají kotouč na hokejkách.
     
    12:10
    Plzeňští hokejisté si nerozuměli při svém přechodu do útočného pásma a rozhodčí píská postavení mimo hru. Následuje další komerční přestávka.
     
    12:30
    Dvořáčkova prudká rána po přejezdu útočné modré čáry byla nepřesná a kotouč končí u mantinelu. Sparťané se tlačí do útočného pásma po straně.
     
    13:20
    Polášek uklidnil hru v obranném pásmu a dopřál svým spoluhráčům čas na dostřídání. Oba týmy mezitím poslaly na ledovou plochu další čerstvé síly.
     
    13:30
    Řepík se nedostal k pořádné střele přes bránícího obránce, který byl připravený na svém místě a hosté odpálili puk do bezpečí.
     
    14:18
    Samuel Bitten škobrtl v brankovišti soupeře a plzeňský útočník následně skončil v síti. Branka domácího týmu je vychýlena a rozhodčí přerušil hru.
     
    14:37
    Jeden z plzeňských beků musel rychle spěchat zpátky pro kotouč do obranného pásma a zvládl to na výbornou. Hra pokračuje ve středním pásmu.
     
    15:15
    Jurčina uklidnil hru ve spolupráci s Poláškem a sparťané následně poslali kotouč pouze na zakázané uvolnění. Hra se vrací zpátky před Kořenáře.
     
    15:28
    Přibyl posílal přihrávku Dvořáčkovi, který nezpracoval prudký kotouč ve středním pásmu. Plzeňští hokejisté byli na útočné modré čáře pozorní.
     
    15:42
    Roman Horák uspěl na vhazování a Sobotkovu ránu zvláštním zákrokem zastavil brankář Pavlát. Výborný zákrok plzeňského brankáře.
     
    16:18
    Kořenář zastavil kotouč pro své spoluhráče za svou brankou a sparťané v klidu dostřídali své řady. Následně se vydal útočit Kaše a domácí jsou v tlaku.
     
    16:35
    Sparta právě vstřelila branku! A druhá útočná formace domácího týmu se prosazuje. DAVID KAŠE byl v útočném pásmu nejaktivnější a sparťanský útočník neomylně poslal puk do sítě. Sparta jde v utkání do vedení. Asistence: David Tomášek, Dominik Graňák.
    16:35 David KAŠE - 1:0
     
    17:45
    Polášek nastřelil kotouč do útočného pásma, ale plzeňští hokejisté byli připravení a poslali puk zpátky do obranného pásma domácí Sparty.
     
    18:41
    Velké šance Pražanů! Hosté nakonec půjdou do oslabení, když na trestnou lavici zamířil Kryštof Hrabík (PLZ). Ten vyfasoval dvě trestné minuty za sekání.
     
    19:10
    Adam Polášek nahodil kotouč od modré čáry a jeden z clonících hráčů odvedl dobrou práci. Sparťané se drží usazeni v útočném pásmu a kombinují.
     
    19:42
    Jeden z plzeňských obránců proti Sobotkovi dobře zapracoval a poslal kotouč až na druhou stranu k Josefu Kořenářovi. Hosté se brání úspěšně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je úspěšně za námi a sparťané se na konci úvodního dějství prosadili poprvé. David Kaše si počínal v útočném pásmu nejlépe a poslal Spartu do jednobrankového vedení. Plzeňští si rovněž připravili své šance, ale brankář Kořenář zatím všechny střely soupeře pochytal.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:58 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Domácí hokejisté ještě dohrávají svou přesilovou hru z konce prvního dějství. Plzeňští hráči však záhy posílají kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    20:33
    Roman Horák (SPA) dorážel na brankovišti a bylo to nedovoleně. Sparťanský útočník vyfasoval menší dvouminutový trest za sekání.
     
    21:05
    Hosté rozehráli svou přesilovou hru a útočí. Západočeši se zatím nemohou dostat k pořádné kombinaci. Sparťané se brání velmi úspěšně.
     
    21:57
    Schleiss se rozhlížel, komu přihrát a hosté nakonec vyslali ránu od modré čáry. Hrabík ještě clonil Kořenářovi, který však puk našel v lapačce.
     
    22:30
    Tomáš Mertl ještě zabojoval svou hokejkou v útočném pásmu a plzeňští hokejisté udrželi hru před Kořenářem. Ten nyní nakonec nemusel zasahovat.
     
    22:38
    Kotouč končí v ochranné síti, hra je přerušena. To už však sparťané hrají opět v plném počtu hráčů na ledové ploše. Plzeňští hráči se neprosadili.
     
    23:10
    Řepík bojoval o kotouč za soupeřovou brankou, ale následná přihrávka na modrou čáru byla nepřesná. Sparťané nakonec přichází o útočné pásmo.
     
    23:25
    Za malou chvíli si domácí hokejisté zahrají klasickou přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl obránce Michal Houdek (PLZ), jenž vyfasoval "dvojku" za podrážení.
     
    24:02
    Domácí hokejisté se zatím nemohou pořádně usadit v útočném pásmu a plzeňská čtveřice v čele s Filipem Suchým odvádí velmi dobrou práci.
     
    24:28
    Tahle přesilovka se Pražanům vůbec nedaří. Polášek na poslední chvíli vypíchl kotouč unikajícímu Suchému, který měl ke kotouči už příliš daleko.
     
    25:17
    Sobotka servíroval v závěru přesilové hry kotouč Tomáškovi, který však prudkou přihrávku od svého spoluhráče nezpracoval.
     
    25:45
    Sobotka měl vzápětí ještě jednu šanci a Pavlát zastavil ránu domácího útočníka svým ramenem. To však hosté hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše.
     
    26:35
    Martin Jandus spěchal za kotoučem zpátky do obranného pásma a zamezil případnému nebezpečí sparťanské branky. Hraje se ve středním pásmu.
     
    27:00
    Hosté si nerozuměli ve své rozehrávce a posílají kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se vrací zpátky před brankáře Dominika Pavláta.
     
    27:18
    Miroslav Forman ještě udržel hru v útočném pásmu, ale o pár vteřin později se hosté přeci jen vymanili ze sparťanského sevření. Hra pokračuje dál.
     
    27:30
    Ondřej Mikliš pronikl do útočného pásma a svou prudkou ranou zaměstnal Pavláta. Sparťané se k dorážce už nepropracovali.
     
    28:15
    Pavlát ještě zkontroloval kotouč svým pohledem a ten nakonec končí až na zakázaném uvolnění. Hra se pro změnu přesouvá k brankáři Kořenářovi.
     
    28:33
    Kaše bojoval o kotouč v rohu kluziště, ale sparťané následně opět poslali kotouč pouze na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Kořenáře.
     
    28:48
    Filip Suchý po přejezdu útočné modré čáry kombinoval se svým spoluhráčem a hosté se dostali do šance. Tu však zneškodnil brankář Kořenář.
     
    29:18
    Jeden z plzeňských hráčů zůstal ležet na ledové ploše po tvrdém ataku sparťanského hráče, ale nyní je vše v pořádku. Následuje komerční přestávka.
     
    29:37
    Vojtěch Budík obdržel přihrávku po vyhraném vhazování ve středním pásmu a hosté se přesunuli dopředu. Kořenář nemusel zasahovat, kotouč mají sparťané.
     
    30:05
    Sobotka našel připraveného Řepíka, který okamžitě vypálil. Ránu domácího kapitána zastavil svým úspěšným zákrokem Pavlát.
     
    30:41
    Martin Lang rychle předal kotouč Mertlovi v útočném pásmu, ale hosté se nedostali do zakončení. Sparťané obrací hru na druhou stranu kluziště.
     
    31:20
    Dva zákroky na hranici pravidel předvedli plzeňští hráči, rozhodčí zůstávají v klidu. To se samozřejmě nelíbí sparťanským fanouškům, kteří dávají najevo svou nevoli.
     
    31:37
    Gustaf Thorell si zpracoval kotouč bruslí v útočném pásmu a teď už sudí signalizuje faul na straně hostí. Sparťané mají ponechanou výhodu.
     
    31:54
    Tomáškovu prudkou ránu zastavil Pavlát a vzápětí na trestnou lavici putuje Tomáš Mertl (PLZ), jenž vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za držení.
     
    32:10
    Kotouč po střele jednoho ze sparťanů klouzal těsně vedle tyčky a Řepík se už k dorážce i přes velkou snahu nedostal. Škoda pro domácí.
     
    32:39
    Sobotka nahrál Horákovi, který před brankou jen šťouchl do kotouče, ale sparťané se k další střele v útočném pásmu už nedostali. Tlak pokračuje.
     
    33:09
    Řepík obdržel přesnou přihrávku před branku, ale sparťanský kapitán nedokázal v nevýhodné pozici přesně zakončit. Lang osvobozuje Plzeň.
     
    34:08
    Hosté ustáli krušné chvíle v obranném pásmu a hrají v plném počtu. Mezitím se Hrabík propracoval ke střele v útočné zóně a Kořenář zasáhl svými betony.
     
    34:47
    Dominik Pavlát vyjel ze svého pracoviště a rozehrál přesně na své spoluhráče. Ti zaměstnali sparťanského gólmana a rozhodčí přerušuje hru. Komerční přestávka.
     
    35:18
    Rána Zámorského od modré čáry byla velmi prudká, ale plzeňský obránce svou dělovkou nemířil přesně. Kotouč končí v rohu kluziště.
     
    35:31
    Sobotka přihrával svému spoluhráči na modrou čáru a do sparťanské souhry se ještě zapojil Kaše. Vše vyústilo ve střelu Janduse, Pavlát zasáhl.
     
    36:24
    Václav Adamec pronikl do útočného pásma, kde se hosté dlouho na kotouči neudrželi. Následný souboj o puk v rohu kluziště ovládli domácí sparťané.
     
    37:19
    Kaňák pouze nahodil kotouč do útočného pásma a plzeňští hokejisté se posléze vydali raději vystřídat. Mezitím Lang neúspěšně pronikal do pásma.
     
    37:58
    Erik Thorell v situaci dva na jednoho hledal najetého Krejčíka, který v dobré rychlosti však netrefil kotouč. Škoda pro domácí Spartu.
     
    38:44
    Hezká individuální akce v podání plzeňského útočníka Jana Schleisse. Ten si vybruslil do dobré pozice a svou střelou zaměstnal brankáře Josefa Kořenáře.
     
    39:08
    Aleksi Rekonen v náznaku přečíslení hledal svého spoluhráče, ale hosté se do pořádné kombinace nedostali. Druhá třetina se pomalu chýlí ke konci.
     
    39:45
    Tomášek projel přihrávku od svého spoluhráče a hosté mohli zaútočit. Sparťané se však dobře vrátili a zamezili případnému nebezpečí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina je taktéž minulostí a opět jsme viděli řadu nebezpečných šancí na obou stranách. Sparťané zatím drží své vedení a brankář Kořenář živí naději na čisté konto v utkání. Udrží domácí hokejisté hubený náskok až do závěrečné sirény, nebo plzeňští hráči vyrovnají?
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Jakub Krejčík úspěšně pracoval na obranné modré čáře, ale hosté se i přesto dostali do útočného pásma. Tam však dlouho nezůstali, hra pokračuje.
     
    40:54
    Vladimír Sobotka ještě napadal plzeňskou rozehrávku v hloubi útočného pásma a poté se již vydal pustit na ledovou plochu svého spoluhráče.
     
    41:28
    Němeček vystoupil proti plzeňskému hráči v útočném pásmu a sparťané nakonec získali kotouč zpátky na své hokejky. Kořenář mohl zůstat v klidu.
     
    41:40
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté jdou do dvoubrankového vedení! OSTAP SAFIN byl v útočném pásmu velmi aktivní a za své počínání je odměněn gólem. Asistence: Miroslav Forman.
    41:40 Ostap SAFIN - 2:0
     
    42:17
    Forman hledal vysokým obloukem Erika Thorella, který však pouze nahodil kotouč do hloubi útočného pásma. Tam se domácí hokejisté dlouho neudrželi.
     
    42:46
    Přibyl nahrnul kotouč do brankoviště soupeře a Pavlát raději přikryl kotouč svou lapačkou. Hra je znovu na malou chvíli přerušena.
     
    43:04
    Zámorský se s tím nepáral a takřka hned po přejezdu útočné modré čáry vyslal jedovatou dělovku. Brankář Kořenář byl na svém místě a přerušil hru.
     
    43:28
    Pavlát poslal kotouč podél mantinelu a sparťané ještě bojovali o hru v útočném pásmu. Plzeňští obránci dobře zapracovali a vyhodili puk do bezpečí.
     
    44:17
    Gustaf Thorell měl nyní ke kotouči příliš daleko a rozhodčí okamžitě píská zakázané uvolnění. Hra se vrací zpátky před brankáře Josefa Kořenáře.
     
    44:37
    Erik Thorell podržel kotouč na své hokejce, ale sparťané se k dalšímu ohrožení soupeřovy branky už nedostali. Posléze už ano a Pavlát zasáhl.
     
    45:20
    Tomáš Mertl vypálil z dobré pozice, ale plzeňský útočník trefil svou střelou pouze připraveného Kořenáře. Ten znovu bezchybný.
     
    46:08
    Bitten si sebral kotouč ve středním pásmu a hosté zaútočili. Sparťanská obrana však předvedla dobrou činnosti a odebrala plzeňským hráčům kotouč.
     
    46:51
    Budík musel rychle spěchat do obranného pásma a plzeňský obránce celou situaci zvládl na výbornou. Hra se obrací na druhou stranu kluziště.
     
    47:17
    Zámorský znovu vypálil od modré čáry a rána plzeňského obránce pouze proletěla kolem sparťanské branky. Kořenář se jen ohlédl.
     
    48:08
    Další svižná rána z levého křídla pro vhazování a brankář Kořenář znovu připravený na svém místě. Následuje další komerční přestávka tohoto utkání.
     
    48:20
    Rekonen se tlačil do zakončení z dobré pozice, ale přes bránícího sparťanského hráče se nakonec ke střele nedostal. Kořenář nemusel zasahovat.
     
    48:54
    Polášek vypálil od modré čáry, ale sparťané se k dalšímu ohrožení branky nedostali. Pavlát mohl zůstat v klidu a hosté se následně i osvobozují.
     
    49:30
    David Dvořáček se neprotlačil před obránce Houdka, který zvládl těžkou úlohu. Sparťanský útočník se do zakončení už nedostal.
     
    50:10
    Kaše ještě bojoval o kotouč v útočném pásmu, kde se však sparťané dlouho neudrželi a hosté následně posílají puk až do neutrální zóny. Hra pokračuje dál.
     
    50:37
    Piskáček se svou formací ještě udržel hru v útočném pásmu, ale rána od modré čáry byla velmi nepřesná. Sparťané se vzápětí dostali s pukem do bezpečí.
     
    51:03
    Bývalý plzeňský útočník Gustaf Thorell (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na lavici hanby. Plzeňští hráči budou hrát přesilovou hru.
     
    51:13
    Schleiss svižně vypálil z levého kruhu a Kořenář se stačil včas přemístit. Sparťanský gólman podržel puk ve své náruči a rozhodčí následně přerušil hru.
     
    51:34
    Kaňák se musí vracet pro kotouč zpátky do středního pásma, sparťané brání velmi úspěšně. Hosté se kromě akce Schleisse zatím nedostali ke střele.
     
    52:17
    Plzeň právě vstřelila branku! Až nyní se hosté pořádně usadili v útočném pásmu a ještě to bude zajímavé. Kaňák posunul kotouč na levý kruh ALEKSI REKONENOVI a hostující útočník prudkou ranou pověsil kotouč pod víko. Asistence: Lukáš Kaňák, Jan Schleiss.
    52:17 Aleksi REKONEN - 2:1
     
    52:56
    Hosté jsou aktivní a snaží se o vyrovnání. Kořenář se svou obranou zatím odolali a následně je hra přerušena. Nyní probíhá další komerční přestávka.
     
    53:17
    Václav Adamec se natahoval svou hokejkou, ale plzeňský útočník už celou akci přejel a nemohl pořádně zakončit. Škoda pro Plzeň.
     
    53:48
    Petr Kodýtek se dostal ke kotouči v útočném pásmu a rychle hledal své spoluhráče. Dravý plzeňský útočník však svou přihrávkou nebyl úspěšný.
     
    54:03
    Kotouč končí v ochranné síti za brankou Josefa Kořenáře a hra je znovu přerušena. Za chvíli bude následovat vhazování po pravici domácího brankáře.
     
    54:30
    Filip Suchý se tlačil za nahozeným kotouč do útočného pásma a hosté udrželi pásmo. Horákova formace však poctivě brání a nepouští soupeře ke střele.
     
    55:14
    Hostům se čas na vyrovnání pomalu krátí. Nyní byli Západočeši příliš netrpěliví a rozhodčí píská postavení mimo hru. Následovat bude buly v neutrální zóně.
     
    55:41
    David Tomášek si zpracoval kotouč ve středním pásmu, ale sparťanský útočník se už do další akce nepropracoval. Čas běží dál.
     
    56:17
    Rekonen bojoval o kotouč v útočném pásmu, kde však plzeňští hráči dlouho nezůstali a hra se pro změnu obrátila zpátky na druhou stranu kluziště k Pavlátovi.
     
    56:41
    Komplikace pro Plzeň! Na trestnou lavici usedl obránce Petr Zámorský (PLZ), který obdržel od sudích dvě minuty za nedovolené bránění a oslabuje svůj tým.
     
    56:47
    Sparťané poslali další svižnou střelu na branku soupeře, gólman Pavlát zasáhl a hra je přerušena. Utkání tady v O2 areně sleduje celkem 10 465 diváků.
     
    57:30
    Roman Horák si najel před soupeřovu branku, ale sparťanský útočník střílel nepřesně. Kotouč končí až na zadním hrazení.
     
    57:43
    Sparta právě vstřelila branku! Máme zřejmě rozhodnuto! MICHAL ŘEPÍK obdržel přesnou přihrávku a sparťanský kapitán svou prudkou ranou nedal Pavlátovi šanci zasáhnout. Sparťané si berou zpět své dvoubrankové vedení. Asistence: Roman Horák, Vladimír Sobotka.
    57:43 Michal ŘEPÍK - 3:1
     
    58:02
    Plzeň právě vstřelila branku! Tak pozor! Hosté odvolali brankáře a z krátkého pobytu v útočném pásmu těží! Za bezmocného Kořenáře dorazil kotouč připravený ALEKSI REKONEN, pro kterého se jedná o druhou branku v utkání. Srovná Plzeň? Asistence: Marek Baránek, Petr Kodýtek.
    58:02 Aleksi REKONEN - 3:2
     
    58:25
    Plzeňští vyhráli vhazování ve středovém kruhu a okamžitě se přesouvají před sparťanskou branku. Domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    58:25
    V tom samém čase si plzeňští trenéři berou oddechový čas na poradu, aby sdělili poslední pokyny směrem ke svým svěřencům na závěr řádné hrací doby.
     
    58:30
    Pavlát zůstává na střídačce, hosté riskují s odkrytými zády! Zatím se však plzeňští hokejisté nedokáží na delší dobu usadit před brankářem Kořenářem.
     
    59:01
    Jeden ze sparťanů ještě stíhal plzeňského obránce, který situaci zvládl. Následná střela Blomstranda našla pouze betony připraveného Kořenáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Plzeňští hokejisté se sice v posledních vteřinách tlačili za vyrovnáním, ale sparťané celou situaci ustáli a nakonec zvládli utkání dovést do vítězného konce. Sparta vítězí na domácím ledě i ve druhém domácím utkání na svém ledě v nové sezoně. Pražané si tak připisují do tabulky cenné tři body, plzeňští hráči zůstávají po čtyřech odehraných kolech na nule.
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (19:30:34)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 17. Kaše (Tomášek, Graňák), 42. Safin (Forman), 58. Řepík (Horák, Sobotka) – 53. Rekonen (Kaňák, Schleiss), 59. Rekonen (Baránek, Kodýtek)


    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Graňák, Krejčík, Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – Safin, Tomášek, Kaše – E. Thorell, G. Thorell, Forman – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Lang – Hrabík, Bitten, Suchý – Sedlák, Malát, Adamec – A. Dvořák.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Malý, Ondráček

    Diváci: 10 465
    thejrc.org