Liberec – Kometa Brno 2:3 (2:4 po s.n.) | Kladno – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 3:5 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
HC Škoda Plzeň
Neděle 25.09.2022, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:25
    Plzeňští vyhráli vhazování ve středovém kruhu a okamžitě se přesouvají před sparťanskou branku. Domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
    58:02 Aleksi REKONEN - 3:2
     
    58:02
    Plzeň právě vstřelila branku! Tak pozor! Hosté odvolali brankáře a z krátkého pobytu v útočném pásmu těží! Za bezmocného Kořenáře dorazil kotouč připravený ALEKSI REKONEN, pro kterého se jedná o druhou branku v utkání. Srovná Plzeň? Asistence: Marek Baránek, Petr Kodýtek.
    57:43 Michal ŘEPÍK - 3:1
     
    57:43
    Sparta právě vstřelila branku! Máme zřejmě rozhodnuto! MICHAL ŘEPÍK obdržel přesnou přihrávku a sparťanský kapitán svou prudkou ranou nedal Pavlátovi šanci zasáhnout. Sparťané si berou zpět své dvoubrankové vedení. Asistence: Roman Horák, Vladimír Sobotka.
     
    57:30
    Roman Horák si najel před soupeřovu branku, ale sparťanský útočník střílel nepřesně. Kotouč končí až na zadním hrazení.
     
    56:41
    Komplikace pro Plzeň! Na trestnou lavici usedl obránce Petr Zámorský (PLZ), který obdržel od sudích dvě minuty za nedovolené bránění a oslabuje svůj tým.
     
    55:41
    David Tomášek si zpracoval kotouč ve středním pásmu, ale sparťanský útočník se už do další akce nepropracoval. Čas běží dál.
     
    53:17
    Václav Adamec se natahoval svou hokejkou, ale plzeňský útočník už celou akci přejel a nemohl pořádně zakončit. Škoda pro Plzeň.
    52:17 Aleksi REKONEN - 2:1
     
    52:17
    Plzeň právě vstřelila branku! Až nyní se hosté pořádně usadili v útočném pásmu a ještě to bude zajímavé. Kaňák posunul kotouč na levý kruh ALEKSI REKONENOVI a hostující útočník prudkou ranou pověsil kotouč pod víko. Asistence: Lukáš Kaňák, Jan Schleiss.
     
    51:03
    Bývalý plzeňský útočník Gustaf Thorell (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na lavici hanby. Plzeňští hráči budou hrát přesilovou hru.
     
    49:30
    David Dvořáček se neprotlačil před obránce Houdka, který zvládl těžkou úlohu. Sparťanský útočník se do zakončení už nedostal.
     
    47:17
    Zámorský znovu vypálil od modré čáry a rána plzeňského obránce pouze proletěla kolem sparťanské branky. Kořenář se jen ohlédl.
     
    45:20
    Tomáš Mertl vypálil z dobré pozice, ale plzeňský útočník trefil svou střelou pouze připraveného Kořenáře. Ten znovu bezchybný.
     
    42:46
    Přibyl nahrnul kotouč do brankoviště soupeře a Pavlát raději přikryl kotouč svou lapačkou. Hra je znovu na malou chvíli přerušena.
    41:40 Ostap SAFIN - 2:0
     
    41:40
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté jdou do dvoubrankového vedení! OSTAP SAFIN byl v útočném pásmu velmi aktivní a za své počínání je odměněn gólem. Asistence: Miroslav Forman.
     
    37:58
    Erik Thorell v situaci dva na jednoho hledal najetého Krejčíka, který v dobré rychlosti však netrefil kotouč. Škoda pro domácí Spartu.
     
    35:18
    Rána Zámorského od modré čáry byla velmi prudká, ale plzeňský obránce svou dělovkou nemířil přesně. Kotouč končí v rohu kluziště.
     
    32:10
    Kotouč po střele jednoho ze sparťanů klouzal těsně vedle tyčky a Řepík se už k dorážce i přes velkou snahu nedostal. Škoda pro domácí.
     
    31:54
    Tomáškovu prudkou ránu zastavil Pavlát a vzápětí na trestnou lavici putuje Tomáš Mertl (PLZ), jenž vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za držení.
     
    30:05
    Sobotka našel připraveného Řepíka, který okamžitě vypálil. Ránu domácího kapitána zastavil svým úspěšným zákrokem Pavlát.
     
    27:30
    Ondřej Mikliš pronikl do útočného pásma a svou prudkou ranou zaměstnal Pavláta. Sparťané se k dorážce už nepropracovali.
     
    25:17
    Sobotka servíroval v závěru přesilové hry kotouč Tomáškovi, který však prudkou přihrávku od svého spoluhráče nezpracoval.
     
    23:25
    Za malou chvíli si domácí hokejisté zahrají klasickou přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl obránce Michal Houdek (PLZ), jenž vyfasoval "dvojku" za podrážení.
     
    21:57
    Schleiss se rozhlížel, komu přihrát a hosté nakonec vyslali ránu od modré čáry. Hrabík ještě clonil Kořenářovi, který však puk našel v lapačce.
     
    20:33
    Roman Horák (SPA) dorážel na brankovišti a bylo to nedovoleně. Sparťanský útočník vyfasoval menší dvouminutový trest za sekání.
     
    18:41
    Velké šance Pražanů! Hosté nakonec půjdou do oslabení, když na trestnou lavici zamířil Kryštof Hrabík (PLZ). Ten vyfasoval dvě trestné minuty za sekání.
    16:35 David KAŠE - 1:0
     
    16:35
    Sparta právě vstřelila branku! A druhá útočná formace domácího týmu se prosazuje. DAVID KAŠE byl v útočném pásmu nejaktivnější a sparťanský útočník neomylně poslal puk do sítě. Sparta jde v utkání do vedení. Asistence: David Tomášek, Dominik Graňák.
     
    15:42
    Roman Horák uspěl na vhazování a Sobotkovu ránu zvláštním zákrokem zastavil brankář Pavlát. Výborný zákrok plzeňského brankáře.
     
    13:30
    Řepík se nedostal k pořádné střele přes bránícího obránce, který byl připravený na svém místě a hosté odpálili puk do bezpečí.
     
    11:28
    Obrovská možnost pro hosty! Suchý obdržel přihrávku před branku, odkud trefil jen brankáře Kořenáře. Ten měl velké štěstí.
     
    08:18
    Suchý nabil na pravý kruh Zámorskému, jehož rána byla velmi prudká, ale zřejmě skončila zablokovaná. Škoda pro hostující Plzeň.
     
    04:17
    Velký tlak domácích borců. Řepíkova rána nebyla příliš přesná a sparťané se následně k dorážkám v soupeřově brankovišti nedostali.
     
    01:42
    Tohle bylo velké zaváhání domácího brankáře. Ten rozehrál nepřesně a Suchý mohl dorážet do prázdné branky. Kořenář nakonec vše uhasil.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 17. Kaše (Tomášek, Graňák), 42. Safin (Forman), 58. Řepík (Horák, Sobotka) – 53. Rekonen (Kaňák, Schleiss), 59. Rekonen (Baránek, Kodýtek)


    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Graňák, Krejčík, Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – Safin, Tomášek, Kaše – E. Thorell, G. Thorell, Forman – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Lang – Hrabík, Bitten, Suchý – Sedlák, Malát, Adamec – A. Dvořák.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Malý, Ondráček

    Diváci: 10 465
    thejrc.org