Kometa Brno – Třinec 2:4 (kon.) | Litvínov – Kladno 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (po pr.)
Plzeň – K. Vary 6:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 3:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
HC Oceláři Třinec
Úterý 27.09.2022, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mě z Winning Group Areny vše. Doufám, že jste si úterní podvečer užili. U dalších textových přenosů, napočtenou. (19:27:49)
     
    Dnešní zápas je u konce. Rozhodla třetí perioda hry, v níž si vypracovali hosté dvougólový náskok, který zvládla Kometa pouze snížit z hole Luboše Horkého. Třinec nakonec hru pečetil při hře Komety v šesti bez brankáře, když se trefil Martin Růžička.

    Nejlepší hráči utkání: Radek Koblížek (KOM) – Martin Marinčin (TRI)
     
    Konec zápasu.
    59:27 Martin RŮŽIČKA - 2:4
     
    59:27
    Třinec právě vstřelil branku! Doudera vyhodil puk do středního pásma, kde si ho našel MARTIN RŮŽIČKA. Ten v klidu puk zavezl do brány, čímž pravděpodobně ukončil šance Brna. Asistence: Milan Doudera.
     
    59:08
    Kometa nevzdává snahy o vyrovnávací branku. Vincour mohl střílet z pravého kruhu, ale ránu si rozmyslel.
     
    58:28
    Domácí nahodil puk do pásma, kde se jim ho dařilo držet za bránou. Třinec nakonec puk získal, ale šikovně ho vyhodil daleko od vlastní brány.
    58:26 Luboš HORKÝ - 2:3
     
    58:26
    Kometa právě vstřelila branku! Domácí tlak pokračoval Ščotka nabil Vincourovi, který opět trefil blok. Holík posléze našel mezi kruhy LUBOŠE HORKÉHO, který vykřesal naději pro své mužstvo. Asistence: Petr Holík, Jan Ščotka.
     
    57:29
    Domácí pětice motá hlavy obráncům Třince, ale hledá prozatím marně cestu kráně. Nakonec pálil od modré Ščotka, leč pouze mimo.
     
    57:08
    Furch prozatím zůstává v bráně. Zaťovič našel křižným pasem Holíka. Puk se posunul na osu, odkud nabil Ščotka Vincourovi. Ten trefil blokující hokejku.
     
    57:02
    Oddechový čas pro tým HC Kometa Brno.
     
    57:02
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Libor Hudáček – 2 min., podrážení.
     
    56:10
    Kučeřík mohl pálit od modré čáry, ale namísto brány trefil blokujícího hráče. Třinec vzápětí kotouč posunul do středního pásma.
     
    55:36
    Nepovedenou rozehrávku domácích sebrali hosté, kteří kotouč poslali za brána Furcha a odjeli vystřídat.
     
    54:57
    Gulaši poslal z první po buly bomba, která ovšem proplula vedle tyče za bránu. Třinec následně dostal hru daleko z vlastního pásma.
     
    54:39
    Kometa se pomalu rozjíždí od vlastního brankáře. Horký se dostal po straně do pásma a chtěl hledat volného Zaťoviče, v čemž mu zabránila hokejka pozorného obránce.
     
    54:29
    Ďaloga to vzal na sebe a z levé strany pálil směr brána. Rychlou přistoupený obránce puk čepelí hole vytečoval vysoko nad zadní mantinel.
     
    53:46
    Holand zblokoval Zahradníčkovu ránu od modré. Třinec se v pásmu držel a povedlo se mu našetřit několik cenných sekund.
    Marken.cz

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 9. Zaťovič (Horký, Holík), 59. Horký (Holík, Ščotka) – 16. Daňo (Marinčin, Nestrašil), 42. Daňo (Hudáček, Zahradníček), 48. Svačina (Daňo), 60. M. Růžička (M. Doudera)


    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Ďaloga, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Zbořil, Koblížek – Kollár, Malý, Šalé – Kratochvíl, Dufek, Vincour.
    Trenér: Martin Pešout

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Zahradníček, J. Jeřábek, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Roman, Hrehorčák – Daňo, Hudáček, Svačina – Chmielewski, Dravecký (A), Lyszczarczyk.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Synek

    Diváci: 5247
    thejrc.org