Kometa Brno – Třinec 2:4 (kon.) | Litvínov – Kladno 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (po pr.)
Plzeň – K. Vary 6:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 3:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 27.09.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný předsváteční večer z Hradce Králové! V rámci pátého kola se v ČPP Aréně odehraje souboj, který stále nějakým způsobem budí emoce zejména u fanoušků Českých Budějovic. Ti totiž zajisté dojedou ve velkém počtu právě pod Bílou věž, aby dotlačili Motor ke třem bodům.

    Navíc se dá říci, že Motor rozhodně chytl vstup do nového ročníku mnohem lépe než jeho soupeř z Hradce. Jihočeši padli pouze jednou, a to v posledním kole proti Mladé Boleslavi, zatímco Lvi se lehce hledají. Na svém kontě mají dvě výhry, z toho jednu v nájezdech, stejná porce je pak v případě proher, přičemž ta poslední přišla v neděli na ledě Kladna.

    Tak či tak nás čeká velmi zajímavý duel, jehož úvodní buly je plánováno na 18:00. Příjemnou zábavu!
     
    MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
    3. místo, 9 bodů, skóre 15:10, bilance 3-0-0-1

    Motor po loňské úspěšné sezoně, ve které došel až do semifinále, pokračuje ve své jízdě i na začátku současného ročníku. A že by měl na první dvě kola snadný los, to se říci vůbec nedá. Nejprve totiž otevíral extraligu v Třinci, kde ale senzačně vyhrál 2:0, doma pak díky výtečné třetí třetině zlomil brněnskou Kometu poměrem 6:2. Stejný počet branek pak nasázel Litvínovu a pohodový rozjezd do ročníku utnula až Mladá Boleslav.

    Síla Jihočechů tkví především v útoku. Za čtyři duely nastříleli 15 branek a dělá to z nich společně s Dynamem nejofenzivnější tým ligy, což ale mírně vyvažuje deset inkasovaných branek. Budějovice se opírají vepředu tradičně o dvojici Milan Gulaš a Lukáš Pech, oba totiž měli střelecký podíl na šesti brankách.
     
    MOUNTFIELD HK
    8. místo, 6 bodů, skóre 8:8, bilance 1-1-1-1

    Hradec naopak v úvodu sezony lehce ztrácí. Přitom proti Liberci držel vedení až do konce 58. minuty, jenže nedisciplinovanost v samotném závěru ho nakonec stála nejenom tři body, ale také výhru, neboť Tygři otočili duel v prodloužení. Pak se ale zadařilo na ledě Karlových Varů a výhra 3:2 byla stejným výsledkem jako v domácím duelu s Vítkovicemi. Tam však Lvi opět mířili za třemi body, leč Rideře se povedlo srovnat šest sekund před koncem základní hrací doby a v nájezdech vysvobodil Mountfield Jakub Lev. Třetí výhra v řadě ale již nepřišla, když Východočeši padli na Kladně 1:2.

    Lehkým paradoxem je, že nejproduktivnějším hráčem týmu je Nikita Ščerbak, aniž by se mu povedlo skórovat. Se svými čtyřmi asistencemi je ale o bod nad Christophem Lalancettem, který je s bilancí 2+1 zároveň nejlepším střelcem týmu.
     
    -28
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Ščerbak – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, L. Doudera, Šenkeřík, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Koláček, Doležal, Valský – Dzierkals, Toman, Karabáček – Strnad, Hanzl, Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Kika, Veselý – Gerát, Hynek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Duel v Hradci začíná, úvodní buly se však vhazovalo nadvakrát. Druhý pokus zvládli lépe domácí a hned to zkoušeli prudkým nahozením dopředu, kotouč však ale končí jenom na hokejkách Motoru.
     
    00:29
    Přikryl vybojoval puk za brankou Hradce a snažil se jej podél prken procpat na Gulaše, hostující kapitán byl však zdvojen a obrán o puk.
     
    00:59
    Navíc také přichází první vyloučení zápasu. Roman Vráblík (CEB) nasadil v předbrankovém prostoru ostrou hrazdu Smoleňákovi a dostává za to dvě minuty.
     
    01:29
    Domácí však první část přesilovky utopili na nepřesné nahrávce zpět na modrou. Po rychlém vyklizení pásma ale znovu okupoval prostor před Hrachovinou a Zachar se tlačil ke sraženému puku před brankou, ale neúspěšně.
     
    02:09
    Lev si po bleskovém prostřídání sjel na pravý kruh a v rychlosti vypálil křížem na zadní tyč, ke zklamání domácích příznivců je z toho ale jenom spojnice!
     
    02:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dobrá práce Blaina na modré ještě udržela Hradec v útočném pásmu a po rychlém předání puku na pravou stranu vznikl prostor pro kombinaci Lukáše Cingela a NIKITY ŠČERBAKA. Ruský útočník z pravého kruhu předal Cingelovi na úrovni brankové lajny, ten mu puk obratem vrátil a Ščerbak zblízka prostřelil Hrachovinu. Jedná se o Ščerbakův první letošní extraligový gól – 1:0! Asistence: Lukáš Cingel.
    02:52 Nikita ŠČERBAK - 1:0
     
    04:03
    I nadále se hrálo před brankou Hrachoviny, Motor se osvobodil jenom za cenu zakázaného uvolnění. Ale jenom na základě chybného úsudku čárového rozhodčího. Hlavní opravuje jeho verdikt a vhazovat se bude na středovém kruhu.
     
    04:46
    Piegl poslal puk o mantinel prudce dopředu a Kevin Klíma za ním sprintoval, jenže marně. Oproti obránci byl mírně pozadu a icing je i na domácí straně.
     
    04:48
    Jakub Lev si další vysoké nahození zpracoval hokejkou v úrovni své helmy, a přestože se s Okuliarem dostali do situace 2 na 1, hra je oprávněně přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    05:25
    Kevin Klíma ještě na samotném konci střídání zkoušel projít přes dva statické obránce Motoru, dostal se ale do situace, kdy mu jeden z nich čistým způsobem přibrzdil pohyb.
     
    06:17
    Gulaš si sjížděl na střelu do předbrankového prostoru kvůli možné teči. Ta sice po pokusu od Štencela přišla, jenže puk hned spadl k blokujícím bekům Hradce.
     
    06:45
    Sražené nahození skončilo v ochranné síti nad brankou Růžičky, proto následuje komerční přestávka.
     
    07:06
    Ani tentokrát se Motor nedočkal první střely na branku, i když byl k tomu Valský nejblíže. Jeho pokus ale zastavil výstrojí Nedomlel a nastartoval situaci 3 na 2, která ale skončila o první přihrávky v útočném pásmu.
     
    08:02
    Strnad objel branku, Karabáček mu odstavil obránce a z otočky pálil, Růžička měl beton pevně přitisklý k ledu a puk kontroloval.
     
    08:42
    To stejné s kontrolou platilo i o pár chvil později, kdy se k zakončení od modré dostal Vráblík. Domácího gólmana nerozhodila ani teč na kruzích a betonem vykopl.
     
    09:01
    Šenkeřík se u vlastní střídačky příliš unáhlil s rozehrávkou a poslal kotouč přímo na zakázané uvolnění. Proto se hra vrací znovu před branku Hrachoviny.
     
    09:25
    Gulaš byl odstaven od puku, přesto se však hostům povedlo dostat puk do útočného pásma. V tu chvíli jim to stačilo, elitní formace měla totiž dlouhé střídání.
     
    09:49
    Krátce poté přišlo přerušení hry, po souboji ve středním pásmu zůstal ležet na středovém kruhu Marek Zachar a mířila pro něj pomoc z lékařských řad. Po chvíli se ale rychlonohý útočník zvednul a odjel, nějaké ošetření však potřeba určitě bude.
     
    10:09
    Křižný pas na pravý kruh si v útočném pásmu s přehledem zpracoval Piegl a z poměrně ostrého úhlu pálil, přičemž Hrachovina neměl v prvním momentu situaci zcela pod kontrolou. Pomohli mu ale spoluhráči a Moto může jít dopředu.
     
    10:20
    Také si navíc hosté vybojovali přesilovku! Bohumil Jank (MHK) rychlejšího soupeře u mantinelu podrazil a jako první Hradečák míří na trestnou lavici.
     
    10:59
    Motoru však v první fázi přesilovka příliš nejde. Nedokáže se souvisle usadit v pásmu a puky létají k Hrachovinovi.
     
    11:38
    Pech to chtěl s Gulašem vymyslet na pár metrech, zpětná přihrávka Pecha z bekhendu ale skončila pod Gulašovou zvednutou bruslí, následně ve středním pásmu.
     
    12:16
    Hradec spálil během oslabení dvě tutovky! Nejprve Lev dostihl vyhození ve středním pásmu a poslal Okuliara do brejku v útočném pásmu, jenže slovenský útočník jenom trefil rameno Hrachoviny. O pár chvil později šel Lev sám na branku po chybě hostí v rozehrávce, nic ale nevymyslel a napálil puk hostujícímu gólmanovi do betonu!
     
    13:42
    A Motor je nadále pod velkým tlakem! Hovorka se před vlastní brankou dostal do tísně dvou hráčů a Lev po zisku puku vracel Okuliarovi, který měl prostor na vrcholku pravého kruhu. Tentokrát už měla střela lepší parametry, jenže skončila jenom na tyči!
     
    14:08
    Prudké nahození do útočného pásma dobrusloval ze strany Motoru Gulaš. První na puk ale sprintoval Cingel, situaci ale značně zkomplikoval gólman Růžička, který šel proti kotouči taktéž. Nakonec to dopadlo tak, že Cingel puk odpálil do bezpečí, jenže také v plné rychlosti domácího brankáře sestřelil.
     
    14:08
    Proto se přerušovalo a chvíli to vypadalo, že Růžička na tom nebude zrovna nejlépe, nakonec se ale sám zvedl a bude pokračovat v utkání.
     
    14:41
    Pech celkem snadno prošel od modré až do zakončení a pálil z levého kruhu křížem na zadní tyč, Růžička ale ukázal, že srážka s Cingelem na něm nezanechala stopy a předvedl sebejistý zákrok lapačkou.
     
    15:33
    Sérii soubojů o puk ve středním pásmu nakonec vyhráli hosté a měli možnost něco vymyslet, Koláček ale od mantinelu jenom poslal puk za branku Hradce.
     
    16:12
    Slušnou střelu předvedl z pravé strany Vráblík a mířil zajímavě na zadní tyč, domácí gólman ale předvedl zákrok betonem.
     
    16:35
    A tak se šlo zase na druhou stranu. Zachar se natlačil před Vráblíka a šel do zakončení, byl to ale tak těsný souboj, že se Zachar nedostal ke střele, upadl a vzal s sebou Hrachovinu s brankou.
     
    16:53
    Smoleňákovi vyplaval kotouč na hranici brankoviště, domácí kapitán si jej objel na druhý konec a snažil se zakončit nad Hrachovinův beton, kotouč ale netrefil vůbec ideálně a nijak jej nezvedl, což stačilo Hrachovinovi k tomu, aby předvedl další zákrok!
     
    17:53
    Pajer vybojoval puk ve středním pásmu a dostal se až k zakončení z pravého kruhu. Hrachovina jeho nepříjemnou střelu udržel ve výstroji, následná strkanice mezi Pajerem a Vráblíkem už neměla na další děj vliv.
     
    18:29
    Nedomlel podržel puk na levé straně a podél prken přihrával na Ščerbaka, ten ale dostal kotouč moc blízko k obránci a byl jej hned zbaven.
     
    19:16
    Kalina vyhrál osobní souboj s Valským a posílal kotouč dopředu, Lev ale nebyl tak rychlý, aby mohl jít do brejku. Motor tak otáčí hru.
     
    19:50
    Kevin Klíma ještě vybojoval puk za kasou a z otočky z ostrého úhlu pálil, Hrachovina si ale prostor na bližší tyči pohlídal. Více se již toho nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je hotova a Hradec v ní dominoval. Ráz prvních dvaceti minut určila už přesilovková branka Nikity Ščerbaka ze třetí minuty a Motor se směrem dopředu trochu hledal. Vůbec se mu nepovedla ani přesilová hra po vyloučení Janka, ve které dvakrát Hrachovina čelil samostatným únikům, dokázal ale vychytat jak Okuliara, tak Lva. Hosté se trochu zvedli až na konci, stále to však z jejich strany není optimální výkon.

    Střely na branku: 12 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Přestávka trvala ještě o něco déle z toho důvodu, než zamrzl led na požadovanou kvalitu. Druhou třetinu však zahajují Hradečtí v útočném pásmu.
     
    20:23
    Navíc přichází pro Motor další zbytečné oslabení. Jaroslav Modrý na budějovické střídačce ostře vyjel po hlavním rozhodčím, který mu okamžitě napálil dvě minuty za nesportovní chování. Trest odsedí Zdeněk Doležal.
     
    20:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka byla využita velmi rychle a Budějovice si berou ihned výzvu! Po vyhraném buly poslal Jakub Lev ostré nahození do brankoviště a Hrachovina neměl vůbec puk pod kontrolou. RADEK SMOLEŇÁK byl nejaktivnější a píchl společně s kotoučem do Hrachovinova betonu. To je i důvodem challenge. Puk se došoural za brankovou čáru a čekáme na potvrzení, či odvolání gólu – 2:0! Asistence: Jakub Lev.
    20:31 Radek SMOLEŇÁK - 2:0
     
    20:31
    Branka platí a je to 2:0! Navíc dostává Motor hned další přesilovku za zdržování hry, respektive neoprávněné užití výzvy. Dvě minuty odsedí znovu Zdeněk Doležal.
     
    21:27
    Přestože to na úvodu přesilovky nevypadalo, Hradec si dokázal vytvořit velmi solidní tlak. Ščerbakova přihrávka ale nebyla tak přesná, Smoleňák pak z ostrého úhlu Hrachovinu nepropálil.
     
    22:20
    Budějovice nevyhodily z pásma a fakticky už jenom stínují. Současně s koncem přesilovky navíc střílel z vrcholku kruhů Zachar, Hrachovina jeho pokus utlumil ve výstroji.
     
    22:55
    Hosté předvedli výpad na konci 23. minuty, který táhl Milan Gulaš. Jeho svižná střela z pravého kruhu ale skončila sražena v ochranné síti.
     
    23:10
    Šikovnou přihrávkou o mantinel nakopl Blain na levém křídle Ščerbaka, který sice při zpracování lehce zakopl, přesto dokázal ale Hrachovinu prověřit. Puk se od betonu hostujícího gólmana odrazil příhodně na kruh, kde chtěl dorážet Nedomlel, bloky ale byly proti.
     
    23:50
    Slušné střídání si zapsal i Motor, který dvěma nebezpečnými pokusy z kruhů prověřil Růžičku, ten si ale dokázal poradit.
     
    24:11
    Jenže také dělají hosté ohromné chyby, a nebýt Hrachoviny, bylo to už 3:0! Okuliar šel s Kevinem Klímou do situace 2 na 1, v ideální pozici Okuliar nahrál právě Klímovi, který zakončoval do vinglu. Hrachovina na to ale byl připraven a předvedl exkluzivní zákrok, který stále drží hosty ještě ve hře!
     
    25:00
    Další propad motorácké obrany, další šance Hradce! Smoleňák se ani nemusel vracet, zůstal na útočné modré a jel zprava sám na branku, jeho zakončení po ledě ale Hrachovinu nijak nepřekvapilo!
     
    25:37
    Po zdánlivě běžném souboji následovalo několik dalších strkanic, které přerostly v signalizované vyloučení na domácí straně. A v momentě, kdy se přerušila hra, tak se do sebe zlehka pustily téměř celé pětky.
     
    25:37
    Je tak jasné, že z téhle situace vzejde trest. A ten je jenom jeden! Richard Nedomlel (MHK) je trestán za již zmíněnou odplatu na Tomana u mantinelu, kterému nasadil prudkou hrazdu. Motor tak může snížit v přesilovce.
     
    25:58
    Štencel si podržel puk na modré a ve vhodnou chvíli pálil. Růžička ale jeho pokus z nápřahu dobře viděl a zasáhl lapačkou. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    26:25
    Elitní komando Motoru hraje přesilovku velmi dobře, Pech našel před brankovištěm Hanzla, který střílel do protipohybu Růžičky, který ale betonem výborně zasáhnul!
     
    26:45
    Stačila však zase jedna nepozornost a už nastal pro Motor zase problém! Lukáš Cingel totiž jel sám proti dvěma obráncům, dokázal je vykoupat v jejich obranném pásmu, leč měl dlouhé střídání a na lepší zakončení mu nezbyly síly. Ovšem i tak si zasloužil potlesk ČPP Arény!
     
    27:10
    Pro Hradec ale záhy přichází další problém, jde totiž do tří! Jakub Lev (MHK) sice ve středním pásmu puk získal, ale pomohl si k tomu sekáním, tudíž čeká hosty 27 sekund 5 na 3!
     
    27:41
    Hosté sevřeli Hradecké před jejich vlastní brankou, ti už byli navíc značně utavení a trochu i čekali na vysvobození. To přišlo paradoxně v momentu, kdy Martin Hanzl z levé strany napálil tyčku hradecké branky!
     
    28:19
    Nedomlel se již před nějakou chvílí zapojil do hry a jedeme dále 5 na 4 pro Jihočechy. To ale z jejich strany není tolik povedené a vypadá to, že se to Lvům povede ubránit.
     
    29:07
    Na konci početní výhody to byl ale zase nápor a Motoru chyběly ke snížení centimetry! Štencel z levého kruhu pálil po přesné přihrávce od modré a Růžičku mezi betony propálil, Tomeček ale nebyl na dorážku připraven a jeden z obránců těsně před brankovou čárou odpravil puk do bezpečí!
     
    29:27
    Tahle třetina má šťávu! Lev ve středním pásmu vybojoval kotouč a poslal jej na rozjetého Okuliara, který z druhé vlny zůstal naprosto nekrytý na ose ledové plochy. Jel sám na branku v situaci, kdy měl krytá záda dvěma spoluhráči, zakončení ale poslal jenom do Hrachoviny!
     
    29:46
    Smoleňák zpoza branky připravil akci pro Lalancetta, který ji zatahoval z pravého kruhu, nadějná střela však skončila na bruslích blokujícího Kachyni. Na to konto se mohli hosté dostat bleskově vpřed.
     
    30:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jedna šance střídala v tomhle střídání druhou, tenhle tlak už Motor neustál! Nejprve spálil další tutovku Kevin Klíma a Hrachovina držel Budějovice ve dvoubrankové ztrátě, proti dalšímu momentu ale již nic nedokázal zvrátit. Odražený puk si totiž našel ALEŠ JERGL a vyjel zpoza kasy až na levý kruh, odkud přišla střela. Hrachovina toho neviděl moc přes clonu a mezi betony se mu kotouč dostal až za brankovou lajnu – 3:0! Bez asistence.
    30:45 Aleš JERGL - 3:0
     
    31:57
    Štencel měl při návratu do obrany velké problémy, když na něj dotíral rychlonohý Cingel. Nakonec si ale ve spolupráci s Vráblíkem poradil a Motor mohl jít znovu do útoku.
     
    32:49
    Lalancette z otočky poslal prudký puk za sebe do útočného pásma, kde byl první Zachar. Nedokázal ale kotouč lépe zpracovat, po zpětné přihrávce navíc hrál Blain již ve středním pásmu a domácí raději prostřídali.
     
    34:06
    Kevin Klíma se dostal k bekhendovému zakončení na kruzích, jenže nepříliš výrazný pokus poslal na zadní hrazení. Následně zachraňoval brejkovou situaci Motoru nedovoleně a po komerční přestávce zamíří na trestnou.
     
    34:21
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Kevin Klíma – 2 min., podrážení.
     
    34:43
    Hosté zahájili svoji přesilovku vyhraným buly a zakončením Pecha z pravého kruhu. Přestože bylo sražené, Růžičkovi neudělalo žádné starosti.
     
    35:15
    Krátce poté navíc domácí dvakrát za sebou vyhodili a směřuje to k tomu, že i tohle vyloučení Lvi snadno odbrání.
     
    35:58
    Přesto se ale závěr početní výhody nese v nadprůměrném střídání Motoru. Hradec měl již zatuhlé nohy a Gulaš měl nejlepší možnost snížit ostrou střelou z levého kruhu, ale zamířil vysoko nad.
     
    36:36
    Snížení mohlo přijít přitom v plném počtu, Pech zůstal nepokrytý před brankou a zblízka zakončoval nad Růžičkův beton, domácí gólman se ale blýskl skvělým zákrokem! Poté se strhla potyčka a bude se vylučovat.
     
    36:36
    Do sebe se totiž pustili Bohumil Jank (MHK) a Jakub Valský (CEB). Po krátké šermovačce dostávají oba dvojku za hrubost a hraje se 4 na 4.
     
    37:25
    V redukovaném počtu se ale Motor trápí. McCormack bez jakéhokoliv zájmu projel přes půl útočného pásma a zkusil z otočky na pravém kruhu okamžitě střílet na krátkou tyč, zamířil ale příliš vysoko.
     
    38:03
    I po vhazování se odehrávala ještě chvíli hra před Hrachovinou, Motor se ale dokázal osvobodit a dostat se dopředu.
     
    38:34
    Tam připravil Hradeckým lehce perné chvilky, ti se tři sekundy před nástupem Janka a Valského zpět na led osvobozují jenom za cenu icingu.
     
    38:42
    Na modré si našel prostor pro střelu Hanzl a poslal puk na Růžičku, na kruzích ale došlo k teči a po doteku ochranné sítě se přerušuje.
     
    39:13
    Nedomlel obral o kotouč Gulaše a v pádu ještě dokázal vyhodit do středního pásma. Tam byl připraven Lev, který dostal domácí před Hrachovinu.
     
    39:45
    Puk ale skončil v rohu a vypadá to, že po četných soubojích tam i zůstane až do konce třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak se i stalo a tahle třetina musela moc bavit! Plno šancí, emocí a dva góly. Gól na 2:0 však „zařídil“ domácím Jaroslav Modrý na střídačce Motoru, který dostal za nesportovní chování dvě minuty a domácím na gól stačilo osm sekund. Na brance Radka Smoleňáka nic nezměnila ani trenérská výzva hostí. Hosté však měli ideální šanci na snížení v přesilovce 5 na 3, Martin Hanzl ale trefil tyčku a Tomeček nečekal propadnutí kotouče za Růžičku. A tak po dalších šancích na domácí straně přišel gól na 3:0, který zařídil Aleš Jergl. Hosté i nadále herně ztráceli, a přestože měli opět solidní konec třetiny, ztrácí tři branky.

    Střely na branku: 28 – 17 (16 – 11)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Nedomlel zasáhl proti nahození Motoru do útočného pásma a domácí mohou kombinovat s pukem na svých hokejkách.
     
    40:52
    McCormack byl zdvojen ve středním pásmu a hosté mohli díky tomu otočit snadno hru. Sám navíc zůstal na kruzích Zdeněk Doležal a pálil příklepem, Růžička si poradil.
     
    41:25
    To stejné nastalo i v případě pokusu Valského z modré. Tady předvedl Růžička zákrok lapačkou a přerušil hru.
     
    41:46
    Možná už trochu z frustrace se dopustil Ondřej Kachyňa (CEB) sekání ve středním pásmu, které má za následek další hradeckou přesilovku.
     
    42:09
    Motor si ale v první fázi poradil a od vlastní branky vyhazuje kotouč až za tu Růžičkovu. Hradec prostřídává přesilovkovou formaci.
     
    42:42
    Téměř půlka přesilovky pryč, ale Hradec v ní nijak nezahrozil. Naopak spíše honil kotouč ve vlastním pásmu, Motor brání oslabení velmi dobře.
     
    43:17
    Lev zkusil nečekanou střelu z levého kruhu na bližší tyč, Hrachovina byl připraven s vyrážečkou, domácí ale ještě udrželi pásmo.
     
    43:44
    Dvě sekundy před nástupem Kachyni na led přišla střela Lva opět z levého kruhu, opět ji Hrachovina dokázal pohlídat. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    43:58
    Nahození Vráblíka v první fázi nevypadalo nijak nebezpečně, zvláštní odraz od zadního mantinelu ale donutil se Růžičku roztáhnout na brankové čáře. Vráblík poté sice ještě prostrčil kotouč do brankoviště, Štohanzl ale dostal domácí z nebezpečí!
     
    44:47
    Pokud to chce dnes Motor ještě zdramatizovat, má asi jednu z posledních příležitostí. Kevin Klíma (MHK) nedovolil soupeři se dostat na kotouč a nasadil mu krosček, za což má dvě minuty.
     
    45:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Čisté konto dnes Růžička neudrží, Motor se ještě vrací do hry! MARTIN HANZL se od modré rozjel ve správný moment a Lukáš Pech mu poslal od mantinelu přihrávku na kruh. Hanzl na nic nečekal, opřel se do puku a přes teploměr prostřelil Růžičku – 3:1! Asistence: Lukáš Pech, Martinš Dzierkals.
    45:21 Martin HANZL - 3:1
     
    46:39
    Motor výrazně ožil a tlačí se dopředu, zatím je to ale hodně o překonání obrany Hradce. Tomu se zdánlivě jasný zápas lehce zkomplikoval.
     
    47:26
    Navíc první útočná formace Motoru hodně dlouho dusila domácí před jejich brankou a Štencel dostal nabito na modrou. Jeho pokus z první se snažil před kasou ještě hrát Pech, ale neuspěl.
     
    48:08
    Pech přešel na pravé straně do útoku nedovoleným způsobem a ofsajd je signálem k tomu, aby začala komerční přestávka.
     
    48:43
    Po komerčním brejku ale vstoupili domácí do střídání s chutí a dokázali souvisle hrát v útočném pásmu. Kromě několika nadějných pozic ale nedokázali jít do zakončení.
     
    49:52
    Růžička v poklidu rozehrál, Štohanzl pak obral o puk ve středním pásmu Dzierkalse, ale střela na Hrachovinovu branku nepřišla.
     
    50:35
    Toman to měl již těžké, z osobního souboje s Jankem hrál puk naslepo pod sebe a poslal jej až do středního pásma ke střídačce Motoru.
     
    51:16
    Tenhle proces vyloučení měl šťávu! Jakub Lev (MHK) trefil ve snaze získat kotouč od Gulaše hostujícího kapitána do obličeje, a vzhledem k tomu, že to bylo s krvavým zraněním, tak je to za čtyři minuty.

    Gulaš si to ale nenechal líbit, nejprve se pustil do slovní kontroverze s Cingelem a následně se Smoleňákem, mezi nimiž byl dlouho čárový rozhodčí, aby celou situaci uklidnil.

    Tak či tak, rozhodčí plně využívají práva přezkoumat situaci za 2+2 minuty na videu, na finální verdikt tak ještě čekáme.
     
    51:16
    A Hradec opravdu čekají čtyři minuty v oslabení! Motor má tak velmi dlouhou početní výhodu a ještě může tenhle duel hodně zamotat!
     
    51:27
    Hned po vstupu Motoru do pásma se ale dostal k puku Zachar a prudce jej odpálil až za branku Hrachoviny.
     
    51:53
    Radovan Pavlík mohl využít pravidlo o hraní brankáře jenom ve vymezené zóně vytrestat gólem na 4:1! Puk byl totiž za brankovou čárou v rohu a Hrachovina na něj nemohl. Nikdo z obránců mu ale nepomohl, Pavlík toho využil a ze záporného úhlu cpal puk do branky, leč neúspěšně!
     
    52:56
    Hostům se ale v přesilovce vůbec nedaří. Kromě toho, že do nich domácí hráči opravdu natvrdo jdou, tak puky létají za Hrachovinu. Ten se navíc při zakládání útoku srazil za vlastní brankou s obráncem.
     
    53:40
    Až teď se povedlo Motoru hrát souvisle v útočném pásmu. To již je v druhé půlce přesilové hry a Hanzl s Pechem znovu vytvářeli situaci na zakončení, ale Hradec jede na takové vlně, že to budou mít hosté už hodně těžké.
     
    54:42
    Tohle už je trochu budějovický zmar. Za tři a půl minuty hry 5 na 4 se totiž hostům nepovedlo vymyslet vůbec nic a vyjma pasáže v předešlém střídání honí kotouče u vlastní kasy.
     
    55:16
    Přesilovka je pryč, domácí tohle zvládli a Motor má rázem o čtyři minuty méně na jakékoliv drama.
     
    55:46
    Valský protečoval puk do útočného pásma, tam byl ale připraven jako první Růžička, jehož rozehrávka rezultovala v akci Pajera. Ten měl v útočném pásmu volný prostor a využil jej, jeho pokus ale šel na lapačku Hrachoviny.
     
    56:41
    Další čas navíc uplynul a po zakázaném uvolnění domácích si berou hosté time-out. Nic jiného jim už fakticky nezbývá.
     
    56:41
    Motor už to hraje na jednu kartu, Hrachovina zůstává na střídačce!
     
    56:49
    První vyhození Hradce nešlo na branku, nýbrž na icing. Hra se tak bleskově vrací před Růžičku.
     
    57:03
    Další vyhození již na zakázané uvolnění nešlo, Motor ale bleskově puk sebral a je znovu před brankou domácích.
     
    57:35
    Hanzl zakombinoval s Pechem na pravé straně a poté se hra přenesla na druhou stranu, Gulaš zde ale byl zastaven Blainem.
     
    58:22
    McCormack sebral kotouč přímo za brankou Růžičky a zkusil to pustit na branku, odskok puku ve středním pásmu ale způsobil další zakázané uvolnění.
     
    58:36
    Lev s Cingelem napadají rozehrávku Motoru fakticky u jeho vlastní branky. Domácí už tohle asi zvládnou, přestože ještě zbývá necelá minuta a půl.
     
    59:15
    Střela Šenkeříka z modré byla ještě tečována Růžičkovi do protipohybu, ale také mimo tři tyče. Posléze to na prázdnou zkusil znovu Smoleňák, znovu těsně mimo.
     
    59:30
    Hraniční situace, po které dostává lavička Motoru znovu dvě minuty! Vyhození z vlastního obranného pásma totiž tečoval jeden z hostujících hráčů a původně signalizovaný icing skončil opravením výroku a vykázáním hry do středního pásma. Na to konto se znovu Jaroslav Modrý chytil s rozhodčím a dostal další dvě minuty. Trest odsedí Josef Koláček a tady je už skutečně hotovo!
     
    59:55
    V posledních sekundách to mohl ještě pojistit v brejku 2 na 1 Lalancette, ale trefil jenom břevno!
     
    Konec zápasu.
     
    Výživný duel 5. kola je za námi a Hradec slaví! Přitom to měl dlouho pod kontrolou, pak ale přišla přesilovka, kterou Motor využil. Ve 46. minutě prostřelil Růžičku Martin Hanzl a hosté měli stále o co hrát, navíc byli v následné pasáži lepším týmem. Dotáhnout se mohli navíc ve 52. minutě, kdy dostal čtyřminutový trest za vysokou hůl Jakub Lev. Tam se ale třetina lámala. Domácí se zdravě nakopli, čtyři minuty spolehlivě odbránili a emotivní závěr už dotáhli ke třem bodům. Tenhle hokejový večer zkrátka bavil.

    Střely na branku: 34 – 29 (3 – 9)
     
    Přestože úterní večer v Hradci ještě pokračuje několika studentskými akcemi v kampusu místní univerzity, včetně velkolepého vítání semestru, z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek večera a někdy příště se budu z Hradce těšit na počtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 673 diváků. (20:47:13)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Ščerbak (Cingel), 21. Smoleňák (Lev), 31. Jergl – 46. Hanzl (Pech, Dzierkals)


    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Ščerbak – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, L. Doudera, Šenkeřík, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Koláček, Doležal, Valský – Dzierkals, Toman, Karabáček – Strnad, Hanzl, Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Kika, Veselý – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 673
    bahis siteleri