Kometa Brno – Třinec 2:4 (kon.) | Litvínov – Kladno 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (po pr.)
Plzeň – K. Vary 6:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 3:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 27.09.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    45:21 Martin HANZL - 3:1
     
    45:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Čisté konto dnes Růžička neudrží, Motor se ještě vrací do hry! MARTIN HANZL se od modré rozjel ve správný moment a Lukáš Pech mu poslal od mantinelu přihrávku na kruh. Hanzl na nic nečekal, opřel se do puku a přes teploměr prostřelil Růžičku – 3:1! Asistence: Lukáš Pech, Martinš Dzierkals.
    30:45 Aleš JERGL - 3:0
     
    30:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jedna šance střídala v tomhle střídání druhou, tenhle tlak už Motor neustál! Nejprve spálil další tutovku Kevin Klíma a Hrachovina držel Budějovice ve dvoubrankové ztrátě, proti dalšímu momentu ale již nic nedokázal zvrátit. Odražený puk si totiž našel ALEŠ JERGL a vyjel zpoza kasy až na levý kruh, odkud přišla střela. Hrachovina toho neviděl moc přes clonu a mezi betony se mu kotouč dostal až za brankovou lajnu – 3:0! Bez asistence.
    20:31 Radek SMOLEŇÁK - 2:0
     
    20:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka byla využita velmi rychle a Budějovice si berou ihned výzvu! Po vyhraném buly poslal Jakub Lev ostré nahození do brankoviště a Hrachovina neměl vůbec puk pod kontrolou. RADEK SMOLEŇÁK byl nejaktivnější a píchl společně s kotoučem do Hrachovinova betonu. To je i důvodem challenge. Puk se došoural za brankovou čáru a čekáme na potvrzení, či odvolání gólu – 2:0! Asistence: Jakub Lev.
    02:52 Nikita ŠČERBAK - 1:0
     
    02:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dobrá práce Blaina na modré ještě udržela Hradec v útočném pásmu a po rychlém předání puku na pravou stranu vznikl prostor pro kombinaci Lukáše Cingela a NIKITY ŠČERBAKA. Ruský útočník z pravého kruhu předal Cingelovi na úrovni brankové lajny, ten mu puk obratem vrátil a Ščerbak zblízka prostřelil Hrachovinu. Jedná se o Ščerbakův první letošní extraligový gól – 1:0! Asistence: Lukáš Cingel.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Ščerbak (Cingel), 21. Smoleňák (Lev), 31. Jergl – 46. Hanzl (Pech, Dzierkals)


    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Ščerbak – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, L. Doudera, Šenkeřík, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Koláček, Doležal, Valský – Dzierkals, Toman, Karabáček – Strnad, Hanzl, Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Kika, Veselý – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 673
    bahis siteleri