Motor ČB – Olomouc 1:2 (po pr.) | Kometa Brno – Mountfield HK 4:0 (kon.) | Pardubice – Sparta 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Mountfield HK
Pátek 30.09.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky ledního hokeje. Vítejte u přenosu z 6. kola Tipsport extraligy mezi týmy HC Kometa Brno a Mountfield HK.
     
    HC Kometa Brno

    Brněnský tým se chystá na druhý domácí duel v řadě a cílem svěřenců trenéra Pešouta bude určitě lepší představení než úterní souboj s úřadujícím mistrem s Třincem. Proti Ocelářům sice Kometa nezačala špatně, otevřela skóre v přesilové hře zásluhou kapitána Martina Zaťoviče, jenže to bylo na delší dobu ze strany Brna vše. Třinec do konce první třetiny srovnal a v závěrečné periodě původně nepříznivý stav otočil.

    Brněnskými pozitivy jsou určitě přesilové hry. S bilancí využitých početních výhod 37,50% je Kometa nejlepším týmem soutěže v této herní disciplíně. Modrobílí navíc nedávají soupeřům příliš prostoru pro jejich přesilové hry. Podobně jako loni jsou totiž nejvíce disciplinovaným mužstvem extraligy, což se proti Mountfieldu, který využije každou třetí přesilovou hru, určitě bude hodit.

    Brno by však potřebovalo zabrat při hře pět na pět a určitě také rozšířit produktivitu na více hráčů. Určitě je fajn, že kanonýrem týmu je s 5 brankami odchovanec Luboš Horký, ale za ním je až se 2 trefami Andrej Kollár, pokud tedy nepočítáme zrněného Kima Strömberga.

    Kometa na marodku v útočných řadách zareagovala angažováním finského centra Tomiho Sallinena. Sallinen v posledních pěti letech nastupoval v nejvyšší švédské soutěži, premiéru v české extralize a brněnském dresu zároveň by měl podstoupit už v pátečním duelu proti Hradci Králové.
     
    Mountfield HK

    Hradec Králové v loňské sezoně prožil největší úspěch od přesunu licence v roce 2013. Tým trenéra Tomáše Martince dokráčel k prvenství v základní části a k zisku Prezidentského poháru. Velká očekávání však zmrazila už ve čtvrtfinále play-off Mladá Boleslav a Hradec se po prohrané sérii 1:4 na zápasy musel se sezonou rozloučit.

    Na východě Čech však zachovali klid a kádr víceméně nepotkaly žádné větší otřesy. Určitě mrzí odchod Ahtiho Oksanena, loňského čtvrtého nejlepšího střelce extraligy. Už před koncem sezony se vědělo o přesunu brankáře Filipa Novotného do Mladé Boleslavi, odkud také Mountfield stáhl Jana Růžičku. Defenzívu pak vyztužil z Popradu River Rymsha. Do útoku Hradec přivedl Olivera Okuliara z finské Saipy, z konkurenčního Liberce pak Marka Zachara a z Brna se vrátil Radovan Pavlík, od něj jistě fanoušci čekají branku, neboť v Brně je zvykem, že často dostává góly od svých bývalých hráčů.

    Produktivní oporou měl být pro nadcházející ročník Nikita Ščerbak, jemuž angažmá v Hradci začalo sedět už od příchodu v průběhu loňské sezony. Letošní sezonu zahájil v bilancí jednoho získaného bodu na zápas, ale jeho angažmá na východu Čech muselo být kvůli administrativním důvodům plynoucím z globální situace ukončeno. Ščerbakovi jako hráči ruské národnosti nebylo prodlouženo vízum.

    Hradec by tak měl mít své tahouny v osobách Jakuba Lva (0+4) či kapitána Radka Smoleňáka (2+1) nebo další zahraniční akvizice Christophe Lalancetta (2+1). V obraně se Hradečtí mohou opřít o Filipa Pavlíka (2+0), Graema McCormacka (1+1) či tvrdost Bohumila Janka.

    Brankoviště s již zmíněným Růžičkou sdílí Henri Kiviaho. Oba brankáři by měli tvořit vyrovnanou dvojici, což zatím dokazují i jejich čísla. O zápas více odchytal Růžička, proti Brnu by tak do akce mohl jít finský brankář s aktuální úspěšností zákroků 91,11 procent a průměrem inkasovaných branek 1.95.

    Mountfield aktuálně sídlí na 7. místě tabulky se ziskem 9 bodů. Z dosavadních pěti duelů nebodoval Hradec pouze v duelu s Kladnem, kterému podlehl těsně 1:2. Sklonit se pak musel v prodloužení ještě Liberci rovněž 1:2. Ostatní duely už však Východočeši zvládli, když porazili Karlovy Vary 3:2, Vítkovice po samostatných nájezdech 3:2 a čerstvě České Budějovice 3:1.
     
    Sestavy v posledním kole

    HC Kometa Brno: Furch – Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Ďaloga, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Zbořil, Koblížek – Kollár, Malý, Šalé – Kratochvíl, Dufek, Vincour.

    Mountfield HK: J. Růžička – Nedomlel, Blain, Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Ščerbak – Smoleňák, Cingel, Lev – Okuliar, Kevin Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    27.2.2022 – HC Kometa Brno vs. Mountfield HK 2:4
    16.1.2022 – Mountfield HK vs. HC Kometa Brno 2:3 po. náj.
    28.11.2021 – HC Kometa Brno vs. Mountfield HK 1:3
    8.10.2021 – Mountfield HK vs. HC Kometa Brno 3:0
    28.2.2021 – Mountfield HK vs. HC Kometa Brno 1:4
    Dostane se dnes Jan Růžička mezi tři tyče?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Furch) – Ščotka (A), Ďaloga, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Sallinen, Koblížek – Dufek, Zbořil, Kollár – Kratochvíl, Malý, Vincour.
    Trenér: Martin Pešout

    Mountfield HK: J. Růžička – Blain, Nedomlel, McCormack, Kalina, Čáp, Jank, Piegl – Veselý, Lalancette, R. Pavlík – Lev, Cingel, Smoleňák – Jergl, Zachar, Okuliar – Pajer, Štohanzl, Moravec.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Lučan, Kis.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na úvodním buly se zadařilo hostů, kteří tak mohou zakládat první útok dnešního utkání.
     
    00:26
    Ten se podařilo přerušit Horkému, jenž se zmocnil přihrávky po levém mantinelu.
     
    00:45
    Nová posila brněnské Komety Tomi Sallinen vyslala hned první střelu dnešního utkání. Proti jeho ráně z levého mantinelu si ale Růžička dobře vyjel.
     
    01:27
    Hradečtí se s tím po přechodu modré nijak nepárali. Jank dostal touš do druhé vlny a okamžitě pálil. Jeho pokus ale přes několik těl neprošel.
     
    02:00
    Nebezpečně vypadal šance Okuliara, před nějž někde v oblasti slotu vyplaval volný puk. Čiliak ale jeho pohotové zakončení zneškodnil.
     
    02:58
    Kometa právě vstřelila branku! Kometě to dlouho netrvalo, ani ne po třech minutách hry se ujímá vedení! Flek znovu ukázal jak skvělý bruslař je, když z levého mantinelu najel za branku, pokryl si puk tělem a na modré čáře našel MICHALA GULAŠIHO. Ten okamžitě vyslal schovanou střelu, která propadla až do sítě. Asistence: Jakub Flek, Jan Ščotka.
    02:58 Michal GULAŠI - 1:0
     
    03:30
    Brněnští se znovu usadili v útočném pásmu, ale tlak přerušila mizerná Zaťovičova přihrávka na modrou, která nenašla svého adresáta.
     
    04:13
    Z pravého kruhu to zkoušel na zadní tyč Zbořil, těsně minul, v ochozech to jen zašumělo.
     
    04:22
    Puk skončil na brněnské střídačce. Vhazuje se po pravé ruce Marka Čiliaka.
     
    04:43
    Z tlačenice u mantinelu vytáhl puk Pajer, jenž na modré čáře našel volného Kalinu. Jeho tvrdá rána ale mířila přímo do náruče Marka Čiliaka, po jehož levici se vhazuje.
     
    04:58
    Volného puku se ve středním pásmu zmocnil Christophe Lalancette, jenž okamžitě po přejezdu modré čáry střílel. Jeho pokus srazil Čiliak do ochranné sítě.
     
    05:03
    Po buly se puk odrazil na levý mantinel, kde jej zpracoval Jank, která bez váhání střílel. Čiliak znovu vyrazil puk mimo hrací plochu.
     
    05:34
    Kometa byla několik desítek sekund v problémech, když se nemohla vymanit z hradeckého tlaku. Její protiútok ale nakonec vypadal nebezpečně, když z pravého kruhu zakončoval Holland, který jen těsně minul levou tyč.
     
    06:22
    Hradecký nájezd zastavil zatím bezchybný Čiliak. Před vhazováním v obranném pásmu domácích proběhne ještě krátká komerční pauza.
     
    06:30
    Richard Nedomlel zkusil z ostrého úhlu střílet. Jeho rána z levé strany ale minula klec.
     
    07:04
    Horké chvíle teď zažívala Kometa ve svém obranném pásmu. Nejblíž gólu byl Petr Moravec, který ale z kraje brankoviště nedokázal dorazit puk do branky.
     
    07:21
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Michal Gulaši – 2 min., podrážení.
     
    07:21
    Hradec posledních pár minut doslova mele Kometu, z čehož vychází i vyloučení Gulašiho.
     
    07:31
    Christophe Lalancette si od modré čáry popojel až na pravý kruh, odkud střílel. Čiliak ale vytáhl další ze svých skvělých zákroků a vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    07:36
    Blainovo nahození brněnský gólman vůbec neviděl a nakonec jej vyrazil maskou!
     
    08:07
    Nahození od modré čáry před Čiliakem tečoval Cingel, nicméně branku netrefil.
     
    08:12
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Radek Smoleňák – 2 min., vysoká hůl.
     
    08:23
    Ďaloga si za brankou pokryl touš tělem a vytočil se až do mezikruží. Jeho zakončení ale vypadalo spíše komicky než nebezpečně.
     
    09:21
    Domácí v plném počtu.
     
    09:31
    Hradci se ihned po startu zkráceného oslabení podařilo osvobodit. Domácí následně při snaze o návrat do pásma zastavil ofsajd.
     
    09:52
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Adam Zbořil – 2 min., podrážení.
     
    09:52
    Kometa při nepřesnostech ve středním pásmu přišla o puk, proto musel za záchrannou brzdu zatáhnout Zbořil. Po dvaceti vteřinách hry čtyř proti čtyřech začne hradecká přesilovka.
     
    10:13
    Hosté v plném počtu.
     
    10:38
    Hradec se důkladně usídlil v útočném pásmu, avšak Lalancettovu přihrávku z pravé strany přes osu hřiště vytečoval do středního pásma Flek.
     
    10:44
    Hradec se ihned snažil dostat zpět do útočné třetiny, ale zastavil ho ofsajd.
     
    11:01
    Christophe Lalancette byl teď hodně nepřesný a jeho pas na modrou čáru neměl nikdo z jeho spoluhráčů šanci zpracovat. Hosté se tak znovu připravili o pozici v útočném pásmu.
     
    11:52
    Domácí v plném počtu.
     
    12:05
    Nenápadné nahození od modré vyslal Graeme McCormack, před brněnskou brankou ale stál zaparkovaný Veselý, který málem tečoval.
     
    12:30
    Tentokrát už pálil sám Jan Veselý, nicméně od modré čáry trefil je Čiliakův beton.
     
    12:37
    Hosté se při snaze o založení útoku dopustili zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Jana Růžičky.
     
    13:01
    Hradečtí zatím hodně spoléhají na nahození od modré čáry. Další takové teď vyslal Nedomlel, nicméně před Čiliakem nikdo nestál a brněnský fantom si tak lapačkou smlsnul na puku.
     
    13:01
    Probíhá krátká komerční pauza. Za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    13:10
    Buly před Čiliakem vyhrála Kometa, která ale byla při založení útoku nepřesná. Hra se tak vinou icingu vrací zpět před brněnského fantoma.
     
    13:30
    Christophe Lalancette se zpoza branky snažil najít někoho ve slotu, jeho pas byl ale tečován mimo hradecký dosah.
     
    13:48
    Tomi Sallinen mířil za svojí první brankou v novém působišti. V přečíslení 2 na 1 dostal puk na brankoviště, kde byl prakticky úplně sám. Bekhendový blafák ale nedokázal zakončit mezi tři tyče!
     
    13:54
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Marek Ďaloga – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.
     
    14:09
    Jerglovu pumelici od modré tečoval někdo z hráčů stojících před brankou do ochranné sítě.
     
    14:18
    Aleš Jergl pálil z levého mantinelu velmi nebezpečně. Jeho projektil několikrát změnil směr, aby ale na branku nakonec vůbec nedošel.
     
    14:52
    Hosté jsou nyní pevně usazeni v útočném pásmu a melou brněnskou čtveřici.
     
    15:08
    Brňané se v oslabení dostali do protiútoku, který Oliver Okuliar zastavil jen za cenu faulu – hákování, 2 minuty.
     
    15:29
    Pavlík ihned po překonání modré čáry střílel. Z pravé strany mířil na zadní tyč, kterou však o parník minul.
     
    15:37
    Následný kontr Komety kryje Růžička, po jehož levici se bude vhazovat.
     
    15:55
    Domácí v plném počtu.
     
    16:07
    Hradec zatím v oslabení drží hrací předmět ve své moci. Kometa jej bude muset vybojovat, aby mohla zahájit přesilovkovou kombinaci.
     
    16:49
    Brňané se do přesilovkového postavení v útočné třetině nakonec dostali. Tlak ale přerušil Zbořil, jehož slabá střela od modré na branku vůbec nedoletěla.
     
    17:08
    Hosté v plném počtu.
     
    17:56
    Smoleňák to pravděpodobně jen z nouze zkoušel z otočky na pravém mantinelu. Jeho mizerný pokus našel jen Ščotkovy brusle. Naopak mimo mířilo následné nahození Janka.
     
    18:31
    Čiliak znovu zasahuje. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    18:55
    Zaťovičovu přihrávku po pravém mantinelu zblokoval čárový rozhodčí, Kometa tak musela znovu stavět svoji rozehrávku.
     
    19:41
    Poslední sekundy první třetiny poznamenává řada nepřesností ze strany domácích, kteří si ještě koledují o branku.
     
    19:58
    V samém závěru ještě od modré nahazoval Holland, který ale v časovém presu branku minul.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:57.
     
    První dvacetiminutovka je za námi. Výrazně aktivnější v ní byl hradecký Mountfield, který ale zatím naráží na hlavní překážku, kterou představuje skvěle chytající Marek Čiliak v brněnské brance. Jedinou branku tak paradoxně obstarala Kometa, konkrétně Michal Gulaši, jehož nahození z 3. minuty skončilo až v síti. Hosté si pak hned několikrát vytvořili tlak, který většinou zakončují střelami od modré čáry. Jak již bylo řečeno, žádná se zatím neujala.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Na úvodním buly znovu úspěšnější hosté, kteří se ihned dostali i do útočného pásma.
     
    20:15
    Slaboučká střela z levého mantinelu nemohla Čiliaka ohrozit, vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    20:32
    Horký vedl rychlý kontr po pravém mantinelu. Dokonce se mu podařilo přebruslit takřka všechny protihráče. Když ale vracel puk na osu, byl nepřesný a vrátil touš do moci soupeře.
     
    21:11
    Už už to vypadalo, že se v útočném pásmu usadí i Kometa. Ďalogova přihrávka od modré po mantinelu ale připadla do moci Mountfieldu.
     
    21:32
    Ihned po buly v útočném pásmu se ke střele dostal Kollár. Ten ale při snaze obstřelit blok trefil právě blok. Puk nakonec skončil sražený v rohu.
     
    22:08
    Těžko říct, jestli Čáp ze středního pásma střílel, nebo jen nahazoval. Každopádně pumelice to byla pořádná, branku však minula.
     
    22:44
    Kometa se při snaze o založení útoku dopustila icingu. Hra se stěhuje zpět před Marka Čiliaka.
     
    23:03
    Vincour nastartoval po pravém mantinelu Malého. Ten obkroužil klec a předkládal puk zpět na osu hřiště. Jeho přihrávka ale nikoho ze spoluhráčů nenašla.
     
    23:29
    Ve druhé třetině se zatím hra přelévá z jednoho pásma do druhého. Žádnou nebezpečnou akci jsme zatím neviděli.
     
    24:02
    Špatné brněnské rozehry se snažil využít Radovan Pavlík, který se však na pravém křídle neprocpal přes dobře bránícího Ďalogu.
     
    24:52
    Cingel se z rohu snažil najít někoho na modré čáře. Jeho skákavý pas ale proskákal až do středního pásma a hosté musejí ve z útočné třetiny.
     
    25:00
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Radek Smoleňák.
     
    25:08
    Kometa právě vstřelila branku! Tak to byl lidově řečeno fofr! Brňané kombinací dostali puk do pravého rohu, odkud Zaťovič narýsoval nádherný pas přes osu hřiště na LUBOŠE HORKÉHO, jenž z první uklidil kotouč do poloodkryté klece. Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.
    25:08 Luboš HORKÝ - 2:0
     
    26:00
    Po pravém mantinelu se za branku snažil protáhnout Oliver Okuliar, narazil ale na důkladnou celní prohlídku brněnské obrany, která jej stihla odzbrojit.
     
    26:40
    Na modrou dostal nabito Jan Ščotka, jenž z první pálil. Puk opustil čepel trochu jinak, než by se dalo čekat a rána tak proletěla jen těsně kolem pravé tyče, čímž Růžičku jistě vylekala.
     
    27:04
    Po rutinním zákroku Jana Růžičky následuje komerční pauza. Vhazovat se bude po pravé ruce hradeckého gólmana.
     
    27:13
    Za dlouhou hradeckou rozehrávkou spěchali Ďaloga a Pavlík, kteří se následně tvrdě narazili o zadní mantinel. Naštěstí se ale oba aktéři po svých odebrali na střídačky.
     
    27:22
    Nedomlel ve středním pásmu přihrával rukou. Bude se vhazovat na útočné modré čáře z pohledu domácích.
     
    27:59
    Lukáš Pajer se za brankou Komety snažil tvrdě dohrát Kučeříka. Nakonec to ale byl hradecký forvard, který si natloukl. S Kučeříkem to ani nehlo.
     
    28:26
    Proti Jerglově ráně z ostrého úhlu Čiliak včas vykopl beton a srazil ji mimo nebezpečí.
     
    28:45
    Dvakrát od modré čáry nahazoval Gulaši, který dychtí po druhém gólu. Ani jedno z jeho zakončení ale mezi tři tyče nedošlo. První zblokoval Vincour a druhé letělo mimo.
     
    29:12
    Po Čiliakově rutinním zákroku se před brněnskou brankou strhla mela, která ale žádným vyloučením nekončí. Vhazovat se bude po levé ruce brněnského gólmana.
     
    29:12
    Sudí se ještě za brněnskou brankou snaží opravit jakousi díru v ledu. Na pokračování zápasu si tak budeme muset ještě pár vteřin počkat.
     
    29:25
    Flek znovu rozkmital své rychlé nohy a vrhnul za zdánlivě ztraceným vyhozeným pukem. Za brankou Hradce jej dokonce dojel, ale s obránci si už neporadil.
     
    29:36
    Kometa právě vstřelila branku! Hradecká rozehrávka skončila jen icingem, takže se hra vrátila před Růžičku. Po vyhraném buly se k zakončení dostal Ščotka, jehož střelu od modré mimo dosah gólmana tečoval brněnský kapitán MARTIN ZAŤOVIČ. Asistence: Jan Ščotka, Tomi Sallinen.
    29:36 Martin ZAŤOVIČ - 3:0
     
    30:05
    Rozehrávka domácích končí zakázaným uvolněním.
     
    30:33
    Z levého rohu dostal na spodek levého kruhu Pajer, jenž z ostrého úhlu zakončil. Jeho projektil byl ale nepřesný a zastavil se až o mantinel na druhé poloose hřiště.
     
    31:16
    Jako buldok se do rychlého kontru hnal Kratochvíl. Ten místo přihrávky vzal celou situaci na sebe a při snaze o najetí na osu o puk přišel.
     
    31:50
    Do samostatného úniku se po pravém křídle hnal Horký, z hrany brankoviště ale gólově zakončit nedokázal.
     
    31:50
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Zdeněk Čáp – 2 min., sevření puku rukou.
     
    32:25
    Hosté se zanedlouho po startu oslabení osvobozují prostým vyhozením.
     
    32:49
    Z osy hřiště to zkoušel Zbořil, ale jeho rána byla příliš slabá. Navíc ji jeden z hradeckých hráčů zvládl zblokovat.
     
    33:44
    Ďaloga od modré naprosto nesmyslně nahodil puk do přímo před ním stojícího Štohanzla. Brněnský zadák měl velké štěstí, že z toho nebyl nebezpečný kontr.
     
    33:50
    Hosté v plném počtu.
     
    34:44
    Nedomlel z levého mantinelu střílel jen do bloku. Jeden z jeho spoluhráčů ještě v mezikruží ale stihl alespoň plácnout do puku, s tím si poradil Čiliak.
     
    35:07
    Ihned po buly pálil z pravého mantinelu Bohumil Jank, který ale jen orazítkoval beton strážce brněnské svatyně.
     
    35:18
    Hradecký tlak pokračoval až do dalšího Čiliakova zákroku, po němž následuje komerční pauza. Vhazovat se pochopitelně bude v obranném pásmu domácích.
     
    35:28
    Brněnský kotel se dostal do varu, zatím ale sleduje jen další z četných hradeckých zámků. Ty však zatím k ničemu nevedly.
     
    36:17
    Vincour byl jen kousek od samostatného úniku. Dlouho přihrávku na něj dokázal zablokovat až poslední z hradeckých borců!
     
    36:26
    Petr Kratochvíl svůj nájezd neproměnil. Ani nemusel, byl v ofsajdu.
     
    36:47
    Jakub Flek objel branku a snažil se zasunout puk k tyči. Zvláštně vyjetý Růžička se ale na poslední chvíli betonem stihl přesunout.
     
    37:58
    Puk se z osy hřiště odrazil na levý mantinel, odkud okamžitě zakončoval Lev. Byl už ale v příliš ostrém úhlu, čehož do puntíku využil Čiliak.
     
    38:24
    Hosté jsou znovu usazeni v útočném pásmu. Zatím si ale přihrávají jen za brankou, kde tvrdí muziku hlavně Rhett Holland.
     
    39:02
    Blain na modré dlouho váhal se střelou, aby si nakonec sjel mezi dva brněnské hráče, kteří jej odzbrojili.
     
    39:38
    Neskutečný hradecký zámek pokračoval McCormackovou ranou z levého kruhu, ta mířila mimo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:52.
     
    Ve druhé třetině se obraz hry výrazně nezměnil. Hosté už musejí být značně frustrování, neboť se jim i přes výraznou střeleckou převahu stále nedaří překonat naprosto bezchybného Marka Čiliaka. Místo nich se tak trefovali domácí. Ve 26. minutě využil přesilovku po nádherném pasu Zaťoviče Luboš Horký. V polovině utkání se pak puk po buly v útočném pásmu dostal touš na modrou, odkud nahazoval Ščotka. Jeho pobídku mimo dosah Růžičky usměrnil lehkou tečí Martin Zaťovič, který tak upravil na současných 3:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Úvodní buly třetí části vyhrála Kometa, která však první útok zakončila zakázaným uvolněním.
     
    40:23
    Koblížek se na mantinelu snažil zastavit puk, který ale nakonec proskákal až na modrou k Nedomlelovi, jeho nahození však na branku nedoletělo.
     
    41:00
    Kometa se vymanila z úvodního tlaku, ale její protiútok zastavil ofsajd, který navíc rozhodčí posoudil jako úmyslný.
     
    41:12
    Domácí se proviňují dalším zakázaným uvolněním.
     
    41:18
    Zas a znova. Kometa vyhazují jen na další zakázané uvolnění.
     
    41:23
    Hned po buly střílel z levého kruhu Lev, jeho slaboučký pokus ale rozvlnil jen vnější síť.
     
    41:49
    Po dalším ze zblokovaných hradeckých nahození se do kontru snažil rozjet Zbořil. Ten ale ve středním pásmu nenabral dostatečnou rychlost.
     
    42:34
    Blain si na modré obhodil dva protihráče, ale svými parádičkami se dostal jen do rohu, odkud se jak známo góly nedávají.
     
    43:28
    Koblížek ze středního pásma nahodil a svým pukem sám spěchal. Jako první ale u hracího předmětu byli hradečtí zadáci, kteří se Koblížkem nenechali obrat.
     
    43:53
    Po dalším zákroku Marka Čiliaka se před brněnskou brankou strhla menší potyčka. Ta se ale obejde bez trestů.
     
    44:18
    Nenápadné nahození od modré čáry tečoval mezi kruhy Jakub Flek. Puk se pak jen otřel o levou tyč!
     
    44:26
    Hosté vyhazují jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra je ve třetí části opravdu hodně rozkouskovaná.
     
    44:47
    Smoleňák z pravého kruhu jen do náruče Čiliaka. Brněnský fantom dnes míří za čistým kontem.
     
    45:01
    Už už to vypadalo, že přihrávka po pravém mantinelu vyšle Zaťoviče do úniku. To byla ale brněnská šestadvacítka musel být o něco rychlejší.
     
    45:41
    Nedomlelovu pumelici ještě vrátil do brankoviště Lev, nikdo z Hradeckých ale z tlačenice nedokázal puk dorazit.
     
    45:44
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Lukáš Cingel – 2 min., hákování.
     
    45:57
    Puk hned z buly vyskočil na osu hřiště, odkud se jej snažil na branku sklepnout Vincour. Hráč se zkušenostmi z NHL ale skákavý touš netrefil.
     
    46:44
    Takřka z nulového úhlu to zkusil Zaťovič. Puk se nakonec pod Růžičkou zavrtěl a hradecký gólman měl co dělat, aby jej na čáře včas přikryl!
     
    46:54
    Hosté se po buly osvobodili. Kometa musí znovu zavážet kotouč do útočného pásma.
     
    47:14
    Od modré to zkusil Zbořil, jenže ten nemá příliš tvrdou střelu. Tuhle dokázal Růžička bez větších potíží srazit do ochranné sítě.
     
    47:35
    Tomi Sallinen se z pravého křídla snažil najít někoho přihrávkou přes osu. Jeho pas byl ale nepřesný a jen dal hostům příležitost k osvobození.
     
    47:37
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Radek Koblížek – 2 min., podrážení.
     
    47:44
    Hosté v plném počtu.
     
    48:06
    Hosté postavili přesilovkovou kombinaci. Z levé strany pálil Lev, jehož střela se provrtěla jen těsně kolem pravé tyče.
     
    48:42
    Přihrávku přes osu vystihl Kollár, který v následném protiútoku hledal Sallinena. Na něj ale byla přihrávka příliš dlouhá. Finský forvard ale zvládl ještě pošetřit čas za hradeckou klecí.
     
    49:34
    Čiliak jen vyrazil jednu z hradeckých střel. Poté se před jeho brankou strhla mela, z níž se například Zachar snažil vší silou nacpat puk mezi tři tyče. Čiliak znovu úspěšný.
     
    49:41
    Nahození od modré se pod Čiliakem nepříjemně vrtělo. Brněnský fantom jej pak za potlesku tribun zalehl, čímž také zakončil přesilovku Mountfieldu.
     
    49:55
    Richard Nedomlel stihl brněnské vyhození ještě v útočném pásmu a ihned střílel. Jeho narychlo vykonaný pokus ale neprošel přes změť těl před brankou.
     
    50:38
    Hrbas vyhodil s přispěním hradecké teče puk na svou střídačku, čímž dal spoluhráčům možnost vystřídat.
     
    51:15
    Pajerovo nahození z vlastní poloviny končí jen zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude po levici Jana Růžičky.
     
    51:20
    Hrbas po buly ihned pálil od modré. Jeho střela ještě přičiněním Dufka změnila směr a proskákala těsně kolem pravé tyče.
     
    52:04
    Mountfield se na chvíli dostal do tlaku v útočném pásmu, avšak Dufek ihned po zmocnění se puku za brankou Kometu osvobodil.
     
    52:11
    Hra bude pokračovat vhazováním po Čiliakově levici.
     
    52:25
    Cingel se z pravého kruhu snažil napálit kotouč do ohně. Jeho střílený pas se ale zastavil o brusle jednoho z brněnských hráčů.
     
    53:00
    Hosté hrají v šesti!
     
    53:09
    Kometa právě vstřelila branku! Kometa využila hradeckého powerplay. LUBOŠ HORKÝ se řítil sám na prázdnou klec, když jej podrazil Jeremie Blain. Sudí se tak rozhodl pro technický gól!
    53:09 Luboš HORKÝ - 4:0
     
    53:36
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Oliver Okuliar – 2 min., hákování.
     
    53:52
    Mountfield se ihned po startu oslabení dokázal osvobodit.
     
    54:21
    Růžička nechtíc vykopl branku ze svého postavení. Hra tak musí být přerušena.
     
    54:29
    Horký z levého křídla našel u zadní tyče úplně volného Zaťoviče, ten ale nedokázal doklepnout touš do úplně prázdné části branky!
     
    55:16
    Hrbasovo nahození od modré nikdo netečoval a došlo jen do náruče gólmana.
     
    Dnešní utkání sleduje 5412 diváků.
     
    56:04
    Kometa už hluboko brání své obranné pásmo. Nevím, co by se muselo stát, aby se Mountfieldu podařilo utkání nějakým způsobem zdramatizovat.
     
    57:00
    Okuliar se z pravého mantinelu vytočil a zamířil na bližší tyč. K té se ale důkladně přitiskl Čiliak, který si tak připsal další úspěšný zákrok.
     
    57:04
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Marek Hrbas – 2 min., hákování.
     
    57:20
    Hosté to znovu zkoušejí bez gólmana. Nyní tak sledujeme převahu 6 na 4.
     
    57:53
    Blainova pumelice od modré se od zadního mantinelu odrazila příhodně pro Jergla, ten ale skákavý puk z hrany brankoviště nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    58:34
    Kollár vyvezl puk z obranného pásma a ušetřil další cenné sekundy z náročného oslabení.
     
    58:52
    Další hradeckou střelu zlikvidoval Čiliak, kterému chybí ještě minuta a osm vteřin, aby vychytal nulu!
     
    59:04
    Hradecký tlak pokračuje. Znovu od modré pálil Blain, který ale znovu jen minul.
     
    59:04
    Domácí v plném počtu.
     
    59:14
    Uvidíme další buly před Čiliakem. Hosté už hrají v pěti.
     
    59:39
    Opět to od modré zkoušel Blain, znovu ale mířil mimo.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Marek Čiliak se i přes drtivý tlak Mountfieldu v závěru dočkal vychytané nuly. A byl to hlavně on, kdo se dnes zasadil o vítězství brněnské Komety, neboť předvedl neuvěřitelných 52 zákroků! V poslední dvacetiminutovce viděli diváci jen jedinou branku, a to technickou. Postaral se o ni Luboš Horký, který byl v samostatném úniku na volnou klec faulován a sudí se tak rozhodli právě pro technický gól. Hradec dnes Kometu přestřílel vysoko 51:18 a místy byl jasně lepší, přesto se ale na východ Čech žádné body nepovezou.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Marek Čiliak (KOM)

    Jeremie Blain (MHK)
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost. (20:38:40)
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 3. Gulaši (Flek, Ščotka), 26. Horký (Zaťovič, Holík), 30. Zaťovič (Ščotka, Sallinen), 54. Horký


    HC Kometa Brno: Čiliak (Furch) – Ščotka (A), Ďaloga, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Sallinen, Koblížek – Dufek, Zbořil, Kollár – Kratochvíl, Malý, Vincour.
    Trenér: Martin Pešout

    Mountfield HK: J. Růžička – Blain, Nedomlel, McCormack, Kalina, Čáp, Jank, Piegl – Veselý, Lalancette, R. Pavlík – Lev, Cingel, Smoleňák – Jergl, Zachar, Okuliar – Pajer, Štohanzl, Moravec.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Lučan, Kis

    Diváci: 5412
    thejrc.org