Zlín – Slovácko 0:2 (kon.) | Jablonec – Brno 3:1 (kon.) | Teplice – Pardubice 5:1 (kon.)
Slavia – Liberec 3:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:1 (1:0)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 02.10.2022, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:58:12)
     
    Zajímavé utkání je u konce, Jablonec doma poráží Zbrojovku 3:1! V 58. minutě vyrovnal skóre Řezníček, jenže tím paradoxně odstartoval brněnskou desetiminutovku hrůzy. Následovala totiž drtivá pasáž Severočechů, kdy se trefili Jovović a dnes dvougólový Chramosta. Na to už hosté zareagovat nedokázali a na Moravu se budou vracet s prázdnou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Adam Fousek ještě nebezpečně odcentroval z levé strany, Šuralovi ale u vzdálenější tyči k zakončení kousíček chyběl. Sledujeme poslední vteřiny zápasu.
     
    90+3
    Hlavicův nákop odhlavičkoval Akpudje. Šulc následně vybídl Sejka, který chtěl vyslat do samostatného úniku Malínského. Dobře zasáhl právě Hlavica, který přihrávku zastavil.
     
    90+2
    Texl nepřesně přihrával do levé strany, což je další voda na jablonecký mlýn. Severočeši totiž budou vhazovat a mají šanci znovu držet balon.
     
    90+1
    V úvodu čtyřminutového nastavení sebral Jan Hanuš centrovaný míč a poslal ho na polovinu Brna. Hosté se snaží rychle vrátit dopředu.
     
    89
    Sejk dobře zabojoval, ale balon už ve skluzu na hrací ploše nestihl. Brno bude vhazovat na polovině hřiště a už má k dispozici jen několik minut na to, aby duel alespoň zdramatizovalo.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 189 diváků.
     
    88
    Filip Blecha adresoval svému spoluhráči k autové čáře hodně těžkou přihrávku. Už to vypadalo, že tím akce Zbrojovky skončí, nicméně Šulcovi se nepovedlo míč odehrát.
     
    87
    Tomáš Malínský vybojoval míč ve středu pole a hned zkusil z velké dálky přelobovat Martina Berkovce! Razance byla dobrá, co do směru ale přece jenom něco chybělo.
     
    86
    Prudký centr z levé strany přistál na hlavě Adama Fouska, který to ale měl těžké a neusměrnil balon mezi tři tyče. Hanuš bude znovu vykopávat.
     
    85
    Po rozehrávce standardní situace nakrátko táhl míč po levé postranní čáře Polidar. Do cesty se mu postavil Hlavica, od jehož nohy balon zamířil do autu.
     
    84
    Vzápětí byl navíc faulovaný David Houska. Severočeši mají k dispozici standardku.
     
    83
    Václav Sejk táhl jablonecký protiútok a přestože akci zpomalil, Jablonec to tolik mrzet nemusí – domácí totiž mají šanci znovu podržet míč hluboko na útočné polovině.
     
    82
    Jiří Texl chtěl dlouhým nákopem do pravého křídla najít Hladíka. Ke smůle Zbrojovky mu míč vůbec nesedl a bude z toho jen jablonecké vhazování.
     
    81
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Tomáš Malínský.
     
    80
    Odražený míč přistál přímo na kopačce Jana Hladíka, kterého to ale zřejmě spíš překvapilo. Proto mu nevyšel první dotek a akce hostů končí pouze odkopem od Hanušovy brány.
     
    79
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Daniel Souček.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 17. Chramosta, 61. Jovović (Cools), 67. Chramosta (Houska) – 59. Řezníček

    Karty:   38. Houska (JAB)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:8.
    FK Jablonec: Hanuš – Cools, Heidenreich (46. Surzyn), Akpudje, Krob (C) – Považanec (46. Sejk) – Jovović (81. Malínský), Kratochvíl (72. Šulc), Houska, Polidar – Chramosta (79. D. Souček).
    Náhradníci: Richter – Ikaunieks, Pleštil, Černák.

    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina (75. Hlavica), Šural, Štěrba, Matejov – Texl, F. Souček (68. Hladík) – Alli (68. Falta), M. Ševčík (75. Blecha), Granečný (68. Fousek) – Řezníček (C).
    Náhradníci: Šiman – Divíšek.

    Rozhodčí: Všetečka – Váňa, Arnošt.

    Diváci: 2 189
    ocianews.com