Sparta – K. Vary 4:5 (po pr.) | Mladá Boleslav – Kladno 4:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
Pardubice – Motor ČB 6:1 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 5:4 (5:4 po s.n.) | Třinec – Liberec 3:4 (po pr.)
Litvínov – Mountfield HK 3:2 (kon.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
3:4 (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)
HC Kometa Brno
Neděle 02.10.2022, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Krásný nedělní den z plzeňské LOGSPEED CZ Arény. V zápase sedmého kola Tipsport extraligy změří své síly domácí HC Škoda Plzeň a HC Kometa Brno.
     
    HC Kometa Brno se v tabulce extraligy nachází na desátém místě se shodnou bilancí tří výher a tří porážek. Ambice mají však Moravané mnohem výše a desátá pozice pro ně není jistě uspokojující. Nepřidává tomu ani zranění dvou velkých jmen, která do Brna přišla, Tomáše Kundrátka a Kima Strömberga. Nejistý je i start slovenského rychlíka z obranných řad Marka Ďalogy, který musel z minulého zápasu odstoupit po nepříjemném nárazu do hlavy. Na ztrátu Strömberga reagovali Brňané příchodem jeho krajana, finského reprezentanta Tomiho Sallinena. Ten si v jeho prvním utkání hned připsal kanadský bod za přihrávku. Kromě něj Kometa spoléhá zejména na Luboše Horkého, jenž se letos potkal s výbornou formou a má na svém kontě už sedm branek ze šesti odehraných utkání. Prokáže svou střeleckou fazónu i proti Škodovce?
     
    HC Škoda Plzeň se po hororovém startu do sezóny, kdy prohrála všechny své čtyři úvodní mače, oklepala a poslední dvě utkání vyhrála. Jako dobrý krok, zdá se být angažování Petra Kořínka na pozici hlavního trenéra. Po jeho příchodu se hra Západočechů zvedla a už zase znovu připomíná tu starou dobrou Škodovku. I přesto se indiáni nacházejí až na dvanácté pozici se ziskem pouhých pěti bodů. Úkolem nového trenérského štábu jistě je posun vzhůru tabulkou. K tomu by měl přispět i Petr Zámorský, který v minulém kole dvěma góly a asistencí navrch setnul Liberec. Kromě něj hra Plzně stojí především na první útočné formaci Rekonen, Kodýtek, Schleiss. Kromě nich a Kryštofa Hrabíka výrazná část kádru zatím bodově mlčí. Povede se dalším plzeňským střelcům nastartovat se právě v zápase s Kometou?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Baránek, Kvasnička, Budík, Vitaloš – Kodýtek (A), Schleiss (C), Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Meyer, Mertl (A), Adamec – Lang, Malát, Sedlák.
    Trenér: Petr Kořínek

    HC Kometa Brno: Čiliak (Tomek) – Ščotka (A), Forman, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas, Fajmon – Flek, Holík, Horký – Zaťovič, Sallinen (C), Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Malý, Vincour.
    Trenér: Martin Pešout.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:53
    Brňané zahájili utkání aktivněji a jejich druhý útok si vypracoval menší tlak v útočném pásmu. Dobře zasáhl Marek Baránek a Škodovka se ozvobozuje.
     
    01:39
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Ludwig Blomstrand – 2 min., podrážení.
     
    02:18
    Petr Holík dlouho operoval s pukem na své holi na pravém kruhu. Po chvíli popostrčil touš na střed na Vincoura, který tvrdou ranou pořádně prověřil Miroslava Svobodu.
     
    03:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Autorem branky je PETR HOLÍK. O chvíli později se Holík opět dostal k puku v téměř totožné situaci, kdy mu po odrazu posunul kotouč Tomáš Vincour a útočník hostí se projektilem k levé tyči nemýlil. Asistence: Tomáš Vincour a Marek Zaťovič.
    03:00 Petr HOLÍK - 0:1
     
    03:37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ MERTL. A rázem máme vyrovnáno! Škodovka si vypracovala tlak v útočné třetině a Tomáš Mertl propálil Marka Čiliaka parádním pokusem z mezikruží. Západočeši tak rychle odpovídají na branku hostí a vyrovnávají. Asistence: Petr Zámorský.
    03:37 Tomáš MERTL - 1:1
     
    04:43
    Rychlý útočný výpad Komety zakončil na pravém křídle unikající Malý. Svoboda si s jeho pokusem poradil.
     
    05:15
    Od modré tvrdě pálil Gulaši, ale minul Svobodovu svatyni.
     
    05:33
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Filip Suchý – 2 min., držení.
     
    05:57
    Domácí velmi dobře brání střední pásmo a Kometa se jen obtížně dostává při své přesilovce k zakončení.
     
    06:43
    Znovu zafungovala spolupráce Holík, Vincour, když Petr Holík křižným pasem nabíjel svému spoluhráči. Svoboda byl připraven.
     
    07:43
    Miroslav Svoboda si výborně počínal s dorážkou Jakuba Fleka z mezikruží. Plzeňský gólman si skvěle vybruslil a bekhendovou kličku polapil.
     
    08:39
    Únik dvou na jednoho vyřešil Eduard Šalé přihrávkou na osamoceného Hollanda. Ten na nic nečekal a rychle pálil. Jeho střelu vyrazil Svoboda mezi kruhy, kde se strhla velká mela, ze které dorážel Kollár. Opět bravurně zasáhl Miroslav Svoboda.
     
    09:55
    Dosavadní průběh utkání patří jednoznačně Kometě Brno, která přehrává domácí tým. Jen díky skvělému Miroslavu Svobodovi je stav srovnaný.
     
    10:35
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Aleksi Rekonen – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Petr Holík – 2 min., držení hole.
     
    11:28
    Na puku se nyní více drží Západočeši a Vojtěch Budík zakládá útočnou akci svého celku. Po nedorozumění indiánů v útočném pásmu se do úniku hnal Adam Zbořil, ale včasným návratem ho zpacifikoval Marek Baránek.
     
    12:51
    Z trestné lavice se do útočné akce Plzně ihned zapojil Rekonen. Po přechodu modré posunul puk Kodýtkovi, který z mezikruží minul Čiliakovu bránu.
     
    14:21
    Další zákroky si na svůj účet připisuje domácí brankář Svoboda. Po sobě ho prověřila dvojice obránců Kučeřík a Holland štiplavými pokusy od modré.
     
    14:48
    Zbořil hledal Šalého křižnou příhrou napříč pásmem. Mladičký útočník na puk nedosáhl a záhy to vzal Zbořil na sebe a Svoboda vyráží.
     
    16:00
    Jakub Malý si rychle nabruslil do útočného pásma, odkud trefil jen zadní hrazení. Okamžitě se poté vydala do útoku Škodovka a Kvasničkova rána od modré nadělala Čiliakovi problémy.
     
    16:24
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Rhett Holland – 2 min., krosček.
     
    17:03
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je ALEKSI REKONEN. Indiáni svou přesilovou hru rychle využívají. Jan Schleiss poslal křižný pas na ránu z první Aleksimu Rekonenovi, který vymetl horní růžek Čiliakovy svatyně. Asistence: Jan Schleiss a Petr Zámorský.
    17:03 Aleksi REKONEN - 2:1
     
    18:22
    Jakub Flek si nabruslil do útočného pásma, tak jak to umí, ale jeho zadovku vystihl Budík a hraje Plzeň.
     
    19:20
    Rekonen zkoušel od modré štěstí ranou na beton. Puk se poté odrazil do skrumáže těl před Čiliakem, kde byli Brňané pozorní.
     
    19:55
    V závěru úvodního dějství ještě nahazoval puk na Čiliaka Václav Adamec, avšak přes houšť těl černý nesmysl neprošel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvaceti minutovka je minulostí. Vstoupila do ní lépe brněnská Kometa, která svůj tlak přetavila v přesilovkovou branku Petra Holíka. Záhy se však Plzeň oklepala a dvěma zásahy se dostala do vedení. Nejprve rychle vyrovnal Tomáš Mertl a v závěru první třetiny skóroval z přesilovky Aleksi Rekonen. Skóre zápasu je tedy 2:1 pro Plzeň. Druhá perioda začne přibližně v 17:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Úvodní buly druhého dějství vyhrál Petr Kodýtek a přes Zámorského se puk dostal až ke Schleissovi, který vyzkoušel Čiliakovu pozornost ranou z pravého kruhu.
     
    21:10
    Rychlonohý Filip Suchý si to po levém mantinelu namířil až do brány, kam si postrčil kotouč a hostující gólman ho drží ve své lapačce.
     
    21:30
    Na modrou čáru dostal nabito Vojtěch Budík a dělovkou vylekal Čiliaka. Situace je zažehnána a hraje Zámorský.
     
    22:37
    Kousek chyběl Zdeňku Sedlákovi, aby si našel pas Maláta a umístil ho za Čiliakova záda. Následně pálil od modré Kaňák, ale minul.
     
    24:30
    Filip Suchý přenechal v útočné třetině puk Vitalošovi a ten od mantinelu nenápadnou střelou na bližší tyč nadělal Čiliakovi problémy.
     
    25:29
    Druhý útok Komety na delší dobu zavařil indiánům v jejich obranné třetině. Vše vyústilo pokusem Kučeříka od modré, pro domácí nakonec neškodným.
     
    27:28
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jan Schleiss – 2 min., podrážení.
     
    28:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Autorem branky je MAREK ZAŤOVIČ. Je vyrovnáno! Kometa využívá další přesilovku. Krásnou přihrávku vymyslel Luboš Horký, když našel před bránou volného Marka Zaťoviče, kterému už jen stačilo vložit do jeho pobídky hůl. Asistence: Luboš Horký a Adam Zbořil.
    28:25 Martin ZAŤOVIČ - 2:2
     
    30:08
    Kometa je v laufu a nyní hrozil z levého kruhu dnes velmi aktivní Jakub Malý.
     
    31:12
    Nejprve tvrdě střílel na Svobodu Holland. Tím otevřel dvířka vzadu a po odrazu si za brněnskou obranu sjel Jan Schleiss. Bohužel pro domácí puk nezpracoval.
     
    32:29
    Ostrý pokus Martina Langa z pravého kruhu vyráží Čiliak nad.
     
    33:23
    Eduard Šalé si převzal kotouč a po rychlém obhození Budíka pálil. Jeho rána byla zblokována nad a následuje komerční přestávka.
     
    33:35
    Filip Suchý po individuálním přechodu středního pásma zvolil střelecký pokus od levého mantinelu, se kterým si Čiliak poradil.
     
    34:23
    Indiáni začínají čím dál více tlačit. Nyní Jan Schleiss postrčil kotouč Martinu Vitalošovi, jenž nebyl daleko od vstřelení branky.
     
    36:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Autorem branky je JAKUB FLEK. Obrovskou chybu plzeňské obrany dokázal potrestat Jakub Flek, jehož našel parádním pasem do prázdné Petr Holík. Asistence: Petr Holík a Luboš Horký.
    36:04 Jakub FLEK - 2:3
     
    37:00
    Dvě velké šance Škodovky! Adamec nejprve hledal před bránou Meyera, ten minul. Poté byl zase nikým nekrytý Mertl, ale také neproměnil.
     
    37:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je KRYŠTOF HRABÍK. Teď už se ale Plzni skórovat podařilo! Kryštof Hrabík si našel volný puk po střele Baránka na hranci brankoviště a dorazil ho za Čiliakova záda. Asistence: Marek Baránek a Filip Suchý.
    37:06 Kryštof HRABÍK - 3:3
     
    38:33
    Václav Adamec poslal puk na Čiliakův beton a ten vyplaval před volným Meyerem, ale ten ho nedokázal poslat do odkryté brány.
     
    39:50
    V závěru třetiny to zkoušel individuálně Petr Zámorský, nýbrž proti přesile soupeřů byl příliš krátký.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část hry jer za námi. Nabídla nám další obrat ve skóre. Kometa se díky zásahům Marka Zaťoviče a Jakuba Fleka dostala do vedení, na které indiáni odpověděli vyrovnávacím pokusem Kryštofa Hrabíka. Do poslední třetiny tak jdeme za vyrovnaného stavu 3:3. Ta začne přibližně v 19:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Jan Schleiss se prohnal do útočného pásma, kde našel z druhé vlny Kaňáka. Jeho dělovka z první vypadla Čiliakovi a z chumle těl před bránou ho nikdo dorazit nedokázal.
     
    41:35
    Parádní individuální průnik Václava Adamce. Ten si doslova pohrál s obranou soupeře a sám vstříc Čiliakovi neuspěl.
     
    42:25
    Tlak Škodovky sílí a její třetí formace je stále na kotouči. Adamec hledal Mertla, který přímo před Čiliakem minul.
     
    44:00
    Střelecký pokus Kučeříka od modré byl sražen na zadní hrazení, kde ho sbírá Kvasnička a Škodovka se dostává do útoku.
     
    45:26
    Oba týmy si nyní vyměnily několik ztrát a hra je nyní velmi kouskovaná.
     
    45:58
    Nahození Kučeříká sbírá Svoboda do své lapačky a raději podrží kotouč. Následovat bude vhazování v obranném pásmu Plzně.
     
    46:27
    Po tvrdé střele Ščotky si sebral puk Kryštof Hrabík a vyvezl ho do útočné třetiny. Ščotka následně málem doslova namazal Suchému, moc nechybělo.
     
    48:00
    Po rychlém výpadu zakončoval bekhendem Jan Schleiss, ale z levého kruhu trefil jen boční síť. Následně se první formace Plzně dostala do útoku znovu a Čiliak je nucen podržet touš ve své lapačce.
     
    49:10
    Po špatné domluvě Blomstranda s Kaňákem se ujal kotouče Forman a z levého hrazení vyslal na Svobodu lehký oblouček, ten plzeňský gólman lapil.
     
    50:20
    Vitaloš vyslal od modré pořádnou bombu a ta jen o kus minula levou tyč Čiliakovy brány.
     
    52:25
    Hra je nyní velmi vyrovnaná a oba týmy si na ledě nic nedarují. Plzeň stáhla svou hru už jen na tři formace.
     
    53:19
    Petr Zámorský vyslal do úniku Jana Schleisse a jeho pokus s pravého kruhu vyrazil Marek Čiliak mimo tři tyče.
     
    54:18
    Ludwig Blomstrand byl na levém hrazení zastaven nedovoleně a Plzeň bude hrát přesilovou hru.
     
    54:18
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Forman – 2 min., nedovolené bránění.
     
    55:21
    Aleksi Rekonen dvakrát nebezpečně pálil z pravého kruhu a jen díky výbornému Marku Čiliakovi je skóre stále vyrovnané.
     
    55:52
    Petr Zámorský dostal nabito na modrou, ale rána mu nesedla a Kometa se osvobozuje.
     
    56:38
    Ani další Zámorského pokus si cestu mezi tři tyče nenašel a Kometa hraje v plném počtu.
     
    57:31
    Radek Koblížek doslova proletěl středním pásmem a naservíroval kotouč Luboši Horkému, který střelu ze strany na bližší tyč prověřil Miroslava Svobodu.
     
    58:40
    Marek Baránek nabíjel Schleissovi, jehož pumelici od modré čáry vyrazil Čiliak nad.
     
    59:48
    Na holi Jana Ščotky končí třetí třetina a bude se prodlužovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí perioda nám žádnou branku nenabídla a po šedesáti minutách bude rozhodovat prodloužení. To začne za necelé tři minuty.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Prodloužení začala útočnou akcí domácí Škodovka, když Jan Schleiss střílel do hrudi Čiliaka přes obránce.
     
    61:27
    U puku zůstávají indiáni, ale nedaří se jim přejít přes dobře zformovaný obranný val Komety.
     
    61:59
    Z pravého kruhu pálil z první Kodýtek, Čiliak vyráží.
     
    62:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Autorem branky je RADEK KOBLÍŽEK. Radek Koblížek rozhoduje a Kometa si odváží z Plzně dva body. Útočník hostí projel s pukem až před Svobodu, odkud ho prostřelil na zadní tyč.
    62:47 Radek KOBLÍŽEK - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Radek Koblížek rozsekl prodloužení a bod navíc získávají Brňané. Utkání tedy končí výsledkem 3:4 po prodloužení. Ode mne je to pro dnešek vše a budu se těšit u dalších hokejových přenosů. (18:53:07)
    Marken.cz

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky a nahrávky: 4. Mertl (Zámorský), 18. Rekonen (Schleiss, Zámorský), 38. Hrabík (Baránek, Suchý) – 3. Holík (Vincour, Zaťovič), 29. Zaťovič (Horký, Zbořil), 37. Flek (Holík, Horký), 63. Koblížek


    HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Baránek, Kvasnička, Budík, Vitaloš – Kodýtek (A), Schleiss (C), Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Meyer, Mertl (A), Adamec – Lang, Malát, Sedlák.
    Trenér: Petr Kořínek

    HC Kometa Brno: Čiliak (Furch) – Ščotka (A), Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas, Fajmon – Flek, Holík, Horký – Zaťovič, Sallinen (C), Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Malý, Vincour.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Brejcha, Malý
    thejrc.org