Sparta – K. Vary 4:5 (po pr.) | Mladá Boleslav – Kladno 4:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
Pardubice – Motor ČB 6:1 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 5:4 (5:4 po s.n.) | Třinec – Liberec 3:4 (po pr.)
Litvínov – Mountfield HK 3:2 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 02.10.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte, vážení přátelé extraligového hokeje, opět po týdnu se hlásíme z třinecké WERK areny. Je neděle 2. října 2022 a Tipsport extraliga má na programu už sedmé kolo. Pod Javorovým je od 17 hodin na programu zápas HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec. V tomto utkání zkříží hole obhájci tří po sobě jdoucích titulů z Třince, kteří vstoupili do této sezóny fatální sérii čtyř porážek v řadě, ale kteří se právě vrátili z venkovního tripu, kdy vyhráli v Brně i na Kladně, a hráči Liberce, kteří zatím všech šest svých utkání remizovali v normální hrací době – první tři následně dokázali vyhrát a další tři prohráli. Nechte se pozvat ke sledování zápasu prostřednictvím našeho textového přenosu!
     
    Poslední vzájemný zápas

    Abychom se podívali na výsledek posledního vzájemného utkání, musíme nahlédnout do loňského ročníku, konkrétně na koncovku základní části. Oceláři zajížděli tehdy na začátku března pod Ještěd, kde neskórovali a odvezli si domů porážku 0:2. Vítězný gól vstřelil zhruba dvanáct minut před koncem Klepiš.

    2. března 2022: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 48. Klepiš (Šmíd, Birner), 60. J. Vlach (M. Ivan, Pavelka).
     
    Z liberecké kabiny

    Liberečtí v této sezóně ještě neprohráli v normální hrací době, na druhou stranu také ani nevyhráli. Všech šest jejich dosavadních zápasů skončilo remízou. Na jednu stranu je určitě potěšitelné, že ve všech zápasech dokázali bodovat, trenéry však určitě trápí, že poslední tři zápasy skončily v nastavení porážkou jejich svěřenců. „Podle mě to byl zatím náš nejhorší vstup do zápasu v sezóně,“ hodnotil poslední domácí nezdar s Plzní útočník Faško-Rudáš. „Musíme ale už najít nějaký způsob, jak dát víc gólů. Myslím si, že ve většině zápasů nehrajeme špatně, bohužel však nestřílíme branky,“ vidí slovenský forvard příčinu nezdarů především v nízké produktivitě.

    Forma v posledních 5 zápasech (od začátku sezóny): V – V – P – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech (od začátku sezóny): 0-3-3-0, skóre 14:14, 9 bodů
    Pozice v tabulce: 8.
    Bilance: 6 zápasů, 0-3-3-0, skóre 14:14, 9 bodů
    Bilance venku: 3 zápasy, 0-2-1-0, skóre 6:5, 5 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Michal Bulíř 6 (2+4)
    Nejlepší střelec: Michal Bulíř, Michael Frolík, Oscar Flynn všichni 2

    Poslední zápas Liberce:

    29. září 2022: Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 2:3 po prodl. (0:1, 0:1, 2:0/0:1)
    Branky a nahrávky: 45. Bulíř (Birner), 54. Flynn (J. Vlach, A. Najman) – 12. Zámorský (Rekonen, Kodýtek), 25. Mertl (Zámorský, Budík), 61. Zámorský (Kodýtek, Schleiss).
     
    Z kabiny Ocelářů

    S ofenzivní tvorbou souvisely i porážky Ocelářů. Třinečtí hokejisté vstoupili do sezóny čtyřmi prohrami v řadě a především v domácích zápasech nebyl problém si šance vytvořit, ale je proměnit. Uvidíme v neděli proti Liberci, zda se již Slezanům podařilo úvodní chandru překonat a budou pravidelně bodovat. V noci ze čtvrtku na pátek se totiž vrátili z úspěšného tripu, kdy v Brně a na Kladně uhráli maximální počet bodů. „Musíme hrát jednoduše, zodpovědně, hodit puk k nim, tam je zmlátit, dát góla. Být trpěliví ve středním pásmu, dobře bránit. My to všechno víme, jen to potřebujeme dát na led v každém zápase. Jdeme dobrou cestou,“ hodnotil aktuální hru Ocelářů jeden z hrdinů venkovního dvojzápasu brankář Marek Mazanec.

    Forma v posledních 5 zápasech (od začátku sezóny): P – P – P – V – V
    Forma v posledních 10 zápasech (od začátku sezóny): 2-0-1-3, skóre 13:16, 7 bodů
    Pozice v tabulce: 11.
    Bilance: 6 zápasů, 2-0-1-3, skóre 13:16, 7 bodů
    Bilance doma: 3 zápasy, 0-0-0-3, skóre 4:9, 0 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Marko Daňo 5 (4+1)
    Nejlepší střelec: Marko Daňo 4

    Poslední zápas Třince:

    29. září 2022: Rytíři Kladno – HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
    Branky a nahrávky: 17. Klepiš (Filip) – 34. Voženílek (Martin Růžička, Marcinko), 50. Chmielewski (Voženílek, Miloš Roman).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – J. Jeřábek, M. Doudera, Adámek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Hrehorčák, Roman, Nestrašil – Svačina, Hudáček, Daňo – Kurovský, Dravecký (A), Chmielewski – Doktor.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Bílí Tygři Liberec: Neužil (Kváča) – Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandić – Faško-Rudáš, Bulíř (C), Birner (A) – Frolík, Filippi, Flynn – Rychlovský, A. Najman, Vlach – Šír, Jelínek (A), Čederle.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Hlavatý, Axman.
    Dočká se dnes svého prvního bodu za Oceláře?
     
    Trenérský tým třineckých Ocelářů Moták – Országh si musí i dnes postačit bez klíčových hráčů – obránce Marinčin nehrál už zápas na Kladně a dvojice forvardů Vrána – Hrňa chybí od začátku sezóny. Po jednom odchytaném zápase se ze zdravotních důvodů na soupisku nepodívá opět ani brankář Kacetl, naopak na soupisce už je Kurovský, který nedohrál derby s Vítkovicemi. Trenéři Bílých Tygrů Liberec Augusta – Jiří Kudrna, Jiruš nemůže nasadit Ordoše, nehraje ani obránce Ivan. V brance dostává poprvé v sezóně a poprvé v libereckých barvách šanci brankář Neužil.
     
    Moderátor představuje line upy obou týmů a před úvodním buly budeme ještě svědkem malého ceremoniálu, kdy Milan Doudera obdrží památeční dres k pětistému utkání v barvách Ocelářů, které odehrál ve čtvrtek na Kladně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly z ruky Réneho Hradila mezi Tomášem Marcinkem a Michalem Bulířem vyhrál hostující první centr.
     
    00:33
    První pobyt v útočném pásmu pro oba týmy. Ten hostující skončil útočným faulem, když byl hákován obránce Doudera.
     
    00:52
    Hra je přerušená asi o dvacet sekund později, když je k menšímu trestu poslán na trestnou lavici hostující Martin Faško-Rudáš (LIB) za hákování.
     
    01:06
    Hudáček střílel od modré z pravé strany, kde měl volnou dálnici, před brankou stál Voženílek. Nepodařilo se mu tečovat a hosté vyhazují.
     
    01:36
    Voženílek zpoza brány nahrál na pravé křídlo ke střele Hudáčkovi. Jeho pokus Neužil vykopnul a Romanovi puk následně projel mezi bruslemi.
     
    02:10
    Jeřábek dal z osy na levý kruh Růžičkovi, který si potáhl puk a zkoušel střílet do horní části branky. Neužil vytěsnil ramenem.
     
    02:42
    Růžička křížně nahrál na pravý kruh Nestrašilovi, jehož střelu z první musel Neužil zlikvidovat mrštným zákrokem betony.
     
    03:10
    Hosté se ubránili a šli dopředu. Atakoval Frolík s Filippim.
     
    03:23
    Neužil trochu zaváhal za brankou při rozehrávce, ale Kurovský se k puku nedostal.
     
    03:39
    Filippi vyzkoušel pozornost Mazance, kterému při střele z velkého úhlu puk vypadl, ale naštěstí pro domácí jej jeho obrana odklidila z nebezpečného prostoru.
     
    03:58
    Puk vypadl ze hřiště a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    04:33
    Hosté napadali třineckou rozehrávku až za Mazancovou brankou a puk se dostal po odrazech o hrazení až ke Štibingrovi. Jeho střelu od modré Mazanec neviděl, byla ale nepřesná.
     
    04:57
    Bulíř zkusil z levého kruhu Mazancovu pozornost, domácí brankář je na místě a přikryl puk.
     
    05:13
    Faško-Rudáš dostal puk do jízdy, když byl nabruslený na ose a využil rozestoupení třineckých obránců. Šel do zakončení, ale v poslední chvíli mu hůl zablokoval Jeřábek.
     
    05:28
    Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat u Neužila.
     
    05:46
    Adámek po vyhraném buly trefil prvního hráče před sebou, který jej následně prohnal až do obranného pásma. Tam si domácí neporozuměli při rozehrávce a právě trefený hráč Faško-Rudáš mohl zakončovat z blízka branky. Mazanec jeho pokus ustál.
     
    06:35
    Po čase útočili domácí, ke střele nebo šanci se ale nedostali. Následně po srážce holí skončil puk v ochranné síti. Vhazovat se bude před Neužilem po komerční přestávce.
     
    06:54
    Daňo ztratil na modré čáře puk a rýsovala se šance tři na dva pro Liberec. Nakonec to vzal na sebe Šír a poté, co překročil modrou, vystřelil. Pro Mazance těžký zákrok holí.
     
    07:29
    Najman sebral ve středním pásmu špatnou rozehrávku domácích a v útočném pásmu vyzkoušel pozornost Mazance střelou přes obránce zhruba z levého puntíku. Mazanec přerušuje hru.
     
    07:58
    Oceláři se teď po ztrátě puku v útočné třetině snažili forčekovat, ale nakonec hosté sbírají puk, Rosandić čeká za brankou a bude se střídat.
     
    08:46
    Hrehorčák s Romanem a Nestrašilem bojovali o puk v útočném rohu, ale puk nakonec získal Melancon a rozehrávají hosté.
     
    09:14
    Filippovu utěšenou střelu z pravého kruhu pro vhazování vyrazil Mazanec ramenem. Hosté drží pásmo.
     
    09:26
    Nakonec se dostal puk do neutrální zóny a hostům je pískán ofsajd.
     
    10:25
    Hosté se teď dlouho drželi v pásmu, domácí se nemohli dostat na puk. Tygři si ale taky nebyli schopni přihrát tak, aby šli do zakončení, tak situaci nakonec řeší Hudáček tak, aby jeho tým mohl vystřídat.
     
    10:52
    Rosandić v obrovské šanci! Dostal puk na levý kruh, kde byl úplně sám, povytáhl si Mazance a jeho pokus domácí brankář vykryl. V této situaci ale Tomáš Marcinko skončil do branky, aby pomohl svému kolegovi, a přitom branku posunul. Bude to první přesilovka pro hosty.
     
    10:52
    Vyloučen Tomáš Marcinko (TRI) za zdržování hry – vykopnutí branky.
     
    11:55
    Bulíř dostal puk před branku a těsně přestřelil. Hosté se drží v útočném pásmu, domácí nemohou vystřídat.
     
    12:11
    Hostující hráči vsítili branku, domácí trenérský tým si ale po poradě vybral coach's challenge. Bude se zkoumat video, oba hlavní rozhodčí míří k tabletu, kde si situaci prohlédnou. Posuzovat se bude přihrávka rukou před vstřelením gólu.
     
    12:11
    A gól skutečně neplatí! Filippiho gólový zásah přišel po přihrávce rukou na hostující straně. Bude tedy pokračovat přesilovka hostů (ještě 41 sekund), vhazovat se bude ve středním pásmu a domácí stále ještě mají možnost využít trenérské výzvy.
     
    11:38
    Hosté nakonec mají času v přesilovce ještě více, poněvadž hra je o více než půlminutu vrácená právě kvůli přihrávce rukou.
     
    12:30
    Domácí získali puk, Roman nahrál najíždějícímu Hrehorčákovi a jeho pokus z jízdy z osy kluziště vyrazil Neužil betony. Hrehorčák byl z levé strany stínován bránícím hráčem hostů.
     
    12:57
    Na konci oslabení dostal puk do jízdy ještě Daňo. Puk se mu trochu zamotal pod nohama, do zakončení se nedostal. Pokusil se ještě objet branku. Puk se potom dostal na modrou k Adámkovi, jeho pokus Daňo zkusil tečovat do branky, ale od brankáře Neužila šel do ochranné sítě. Vhazovat se bude před libereckou brankou po druhé komerční pauze třetiny.
     
    13:31
    Po bitvě o puk u hrazení ve třineckém pásmu jej získal Voženílek. Snažil se proskočit do středního pásma, ale nedovoleně jej zastavil Ondřej Vitásek (LIB). Třinec bude hrát druhou přesilovku zápasu.
     
    13:42
    Domácí hráči stínili výhled Neužilovi, který ale schoval ve výstroji Jeřábkovo nahození od modré.
     
    14:08
    Obrovská šance Ocelářů! Jeřábek nahrál Nestrašilovi a jeho bombu dorážel Martin Růžička, ale přestřelil. Trefil jen ochranné plexi za brankou.
     
    14:11
    Třinec právě vstřelil branku! Puk se ale odrazil zpět do hry a domácí nakonec tuto přesilovku využili! Střelcem branky je MARKO DAŇO, kterému do slotu poslat puk Růžička. Asistence: Martin Růžička, Jakub Jeřábek. Stav utkání 1:0.
    14:11 Marko DAŇO - 1:0
     
    14:55
    Domácí si po vstřelené brance komplikovali život u vlastní obranné čáry. Puk nakonec získal Najman, ale přes Adámka mohl zakončovat pouze bekhendem. Puk se od třineckého beka dostal do ochranné sítě.
     
    15:26
    Liberečtí byli dál aktivní před Mazancem, do dalšího střeleckého zakončení se ale nedostali. Pak se chvíli hrálo ve středním pásmu, odkud se domácí snažili rychle dávat puk na hostující branku.
     
    16:14
    Oceláři jeli dva na jednoho. Po pravé straně vedl puk Voženílek a vzal to na sebe. Jeho střelu Neužil vyrazil do pravé strany, kde najížděl Marcinko a těsně promáchl!
     
    17:22
    Hra se přelévá ze strany na stranu, střední pásmo teď moc neexistuje. Do zakončení se ale v posledních sekundách nikdo nedostal.
     
    17:52
    Liberec právě vstřelil branku! Hosté ve středním pásmu sebrali Hudáčkovu nepřesnou rozehrávku a šli přímočaře do zakončení. Zakončující JAROSLAV VLACH neměl moc místa u pravé tyče na zakončení, ale podařilo se mu tam puk propasírovat. Asistence: Adam Najman. Stav utkání 1:1.
    17:52 Jaroslav VLACH - 1:1
     
    18:33
    Třinec se po inkasované brance snažil o protihru, ale nedostal se ke střele. Na druhou stranu dostali i hosté rychle puk, ale také bez zakončení.
     
    19:04
    Frolík s pukem na holi kolem branky neoperoval dlouho, odzbrojil jej Čukste. Domácí pak dostali puk rychle z pásma.
     
    19:27
    Chmielewski vybojoval puk ve středním pásmu a předal jej do strany Draveckému. Třineckým se rýsovala nebezpečná akce, a tak Draveckého vedoucího puk zahákoval Tomáš Filippi (LIB). Oceláři mají třetí přesilovku v zápase.
     
    19:47
    Hosté sebrali domácím kombinaci mezi Jeřábkem a Daněm a to asi bude stačit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V Třinci byla k vidění velice zajímavá první třetina. První šanci otevřít skóre měli domácí po vyloučení v první minutě, ale početní výhodu nevyužili. Další vzruch přinesla do Werk areny přesilovka hostů poté, co Marcinko posunul branku. Hosté dokonce vstřelili branku, Filippiho zásah ale nakonec odvolala trenérská výzva domácích, kterou si Oceláři vzali pro podezření z přihrávky rukou před vstřelenou brankou, což se potvrdilo. První gól tak dali domácí, kteří využili další přesilovku – z mezikruží se prosadil Marko Daňo. Domácí ale vedli jen necelé čtyři minuty, když nedůraznou rozehrávku Třineckých potrestal vyrovnávající brankou Jaroslav Vlach. Oceláři do druhé třetiny vstoupí ještě s 86 sekundami přesilové hry, v poslední minutě úvodní dvacetiminutovky totiž byl vyloučen Filippi.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 10:10
    Střely mimo 4:4
    Zblokované střely 4:6
    Hity 2:0
    Vhazování 11:6
    Trestné minuty 2:6
     
    Druhá třetina začne cca v 17:59.
     
    Hráči již jsou na ledové ploše, za chvíli zahájíme druhou třetinu. Tu budou Oceláři dohrávat v přesilovce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly vyhráli domácí a mohou začínat s přesilovkovou kombinací.
     
    20:30
    Třinec právě vstřelil branku! Úspěšnost v přesilových hrách mají Oceláři dnes dobrou. Daňo si poodstoupil z předbrankového prostoru, kde byl pokryt a z místa u levé tyče našel křížně na levém kruhu MARTINA RŮŽIČKU. Třinecký kanonýr touto brankou vstřelil svůj třístý extraligový gól. Asistence: Marko Daňo, Andrej Nestrašil. Stav utkání 2:1.
    20:30 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    21:02
    Oceláři se snažili po vyhraném buly po druhé brance držet puk, ale brzy se k němu dostali hosté.
     
    21:26
    Ti ale ve vlastním pásmu chybovali a před branku se dostal Hrehorčák. Zakončit nedokázal i Roman byl pokryt, puk se ale dostal na modrou k Čukstemu a jeho bomba těsně minula horní část branky. Následně byl bolestivě sražen Kurovský.
     
    22:04
    Hudáček ztratil v útočném pásmu puk, byť se domácím rýsovala nadějná situace. Na druhou stranu zavezl puk Najman, ale domácí se ubránili.
     
    22:12
    Daniel Kurovský (TRI) je v pořádku na ledě a hned se dopustil faulu. Vysekl svému soupeři hokejku a je vykázán za tento útočný faul.
     
    22:39
    Domácí se už dvakrát osvobodili a teď Doudera ušetřil nějaký čas až za Neužilovou brankou.
     
    23:20
    Bulíř hledal křížně Filippiho, do přihrávku mu ale sáhl Voženílek a dostal puk za modrou.
     
    23:47
    Bulíř byl úplně sám u pravé Mazancovy tyče, následně z druhé vlny střílel ještě nepřesně Filippi! Velká šance hostů.
     
    24:09
    Nestrašil vyhodil až za Neužila a přesilovka hostů pomalu končí.
     
    24:26
    Daňo převzal puk ve středním pásmu, dal do strany Draveckému, který hned po přejetí do útočné třetiny bil na branku. Neužil s problémy přerušil hru.
     
    24:46
    Zahradníčkovo skryté nahození těsně minulo branku, pak Marcinko nahrával před branku na Růžičku, ale kotouč se odrazil k hostům. Domácí odvrátili hrozící nebezpečí a pak se najednou provinili dvěma technickými přestupky ve středním pásmu – hrou vysokou holí a ofsajdem.
     
    25:19
    Derner se dral do nebezpečné pozice před branku Mazance, ale zlomil hůl. Hru pak na druhou stranu rychle dostal Voženílek.
     
    25:44
    Do zakončení se na levém kruhu dostal Chmielewski. Byl ale stínován obráncem, a tak mohl zakončit jen bekhendem. Neužil situaci ustál.
     
    27:01
    Pasáž, ve které byli lepší hosté, drželi častěji puk na holích, ale domácí si nijak nekomplikovali situaci ve vlastní třetině, končí po střele Svačiny. Ten byl volný na pravém křídle, dostal puk na modrou čáru, popojel si na pravý puntík a vystřelil. Neužil puk zastavil někde na teploměru a přerušil hru. Ta bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    27:28
    Hosté si teď zkomplikovali situaci při rozehrávce a Hudáčkův útok jim značně zatopil před jejich brankou.
     
    28:03
    Na druhé straně ani Oceláři nehráli bezchybně před vlastní brankou, z této situace se ale dostali rychlou přihrávkou Jaroměřského na Daňa. Rýsovala se z toho akce dva na jednoho, k dorážce Daňovy vyražené střely ale měl Svačina daleko.
     
    29:15
    Hosté teď zahráli hybridní icing a rýsovala se z toho nadějná situace pro ně. Domácí se ale rychle dostali k puku i do útočné třetiny, ze které se ale zase chybnou přihrávkou Růžičky na Čuksteho dostali ven.
     
    30:22
    Opět vidíme pasáž, ve které se moc nehraje v neutrální zóně. Tu oba týmy rychle překonají a hrají v útočné třetině soupeře. Do moc zakončení se ale hráči ani jednoho týmu nedostávají.
     
    31:26
    O vzruch v útočné třetině se pokusila Hudáčkova formace. Bez úspěchu, hosté sbírají puk, střídají a vymyslí zase svou protiakci.
     
    32:03
    Ta se ale nekonala, naopak Voženílek s Marcinkem hledali v útočném pásmu Růžičku.
     
    32:39
    Melancon zatáhl puk do útočné třetiny a následně jej Bulíř hledal před brankou. Puk tam ale snadno sebrala domácí obrana.
     
    33:22
    Filippi držel dlouho puk v útočné třetině, nakonec se ale vybil na Draveckém. Hostující pokus o rychlé vrácení hry do útočné třetiny končí na ofsajdu. Vhazovat se bude po komerční přestávce.
     
    33:42
    Hra je přerušená poté, co Jaroměřský trefil tvrdě ale pravděpodobně čistě za Mazancovou brankou Rychlovského. Vylučovat se nebude, hra bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    34:14
    Daňo po vyjetí zpoza branky zkusil štěstí z velkého úhlu a málem propasíroval puk kolem hlavy Neužila, který měl práci se Svačinou před svou brankou.
     
    34:50
    Domácí teď tlačili – jak Hudáčkova formace, tak Marcinkova měla nebezpečné situace před Neužilem.
     
    35:17
    Hosté se po čase dostali do útočného pásma a přihrávku Rosandiće z vrcholu pravého kruhu na volného spoluhráče adresát nepřebral, ale díky šikovně nastavené brusle puk padl do sítě. Rozhodčí se rozhodli situaci ještě nechat přezkoumat u videokolegy.
     
    35:17
    Liberec právě vstřelil branku! Gól je nakonec uznán, nedošlo ke vstřelení gólu zjevným kopnutím útočícím hráčem. Jako střelec je označen MARTIN FAŠKO-RUDÁŠ. Asistence: Mislav Rosandić, Michal Bulíř. Stav utkání 2:2.
    35:17 Martin FAŠKO-RUDÁŠ - 2:2
     
    35:52
    Domácí Patrik Hrehorčák (TRI) se zjevil v dobré pozici před brankou Neužila, ale promáchl při zakončení a pak se snažil zastavit prchající hosty. Fauloval při tom, hosté tak mají k dispozici přesilovku.
     
    36:30
    Hosté se rozestavěli a trpělivě kombinují. Bombu Filippiho z pravé strany vyrazil Mazanec do druhého směru, odkud puk na branku z první vracel Bulíř, ale trefil tyč!
     
    37:17
    Hosté byli nebezpeční, teď ale domácí ušetřili trochu času díky Voženílkově forčekingu a vyhození Adámka.
     
    37:46
    Daňo vyhodil, Roman jede pro puk a domácí se pravděpodobně už ubrání.
     
    38:11
    Hrehorčák vyjel zpoza branky a snažil se kolem první tyče dostat puk do sítě, to se mu nepovedlo. Hosté vyhazují.
     
    38:43
    Domácí hráli v útočné třetině ale ztratili puk a hosté se následně chytili do ofsajdové pasti.
     
    39:14
    Hrehorčák ztratil v útočném pásmu puk a na třineckou branku se hnala situace tři na dva. Ta skončila patem za brankou, kde se ale podrážením provinil Marian Adámek (TRI), byť to trochu vypadalo jako nezaviněný střet.
     
    39:43
    Balinskis posunul puk z modré do strany Filippimu na střelu z první, kterou bruslemi odrazil do sítě Marcinko.
     
    39:58
    Hosté vyhráli buly v útočné třetině, ale prováhali ideální situaci na přihrávku. Situace končí nepřesným pasem Bulíře na modrou čáru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině pokračoval zajímavý hokej z první části. Domácí dokázali využít i druhou přesilovku, když Martin Růžička využil přihrávku Daňa a vstřelil tímto svůj třístý kariérní gól. Hosté pak svou přesilovku nevyužili a po nevyužitých několika šancích na obou stranách přišel vyrovnávací gól Martina Faško-Rudáše, který šikovně nastavil brusli Rosandićově přihrávce. Liberec pak nevyužil další přesilovku a druhá třetina skončila v situaci, kdy další třinecký hráč seděl na trestné lavici. Pokud Liberečtí nevstřelí branku, bude tam Adámek sedět ještě 73 sekund.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 21:16
    Střely mimo 8:6
    Zblokované střely 4:13
    Hity 3:2
    Vhazování 20:13
    Trestné minuty 8:6
     
    Třetí třetina bude zahájena cca v 18:49.
     
    Aktéři dnešního zápasu se vracejí na led, jako první kvarteto rozhodčích. Hra bude pokračovat asi za dvě minuty. Liberec do třetí třetiny vstoupí s něco málo přes minutu dlouhým zbytkem přesilovky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Rozhodčí Hradil zahájil třetí třetiny, úspěšný byl Filippi. Hosté mohou osnovat přesilovkové plány.
     
    40:28
    Liberec právě vstřelil branku! Balinskisovu střelu z osy brankář Mazanec viděl a vyrazil, když se tento hráč dostal ke střele od modré podruhé, díky teči před brankou stojícího MICHAELA FROLÍKA skončil puk v síti. Liberec se poprvé v zápase ujímá vedení. I hosté po půlminutě třetiny využili přesilovku. Asistence: Uvis Balinskis, Tomáš Filippi. Stav utkání 2:3.
    40:28 Michael FROLÍK - 2:3
     
    40:58
    Přechod Ocelářů do útočného pásma zastavil ofsajd. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    41:29
    Růžička s Voženílkem za brankou získali puk a snažili se vymyslet nějaké zakončení. Nahrávka Voženílka na volného Růžičku ale neprošla a kotouč se odrazil do střední třetiny.
     
    41:41
    Přerušení hry po zásahu brankáře Neužila. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    42:04
    Bulíř dostal puk na osu na modrou čáru, kde využil rozestoupených třineckých obránců a ihned po vstupu do třetiny dal do strany na Faško-Rudáše. Jeho pokus Mazanec odrazil paží do ochranné sítě.
     
    42:32
    Hosté vyhráli buly v útočné třetině a vyrobili několik nebezpečných střel, ale žádnou přesně na branku. Vybojovali však také přesilovou hru, kterou budou hrát poté, co skončí jejich výhoda.
     
    43:14
    Výhoda končí poté, co Kurovský obral u mantinelu o puk Bulíře a na dvě minuty je za krosček z předbrankového prostoru vykázán obránce Jan Jaroměřský (TRI). Pokračuje série přesilovek Liberce.
     
    43:30
    Voženílek vybojoval puk a vyhodil, hosté začínají zpoza Neužila.
     
    43:51
    Podruhé. Puk je za Neužilovou brankou u Balinskise.
     
    44:10
    Roman strčil hůl do Frolíkovy přihrávky na modrou a kotouč končí v ochranné síti. Hosté na druhou minutu přesilovky střídají.
     
    44:15
    Domácí vyhráli buly a Doudera vyhazuje.
     
    45:13
    Hosté se nakonec těžkou prací dostali na puk a také k jedinému zakončení, které vyrobil Rosandić. Jeho střelu si Mazanec sekundu před návratem Jaroměřského na led našel a schoval.
     
    45:49
    Hosté se drželi na puku v útočné třetině. Čukste jej za brankou získal pro Růžičku a ten aspoň po prknech posílá do střední třetiny.
     
    46:29
    Faško-Rudáš snadno za brankou odzbrojil Douderu a přihrál do vyložené šance před branku Rychlovskému. Následnou střelu Bulíře z blízkosti branky odrazil nad Daňo.
     
    47:18
    Domácí po čase v útočné třetině, ale Voženílek držel příliš dlouho puk za brankou, až o něj přišel.
     
    47:35
    Poprvé od začátku druhé třetiny si přesilovku zahrají i domácí. Uvis Balinskis (LIB) podrazil v obranné třetině Voženílka a domácí budou mít možnost vrátit se zpět do hry.
     
    47:54
    Domácí komplikovaně dostali puk na levý kruh na Růžičku, ale jeho střela z první se od soupeře odrazila do středního pásma.
     
    48:24
    Nepřesná přihrávka Marcinka na Nestrašila znamená další vyhození hostů až do obranného pásma domácích.
     
    49:13
    Trochu náhodou se puk po nepodařené střele Doudery dostal až před branku, kde dorážel Roman. Následně dával zpoza branky puk na modrou naslepo Nestrašil, ale minul.
     
    49:41
    S návratem Balinskise na led střílel ještě z levého puntíku nepřesně jeho krajan Čukste. Puk se po odrazu od zadního hrazení dostal až za Mazance.
     
    50:14
    Hosté hrají aktivně v útočné třetině a domácí mají problém se vykombinovat ze svého pásma.
     
    50:38
    Dravecký zpoza branky nahrál na pravý kruh Chmielewskému, který vystřelil a jeho pokus Neužil našel v lapačce.
     
    51:09
    Daňo s Romanem tvrdě bojovali o puk v útočném rohu a následně jej dostali na Zahradníčka na modrou čáru na osu. Střelu třineckého obránce Neužil vyrazil a k dorážce se Nestrašil nedostal.
     
    51:34
    Postup Tygrů zastavil ofsajd.
     
    51:40
    O pár sekund později přesunuje hru zakázané uvolnění ještě blíž Neužilově brance.
     
    52:02
    Domácí si v útočné třetině nevyhověli a hned museli čelit protiútoku tří Tygrů na dva. Flynn dostal puk na levé křídlo a provětral Mazancovu lapačku. Hra bude pokračovat po poslední komerční pauze tohoto utkání.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 642 diváků.
     
    52:23
    Další icing přerušuje hru a opět ji stěhuje před Neužila.
     
    52:27
    Rozhodčí Kika dává Ocelářům další naději. Za nedovolené bránění posílá na trestnou lavici Jana Štibingra (LIB). Pátá přesilovka pro Třinec, zatím domácí využili dvě.
     
    52:51
    Čtvrtina přesilovky pryč a domácí museli už dvakrát pro puk až ke své brance.
     
    53:14
    Nestrašil zkusil vystřelit prudce z pravého kruhu, Neužilovi kryl výhled Marcinko, ale puk se odrazil do ochranné sítě.
     
    53:30
    Puk opět zamířil až k Mazancovi, který rychle rozehrál přes Růžičku.
     
    53:59
    Růžička vystřelil z levého kruhu, Neužil vyrazil, ale dřív než dorážející Ocelář, byl na místě Melancon.
     
    54:25
    Třinec právě vstřelil branku! Velkou šancí pohrdl na pravém křídle stojící Nestrašil, jenž těsně minul kolem přesunujícího se Neužila. Hra pokračovala a do předbrankového prostoru se s pukem na holi dostal MILOŠ ROMAN a jeho bekhendový pokus skončil v síti. Asistence: Martin Růžička, Andrej Nestrašil. Stav utkání 3:3.
    54:25 Miloš ROMAN - 3:3
     
    54:52
    Oceláři sbírají už druhý puk za vlastní brankou a snaží se je rychle dostávat z vlastního pásma.
     
    55:37
    Domácí drželi na chvíli puk v útočné třetině, Dravecký si ale neporozuměl s kolegy v útočném pásmu. Na druhou stranu dostal rychle puk Faško-Rudáš, ale puk skončí utopený u mantinelu.
     
    56:05
    Domácí vyhráli buly, Jaroměřský si ale vůbec neporozuměl s kolegy, a tak se na puk v útočné třetině dostali Tygři.
     
    56:45
    Hudáček objel pásmo, po modré poslal puk na Jeřábka, který nahodil na Neužila. Ten sice puk vyrazil, od brusle svého spoluhráče se ale nebezpečně odrazil před branku.
     
    57:25
    Oceláři pokračovali v tlaku v útočném pásmu a po rychlé předávce mezi Daněm a Romanem se k puku dostal úplně volný Nestrašil v předbrankovém prostoru. Zkoušel rychlou kličku mezi nohy, ale Neužil byl na místě.
     
    57:51
    Roman šikovně tečoval středně vysoké nahození a Neužil musel být na pozoru. Následně se Hrehorčák nedostal k dorážce.
     
    58:37
    Po čase byli v pásmu i hosté, ale Voženílek s Růžičkou dostali puk zase daleko od své branky.
     
    59:09
    Daňo vybojoval v rohu puk a přes Nestaršila putoval na modrou na Douderu. Ten zkoušel klubko těl před Neužilem prostřelit silou, puk se ale odrazil do rohu.
     
    59:50
    Další Douderova střela z podobné pozice a Tygři dostávají puk do bezpečí. Závěr jednoznačně patřil Ocelářům, ale toto utkání se nerozhodne v normální hrací době.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina opět nabídla výborný hokej a opět po jedné brance na každé straně. Tentokrát se do vedení dostali na začátku v přesilovce hosté, když se trefil Michael Frolík. Domácí kontrovali až v patnácté minutě, když také v početní výhodě vyrovnal Miloš Roman. V závěru byli aktivnější domácí, gól, který by zápas rozsekl, ale nepadl. Liberec remizoval i v sedmém zápase v sezóně, Oceláři mají naopak jistotu prvního domácího bodu v sezóně.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku 33:24
    Střely mimo 12:8
    Zblokované střely 11:16
    Hity 4:2
    Vhazování 28:25
    Trestné minuty 10:10
     
    Jdeme zpátky do zápasu! Led trochu prořídne, zůstanou na něm dva brankáři a šest bruslařů.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Úvodní buly pro Oceláře.
     
    60:16
    Marcinkova přihrávka na Růžičku před branku zablokována.
     
    60:41
    Hosté kombinovali v útočném pásmu, nepřesná Faško-Rudášova přihrávka je ale vrátila zpět.
     
    60:59
    Filippi to zkusil individuálně, Doudera mu ale odpálil puk.
     
    61:21
    Liberec právě vstřelil branku! Roman ztratil u mantinelu puk, který sebral Filippi a před třineckou brankou vznikla situace tři na jednoho. Kotouč dostal na pravou stranu T.J. MELANCON, který prostřelil Mazance. Konečný stav utkání 3:4.
    61:21 T.J. MELANCON - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Martin Růžička – Martin Faško-Rudáš.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 33:25
    Střely mimo 12:7
    Zblokované střely 11:16
    Hity 4:2
    Vhazování 29:25
    Trestné minuty 10:10
     
    Prodloužení nakonec trvalo zhruba osmdesát sekund. Poté ztratil v obranné třetině domácích puk Roman a z gólu se po dobře vyřešené situaci tři na jednoho radoval T.J. Melancon. Hosté tak čtvrtý ze sedmi remízových zápasů vyhráli, domácí prohráli i čtvrtý domácí zápas, byť tentokrát brali aspoň bod.
     
    Třinecká redakce se s textovým online přenosem přihlásí opět za týden, v neděli 9. října 2022 se od 17 hodin bude v rámci 9. kola Tipsport extraligy hrát utkání HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov. Do té doby se mějte pěkně! (19:32:08)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 15. Daňo (M. Růžička, J. Jeřábek), 21. M. Růžička (Daňo, Nestrašil), 55. Roman (M. Růžička, Nestrašil) – 18. Vlach (A. Najman), 36. Faško-Rudáš (Rosandić, Bulíř), 41. Frolík (Balinskis, Filippi), 62. Melancon


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – J. Jeřábek, M. Doudera, Adámek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Hrehorčák, Roman, Nestrašil – Svačina, Hudáček, Daňo – Kurovský, Dravecký (A), Chmielewski – Doktor.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Bílí Tygři Liberec: Neužil (Kváča) – Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandić – Faško-Rudáš, Bulíř (C), Birner (A) – Frolík, Filippi, Flynn – Rychlovský, A. Najman, Vlach – Šír, Jelínek (A), Čederle.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Hlavatý, Axman

    Diváci: 3 642
    thejrc.org