Carolina – Columbus 8:1 (kon.) | Montreal – Toronto 1:5 (kon.) | New Jersey – Boston 1:0 (kon.)
Detroit – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Dallas – Colorado 1:3 (kon.) | Calgary – Seattle 4:1 (kon.)
Edmonton – Vancouver 7:2 (kon.) | Eisbären – San Jose 1:3 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
San Jose Sharks
Úterý 04.10.2022, 20:10 • Mercedes Benz Arena • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:34:20)
     
    San Jose potvrdilo roli velkého favorita, v Mercedes-Benz Areně porazilo místní Eisbären Berlín 3:1.

    Do vedení se překvapivě dostali domácí hokejisté, ve 33. minutě skóroval Giovanni Fiore. Hosté ale ještě před koncem prostředního dějství stav otočili ve svůj prospěch zásluhou Tomáše Hertla a Stevena Lorentze. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla jediný gól, pojistku na vítězství Žraloků dal v oslabení Luke Kunin.

    Eisbären má nabitý program, hned zítra jej totiž čeká zápas v rámci Ligy mistrů proti hradeckému Mountfieldu. San Jose se přemístí do Česka, v sobotu odehraje v pražské O2 Areně první utkání nové sezóny NHL proti Nashvillu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Do samostatného úniku směřoval Timo Meier. Když chtěl nad hracím předmětem převzít plnou kontrolu a natáhnout k zakončení zápěstím, tak mu přeskočil přes hokejku a skončil za jeho zády.
     
    59:15
    Individuální akce Logana Coutureho neměla gólovou tečku. Jednoho protihráče se centr druhé lajny zbavil, na Mauera nevyzrál.
     
    58:49
    Z ostrého úhlu si Noah Gregor rozmyslel zakončení, volil pas mezi kruhy na Nicka Bonina. Ránu čtyřiatřicetiletého Američana zblokoval Jonas Müller.
     
    58:14
    S lehkým nahozením Juliana Melchioriho si Kaapo Kähkönen poradil. Puk schoval do lapačky, na rozehrávku si nicméně netroufl.
     
    57:49
    Jonah Gadjovich vymyslel pěknou nahrávku do předbrankového prostoru, překvapený spoluhráč Matt Nieto přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    57:20
    Tentokráte Tomáš Hertl převzal plnou kontrolu nad kotoučem a nabil do levého kruhu Timu Meierovi, křižná rána proletěla těsně vedle brány.
     
    56:47
    Timo Meier přenesl hru do pravého kruhu na Lukea Kunina, který mohl a nejspíše i měl vypálit, místo toho přihrál Hertlovi na brusle.
     
    56:18
    Až před bránu se natlačil Manuel Wiederer, jenže k zakončení nedošlo, pětadvacetiletému útočníkovi v poslední chvíle sjel puk z čepele hole.
     
    55:51
    Přestože byl Jevgenij Svečnikov poslán k ledu, tak udržel kotouč udržel ve své moci. Zadovkou potom zkusil najít Bonina, ale oslovil pouze Nowaka.
     
    55:16
    Marc-Edouard Vlasic nevymýšlel nic složitého a z obranného pásma vyslal oblouček do střední třetiny, kde pokračuje v akci Sharks Steven Lorentz.
     
    54:44
    Opět skvěle zapracoval Radim Šimek, jen natlačil tělo před osobního strážce a zvládl i křižnou rozehrávku na Matthewa Benninga.
     
    54:23
    Kličku vyzkoušel v útočném pásmu Marco Bassler. Radim Šimek obral soupeře, načež vyhodil puk na domácí střídačku.
     
    53:59
    Hokejistům německého celku nelze upřít snaha. Marcel Barinka vyzkoušel žabičku na Giovanniho Fioreho, tomu nevyšlo zpracování.
     
    53:26
    Kevin Clark dokázal získat kotouč pro Zacha Boychuka. Kanaďan pak v osobním souboji prohrál s Vlasicem.
     
    52:30
    Teď už to budou mít domácí hodně těžké. Po pravém mantinelu pokusil štěstí Frank Mauer, avšak na Maria Ferrara nevyzrál.
    51:56 Luke KUNIN - 1:3

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Fiore (Barinka) – 38. Hertl (Meier), 38. Lorentz (Karlsson, Gadjovich), 52. Kunin


    Eisbären Berlín: Ancicka (31. Markkanen) – Ellis, Geibel, Mik, Melchiori, Nowak, Müller – Clark, Boychuk, Noebels (C) – Mauer, Barinka, Fiore – Bassler, Wiederer, Hördler – Nijenhuis, Rossmy, Heim.
    Trenér: Serge Aubin

    San Jose Sharks: Reimer (32. Kähkönen) – Karlsson, Harrington, Ferraro, Vlasic, Benning, Šimek – Kunin, Hertl, Meier – Labanc, Couture (C), Lindblom – Nieto, Bonino, Gregor – J. Svečnikov, Lorentz, Gadjovich.
    Trenér: David Quinn

    Diváci: 12 013
    thejrc.org