Zlín – Litoměřice 4:1 (kon.) | Jihlava – Sokolov 2:3 (kon.) | Vsetín – Prostějov 1:2 (kon.)
Frýdek-M. – Slavia 7:2 (kon.) | Pardubice B – Kolín 3:2 (kon.) | Poruba 2011 – Třebíč 1:0 (kon.)
Šumperk – Přerov 4:3 (po pr.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 05.10.2022, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    LHK Jestřábi Prostějov:

    Prostějovský hokej prožil v loňské sezoně největší úspěch novodobých dějin, když dokráčel až do vytouženého semifinále Chance ligy. V cestě do finále vystavil stopku právě tým Vsetína, když sérii na čtyři vítězné zápasy opanoval v poměru 4:1. Trenér Aleš Totter by chtěl svůj tým posunout ještě o stupínek výš. Management Prostějova se znovu rozhodl pro velkou obměnu kádru a nové posily naznačují, že to Jestřábi s ambicí hrát o nejvyšší mety myslí vážně.

    Do Prostějova přes letní pauzu dorazili hráči, kteří posbírali bohaté zkušenosti i v nejvyšší soutěži. Začít můžeme v brankovišti, kam Prostějov angažoval Jaroslava Pavelku, jenž už nechtěl dělat dvojku v Liberci. Obranné řady tvoří převážně mladí hráči, kterým budou zkušenosti dodávat Tomáš Valenta s Robinem Staňkem. Produktivně se pak daří Marku Pěnčíkovi, jenž už stihl zaznamenat tři branky, stejný počet asistencí pak má na svědomí již zmíněný Valenta.

    Tradičně silný bude Prostějov v útoku. Příchody hráčů jako David Ostřížek, Vilém Burian nebo Roman Vlach s Matoušem Venkrbcem budí respekt na první dobrou. Především pro dva posledně jmenované bude duel na Lapači speciální. Venkrbec pomohl Valachům k loňskému postupu do finále, je však pravda, že jeho srdeční destinací je právě Prostějov. Roman Vlach byl oporou valašského celku poslední tři sezony, určitě i pro něj bude návrat na Lapač v roli soupeře speciální. Nové posily naplňují potenciál, produktivitu vede David Ostřížek, jenž se se 7 brankami dělí o post nejlepšího střelce soutěže společně s Ladislavem Bittnerem z Třebíče. Romanu Vlachovi se zase podařil pikantní kousek, když v předešlém kole na ledě Zlína prakticky sám zařídil porážku mateřského klubu, aktuální bilance exvsetínského útočníka činí 3+2.

    Prostějov aktuálně sídlí sice až na 11. pozici tabulky, ale na první Vsetín má ztrátu pouze šestibodovou, právě tu bude chtít na Valašsku snížit. V posledních dvou duelech Jestřábi zdolali Zlín v prodloužení 2:1 a sebevědomí si zvedli i v krajském derby se Šumperkem (5:2).

    VHK ROBE Vsetín:

    Vsetín po minulém týdnu už ví, jaké to je v sezoně prohrát. Valaši nejprve vítěznou sérii dotáhli k pěti zápasům v řadě, když otočili nepříznivý stav s Frýdkem-Místkem a zaznamenali tři body za vítězství 2:1. Další zápasy už však Vsetín nebodoval. V repríze loňského finále podlehl Jihlavě v pelhřimovském azylu 1:2 a pozdě dotahovat začali Valaši také v Sokolově, když na západě Čech padli znovu těsně 2:3. Cílem Vsetína tak po návratu domů nemůže být nic jiného, než se vrátit na vítěznou sérii.

    Vsetínský tým stále sídlí na 1. místě, ale jeho náskok už je opravdu tenký. Pouze o bod méně mají hned tři další konkurenti. Podaří se Vsetínu upevnit pozici na čele tabulky nebo o ni poprvé v letošní sezoně přijde?

    V dresu Valachů se znovu daří Luboši Robovi, jenž je s bilancí 3+4 nelepším střelcem týmu a zároveň nejproduktivnějším hráčem. Ofenzivní sílu však ve Vsetíně reprezentují i další borci jako Roman Přikryl (1+5) nebo klubový odchovanec Daniel Klímek (2+3).

    Obranné řady Vsetína se letos mohou spolehnout na Ondřeje Němce (0+3, ofenzivní choutky pak umí předvést Jiří Říha (0+2). Špičkou vsetínské defenzívy je brankář Maxim Žukov, jenž letos vychytal už pět výher a pouze jednou odešel z ledu poražen. Ve všech ohledech se momentálně jedná o nejlepšího maskovaného muže soutěže.
     
    VSETÍN vs. PROSTĚJOV

    Hezkou středu u sledování 8. kola Chance ligy. Náš přenos se zaměří na utkání Vsetína s Prostějovem. Repríza loňského semifinále slibuje atraktivní podívanou. V duelech Valachů s Jestřáby se vždy hraje otevřený hokej a není nouze o pohledné akce. Vsetín i Prostějov mají mimořádnou sílu v ofenzívě. Dnes bude také zajímavé sledovat, jak dopadne duel nejlepšího střelce Chance ligy proti nejlepšímu brankáři soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Sachr) – Smetana (A), Ondračka, Jenáček, Kajínek, Voženílek, Hryciow – Š. Bláha, Lichanec, Hořanský – Berger, Berzinš, Sihvonen – Jenyš, Jonák (C), Rob – Pětník, Vítek (A).
    Trenér: Stantien

    LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (Micka) – Poledna, Benda, Malák, Staněk, Pěnčík, Zajíc, Hamšík – Jandus, T. Jáchym (A), Jiránek (C) – Hašek, Ostřížek, Burian – Slanina, Vlach, Jansa – Maruna, Venkrbec, P. Machač.
    Trenér: Totter

    Rozhodčí: Bejček, Rapák – Hanzlík, Kleprlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Od modré čáry vystřelil po přihrávce Hořanského Smetana, ale hostující brankář Němeček zasahovat nemusel, rána zamířila mimo.
     
    01:00
    Po Smetanově nahození dobruslil puk za brankou Jestřábů Sihvonen a předložil jej do výhodné pozice Bergerovi, ten však z voleje trefil pouze připraveného brankáře Němečka!
     
    01:43
    Osmělil se také Prostějov, Žukov si připisuje první zákrok, když lapačkou zastavil střelu Zajíce.
     
    02:03
    Jestřábi právě vstřelili branku! Prostějov otevírá skóre zápasu! Pohlednou akci hostů zakončil přesnou trefou JAN SLANINA, kombinace započala na levé straně u Jansi a pokračovala prakticky na jeden dotek přes Vlacha až k úplné dokonalosti. Asistence: Roman Vlach, Filip Jansa.
    02:03 Jan SLANINA - 0:1
     
    02:41
    Vsetínští jsou v rozehrávce nepřesní, od Smetany puk pouze zamířil do obranného pásma Prostějova, kde si jej hosté přebírají pod kontrolu.
     
    03:24
    Chybnou rozehrávku hostů mohl ztrestat Hořanský, ale branku Prostějova vůbec netrefil.
     
    04:00
    Sihvonen si sjel k levému kruhu, ale střela mu příliš nesedla.
     
    05:42
    Hra je značně nepřesná, ani jeden z týmu se k ničemu vážnějšímu nedostává. Nyní se Jestřábi dopustili zakázaného uvolnění a vhazovat se bude před brankou hostů.
     
    06:33
    Vsetín má sice územní převahu, ale nedá se říci, že by Jestřáby přehrávali.
     
    06:39
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Peter Lichanec – 2 min., sekání.
     
    07:14
    Jestřábi svírají Valachy v obraném pásmu, Žukov úspěšně pokryl střelu Ostřížka.
     
    07:37
    Vsetínu se podařilo osvobodit.
     
    07:55
    Jansova střela byla tentokrát zablokována, buly se uskuteční po levici vsetínského brankáře.
     
    08:39
    Valaši hrají v plném počtu.
     
    09:15
    Smetana poslal puk na rozjetého Berzinše, který postupoval po pravé straně, Němečka však střelou na vzdálenější tyč nepřekonal!
     
    10:07
    Vsetín přeci jen přidává na tempu a tvoří si nápor v útočném pásmu, Němeček nyní měl co dělat, aby pokryl střelu Kajínka.
     
    10:25
    Jestřáby nyní osvobodila Jiránek, jeho střelu z ostrého úhlu však Žukov bez problémů zastavil.
     
    11:15
    Vsetín si zahraje první přesilovou hru, právě probíhá signalizovaná výhoda.
     
    11:32
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Jan Slanina – 2 min., podrážení.
     
    11:39
    Prostějov vyhazuje.
     
    12:08
    Valaši si nerozuměli na útočné modré čáře a do samostatného úniku se dostal Petr Hašek, vsetínský brankář Žukov teď vytáhl důležitý zákrok a zabránil inkasování branky při přesilové hře svého týmu!
     
    13:08
    Od modré čáry vystřelil Ondračka a do slibné dorážky se dostal Berger, ale branku přestřelil!
     
    13:32
    Prostějov hraje v plném počtu.
     
    14:30
    Prostějov se po úspěšném oslabení snaží uklidnit hru a s rozehrávkou příliš nespěchá.
     
    15:06
    Zakázané uvolnění Jestřábů vrací hru před Němečka.
     
    15:06
    Jeden z domácích hráčů však zachoval fair play a přiznal se k tečování puku, vhazuje se tak v neutrální zóně.
     
    16:14
    Valachům se nepodařilo vyhodit puk a odražený kotouč se dostal na Jansu, jenž se nahrnul před Žukova a snažil se zasunout bekhendem, branku těsně minul!
     
    17:17
    Závěr třetiny se příliš nedaří Vsetínu, který se marně snaží dostat na dostřel prostějovské branky. Jestřábi však teď vyhodili pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    17:23
    Berzinš vyhrál vhazování rovnou na Voženílka, ten však z voleje branku Prostějova přestřelil.
     
    18:09
    Berger teď připravil palebnou pozici Smetanovi, ale Němeček měl velmi dobrý výhled a střelu zachytil.
     
    18:32
    Ondračkovo nahození mohl usměrnit Jonáka, ale puk nezamířil za jeho záda.
     
    19:24
    Vlach zavezl puk do vsetínského pásma a zadovkou jej přenechal Jansovi, ten přestřelil klec Vsetína.
     
    19:57
    Parádní zákrok Němečka! Sihvonen poslal přihrávku přes šíří pásma na Bergera a proti jeho prudké ráně z voleje se parádně přemísti mladičký brankář Jestřábů!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině domácí Vsetín ztrácí proti hostům z Prostějova jednu branku. Jestřábi se prosadili po hezky sehrané kombinaci na jeden dotek, kterou zakončil Jan Slanina. Vsetín měl slibné střelecké pozice, ale branky se nedočkal, nic na tom nezměnila ani přesilová hra. Jestřábi mohli také své vedení navýšit, ale i vsetínský brankář Žukov předvádí spolehlivé zákroky. Druhá třetina odstartuje v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Vsetín se ihned nastěhoval do útočného pásma, nahození Smetany však zablokoval Jáchym.
     
    20:57
    Nedorozumění ve vsetínské rozehrávce končí zakázaným uvolněním.
     
    21:13
    Haškovo nahození se snažil tečovat Ostřížek, puk však pouze proletěl mimo branku Valachů.
     
    22:37
    Hra je plna nepřesností na obou stranách, oba celky si puk přehazují ze strany na stranu.
     
    22:59
    Chvíle vzrušení pro vsetínské tribuny! Přihrávku na volej do výhodné pozice dostal Hryciow od Vítka, ale Němeček se znovu stačil včas přemístit a dalším důležitým zákrokem drží Hanáky ve vedení!
     
    23:57
    Píská se další icing Vsetína.
     
    25:33
    Prostějov teď dokázal zabezpečit obranné pásmo a Vsetín se znovu jen s těží dostává před Němečka.
     
    26:18
    Jestřábi právě vstřelili branku! Další povedená souhra prostějovské třetí útočné formace končí druhou trefou v brance Vsetína! Tentokrát se podařilo Slaninovi dojet nahozený puk u mantinelu a bekhendem našel osamoceného ROMANA VLACHA, jenž se brankově prosazuje na Lapači v roli soupeře. Asistence: Jan Slanina.
    26:18 Roman VLACH - 0:2
     
    26:50
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Aleš Poledna – 2 min., nedovolené bránění.
     
    26:55
    Vsetín rozjel přesilovou hru neúspěšně, když Jenyšovu střelu zablokoval prostějovský obránce a puk skončil mimo ledovou plochu.
     
    27:13
    Prostějov vyhazuje.
     
    27:32
    Obrovská příležitost pro Vsetín. Na dvě minuty míří na trestnou lavici Tomáš Jandus za podrážení a domácím se otevírá příležitost po dobu jedné minuty a devatenácti vteřin hrát v pěti proti třem.
     
    27:38
    Vsetín právě vstřelil branku! Valaši bleskově využívají přesilovou hru 5 na 3 a snižují na rozdíl jediné branky! Po vhazování se kotouč bleskurychle dostal na hůl Jenyše, jehož střelu šikovně tečoval LUBOŠ ROB. Asistence: Pavel Jenyš, David Kajínek.
    27:38 Luboš ROB - 1:2
     
    28:03
    Vsetín pokračuje v přesilové hře, ale pro puk teď musejí do vlastního pásma a začít znovu.
     
    28:44
    Prostějov se znovu osvobodil, klasická přesilová hra se Vsetínu příliš nedaří.
     
    29:32
    Jestřábi hrají v plném počtu.
     
    30:22
    Hořanský teď po snaze Sihvonena vystřelil od mantinelu, ale puk byl sražen a pouze doskákal do náručí Němečka.
     
    30:45
    Vsetínský mladík Pětník se teď snažil uvolnit Vítka, který se však marně před brankou Prostějova natahoval po kotouči.
     
    31:57
    Prostějovu se znovu daří kontrolovat útočnou aktivitu domácích a nepouštějí je na dostřel Němečkovy klece.
     
    32:48
    Lichancovu střelu Němeček dokázal ukrýt ve své výstroji a Jenyš tak na dorážku číhal marně. Po komerční přestávce se bude vhazovat před brankou Prostějova.
     
    32:55
    V další slibné palebné pozici se ocitl Jenyš, ale nedokázal prostřelit Němečka, jenž zasáhl pohotovým zákrokem a puk vytěsnil.
     
    33:00
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Martin Pěnčík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    33:05
    Valaši se ihned ujali kotouče, ale prudká střela Smetany pouze vyvětrala betony brankáře Němečka.
     
    33:30
    Prostějovu se daří držet puk mimo obranné pásmo.
     
    33:49
    Prostějov vyhazuje a Vsetínu se přesilová hra vůbec nedaří.
     
    34:43
    Prostějov se znovu osvobozuje, Vsetín je v přesilové hře neškodný.
     
    35:00
    Jestřábi v plném počtu.
     
    36:14
    Prostějov kontroluje puk, nikam se příliš nehrne, ale zatím u to stačí, Vsetín totiž jeho rozehrávku příliš nenapadá.
     
    37:13
    Vsetín se na chvíli zdržel v útočném pásmu, ale pokus Roba od modré čáry byl zablokován.
     
    38:00
    Jestřábi se teď dokázali zformovat v útočném pásu a motají hlavy vsetínským obráncům.
     
    38:19
    Jandusova střela teď dala Žukovovi zabrat, jenž betonem vyrazil směrem k Jáchymovi, ten však puk naštěstí pro domácí nezpracoval.
     
    39:06
    V závěru druhé třetiny Prostějov pokračuje v kombinaci v útočném pásmu, zatím tomu chybí střela.
     
    39:25
    Hru na druhou stranu otočil Lichanec, jeho pokus z levé strany Němeček vyrazil a po dorážce se marně natahoval ještě Jenyš.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I po druhé třetině jsou zatím spokojenější hosté z Hané, když se znovu pohlednou akcí prezentovala třetí útočná formace jestřábí letky a tentokrát zamířil přesně evsetínský útočník Roman Vlach. Jestřáby může mrzet pouze následná nedisciplinovanost, která umožnila Vsetínu jít do přesilové hry pět na tři, kterou bleskově využil Luboš Rob. Vsetín to však k vyrovnání nenakoplo. Naopak jeho další početní výhody byly spíš plné nepřesností a Prostějov se ani nijak zvlášť nenadřel k tomu, aby i po druhé třetině držel na Lapači jednobrankové vedení. Uvidíme, zda se domácí proberou před startem závěrečné periody, která započne v 19:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Peter Lichanec – 2 min., vysoká hůl.
     
    40:34
    Vsetín vyhazuje.
     
    41:12
    Jansovu střelu Žukov vyrazil a ještě přispěl k vyhození puku mimo vsetínskou třetinu.
     
    42:03
    Pěnčíkova střela na Žukova vůbec neprošla a Vsetín znovu vyhazuje.
     
    42:26
    Lichanec je zpět na ledě a Vsetín hraje v plném počtu.
     
    43:34
    Vsetín se snaží přidat na útočné aktivitě, střela hořanského však byla zpomalena bránícím Staňkem a Němeček měl klidnou práci.
     
    44:38
    Vítkovo nahození Němeček zachytil a vhazovat se bude před brankou Jestřábů.
     
    45:00
    Smetana nad ničím nepřemýšlel a na modré čáře plácl do kotouče, ten však minul branku Prostějova a Slanina vyváží kotouč směrem k domácí brance.
     
    46:19
    Vsetínští se usadili v útočném pásmu Sihvonen nahazoval na teč Jonákovi, načež se Jestřábi osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    47:32
    Prostějov odmítl vsetínský nápor, puk léta znovu ze strany na stranu, což Jestřábům určitě vyhovuje, protože čas běží.
     
    47:47
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Robin Staněk – 2 min., nedovolené bránění.
     
    48:23
    Vítek předložil puk na rozjetého Berzinše, ten však z mezikruží zamířil pouze do připraveného Němečka.
     
    48:30
    Prostějov se osvobozuje.
     
    49:03
    Vsetínu se přesilová hra znovu nedaří a Jestřábi opět vyhodili.
     
    49:47
    Prostějov hraje v plném počtu, Vsetín byl v přesilovce opět zoufalý.
     
    50:17
    Zakázané uvolnění Valachů, domácím se teď nedaří vůbec nic.
     
    50:51
    Po delší době zaznamenal brankáře Žukova střelou z ostrého úhlu Slanina, vsetínský gólman bez problémů vyrazil.
     
    50:58
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Jan Berger – 2 min., vysoká hůl.
     
    51:12
    Vsetín mohl zahrozit ve vlastním oslabení, když se puk dostal na hůl Lichance a ten se snažil přihrát Jenáčkovi v přečíslení dva na jednoho, výborně však zasáhl bránící Ostřížek a znemožnil Valachům šanci k vyrovnání.
     
    51:56
    Vsetín vyhazuje.
     
    51:56
    Vsetín vyhazuje.
     
    52:02
    Z tribun se teď výrazně ozývá vsetínské publikum, které se snaží domácí podpořit, i když výkon Valachů dnes není vůbec ideální, mohou se o své fanoušky opřít.
     
    52:28
    Jáchym nabil Jansovi, jeho prudkou ránu z voleje Žukov vyrazil.
     
    52:58
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    53:42
    Vsetín se snaží nadechnout k závěrečnému náporu, jeho akce však zatím troskotají ve středním pásmu. Následuje komerční přestávka.
     
    54:43
    Vilém Burián byl ve svém úniku zastaven nedovoleně Šimonem Jenáčkem a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení!
     
    54:43
    K trestnému střílení se postavil Roman Vlach, snažil se vyzrát na Žukova bekhendem, ale puk nedokázal zvednout. Vsetínský brankář tak sklízí potlesk tribun.
     
    55:06
    Dnešní utkání sleduje 2037 diváků.
     
    55:46
    Vlachovi se teď daří držet puk v rohu vsetínského pásma, nápor domácích se zatím nekoná.
     
    56:39
    Jenyšova přízemní střela skončila těsně mimo, Jestřábi následně poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    56:57
    Další icing Jestřábů.
     
    57:12
    Bláhova střela na Němečka neprošla, Jestřábům se podařilo vymanit ze sevření domácích.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:12
    Žukov pomohl s rozehrávkou a ujel na střídačku, domácí jdou do akce v šesti!
     
    59:10
    Pokus Jenáčka byl opět zablokován a Prostějov vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    59:11
    Oddechový čas pro tým VHK ROBE Vsetín.
     
    59:13
    Vsetín sice uspěl na buly, ale puk zamířil ihned do středního pásma.
     
    59:51
    Vsetín teď svíral Jestřáby, ale nedostal se k zakončení. Prostějov ještě jednou vyhodil puk na icing.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Prostějov nakonec na Lapači uhájil jednobrankový náskok a odváží si na Hanou všechny tři body, čímž potvrzuje vzestup formy. Pro Vsetín je to třetí porážka v řadě a první na domácím ledě. Domácí mohou litovat především žalostných přesilových her. Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost při sledování přenosu a přeji hezký zbytek večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Maxim Žukov (VSE)

    Roman Vlach (PRO) (19:44:01)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 28. Rob (Jenyš, Kajínek) – 3. Slanina (Vlach, Jansa), 27. Vlach (Slanina, Jansa)


    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Sachr) – Smetana (A), Ondračka, Jenáček, Kajínek, Voženílek, Hryciow – Š. Bláha, Lichanec, Hořanský – Berger, Berzinš, Sihvonen – Jenyš, Jonák (C), Rob – Pětník, Melenovský, Vítek.
    Trenér: Stantien

    LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (Micka) – Poledna, Benda, Malák, Staněk, Pěnčík, Zajíc, Hamšík – Jandus, T. Jáchym (A), Jiránek (C) – Hašek, Ostřížek, Burian – Slanina, Vlach, Jansa – Maruna, Venkrbec, P. Machač.
    Trenér: Totter

    Rozhodčí: Bejček, Rapák – Hanzlík, Kleprlík

    Diváci: 2037
    ocianews.com