TPS – Wolfsburg 1:4 (kon.) | Mnichov – Tappara 3:4 (2:3 po s.n.) | Lublaň – Zug 1:3 (kon.)
Eisbären – Mountfield HK cz 3:7 (kon.) | HC Slovan – Rapperswil 4:6 (kon.) | Salzburg – Fribourg 0:1 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Fribourg-Gottéron
Středa 05.10.2022, 20:20 • Eisarena Salzburg • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:20.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční večer. Vítám vás při sledování Ligy mistrů, u zápasu skupiny E mezi týmy EC Red Bull Salzburg a Fribourg-Gottéron.
     
    EC Red Bull Salzburg

    Hokejisté Salzburgu mají situaci ve svých rukou. Po čtyřech zápasech mají na kontě sedm bodů a nachází se na druhém místě o dva body za prvním Fribourgem, na třetí Ilves disponují jednobodovou ztrátou. Svěřenci kouče McIlvaneho zatím šli ve všech čtyřech utkáních do nastaveného času. Ilves jednou porazili po nájezdech, podruhé prohráli v prodloužení. Ve Stavangeru zvítězili po nájezdech, doma norský celek zdolali po prodloužení. V rakouské lize nasbírali během šesti střetnutí patnáct bodů a nachází se na čele tabulky.
     
    Fribourg-Gottéron

    Fribourg je na tom oproti dnešnímu soupeři ještě o něco lépe. Za čtyři zápasy získal devět bodů a aktuálně skupině E vévodí. Švýcarský tým porazil 3:2 a 2:0 Ilves, doma se Stavangerem prohrál 0:1, aby pak norskému soupeři venku vrátil porážku, zdolal jej výsledkem 3:0. V domácí soutěži se Dubého družině vůbec nedaří, když v sedmi zápasech posbírala pouhých osm bodů, s nimiž se nachází až na jedenácté pozici.
     
    Úvodní sestavy:

    EC Red Bull Salzburg: Tolvanen (Kickert) – Lewington, Robertson, Genoway, MacWilliam, Heinrich, Stapelfeld, Krening, Steffler – Schneder, Nissner, Raffl – Thaler, Baltram, P. Huber – M. Huber, Wukovits, Hochkofler – Predan, Auer, Harnisch.
    Trenér: Matt McIlvane

    Fribourg-Gottéron: Hughes (Berra) – Gunderson, Jecker, Diaz, Vainio, Sutter, Dufner, Chavaillaz, Scheidegger – Marchon, Desharnais, Mottet – Rossi, Walser, Jörg – Bertschy, de la Rose, Kuokkanen – Sprunger, Schmid, Bykov.
    Trenér: Christian Dubé

    Rozhodčí: Rezek (SLO), Nikolić (AUT) – Nothegger (AUT), Pardatscher (ITA).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Salzburgem a Fribourgem odstartoval! Očekává se vyrovnaná bitva dvou týmů, které se ve skupině E zatím nachází na prvním, respektive druhém místě.
     
    00:57
    První zákrok musel předvést domácí gólman Atte Tolvanen. Poradil si na jedničku, křižnou střelu krajana Kuokkanena zprava vyrazil do rohu kluziště.
     
    01:20
    Domácí obránce Paul Stapelfeld pod tlakem dlouho nerozmýšlel a po pravém mantinelu odpálil kotouč na zakázané uvolnění.
     
    01:47
    Levou stranou pokusil štěstí Christoph Bertshy. V souboji jeden na jednoho proti Dominiqueovi Heinrichovi neuspěl, následoval další odpal na zakázané uvolnění.
     
    02:15
    Fribourg v útočném pásmu dlouho nezůstal. Jacob de la Rose si chtěl s pukem nabruslit mezi kruhy, čistým způsobem jej však odstavil Andrew MacWilliam.
     
    02:36
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou gólman Atte Tolvanen. Poradil si na jedničku, po mantinelu nahrál osamocenému Genowayovi.
     
    03:22
    Konečně útočí i domácí. Paul Huber na sebe natáhl dva hráče, aby vzápětí nabil mezi kruhy Baltramovi, ten promáchl naprázdno.
     
    03:44
    Ozva se hvizd rozhodčího. Důvodem byla posunutá domácí brána, kterou vyhodil ze svého postavení k levé tyči se přesunující Tolvanen.
     
    04:05
    S problémy, ale přece Juuso Vainio zvlál udržet kus černé gumy v útočném pásmu. Nahodil za bránu, kde jeho spoluhráč Jörg svedl neúspěšný souboj s Robertsonem.
     
    04:50
    Do nahození od pravého mantinelu položil hokejku David Desharnais. Zkušený šestatřicetiletý Kanaďan zamířil do brankového oblouku.
     
    05:12
    Hosté zatím působí výrazně aktivnějším dojmem. Průnik vyzkoušel po pravém křídle Nathan Marchon, čistě ho zastavil Tyler Lewington.
     
    05:39
    Do protiútoku vystartoval Peter Schneider. Rakouský útočník, známý i českým fanouškům, vypálil krátce po přejetí útočné modré čáry nepřesně.
     
    06:04
    Příliš dlouho váhal s rozehrávkou Joel Scheidegger. Jednoho protihráče na zádech udržel, ale přijel druhý a ten jej obral. Tim Harnisch posléze střílel vedle brány.
     
    06:37
    Pod tlakem Benjamin Chavaillaz zacouval za vlastní svatyni, kde počkal na vystřídání formace, následně si vybral jako cíl Bykova.
     
    07:25
    Atmosféra v hledišti je zatím hodně komorní. Domácí fanoušci nepovzbuzují, protože jim k tomu hráči na ledě zatím nedávají moc důvodů.
     
    07:53
    Utkání plyne poměrně rychle, ale rozhodně nelze tvrdit, že se jedná o atraktivní střetnutí, spíše sledujeme na obou stranách velké množství nepřesností.
     
    08:22
    Zkušeně si počínal Ryan Gunderson. Naznačením křižného pasu obelstil Thomase Raffla, aby následně po levém mantinelu dojel alespoň do středního pásma.
     
    08:55
    Thomas Raffl nabral velkou rychlost po levém mantinelu. Ještě o něco rychlejší byl ale Peter Schneider, jenž kolegu vystavil do ofsajdu.
     
    09:12
    K velké individuální akci zavelel Matthias Rossi. Projel skrze třemi protihráči a natlačil se až před bránu, odkud ovšem Tolvanena z bezprostřední blízkosti nepropálil.
     
    09:36
    Přes obránce vypálil svižnou střelu zápěstím z pravého kruhu Samuel Walser. Chay Genoway se prezentoval úspěšným blokem.
     
    10:06
    Nathan Marchon najel až před gólmana, jehož si dokázal roztáhnout bekhendovým blafákem, pak se mu ale puk namotal na hokejku a zakončení bylo hodně nepovedení.
     
    10:41
    Ve středním pásmu hrál vysokou holí Lucas Thaler. Protože se jako další dotkl kotouče spoluhráč Andrew MacWilliam, tak rozhodčí musel přerušit hru.
     
    11:11
    Na modrou čáru ostal nabito Dominique Heinrich. Rána postrádala razanci i přesnost, Connor Hughes zasáhl pravým betonem.
     
    11:40
    Mauro Dafner vyzkoušel dlouhý pas na Christophe Bertschyho, který ale na touš nedosáhl. Píská se zakázané uvolnění.
     
    12:09
    Atte Tolvanen drží bezbrankový stav. Na levou stranu dostal nahrávku úplně volný Killian Mottet, tváří v tvář gólmanovi ovšem neuspěl.
     
    12:38
    Na druhé straně si před bránu soupeře najížděl Benjamin Nissner. Už to vypadalo, že nahrávku převezme, v poslední chvíli mu hokejku přizvedl Jecker.
     
    13:25
    Ze závaru před bránou Salzburgu první gól nepadl. Volný puk vyšťoural z pod bruslí protihráče bránící Tyler Lewington.
     
    13:57
    Domácí už se soupeři přeci jen začínají vyrovnávat. S lehkým nahozením Dennise Robertsona od pravého mantinelu si Cnnor Hughes snadno poradil lapačkou.
     
    14:03
    Krátce po vhazování vypálil ostrou ránu Chay Genoway. Connor Hughes byl znovu na svém místě, puk schoval pod pravým betonem.
     
    14:36
    Za pravým kruhem natáhl ke střele zápěstím Andrew MacWilliam. O teč se pokusil Ali Wukovits, ale neuspěl, puk proto proletěl vedle levé tyče hostující svatyně.
     
    14:51
    První přesilovou hru si vyzkouší Fribourg. Na trestnou lavici neochotně usedl Ali Wukovits, centr třetího útoku se ve střední třetině provinil nedovoleným bráněním.
     
    15:03
    Bez přehnané kombinace vyslal od modré čáry pořádnou dělovku Benoit Jecker, Atte Tolvanen včas vykopl levý beton.
     
    15:53
    V momentě, kdy hokejisté švýcarského celku kombinovali v útočném pásmu, tak rozhodčí přerušili hru. Domácí brána znovu vypadla z původního postavení, gólman Tolvanen do ní zatlačil přílišnou silou pravou bruslí.
     
    16:13
    Hosté ztratili pásmo, ale Killian Mottet do něj rychle najel zpět. Posléze došlo k jeho zdvojení, načež úspěšně vyhodil Dennis Robertson.
     
    16:55
    Početní převaha hostujícího mužstva je minulostí. Ali Wukovits je zpátky na ledové ploše a okamžitě se vydává pomoci spoluhráčům do defenzivy.
     
    17:14
    Z pod tlaku Salzburg dostal Peter Hochkofler. Italský útočník dokonce zkusil ujet do brejku, avšak Mauro Dufner ho zastavil čistě tělem.
     
    17:43
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Dave Sutter viděl rozjetého Janne Kuokkanena, jenže mu adresoval příliš dlouhou nahrávku. Zakázané uvolnění.
     
    18:09
    S nahozením od modré čáry neměl Atte Tolvanen žádné problémy. Na kus černé gumy po celou dobu velmi dobře viděl, schoval ho ve výstroji.
     
    18:52
    Střelu Sandra Schmida vyrazil Atte Tolvanen pouze před sebe. O dorážku se přihlásil Julien Sprunger, jenž nenašel mezeru mezi brankářovými betony.
     
    19:07
    Také druhé oslabení míří do domácích řad. Opět bylo na vině nedovolené bránění, jímž se provinil v obranném pásmu Benjamin Nissner.
     
    19:18
    Tvrdou střelu zápěstím přes obránce vypálil Thomas Raffl. Connor Hughes měl velké štěstí, že ho puk trefil do masky, od níž se odrazil do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 5.
     
    První třetina zápasu mezi Salzburgem a Fribourgem branku nepřinesla. Úvod střetnutí patřil hostujícímu celku, ale domácí se postupně dostali do hry a ve druhé polovině úvodního dějství bylo aktivnějším týmem, soupeře dokonce přestřílelo. Avšak jak Tolvanen, tak i Hughes udržují čistá konta.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hosté do ní vstupují v přesilové hře, ta by mohla trvat ještě téměř minutu.
     
    20:41
    Od modré čáry nahazoval na teč Benoit Jecker. Bránící Dennis Robertson srazil kus černé gumy vedle pravé tyče.
     
    21:15
    Domácí hokejisté se ubránili, potrestaný Benjmanin Nissner je zpátky na ledové ploše. Utkání pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    21:40
    A by to právě Benjamin Nissner, kdo se pokusil o obtočení soupeřovy svatyně a zasunutí touše k pravé tyči, narazil ovšem na pravý Hughesův beton.
     
    22:16
    Situaci dvou proti dvěma řešil Thomas Raffl nahrávkou k levému mantinelu na Juliena Sprungera, jehož rána měla k úspěchu hodně daleko.
     
    22:50
    Pod tlakem a v obležení dvojice hráčů si Tim Harnich poradil na jedničku, puk vybojoval pro Sandra Schmida. Tomu klička na Stefflera nevyšla.
     
    23:23
    Matthias Rossi se vydal vysoko napadat Chaye Genowaye. Kanadský obránce udržel konkurenta za zády a zvládl i rozehrát na MacWilliama.
     
    23:55
    Andrew MacWilliam sehrál důležitou roli i v ofenzivě, když vyslal tvrdou střelu od modré čáry. Puk do prostoru mezi třemi tyčemi nesměřoval.
     
    24:23
    Christoph Bertschy nabral rychlost po pravém mantinelu. V kruhu zabrzdil a chtěl přenést hru na Jörga, pas na jeho osobu zastavil Heinrich.
     
    24:56
    Peter Schneider vzal zodpovědnost na svá bedra. Najel do třech protihráčů, dle očekávání o kus černé gumy poměrně brzy přišel.
     
    25:30
    Zničehonic mohl udeřit Janne Kuokkanen. Zakončení z pravého kruhu chytře schoval přes Stapelfelda, Atte Tolvanen v poslední chvíli vykopl pravý beton.
     
    25:47
    Po dlouhé době došlo k přerušení hry, o nějž se postaral Connor Hughes, když vysoký oblouček ze středního pásma raději schoval do lapačky.
     
    26:16
    Ofenzivu podpořil Dominique Heinrich. Najel si nikým nehlídaný do levého kruhu, jenže zpracování prudkého pasu nezvládl.
     
    26:49
    Z velkého úhlu nahazoval touš na hostující svatyni Jacob de la Rose. Tolvanena nepřekvapil, finský gólman u levé tyčky nenechal ani centimetr volného prostoru.
     
    27:11
    Rychlá akce Fribourgu se neujala. Christoph Bertschy vyzkoušel žabičku na Janne Kuokkanena, tomu kus černé gumy přeskočil přes hokejku.
     
    27:40
    Hru zklidnil Philipp Krening. Nejprve to vypadalo, že zkusí rychlý brejk, ale nakonec odjel za vlastní bránu a umožnil spoluhráčům vystřídat.
     
    28:20
    Peter Schneider v rámci pravidel dohrál u mantinelu Benjamina Chavaillaze, obránce švýcarského celku ještě předtím stihl přenést hru na kolegu Joela Scheideggera.
     
    28:48
    Matthias Rosi otevřel prostor pro Samuela Walsera, ten vystřelil forhendem za pravým kruhem. Hrací předmět proletěl těsně nad horní tyčkou.
     
    29:22
    Andrej Bykov přenesl hru doprava na Juliena Sprungera, jenž vyzkoušel zakončení z první, pod velkým úhlem zasáhl jenom oblouk brány.
     
    29:49
    Zakázané uvolnění posílá hru před Connora Hughese. Jusso Vainio vyzkoušel dlouhý pas na Maura Jörga, útočník se rozjel příliš pozdě.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. V zápase mezi Salzburgem a Fribourgem stále čekáme na první gól, který by střetnutí určitě oživil.
     
    30:39
    Dennis Robertson trefil prvního bránícího soka, od nějž se puk odrazil k Peteru Schneiderovi, zkušený útočník touš letící vzduchem minul.
     
    31:03
    Na pravém křídle se objevil Killian Mottet. Viditelně chtěl vybruslit mezi kruhy, stopku mu vystavil čistým způsobem Tyler Lewington.
     
    31:53
    Až před bránu se proháčkoval Ali Wukovits. Na zakončení ovšem nedošlo, protože šestadvacetiletému útočníkovi v klíčovou chvíli sjel puk z čepele hole.
     
    32:14
    Peter Hochkofler tělem odmítl Christopha Bertschyho. Přes Davea Suttera se ovšem až před bránu Hughese neprocpal.
     
    32:44
    Po pravé straně nabral velkou rychlost Samuel Walser. Zvládl se dokonce natlačit před bránu, bekhendem však ztroskotal na pravém betonu Tolvanena.
     
    33:26
    Přes Suttera vyslal svižnou střelu ze zápěstí Thomas Raffl. Connor Hughes mohl zůstat v klidu, puk proletěl vysoko nad břevnem.
     
    33:45
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Bezbrankové skóre prolomeno, vedení se ujímají hosté! JANNE KUOKKANEN z pravého kruhu přenesl hru do levého na Bertschyho, jehož střela mezi betony gólmana skončila těsně za Tolvanenem. Auerovi posléze vůbec nevyšel odpal do bezpečí a puk smolně poslal mezi betony Heinricha k protihráči, který celou akci začal. JANNE KUOKKANEN s ledovým klidem nasměroval touš bekhendem do odkryté levé části brány. Asistence: Christoph Bertschy a Jacob de la Rose.
    33:45 Janne KUOKKANEN - 0:1
     
    34:30
    Domácí chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Od modré čáry vyslal dělovku Dominique Heinrich, puk proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    35:16
    Naopak navýšit náskok se pokusil Christoph Bertschy. Zbavil se dvou protihráčů, ale na třetího, Paula Stapelfelda, už nevyzrál.
     
    35:39
    Těsně bráněný soupeřem zvládl Ali Wukovits vystřelit z pravého kruhu mezi tři tyče, ale přímo do středu brány, kde byl Connor Hughes.
     
    36:18
    Ani natřikrát nyní Benjamin Nissner nevyrovnal. Dvakrát nezvládl přehodit položený pravý Hughesův beton, potřetí dokonce promáchl.
     
    36:43
    Při dvojzákroku proti Nissnerovi Connor Gughes ztratil vyrážečku. Tato skutečnost mu zatím větší problémy nedělá, pravým betonem vyrazil pokus Robertsona.
     
    37:26
    Hosté dostali hru do středního pásma a obránce Gunderson dovezl Hughesovi vyrážečku. Hostující gólman přestál kritickou chvilku.
     
    37:53
    Po vhazování vypálil jedovku Tyler Lewington. Hostující gólman v tomto případě zasahovat nemusel, práci za ně odvedl blokující Benoit Jecker.
     
    38:06
    Dennis Robertson si rozmyslel zakončení a hledal před bránou Petera Schneidera, překvapený rakouský útočník si se zpracováním neporadil.
     
    38:39
    Dave Sutter si všiml volného puku v mezikruží a vydal se za ním, tvrdou forhendovou střelou ovšem trefil jenom ležícího beka Genowaye.
     
    39:20
    Domácí hráči obsadili útočné pásmo. Florian Baltram naznačil zakončení, aby přenesl hru doprava na Lucase Thalera, který z první mířil nepřesně.
     
    39:45
    Protože se mu nedostalo podpory, tak musel Julien Sprunger vzít zodpovědnost na sebe. Benjamin Chavaillaz jej odstavil čistě tělem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 12.
     
    Prostřední dvacetiminutovka poprvé hnula se stavem zápasu. Do závěrečného dějství půjdou v lepším rozpoložení hokejisté Fribourgu, kteří vedou nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Gól padl ve 34. minutě, kdy Janne Kuokkanen využil nepovedeného obranného odpalu Auera a bekhendem trefil odkrytou levou polovinu domácí brány. Nadále platí, že sledujeme vyrovnané, ale ne příliš atraktivní střetnutí. Dohromady jsme viděli 33 střel na bránu, což není příliš vysoké číslo.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Fribourg v ní bude hájit těsné jednobrankové vedení, střelecky aktivnější Salzburg se ale určitě nevzdá bez boje.
     
    40:41
    Akci domácího celku zastavil hvizdem čárový rozhodčí. Byl to Peter Schneider, kdo byl příliš netrpělivý a vystavil do ofsajdu Benjamina Nissnera.
     
    41:12
    Do pravého kruhu si vybruslil Thomas Raffl. Vyslal rychlou ránu ze zápěstí, stále bezchybně chytající Connor Hughes zasáhl lapačkou.
     
    41:42
    Útočit umí i hosté. Nathan Marchon si vyměnil puk s Killianem Mottetem, načež vypálil forhendem příliš vysoko.
     
    42:14
    Fribourg dělily od druhého gólu centimetry! Julien Sprunger nabral rychlost po pravém mantinelu, aby nakonec nahrál do předbrankového prostoru Sandru Schmidovi, od jeho brusle se puk odrazil do pravé tyče.
    42:14 Schmid nasměroval puk bruslí do tyče
     
    42:40
    Rychle na druhou stranu, kde už zase sledujeme snahu Salzburgu o vyrovnání. Tim Harnisch tečoval nahození Dennise Robertsona vedle brány.
     
    43:25
    Ve třetí třetině má hra spád, akce střídá akci. Jeden na jednoho zkusil Andrei Bykov, obránce Devin Steffler bnyl úspěšnější.
     
    43:57
    Průnik vyzkoušel Matthias Rossi. Odpoutal se sice od osobního strážce, následně ovšem nevyzrál na dobře pozičně hrajícího Genowaye.
     
    44:19
    Pouze za cenu sekání Dominique Heinrich zastavil rozjetého Maura Jörga. Hosté si zahrají třetí přesilovku v utkání, v předešlých dvou případech příliš nebezpeční nebyli.
     
    44:44
    Dvě výborně zblokované střely domácím hráči v krátkém časovém sledu. Za potlesku fanoušků pak vyhodil do bezpečí Dennis Robertson.
     
    45:23
    A další blok, o nějž se postaral Tyler Lewington. Zkontroloval postavení obránců soupeře na modré, aby posléze vyhodil po levém mantinelu.
     
    45:53
    Ne, tohle se hostům vůbec nepovedlo. Nathan Marchon vyzkoušel dlouhou nahrávku na Killiana Motteta, výsledkem bylo zakázané uvolnění.
     
    46:26
    Ali Wukovits na sebe navázal dva protihráče, aby posléze přenesl hru doprava na Petera Hochkoflera, ten vypálil forhendem nad bránu.
     
    46:57
    Hra pokračuje v pěti na obou stranách, Dominique Heinrich odseděl na lavici hanby kompletní dvě minuty. Salzburg už zase může pomýšlet na vyrovnání.
     
    47:28
    Hosté hrají přesně to, co potřebují. Zabezpečená obrana si ví rady s nájezdy protihráčů, kteří zatím marně dobývají Hughesovu svatyni.
     
    47:54
    Snaha o rychlý protiútok nevyšla. Christoph Bertschy nedosáhl na dlouhou nahrávku Jaoba de la Roseho, píská se icing.
     
    48:22
    Atte Tolvanen musel předvést těžký zákrok proti Christophovi Bertschymu. Křižnou ránu z levého kruhu vykopl levým betonem.
     
    48:46
    Paul Stapelfeld chtěl rychle rozehrát, jenže neměl na koho, spoluhráč střídali. Proto odcouval za vlastní bránu, kde nakonec přenechal hrací předmět Robertsonovi a sám si odjel odpočinout.
     
    49:20
    Z ostrého úhlu střílel forhendem Jane Kuokkanen. Atte Tolvanen mohl zůstat ledově klidný, kus černé gumy totiž rozvlnil pouze boční síť.
     
    49:51
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Christoph Bertschy. Cestu mu zakřižoval Tyler Lewington a konkurenta úspěšně odstavil.
     
    50:10
    Utkání se přehouplo do závěrečné desetiminutovky základní hrací doby. Fribourg udržuje těsný jednobrankový náskok, zisk tří bodů by mu zajistil postup do další fáze Ligy mistrů.
     
    50:49
    Connor Hughes po těžkém zákroku vůbec nevěděl, kde je kotouč. Pozorný Benoit Jecker jej odpálil do bezpečí těsně před Nissnerem.
     
    51:27
    Ještě ze středního pásma střílel Ryan Gunderson s jasným cílem získat buly v útočné třetině. Neuspěl, Atte Tolvanen zvládl puk vyklepat pro Tylera Lewingtona.
     
    51:47
    Raphael Diaz přecenil rychlostní schopnosti Matthiase Rossiho, jenž i přes veškerou snahu na kus černé gumy nedosáhl. Zakázané uvolnění.
     
    52:29
    Mauro Jörg zadovku Sauela Walsera nepochopil. Puk přejel a nechal hrát Baltrama, jemuž nevyšla klička na Vainia.
     
    52:42
    Tvrdou ránu příklepem vypálil od levého mantinelu Chay Genoway. Connor Hughes reagoval včas a bekhendem puk vyrazil nad břevno.
     
    53:07
    Velká šance pro Salzburg, který má možnost srovnat stav v první přesilové hře. Na trestnou lavici usedl Andrei Bykov na dvě minuty za podrážení.
     
    53:45
    Hosté se zatím brání bez problémů. Dvě vyhození v krátkém časovém sledu, domácí ale znovu vybojovali útočnou třetinu.
     
    54:23
    Dennis Robertson zrušil nápřah a nabil o pravého kruhu Ali Wukovitsovi, jenže tomu zakončení vůbec nevyšlo, Hughes si pohlídal mezeru mezi betony.
     
    54:49
    Lucas Thaler pochopil, že zavřenou levou stranou se do útočného pásma nepodívá. Proto hru přenesl doleva, jenže ani zde Paul Huber neuspěl proti Mauru Jörgovi.
     
    55:15
    Fribourg je v pěti, Andrei Bykov je zpátky na ledě. Hned zabral do defenzivy a právě on úspěšně vydoloval puk z pod bruslí Andrewa MacWilliama.
     
    55:55
    Proti dvěma protihráčům si věřil Jacob de la Rose. Podle očekávání neuspěl, alespoň však pošetřil cenné vteřinky.
     
    56:24
    S nahozením Davea Suttera od modré čáry si Atte Tolvanen hravě poradil. Rozehrát ovšem v časovém rozmezí nestihl.
     
    56:46
    Zákrok musel předvést i na druhé straně chytající Connor Hughes. Pod pravým betonem schoval ne příliš dobře umístěný pokus Maria Hubera.
     
    57:20
    Protože Christoph Bertschy tečoval vyhození Raphaela Diaze, tak nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Andrew MacWilliam musel hrát.
     
    57:43
    Domácímu celku bylo odpískáno postavení mimo hru. Domácí kouč Matt McIlvane si vzal oddechový čas a lze očekávat, že brzy sáhne k powerplay.
     
    58:10
    Přestože hra probíhá v útočném pásmu, tak gólman Atte Tolvanen pláchl na střídačku. Salzburg nemá co ztratit a tak zkouší štěstí v šesti bruslařích.
     
    58:51
    Domácím se ani ve větším počtu hráčů na ledě nedaří usadit v útočné třetině. Benoit Jecker navíc vyhodil takovým způsobem, že se nepískal icing.
     
    59:12
    Prázdní brány byla pro Killiana Motteta velkým lákadlem. K zakončení se však nakonec vůbec nedostal, kolega Desharnais ho vystavil do ofsajdu.
     
    59:34
    Postavení mimo hru i na druhé straně se Salzburgem to nevypadá vůbec dobře. Domácí potřebují rychle nejen získat pásmo, ale i si vytvořit dobrou pozici, z níž by bylo možno vyrovnat.
     
    59:57
    Peter Schneider zvládl nasměrovat puk zpoza brány do předbrankového prostoru, kam najížděl Thomas Raffl, puk ale úplně minul. Je to jasné, Fribourg zvítězí.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na bránu: 27 – 16.
     
    Švýcarský Fribourg zvítězil na ledě Salzburgu hubeným výsledkem 1:0, čímž si zajistil nejen postup do další fáze Ligy mistrů, ale i prvenství ve skupině.

    Jediný gól střetnutí padl ve 34. minutě, po nepovedeném obranném zákroku Auera skóroval bekhendem Janne Kuokkanen. Domácí hokejisté byli střelecky aktivnějším týmem, ale nebylo jim to nic platné, protože si nevytvořili žádnou vyloženou šanci a ostatní střely jistý Connor Hughes s přehledem pokryl. Salzburgu nepomohla ke srovnání stavu ani závěrečná powerplay.

    Svěřenci kouče Dubého si polepšili na dvanáct bodů. Salzburg je před posledním utkání skupinové fáze na druhém místě se sedmi body, pro jeho udržení bude muset příští týden zvítězit na ledě dnešního soupeře, protože Ilves má šest bodů, Stavanger pět a jeden z těchto dvou týmů určitě bude bodovat.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:42:23)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 34. Kuokkanen (Bertschy, de la Rose)


    EC Red Bull Salzburg: Tolvanen (Kickert) – Lewington, Robertson, Genoway, MacWilliam, Heinrich, Stapelfeld, Krening, Steffler – Schneder, Nissner, Raffl – Thaler, Baltram, P. Huber – M. Huber, Wukovits, Hochkofler – Predan, Auer, Harnisch.
    Trenér: Matt McIlvane

    Fribourg-Gottéron: Hughes (Berra) – Gunderson, Jecker, Diaz, Vainio, Sutter, Dufner, Chavaillaz, Scheidegger – Marchon, Desharnais, Mottet – Rossi, Walser, Jörg – Bertschy, de la Rose, Kuokkanen – Sprunger, Schmid, Bykov.
    Trenér: Christian Dubé

    Rozhodčí: Rezek (SLO), Nikolić (AUT) – Nothegger (AUT), Pardatscher (ITA)

    Diváci: 1 212
    thejrc.org