Havířov – Kopřivnice 3:4 (kon.) | Hronov – Ústí n/L 1:6 (kon.) | Jablonec n/N – Benátky n/J 1:5 (kon.)
Kobra – Mostečtí Lvi 6:1 (kon.) | Klatovy – Tábor 1:5 (kon.) | Děčín – Letňany 1:4 (kon.)
Vel. Meziříčí – Znojmo 2:3 (kon.) | Žďár n/S – Vyškov 0:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – SHKM Hodonín 6:1 (kon.)
Příbram – Chomutov 6:3 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 3:2 (0:1 po s.n.) | Cheb – Písek 5:4 (1:0 po s.n.)
konec
HC Baník Příbram
6:3 (1:1, 1:1, 4:1)
Piráti Chomutov
Středa 05.10.2022, 18:30 • Zimní stadion Příbram • 2. liga skupina Západ • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Druhá liga se znovu hlásí oslovo, a tak vás vítám u jejího pátého kola. Ve skupině Západ na sebe narazí dosud neporažené celky, Příbram totiž přivítá Chomutov. Jedná se o šlágr, v němž se jedno mužstvo odpoutá od svého soka.
     
    Po čtyřech kolech mají hned tři týmy plný počet bodů. Kromě Chomutova a Příbrami nezaváhaly ani Letňany, které dnes čeká souboj v Děčíně. Ovšem po středečním programu je jasné, že jeden minimálně jeden z těchto klubů začne bodově ztrácet. Díky lepšímu skóre se Baník vyhřívá na vedoucí pozici, když postupně přehrál Písek, Hronov, Vrchlabí a také Jablonec. Středočeská defenziva je pak nejlepší v celé skupině Západ, vždyť Příbram inkasovala pouze tři góly. Naopak druzí Piráti se pyšní nejlepším útokem, jelikož soupeřům nasázeli už šestadvacet branek. Svěřenci Kamila Koláčka si v cestě za neporazitelností přehráli Klatovy, Vrchlabí, Jablonec a naposledy Děčín.

    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI

    HC Baník Příbram

    Josef Hasman 11 bodů (2+9)
    Petr Josefus 7 bodů (2+5)
    Ladislav Gengel 6 bodů (4+2)

    Piráti Chomutov

    Roman Chlouba 10 bodů (5+5)
    František Lukeš 10 bodů (2+8)
    Viktor Hübl a Josef Koláček 7 bodů (4+3)
     
    Střetnutí pátého kola druhé ligy skupiny Západ startuje v 18 hodin 30 minut. Ze souboje je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Který z týmů udrží neporazitelnost?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Saňa (A), Jelínek, Vinš, Zedek, Havlín, Placek, Zdeněk – Josefus (C), Kafka, Urban, Eret, Pinkas, Procházka, Hasman, Šinágl, Gengel (A), Brzák, Matějka, Dragoun
    Trenér: Pavel Marek

    Piráti Chomutov: Běhula (Hanuljak) – Havel, Hynek, Seemann, Váchal, Žižka, Pavlát, Petrásek – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Koblížek, Matai – Kostourek, Koláček, Mežnar – Rindoš, Mála
    Trenér: Kamil Koláček

    Rozhodčí: Kraval – Gragar, Hlinka.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí, v němž oba celky budou hájit svou neporazitelnost. Souboj Baníku s Piráty startuje už za pár okamžiků. Pojďme se společně bavit šlágrem pátého kola druhé ligy.
     
    Chomutovští už jsou na modré čáry, kde malou chvíli čekali na nástup Příbrami. Za malou chvíli začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodní vhazování se postavili Tomáš Urban a Viktor Hübl. V souboji zkušených centrů byl chomutovský útočník.
     
    01:30
    Za vlastní brankou upadl Jakub Váchal, jemuž přijel na pomoc druhý obránce. Chomutov se vydal na druhou stranu, jenomže Vít Seemann nedal přesnou nahrávku.
     
    02:05
    Z pravého kruhu se snažil vystřelit Roman Chlouba, jehož pokus byl sražen k mantinelu. Ovšem Piráti byli dál v akci, jenomže Milan Kostourek přes soupeře neprošel.
     
    02:34
    Křižnou přihrávku přebral na levém kruhu Jakub Chrpa, který se nacházel v dobré střelecké pozici. Chomutovský odchovanec minut zadní tyčku pouze o centimetry.
     
    03:08
    Na druhé straně se zakončením přes obránce prezentoval Ladislav Gengel, ovšem Běhulova lapačka byla na správném místě.
     
    03:56
    Pokusem od modré čáry se předvedl David Zdeněk, jehož zakončení bylo nepřesné. Chomutovský brankář toho moc neviděl, protože před ním bylo rušno.
     
    04:19
    Dvěma pokusy se prezentoval Roman Chlouba, jehož první pokus byl nepřesný a druhý zamířil do Jakuba Mataie, který projížděl před brankou Příbrami.
     
    04:30
    Richard Běhula musel vytáhnout další zákrok, když proti němu letěl kotouč vyslaný od modré čáry.
     
    05:07
    Také Petr Jiroušek musel vytáhnout zákrok, když si pohlídal pokus z pravé strany. Po vhazování vystřelil z osy František Lukeš, ale brankář Příbrami byl znovu připravený.
     
    05:54
    Ze střídačky naskočil do středního pásma Jakub Matai, kterého ještě dobruslil Viktor Hübl. Ovšem prvně jmenovaný hráč Chomutova nepřihrál přes obránce.
     
    07:04
    Richard Běhula musel být připravený na teč, jelikož před ním přejížděl soupeř. Nestalo se tak a Saňův pokus zamířil jen vedle levé tyče.
     
    07:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti zvládli situaci u pravého mantinelu a poslali kotouč na levou stranu. Z vrcholu kruhu se nacházel teprve sedmnáctiletý FRANTIŠEK HYNEK, jenž zamířil přesně pod horní tyčku. Asistence: Josef Koláček a Erik Mežnar.
    07:41 F. HYNEK - 0:1
     
    08:33
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Ladislav Gengel – 2 min., hákování.
     
    08:48
    Na útočné modré čáře vypíchl Milanu Kostourkovi kotouč Tomáš Urban, a tak do samostatného úniku ujížděl Luboš Brzák. Ovšem chomutovský hráč se stihl ještě vrátit, a tak pokus domácího útočníka mířil jen do betonu Richarda Běhuly.
     
    10:20
    Kombinaci Chloubi s Mežnarem zachytil Ondřej Havlín a Příbram okamžitě vyhodila přes celé kluziště. Chomutovu se úvodní přesilová hra vůbec nepovedla.
     
    11:15
    Tomáš Koblížek přihrával mezi kruhy, odkud okamžitě vystřelil k pravé tyči Jakub Matai. Ovšem Petr Jiroušek se skvěle přesunul a zasáhl lapačkou.
     
    11:37
    Na pravém kruhu se nacházel Petr Kafka, jehož prudká střela nenašla cestu mezi tři tyče. Hra se v posledních momentech pořádně rozjela a přelévá se ze strany na stranu.
     
    12:38
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal David Zdeněk, jehož pokus zastavil nohou František Hynek. Stejný hráč poté prověřil chomutovskou obranu znovu, ovšem Richard Běhula v pohodě zasáhl.
     
    13:20
    Jeden z chomutovských hráčů chyboval ve vlastní třetině a z úhlu mohl vyrovnat Petr Josefus, který viděl místečko v horním růžku branky. Ovšem branku přestřelil, a tak se skóre nemění.
     
    14:37
    Před brankou Chomutova dobře pracoval Tomáš Urban, jemuž se poprvé nepovedlo vystřelit. Ovšem obkroužil branku a bekhendem zamířil do betonu gólmana.
     
    14:55
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Viktor Hübl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    15:20
    Michal Dragoun chtěl vystřelit, ale trefil chomutovského obránce. Pirátům se následně povedlo vyhodit přes všechny čáry.
     
    16:32
    Baník dlouhou dobu kombinoval před brankou Richarda Běhuly. Chomutovu se povedlo posunout hru do středního pásma, avšak Michal Dragoun poté najel do ofsajdu.
     
    16:58
    Příbram právě vstřelila branku!
    Chvíli po vypršení trestu Viktora Hübla se Baník dočkal vyrovnání. Nepřesná střela Josefa Hasmana se odrazil od zadního mantinelu. Kotouče se chopil ONDŘEJ HAVLÍN, jenž střelou o tyč vyrovnává na 1:1. Asistence: Josef Hasman a Petr Josefus.
    16:58 Ondřej HAVLÍN - 1:1
     
    17:27
    Jakub Procházka si obhodil obránce a vystřelil z pravého kruhu do brankářova betonu. Puk se odrazil na druhou stranu, kde už nestihl reagovat Michal Dragoun.
     
    18:55
    |František Lukeš přihrával před branku, kam mířil Viktor Hübl. Jenomže dobře postavený David Zdeněk černou gumu zastavil.
     
    19:15
    Roman Chlouba si nahodil kotouč o zadní mantinel a následně ho na pravé straně dobruslil. Jeho zakončení si pak pohlídal Petr Jiroušek.
     
    19:38
    Po křižné přihrávce Milana Kostourka se z levého kruhu napřáhl Lukáš Pavlát, jehož zakončení vyrazil domácí maskovaný muž.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda nabídla vyrovnanou partii, což dokazuje také průběžné skóre zápasu. Zatím sledujeme nadprůměrné střetnutí druhé ligy a doufejme, že se v podobném stylu bude pokračovat i po přestávce. Chomutov poslal do vedení František Hynek, ovšem Příbram se vzchopila a v sedmnácté minutě vyrovnala zásluhou Ondřeje Havlína.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Před brankou Chomutova se snažil operovat Tomáš Urban, jehož odzbrojil sedmnáctiletý František Hynek. Chomutov se hnal na druhou stranu, kde Seemannova střela odrazila od zadního mantinelu zpátky před bránu.
     
    20:47
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Vít Seemann – 2 min., nedovolené bránění.
     
    21:19
    Na levém křídle se rozjel kapitán Petr Josefus, který postupoval až do kruhu pro vhazování, odkud mířil na zadní tyčku. Jenomže Richard Běhula vytáhl další parádní zákrok.
     
    22:02
    František Hynek se schoval za branku a s Radkem Havlem pošetřili několik desítek vteřin. Chomutovští útočníci stačili vystřídat!
     
    22:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    V pozici posledního hráče utekl kotouč Petr Josefusovi, a tak sám na domácího brankáře uháněl ROMAN CHLOUBA. Zkušený útočník zamířil přesně nad vyrážečku a posílá Piráty v oslabení znovu do vedení! Bez asistence.
    22:35 Roman CHLOUBA - 1:2
     
    23:50
    Petr Jiroušek do statistik připisuje další zákrok, když si pohlídal nahození jednoho ze severočeských hráčů.
     
    24:14
    Na druhou stranu se vydal Tomáš Urban, jehož pokus chomutovskému brankáři vypadl. Jenomže Richard Běhula rychle reagoval a hru přerušil.
     
    24:34
    Před chomutovskou branku se chtěl zpátky nastěhovat Josef Hasman, který byl podle čárového rozhodčího v ofsajdové situaci.
     
    25:12
    Po Koláčkově přihrávce se marně natahoval Milan Kostourek. Ovšem puk zamířil za branku domácího celku, kde se jako první objevil šikovný útočník Chomutova.
     
    25:40
    Zakončením z větší vzdálenosti se předvedl Michal Dragoun, do jehož pokus vložil hůl soupeř. Richard Běhula černou gumu posunul ještě raději do rohu.
     
    27:00
    Sledujeme trochu volnější pasáž hry, kterou mohl ukončit hostující obránce. Roman Chlouba zajel za branku, odkud přihrál do střelecké pozice Vítu Seemannovi. Jeho nepovedený pokus vyrazil lapačkou Petr Jiroušek.
     
    27:44
    Za domácí brankou zůstal ležet David Zdeněk, kterému se nechtělo moc na nohy. Ovšem po svých odjel na střídačku a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    28:30
    Od modré čáry nahodil puk proti brance Ondřej Havlín, jehož zakončení srazil chomutovský obránce. Piráti mohli jít do protiakce, avšak nepřešli přes útočnou modrou čáru.
     
    29:52
    Jakub Procházka projížděl za brankou, ovšem kotouč před ní poslal kolem první tyče. Jenomže Petr Kafka z dobré pozice netrefil puk ideálně a zamířil vedle!
     
    30:12
    Chomutov mohl rychle odpovědět, ovšem také on stav zápasu nepohnul. Jakub Matai přihrával na Tomáše Koblížka, jehož pokus vyrazil domácí brankář před sebe. Po puku se na dlouhou hokejku natahoval Roman Chlouba, který černou gumu posunul znovu do Petra Jirouška.
     
    30:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Lukáš Pavlát – 2 min., hrubost.
     
    31:00
    Dvěma pokusy z pravé strany se prezentoval Michal Dragoun. Nejprve ho ke střele vyzval křižnou přihrávkou Tomáš Urban, ovšem zakončení proletělo kolem první tyče. Druhá střela zase minula zadní tyčku.
     
    31:39
    Příbram právě vstřelila branku!
    Baník sehrál další přesilovou hru na výbornou a je znovu vyrovnáno! Křižnou přihrávku směřoval na levý kruh Josef Saňa. PETR KAFKA z jedné využil Eretovy clony a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Josef Saňa a Petr Josefus.
    31:39 Petr KAFKA - 2:2
     
    33:25
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    František Lukeš – 2 min., krosček.
     
    33:45
    Další parádní přesilovková kombinace Příbrami! Petr Kafka přihrál na pravou stranu, odkud Michal Dragoun poslal černou gumu před branku. V nebezpečném prostoru nastavil hůl Petr Eret, avšak Richard Běhula vytáhl spektakulární zákrok betonem.
     
    34:46
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Michal Dragoun – 2 min., podrážení.
     
    35:01
    Další bombou se prezentoval Radek Havel, který trefil hostujícího gólmana někam pod masku, možná do krku. Petr Jiroušek potřebuje lékařskou pomoc, snad bude v pořádku!
     
    35:25
    František Lukeš naskočil z trestné lavice a začíná zkrácená přesilová hra Chomutova, který se může vrátit do vedení.
     
    35:54
    Zakončení od modré čáry vyslal Vít Seemann, jehož pokus zastavil domácí maskovaný muž. Chomutov tak bude bojovat o kotouč v útočném pásmu.
     
    36:00
    Ihned po vhazování se od modré čáry napřáhl Roman Chlouba, jehož zakončení skončilo ve výstroji Petra Jirouška.
     
    36:30
    O těžkou přihrávku přes osu se pokoušel Josef Koláček, jehož snažení zachytil Josef Hasman, kterého si dobře nabruslil Radek Havel.
     
    37:04
    Už to vypadalo, že do samostatného úniku ujede Viktor Hübl, jehož v poslední chvíli dojel Jan Zedek. Chomutovský kapitán ani nezakončil, a tak se skóre ani nyní nemění.
     
    38:45
    Roman Chlouba ve středním pásmu zachytil nepřesnou rozehrávku soupeře a vydal se do útočného pásma, kde mu klička přes obránce nevyšla.
     
    39:25
    Od zadního mantinelu poslal přihrávku před branku Milan Kostourek, avšak Josef Koláček se dobře nezorientoval. Příbram se pak vydala ještě na druhou stranu, jenomže zakončení přes obránce bylo nepřesné.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani po druhé dvacetiminutovce to nemá žádný z týmů blíže k vítězství. Chomutov sice poslal zpátky do vedení Roman Chlouba. Ovšem následně Piráti předvedli několik nedovolených zákroků a v jedné z přesilových her znovu vyrovnal Petr Kafka. Uvidíme, co se stane v poslední periodě.
     
    Dnešní utkání sleduje 640 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    František Lukeš vybídl k teči Jakuba Chrpu, jehož snažení poslalo černou gumu vedle pravé tyče.
     
    41:06
    Příbram právě vstřelila branku!
    Zatímco Chomutov svou šanci zahodil, Příbram nabídky využila a je poprvé vede! Pokus od modré čáry tečoval před brankou PETR ERET a Richard Běhula už nestihl reagovat – 3:2. Asistence: David Zdeněk a Petr Josefus.
    41:06 Petr ERET - 3:2
     
    42:59
    Na pravé straně dobře pracoval Jakub Matai, jehož pokus zastavila hůl Josefa Saňy, která se navíc zlomila vejpůl.
     
    43:28
    Chomutov se nacházel v tlaku, který Baník překazil vyhozením na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravici domácího brankáře.
     
    44:05
    Pinkasův pokus vyrazil do vzduchu Richard Běhula. Stejný hráč se probojoval k puku, ale dorážku nasměřoval vedle chomutovské klece.
     
    45:00
    Chomutovu se ve třetí periodě moc nedaří. Pověst mu mohl napravit Viktor Hübl, jehož zakončení mířilo do brankářova teploměru. Ovšem Petr Jiroušek mezeru mezi rukou a tělem rychle zavřel.
     
    45:24
    Od modré čáry nahazoval puk proti brance Radek Jelínek, jehož snažení tečoval Ladislav Gengel. Kotouč zamířil jen vedle levé tyče Běhulovy branky.
     
    45:54
    Jakub Chrpa nahazoval kotouč za branku ještě před červenou čárou, a tak je Chomutovu odpískané zakázané uvolnění.
     
    46:36
    Piráti právě vstřelili branku!
    Po zaváhání v rozehrávce Severočeši znovu vyrovnávají! Mezi kruhy zachytil puk František Lukeš, který udělal dva rychlé kroky k brance a posunul jej doleva. JAKUB CHRPA ani chvíli neotálel a zamířil do sítě! Asistence: František Lukeš.
    46:36 Jakub CHRPA - 3:3
     
    47:47
    Příbram právě vstřelila branku!
    Jenže vyrovnaný stav netrval dlouho, protože se parádní individuální akcí prezentoval JOSEF HASMAN! Domácí útočník si na pravé straně obhodil obránce a následně přesně zamířil do vzdálenější šibenice Běhulovy branky. Asistence: Petr Josefus.
    47:47 Josef HASMAN - 4:3
     
    49:29
    V jednom střídání hned třikrát střílel Vít Seemann, jehož pokusy zastavili bránící hráči. Po chvíli to zkusil také Michal Žižka, ovšem nemířil přesně.
     
    50:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Lukáš Pavlát – 2 min., podrážení.
     
    51:04
    Příbram právě vstřelila branku!
    Chomutovští se hodně zlobí na rozhodčí, kteří neodpískali zakázané uvolnění! Najednou se v přesilové hře před brankou ocitl PETR KAFKA, který chladnokrevně zamířil mezi Běhulovy betony. Bez asistence.
    51:04 Petr KAFKA - 5:3
     
    52:20
    Příbram právě vstřelila branku!
    Chomutov teď pořádá den otevřených dveří! Odražený puk se ocitl před TOMÁŠEM URBANEM, který sám mířil na Richarda Běhulu, jehož si zkušeně položil a poté po ledě přesně zamířil – 6:3. Asistence: Ladislav Gengel.
    52:20 Tomáš URBAN - 6:3
     
    53:10
    Sám na chomutovského brankáře se hnal Josef Hasman, kterého obtěžoval ještě obránce. Domácímu útočníkovi utekla černá guma od hokejky a vedle levé tyče.
     
    54:44
    Josef Koláček našel na levém kruhu najetého Erika Mežnara, kterému se pod nohy položil ještě Ladivlas Gengel. Slovinský útočník tak mířil do ramene brankáře.
     
    55:54
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Petr Eret – 2 min., hákování.
     
    56:57
    Vít Seemann přihrával na vrchol levého kruhu, odkud se do kotouče opřel František Lukeš. Jeho pokus po ledě si pohlídal příbramský gólman.
     
    57:44
    Dalším pokusem z voleje se prezentoval Viktor Hübl, jehož zakončení zamířilo do masky domácího brankáře. Hlavní rozhodčí situaci zkontroloval a nechal pokračovat ve hře.
     
    58:41
    Příbram vyrazila do akce, jenomže Ondřej Havlín byl v útočném pásmu dříve, než-li černá guma. Pro ofsajde se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    59:26
    Od zadního mantinelu přihrával Josef Koláček a po těžké nahrávce se natahoval Milan Kostourek. Maličký útočník Chomutova ale nemířil přesně.
     
    Konec zápasu.
     
    Díky zvládnuté třetí třetině se z neporazitelnosti dál raduje Příbram. Chomutovu poslední část zápasu nevyšla, a tak zaslouženě prohrává. Baník si vypracoval řadu šancí, které dokázal proměňovat. Nutno říct, že domácí hráči byli také nebezpečnější, a tak zaslouženě zapisují tři body.

    S konstatováním, že Chomutov poprvé klopýtnul a Příbram ještě nepoznala hořkost porážky, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:48:05)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 17. Havlín (Hasman, Josefus), 32. Kafka (Saňa, Josefus), 42. Eret (Zdeněk, Josefus), 48. Hasman (Josefus), 52. Kafka, 53. Urban (Gengel) – 8. F. Hynek (Koláček, Mežnar), 23. Chlouba, 47. Chrpa (Lukeš)


    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Saňa (A), Jelínek, Vinš, Zedek, Havlín, Placek, Zdeněk – Josefus (C), Kafka, Urban, Eret, Pinkas, Procházka, Hasman, Šinágl, Gengel (A), Brzák, Matějka, Dragoun
    Trenér: Pavel Marek

    Piráti Chomutov: Běhula (Hanuljak) – Havel (A), F. Hynek, Seemann, Váchal, M. Žižka, Pavlát, Petrásek – Lukeš, Hübl (C), Chrpa (A) – Chlouba, Koblížek, Matai – Kostourek, Koláček, Mežnar – Josef Rindoš, Mála
    Trenér: Kamil Koláček

    Rozhodčí: Kraval – Gragar, Hlinka

    Diváci: 640
    thejrc.org