Modré Krídla – Dubnica 0:2 (kon.) | Vlci Žilina – Topoľčany 1:0 (kon.) | Martin – Trnava 4:3 (2:0 po s.n.)
Žiar nad Hronom – Levice 2:3 (po pr.) | Brezno – Pov. Bystrica 1:5 (kon.) | Humenné – Skalica 3:2 (po pr.)
po s.n. (2:0)
HK VITAR Martin
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
HK Gladiators Trnava
sk Středa 05.10.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Martin Baran (tréner HK Gladiators Trnava): "Vedeli sme, že Martin v predchádzajúcich zápasoch nenahral veľa bodov. Jeho hráči boli preto pod tlakom. My sme naopak chceli dobre brániť a neinkasovať úvodný gól. Celkom sa nám to úvodnú polovicu zápasu darilo, potom ale prišli niektoré individuálne chyby a Martin sa naštartoval. V tretej tretine si dokázal vytvoriť pomerne veľký tlak, pričom sme stretnutie dohrávali na niekoľko hráčov, na dve päťky. Podľa priebehu zápasu je zisk bodu určite zaslúžený. Samozrejme, nájazdy sú už lotéria. V stretnutí sme postrádali niektorých hráčov. Začína sa chrípková sezóna, ráno sme mali rozkorčuľovanie a nielenže nám po ňom odišli dvaja hráči, ešte pred týmto zápasom sme prišli o ďalších dvoch. Bolo to dnes z našej strany na krv. Úvod sezóny sme mali z našej strany dobrý, u súperov sme si chceli vybudovať rešpekt, čo sa nám zatiaľ podľa môjho názoru darí."

    Ján Tabaček (asistent trénera HK VITAR Martin): "Neviem, či môžeme byť spokojní. Všetci sme asi očakávali od tohto stretnutia niečo iné. S prístupom v úvodných dvoch tretinách spokojní byť určite nemôžeme. Stretnutie dospelo do nájazdov, zo zisku dvoch bodov sa určite tešíme, ak by sme ale nadviazali na tretiu tretinu zo zápasu s Dubnicou, boli by to dnes tri body. To sa týka i zápasu v Humennom, ktorý by v prípade odlišného prístupu mohol dopadnúť úplne inak. Súťaž sa za posledné roky vyrovnala, nie je v rámci nej slabého tímu. Stačí sa pozrieť na súpisky jednotlivých tímov. My zatiaľ trpíme na neschopnosť nadviazať na tímové výkony z prípravy. Presvedčili sme sa o tom ešte v prvom kole v Žiline. Pokiaľ sa nám nepodarí zjednodušiť hru a prestať vymýšľať vpredu, kedy sa dostávame sami pod tlak, chlapci si naďalej nebudú veriť a budú sa trápiť. Potom aj samotné výkony budú nestále. Dnes nám chýbal Michal Murček, všetci veríme, že to nebude nič vážne, čo by ho odstavilo na dlhší čas. Na druhej strane sme radi, že sa vrátil aspoň tyčka (Tyczyński), aj keď jeho pohyb ešte nebol taký, aký bol pred zranením. Určite nám ale jeho prítomnosť pomohla. Ako to bude vyzerať najbližšie v piatok, to si netrúfame predpovedať, verím však, že sme sa už dostatočne poučili a dokážeme hru z našej strany zjednodušiť, zlepšiť pohyb a častejšie strieľať, tak ako sme to ukázali dnes v tretej tretine a rovnako tak i v tejto časti hry v súboji s Dubnicou. Od začiatku potrebujeme dať do zápasu viac energie, čo je práve tá cesta, ktorou potrebujeme ísť, ak chceme byť úspešní."

    Alex František Kupka (útočník HK Gladiators Trnava): "Z našej strany určite náročné stretnutie vzhľadom k absenciám v tíme. Zápas bol ubojovaný, sme radi za zisk bodu. V tejto sezóne sa snažíme dominovať hlavne v obrane, čo sa nám darí. Vďační môžeme byť obrancom i brankárovi. Nejaký ten gól sa nám vždy podarí streliť, ak je v kolónke inkasovaných gólov nula, je to vynikajúce, ako sme sa mohli presvedčiť v zápase s Dubnicou. Nemyslím si, že sú výkony Trnavy prekvapením. Po uplynulej sezóne sa od nás očakávalo, že pôjdeme vyššie. My sami máme tie najvyššie ciele, chce to len dať hlavu hore a sami zistíme, že sa to dá. Mužstvo si v tejto sezóne sadlo, nielen čo sa týka starších a mladších hráčov. Vzájomne sa veľmi dobre dopĺňame. Starší hráči nám radia, čo máme robiť. Hrajú hlavou, my mladší zasa nohami. Verím, že v najbližšom zápase doma so Slovanom uspejeme za tri body. Očakávame mohutnú divácku kulisu, ktorá nás bude hnať. Určite pôjdeme do zápasu na 100%, akým výsledkom sa ale stretnutie skončí, to budeme vedieť o dva dni."

    František Poliaček (útočník HK VITAR Martin): "Ďalší zápas, v ktorom sme si museli pred treťou tretinou mnohé povedať. V úvode sme neboli aktívni, museli sme sa brániť a tým pádom do hry nemohla zasiahnuť štvrtá formácia. Z našej strany bol prejav nekonzistentný a aj keď sme boli polovicu stretnutia lepším tímom, nepomohlo nám to, nakoľko strieľame málo gólov. Určite musíme zapracovať na streleckej forme, aby nám to padalo do bránky a získavali v stretnutiach všetky tri body. V šatni sme si pred tretím dejstvom povedali, že musíme zabrať. Takto ako v tretích tretinách ale musíme hrať celých 60 minút. Obrat ako naposledy s Dubnicou ale nemôžeme očakávať v každom stretnutí. Ako tím máme teraz dva dni na prípravu, zajtra vykorčuľujeme na ľad a v piatok cestujeme do Skalice, kde chceme brať všetky tri body. V príprave som hrával s Tyczyńskim a Paulínym, dve stretnutia som v tejto sezóne odohral s Murčekom, takže sa musíme ešte viac zohrať v rámci formácií. S Damianom a Adamom sme hrali po prvýkrát naostro v tretej tretine, takže to ešte nejaký ten čas potrebuje. Verím však, že už v piatok to bude oveľa lepšie. Zároveň verím, že nebude potrebné pred treťou tretinou zvyšovať hlas a že tento zvýšime ešte pred samotným zápasom, aby sme hrali celých 60 minút najlepšie ako vieme." (22:42:51)
     
    V nájazdoch zvíťazil Martin nad Trnavou 4:3. Góly: 11. Nauš (Dvořák, Charvát), 36. Tyczynski (Poliaček), 47. Tiainen (Toma, Bobček), rozh. náj. Poliaček – 14. Kupka (Schmidt, Jurák), 24. Schmidt (Kukumberg, Miklík), 45. Bodnár (Kupka, Jurák).
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK VITAR Martin. František Poliaček zaznamenal gól ako prvý v sérii.
     
    4. série
    2:0
    Kukumberg nepremieňa. Domáci môžu oslavovať.
     
    3. série
    2:0
    Juščák nepremieňa. Stále nie je rozhodnuté.
     
    3. série
    2:0
    Jurák nepremieňa. Glosár si pozíciu zastal.
     
    2. série
    2:0
    Krásne vyvesil do rohu bránky. Zvyšuje na rozdiel dvoch gólov.
     
    2. série
    1:0
    Antonov nepremieňa. Snažil sa poslať puk k žŕdke.
     
    1. série
    1:0
    Oklamal brankára. Otvára skóre nájazdov.
     
    1. série
    0:0
    Začínajú hostia. Puk neprešiel za chrbát brankára.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Predĺženie rozuzlenie neprinieslo. Rozhodne sa preto v najneskoršom možnom čase.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:57
    Charvát v súboji s Rašínom. Budeme svedkami nájazdov.
     
    64:17
    Tyczynski ťažko odstaviteľný od puku. Skúša zobrať ťarchu zápasu na seba.
     
    63:54
    Paulíny si chcel obhodiť Miklíka. Ten mu puk tečuje.
     
    63:27
    Jurák mohol rozhodnúť. Chýbali mu centimetre a rovnako tak pri druhom pokuse zasiahol Glosár.
     
    62:43
    Fafrák z prvej. Nečakal na spoluhráčov.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 11. Nauš (Dvořák, Charvát), 36. Tyczynski (Poliaček), 47. Tiainen (Toma, Bobček), rozh. náj. Poliaček – 14. Kupka (Schmidt, Jurák), 24. Schmidt (Kukumberg, Miklík), 45. Bodnár (Kupka, Jurák)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kupka (TRN)
    1:0   Poliaček (MAR)
    2. série:
    1:0   Antonov (TRN)
    2:0   Paulíny (MAR)
    3. série:
    2:0   Jurák (TRN)
    2:0   Juščák (MAR)
    4. série:
    2:0   Kukumberg (TRN)


    HK VITAR Martin: Glosár (Rychlík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Bobček – Petran, Semaňák – Nemec, Krempaský – Paulíny, Tyczynski, Tiainen – Toma, Dírer, Poliaček – Fafrák, Juščák, Nauš – Stanček, Sleziak, Ďurina
    Trenér: Daniel Babka

    HK Gladiators Trnava: Nagy (Hollý) – Korím, Kliment – Maarnela, Schmidt – Rašín, Bulak – Moncman – Bodnár, Kupka, Jurák – Miklík, Kukumberg, Antonov – Deneš, Tóth, Dvonč – Urban, Litavec
    Trenér: Martin Baran

    Rozhodčí: Konc st., Čahoj – Tichý, Hanko, Majling (inštruktor)

    Diváci: 552
    thejrc.org