NY Rangers – Boston 4:5 (kon.) | Washington – Detroit 4:2 (kon.) | Winnipeg – Calgary 5:0 (kon.)
Colorado – Dallas 2:1 (kon.) | Vancouver – Edmonton 5:4 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Dallas Stars
Čtvrtek 06.10.2022, 03:40 • Ball Arena, Denver • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Peter DeBoer (DAL) si ještě bere svůj oddechový čas.
     
    58:49
    Dallas hraje v šesti!
    57:42 RANTANEN - 2:1
     
    57:42
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté otáčejí vývoj utkání na svou stranu! Chudobin neudržel střelu MacKinnona, čehož domácí využili a kotouč se dostal k Girardovi, který ihned přihrál na pravou stranu MIKKOVI RANTANENOVI, jenž okamžitou střelou poslal puk pod břevno hostující klece. Asistence: Sam Girard, Devon Toews.
    52:36 O´CONNOR - 1:1
     
    52:36
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně šťastná branka, kterou nyní vstřelili domácí hokejisté, když se LOGANOVI O´CONNOROVI podařilo dostat puk přes Harleyho a Chudobin se následně pokusil o vypíchnutí, ale domácí útočník do kotouče sekl, a ten přeletěl ruského brankáře. Asistence: Ben Meyers
     
    48:52
    Avalanche si zahrají další přesilovou hru, když dvě minuty za sekání dostává Nils Lundkvist (DAL), který zasáhl pronikajícího MacKinnona.
     
    40:01
    Do závěrečné třetiny se do brány Dallasu postavil Anton Chudobin místo Scotta Wedgewooda.
     
    39:43
    V samotném závěru druhé části je opět vyloučen hráč Dallasu, když dvě minuty za hákování dostává Nils Lundkvist (DAL).
    36:52
     
    36:52
    Seguin našel přihrávkou mezi kruhy Stankovena, jehož střelu Georgijev vyrazil před sebe, kde do puku ještě práskl Damiani a jeho pokus skončil na tyči domácí klece!
     
    35:54
    Dallas bude hrát přesilovou hru. Colin Miller (DAL) i Nathan MacKinnon (COL) tedy nakonec dostávají tresty za hrubost. Nicméně domácí útočník dostává o dvě minuty víc, které za něj odsedí Martin Kaut (COL).
     
    28:49
    Wedgewooda nyní zachránila jeho branková konstrukce, když Meyers dostal hodně prostoru a jeho rychlá střela orazítkovala tyč za zády hostujícího brankáře.
    24:28 DAMIANI - 0:1
     
    24:28
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars předvedli parádní rychlý útok, když Hanley zavezl touš do útočného pásma, kde ho na pravé straně přenechal Kivirantovi, jenž následně poslal přihrávku do druhé vlny, kam si najel zcela volný RILEY DAMIANI, jenž byl zcela volný na středu kluziště a jeho následná střela skončila přesně u tyče domácí klece. Asistence: Joel Kiviranta, Joel Hanley.
     
    19:52
    V samotném závěru první třetiny je ještě na dvě minuty vyloučen Logan Stankoven (DAL), jenž odpyká dvě minuty za hákování.
     
    17:49
    Ničuškin se parádně protáhl kolem obránců Dallasu a už byl sám před Wedgewoodem, jehož chtěl objet, ale brankář Stars se skvěle natáhl se svým betonem a zakončení ruského útočníka vyrazil.
     
    13:49
    Makar nyní doslova zachránil Georgijeva, když kotouč se zpoza domácí klece dostal mezi kruhy, kde byl Gurjanov, jenž už mohl střílet touš do odkryté brány, nicméně jeho bekhendová střela mu příliš nesedla a navíc jí skvěle zblokoval právě Makar.
     
    06:35
    Denis Gurjanov (DAL) z vlastní obranné třetiny vyhodil puk do hlediště, takže ihned putuje na trestnou lavici, kde dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    01:25
    Dallas mohl jít rychle do vedení, když Damiani dostal přihrávku před bránu Colorada, avšak útočníka Dallasu parádně vychytal Georgijev.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 53. O´Connor (Meyers), 58. Rantanen (Girard, Toews) – 25. Damiani (Kiviranta, Hanley)


    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – Toews, Makar, Byram, Manson, Girard, Johnson – Lehkonen, MacKinnon, Rantanen – Rodrigues, Newhook, Ničuškin – Cogliano, Meyers, O´Connor – Blidh, Sedlák, Kaut.
    Trenér: Jared Bednar

    Dallas Stars: Wedgewood (41. Chudobin) – Lindell, Lundkvist, Harley, Miller, Shea, Hanley – Peterson, Seguin, Stankoven – Olofsson, Faksa, Gurjanov – Kiviranta, Damiani, Glendening – Karlstrom, Back, Bourque
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: McCauley, Samuels-Thomas – Toomey, Mahon
    thejrc.org