McNallyová – Muchová 2:1 (kon.) | Bencicová – Krejčíková 0:0; 0:0; 0-0 (skreč)
Kontaveitová – Martincová 0:1; 0:1; 0-0 (skreč)
skreč Bencicová
Belinda Bencicová
Belinda Bencicová (6)
0
0
0
 
Barbora Krejčíková
Barbora Krejčíková
0
0
0
 
Čtvrtek 06.10.2022, 16:15 • Centrální kurt, Ostrava (CZE) • WTA Ostrava - AGEL Open 2022 (krytý tvrdý povrch) • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Barbora Krejčíková tak postupuje bez boje do čtvrtfinále. Díky tomu se dál dere světovým žebříčkem postupnými krůčky nahoru a už má na dosah návrat do elitní dvacítky. O postup do semifinále si zahraje s hodně překvapivou čtvrtfinalistkou Alycií Parksovou. Americká kvalifikantka si po Karolíně Plíškové poradila i s Marií Sakkariovou. (14:24:28)
     
    Belinda Bencicová nakonec do utkání proti Barboře Krejčíkové nezasáhne. Před osmifinálovým utkáním se odhlásila kvůli zranění levého chodidla.
     
    Barbora Krejčíková po zranění ruky, kterým si prošla mezi únorem a květnem tohoto roku, dlouho hledala kvůli hernímu a tréninkovému výpadku ztracenou formu. Prošla sice do třetího kola Wimbledonu a čtvrtfinále v Hamburku, to bylo ale pro bývalou světovou dvojku málo a naopak se spíš kupila zklamání a nečekané porážky. Zlomila to minulý týden v Tallinnu, kde si dokráčela pro první titul od loňského Livesport Prague Open a po cestě porazila mj. i svou nadcházející soupeřku Belindu Bencicovou, kterou zdolala po takřka třech a půl hodinách.

    Bencicová, která letos triumfovala v Charlestonu a byla ve finále na trávě v Berlíně, prožívá poměrně vydařenou sezonu, o čemž svědčí i to, že vybojovala první titul na okruhu WTA od roku 2019. Ve vzájemných zápasech s Krejčíkovou byla až do Tallinnu stoprocentní a v Ostravě se pokusí o svou třetí výhru nad českou soupeřkou.
     
    Turnaj AGEL Open v Ostravě pokračuje ve čtvrtek osmifinálovými zápasy, ve kterých se představí i tři domácí tenistky. V tomto přenosu se budeme věnovat vystoupení Barbory Krejčíkové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Jan Vojkůvka

    Belinda Bencicová
    Stát: Švýcarsko
    Datum narození: 10.03.1997
    Věk: 27 let
    Držení: pravák
    Výška: 175 cm
    Váha: 63 kg
    Nasazení: 6

    Barbora Krejčíková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 18.12.1995
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    thejrc.org