Motor ČB – Sparta 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – Litvínov 5:4 (kon.) | Liberec – Olomouc 6:2 (kon.)
Kladno – Plzeň 0:4 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 0:0 (odl.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 07.10.2022, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Konec zápasu. (19:57:21)
    61:05 Michal ŘEPÍK - 2:3
     
    61:05
    Sparta právě vstřelila branku! Fanoušci pískají, jelikož si myslí, že domácí byli obráni o puk faulem. MICHAL ŘEPÍK následně ujel do samostatného úniku, který zakončil přesnou střelou pod horní tyčku. Asistence: Němeček.
     
    60:22
    Už to vypadalo, že Roman Horák bude přihrávat na najíždějícího spoluhráče, ale obrana Motoru nakonec stihla zakročit včas a pasu předejít.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani šedesát minut dnes nerozhodlo o vítězi, a tak půjdeme do prodloužení. Branku jsme ve třetí části neviděli, ovšem nějaké šance ano. Rozhodně následujících pět minut? Nebo budeme svědky technické disciplíny v podobě samostatných nájezdů?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:26
    Milan Gulaš posílal dobrou žabičku, která měla dojít až k Filipu Přikrylovi. To se však nestalo, a tak se hra obrací. Motor se musí rychle vracet do defenzivy.
     
    57:50
    Nyní už je vidět, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu. Body se dnes nejspíše budou dělit.
     
    57:03
    Jakub Valský to zkusil od mantinelu, ovšem mnoho šancí na úspěch neměl. Jakub Kovář celou situaci dobře viděl, jelikož před ním vůbec nikdo nestál.
     
    56:09
    Roman Horák hodně srdnatě bojoval se tříčlennou přesilou, ovšem kotouč na hokejce nakonec udržet nedokázal. Dopředu může jít zase domácí celek.
     
    55:35
    Základní hrací doba se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci. Uvidíme dnes prodloužení?
     
    54:49
    Gustaf Thorell ukázal dobrou rychlost a byl v útočném pásmu u touše jako první. Následně hledal Davida Vitoucha, který se s puk dostal až za branku Motoru.
     
    54:03
    Motor hodně zariskoval přihrávkou v obranném pásmu, kterou vystihl Erik Thorell. Od jeho hokejky se však touš odrazil daleko, takže nedošlo k zakončení.
     
    53:22
    To byl dobrý útok Motoru! Po střele se k odraženému puku dostal Filip Přikryl, který z otočky mířil mezi betony, ale ty stihl Jakub Kovář sklapnout včas!
     
    52:48
    Škoda, že Martin Hanzl nedokázal prostrčit puk mezi dva beky. Na druhé straně tečoval puk nebezpečně Jan Buchtele, ale Dominik Hrachovina kotouč vyrazil těsně vedle tyče!
     
    52:11
    Jihočeši zamkli svého soupeře okolo jeho branky. Milan Gulaš dostal nabito na prav kruh, ovšem rána mu úplně nesedla a kotouč šel úplně mimo svatyni.
     
    51:27
    Lukáš Vopelka se ještě snažil zabojovat o puk v útočném pásmu, ale mnoho šancí na úspěch neměl. Sparta podrží kotouč za brankou a vystřídá.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 20. Valský (Dzierkals, Bindulis), 35. Vráblík (Dzierkals, Valský) – 5. Horák (Tomášek, Jandus), 21. Sobotka (Forman, Řepík), 62. Řepík (Němeček)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, L. Doudera, Šedivý – Dzierkals, Hanzl, Valský – Přikryl, Pech, Gulaš – Strnad, Vopelka, Tomeček – Chlubna, Toman, Karabáček.
    Trenér: Jaroslav Modrý.

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík, Polášek, Mikliš, Němeček, Jandus, Jurčina – Forman, Sobotka, Řepík – E. Thorell, Horák, Tomášek – Konečný, G. Thorell, D. Simon – Buchtele, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Zíka, Rampír

    Diváci: 6279
    ocianews.com