Osasuna – Valencia 1:2 (kon.)
konec
CA Osasuna
1:2 (0:1)
Valencia CF
Pátek 07.10.2022, 21:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:06:16)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 8:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:19.
     
    Vyhrocené utkání mezi Osasunou a Valencií hlavně ve druhém poločase rozhodně nenudilo. Tři body získali hosté za těsné vítězství 2:1.

    Úvodní dějství přineslo jediný gól, o nějž se ve 28. minutě postaral Justin Kluivert. O navýšení náskoku se po rohovém kopu postaral v 54. minutě stoper Mouctar Diakhaby, načež mohl bleskově snížit Ávila, ale penaltu neproměnil. Pokutový kop kopal na druhé straně i Cavani, který trefil břevno, nicméně jedna výhoda přeci jen zůstala, protože Unai García byl za penaltový faul vyloučen. V nervózním závěru nejprve obdržel Mouctar Diakhaby naprosto zbytečnou druhou žlutou kartu za zdržování hry při střídání, aby vzápětí Osasuna snížila zásluhou trefy střídajícího Darka Brašanace, jenže místo snah o srovnání přišla další červená karta, když ruply nervy Peñovi, ten nakopl na zemi ležícího Dura do zad. Více už se nestihlo, Valencia udržela těsný jednobrankový náskok.

    Svěřenci kouče Gattusa se díky vítězství posunuli tabulkou na pátou příčku. Fotbalisté Osasuny z důvodu porážky klesli na sedmou pozici za dnešního soupeře.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Nervy domácích fotbalistů pracují. Žlutou kartu vyfasoval Sergio Herrera. Domácí gólman poté, co balón opustil hrací plochu, úmyslně sestřelil k zemi Lina.
     
    90+6
    Šance domácího celku na body zřejmě definitivně pohřbil Rubén Peña. Po přerušení naprosto nesmyslně nakopl na zemi ležícího Dura do zad.
     
    90+5
    Arbitr Ortiz ještě celou situaci řešil s videorozhodčím, zda náhodou skórující Darko Brašanac nefauloval. Po chvilkovém zkoumání opakovaných záběrů gól zůstává v platnosti.
     
    90+3
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Je zaděláno na drama! Po faulu Cömerta Rubén García přetáhl centr na Kikeho Garcíu, který i s notnou dávkou štěstí sklepl míč k DARKU BRAŠANACOVI, střídající Srb ránou z otočky a s přispěním levé tyče snížil manko na jediný gól.
     
    90+3
    Za velkým vápnem si připravil prostor pro střelu José Gayá. Levý obránce mířil technicky k levé tyči, Sergio Herrera Španělův pokus zpacifikoval nadvakrát.
     
    90+2
    Fyzické síly využil Dimitri Foulquier, jenž na zádech udržel dva protihráče. Vzáěptí stihl zvednout hlavu a zpětným pasem na Musaha uklidnil situaci.
     
    90+1
    Gabriel Paulista si s míčem nelámal hlavu, pod tlakem jej odpálil daleko na útočnou polovinu. Přesně tyhle odkopy aktuálně Valencii bohatě stačí.
     
    90+1
    Hostující trenér Gennaro Gattuso může puknout zlostí! Mouctar Diakhaby si totiž za zbytečné řeči dávno po svém vystřídání dodatečně vysloužil druhou žlutou kartu. Valencia dohraje o jedenácti, jeden z pilířů obrany má však jistotu, že příští týden do utkání Valencie s Elche nezasáhne.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Yunus Musah vyzkoušel oblouček za obranu na Dimitriho Foulquiera, jenž na míč čekal marně, Manu Sánchez zažehnal hlavou bezprostřednímu nebezpečí.
     
    88
    Rohový kop Osasuny skončil neúspěchem. Hosté poté směřovali do přečíslení tří proti jednomu, jenže André Almeida vyslal mizernou nahrávku na Samuela Lina.
     
    87
    Přetažený centr vracel Ezequiel Ávila do ohně na opomenutého Juana Cruze, který v tutovce hlavičkoval pouze vedle levé tyče. Giorgi Mamardašvili by v případě přesného zakončení nejspíše zasáhnout nezvládl.
     
    86
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Mouctar Diakhaby, přichází Gabriel Paulista.
     
    85
    Ze střední vzdálenosti zkusil vypálit Jon Moncayola. Jeho pokus daleko nedoputoval, úspěšným blokem se prezentoval Toni Lato.
     
    84
    K exekuci volného přímého kopu se postavil Kike García. Příliš prudký centr hlavičkoval Rubén Peña nad bránu. Na zemi posléze poseděl Mouctar Diakhaby, za zdržování hry je dalším fotbalistou se žlutou kartou na kontě.

    Milan Huppert

    Branky: 90+3. Brašanac – 28. Kluivert (Cavani), 54. Diakhaby (Moriba)

    Karty:   83. Brašanac (OSS), 90+7. S. Herrera (OSS) – 35. Gattuso (trenér) (VAL), 38. Guillamón (VAL), 57. Moriba (VAL), 73. Musah (VAL), 79. Cömert (VAL), 84. Diakhaby (VAL)   90+1. Diakhaby (VAL)   69. García (OSS), 90+6. R. Peña (OSS)

    Neproměněná penalta: 58. Ávila (OSS), mimo – 70. Cavani (VAL), mimo


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 8:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:19.
    CA Osasuna: S. Herrera – N. Vidal (46. R. Peña), Aridane (46. M. Sánchez), García (C), Cruz – Mo. Gómez (53. Ávila), Moncayola, Torró, Oroz (63. García), Ezzalzouli (72. Brašanac) – García.
    Náhradníci: Ait. Fernández, J. Pérez – Barja, Budimir, Herrando, Ibáñez, R. Torres.

    Trenér: Jagoba Arrasate

    Valencia CF: Mamardašvili – Correia, Cömert, Diakhaby (86. Paulista), Gayá (C) – Almeida, Guillamón (62. Musah), Moriba (75. Lato) – Kluivert (74. Foulquier), Cavani (74. Duro), Lino.
    Náhradníci: Herrerín, Rivero – Mosquera, Özkacar, F. Pérez, J. Vázquez.

    Trenér: Gennaro Gattuso

    Rozhodčí: Ortiz – Villaseñor, Estévez
    thejrc.org