Montreal – Ottawa 3:4 (kon.) | Florida – Tampa 3:2 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 5:2 (kon.)
Columbus – St. Louis 7:0 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:1 (kon.) | Los Angeles – Vegas 4:6 (kon.)
konec
Florida Panthers
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Tampa Bay Lightning
Pátek 07.10.2022, 01:08 • FLA Live Arena, Sunrise • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:45:02)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 41 – 28 | Přesilová hra: 1/2 – 0/1 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Sergej Bobrovskij (FLA) – 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 59:36
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 38 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,7%, odchytal 59:30

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 14:16

    Tři hvězdy utkání

    1. Brandon Montour (FLA) – 1+0
    2. Aleksi Heponiemi (FLA) – 1+0
    3. Sergej Bobrovskij (FLA) – 26 zákroků
     
    Utkání přihlíželo 11 350 diváků.
     
    Florida na domácím ledě zvládla floridské derby, Tampu Bay zdolala po velké bitvě výsledkem 3:2.

    Panteři si v první třetině vybudovali dvoubrankový náskok, který se jim ve druhé třetině zmenšil a v průběhu třetí části jej definitivně smazal Vladislav Naměstnikov. Poslední slovo ovšem měli domácí, v 59. minutě využil přesilovou hru dobře umístěnou střelou do pravého horního rohu Brandon Montour. Hosté zkusili vyrovnat při hře bez gólmana, to se jim ovšem nepovedlo.

    Svěřenci kouče Mauriceho zvítězili v rámci přípravy podruhé, zatímco Tampa marně čeká na první vítězství. Celky si vzájemný zápas zopakují v sobotu večer, hrát se bude na ledě Lightning.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Po přerušení hry došlo k roztržce mezi Radkem Gudasem a Coreym Perrym. Muži v pruhovaném vyloučili obě horké hlavy na dvě minuty, českého obránce za krosček a kanadského útočníka za hrubost.
     
    59:48
    Florida je blízko vítězství. Sergej Bobrovskij s jistotou udržel ve výstroji ránu od modré čáry, nervózní hráči v bílém čekali na vypadnuvší puk bez úspěchu.
     
    59:33
    Nikita Kučerov nahodil do útočného pásma a Andrej Vasilevskij zamířil na střídačku. Tampa zkouší powerplay, do hry naskočil Corey Perry.
     
    59:06
    Panteři zatím soupeři nedovolují odvolat gólmana. Radko Gudas v útočné třetině nahrál po modré čáře Gustavu Forslingovi, jehož pokus srazil do ochranné sítě zakleknuvší Cal Foote.
     
    58:45
    Oddechový čas pro tým Tampa Bay Lightning.
    58:45 Brandon MONTOUR - 3:2
     
    58:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí využili přesilovku v posledních vteřinách a střílí dost možná vítězný gól! Barkov nabil na modrou čáru BRANDONU MONTOUROVI, který neváhal a z první se trefil do pravého horního rohu. Vasilevskij toho přes Luostarinena moc neviděl, proto byly jeho reakce dost opožděné. Asistence: Aleksander Barkov a Aaron Ekblad.
     
    58:22
    Nechybělo moc, aby Blesky udeřily v oslabení. Pierre-Édouard Bellemare si vyměnil touš s Brandonem Hagelem, tváří v tvář Bobrovskému ovšem zamířil vedle pravé tyče.
     
    57:40
    Hned dva zákroky v krátkém časovém sledu musel předvést Andrej Vasilevskij. Pravým betonem si poradil s pokusem Barkova, pravým ramenem pokryl zakončení Heponiemiho.
     
    57:07
    Anton Lundell nabil do pravého kruhu Eetu Luostarinenovi, který místo očekávaného zakončení ještě vracel na střed, překvapený Lundell vůbec nereagoval.
     
    56:57
    V útočném pásmu fauloval Nikita Kučerov, proti soupeři si pomohl drobným háčkem. Panteři mají velkou příležitost vstřelit v koncovce základní části vedoucí gól.
     
    56:12
    Krátce po vhazování vystřelil zápěstím Gustav Forsling. Andrej Vasilevskij ukázal velmi dobré reflexy, puk odrazil do ochranné sítě vyrážečkou.
     
    55:55
    Ofenzivu se vydal podpořit Erik Černák. Obhodil si Antona Lundella, jenže za spoluhráče na jedničku zaskočil Marc Staal.
     
    55:18
    Po špatném zpracování Marca Staala vyrazil do brejku Cole Koepke. Posunul puk k pravému mantinelu na Braydena Pointa, jeho křižný pas zblokoval Radko Gudas.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Dalpe (Ekblad), 19. Heponiemi (Reinhart, Barkov), 59. Montour (Barkov, Ekblad) – 31. Paul (Colton, Stamkos), 45. Naměstnikov (Kučerov, Foote)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Forsling, Ekblad, M. Staal, Montour, Carlsson, Gudas, Kiersted – Heponiemi, Barkov, Reinhart – Luostarinen, Lundell, Balcers – Tierney, E. Staal, Dalpe – Hutsko, Mayhew.
    Trenér: Paul Maurice

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Foote, Hedman (A), Černák, Sergačjov, Cole, Myers – Kučerov, Stamkos (C), Naměstnikov – Hagel, Point, Killorn – Colton, Paul, Koepke – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: South, Furlatt – Murray, McNamara

    Diváci: 11 350
    ocianews.com