Montreal – Ottawa 3:4 (kon.) | Florida – Tampa 3:2 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 5:2 (kon.)
Columbus – St. Louis 7:0 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:1 (kon.) | Los Angeles – Vegas 4:6 (kon.)
konec
New York Islanders
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
New Jersey Devils
Pátek 07.10.2022, 01:10 • UBS Arena, New York • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:23 Aatu RÄTY - 5:2
     
    49:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    No vida, hned je tu gól domácích... Ti se dostali do útočného pásma, kde ale nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo vzniknout ohrožení branky New Jersey. Puk se ale odrazil na hůl AATU RÄTYHO a ten předvedl povedenou střelu zápěstím, která prosvištěla okolo Blackwoodovy lapačky a skončila v síti – 5:2. Asistence: Nikita Sošnikov, Adam Pelech.
     
    42:29
    Vzápětí se vylučuje na straně domácích, když dvě minuty za podrážení dostal Aatu Räty.
    42:18 Anthony BEAUVILLIER - 4:2
     
    42:18
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ve hře čtyř proti čtyřem se domácí prosazují a unikají do dvoubrankového náskoku. Salo ještě s kličkami na Blackwooda nevyzrál, ten jeho pokus vytěsnil betonem, ale akce pokračovala a po kombinaci v rozhozené obraně New Jersey zakončoval do odkryté části branky ANTHONY BEAUVILLIER – 4:2. Asistence: Brock Nelson, Noah Dobson.
     
    41:04
    Vylučuje se na obou stranách, domácí Adam Pelech dostal dvě minuty za podrážení, hostující Miles Wood zase dvě minuty za držení.
     
    35:34
    Je tu vyloučení na straně New Yorku, Otto Koivula vyhodil puk přes plexi a dostal dvě minuty za zdržování hry.
    34:48 Ross JOHNSTON - 3:2
     
    34:48
    Islanders právě vstřelili branku!
    Akce domácích ale pokračovala a skončila gólem. Po tlaku na brankovišti s několika pokusům zblízka se puk dostal na modrou čáru, odkud nahodil Pelech a před brankou stínící ROSS JOHNSTON tečoval mimo Blackwoodův dosah – 3:2. Asistence: Paul LaDue, Aatu Räty.
    28:50 Graeme CLARKE - 2:2
     
    28:50
    Devils právě vstřelili branku!
    Už se hrálo pět na čtyři, když hosté předvedli v útočném pásmu kombinaci, mezi kruhy vystřelil GRAEME CLARKE, trefil sice pouze brusle clonících hráčů, puk se k němu ale vrátil a on mohl bekhendem dorazit za Varlamovova záda – 2:2! Asistence: Nathan Bastian, Fabian Zetterlund.
     
    27:19
    Ve čtyřech na obou stranách se moc dlouho nehrálo, je tu přesilovka pro New Jersey. Dvě minuty za hákování dostal domácí Adam Pelech.
     
    26:31
    Je to tak, jak domácí Ross Johnston, tak i hostující Mason Geertsen dostali po dvou minutách za hrubost.
    18:31 Noah DOBSON - 2:1
     
    18:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    No vida, domácí tým už vede. Po zisku puku u vlastní modré čáry přišel rychlý přechod do útoku, z pravého křídla přihrál na střed Beauvillier a nabruslený NOAH DOBSON dokázal prostřelil Blackwoodův postoj. Puk tak skončil za jeho zády a je to 2:1. Asistence: Anthony Beauvillier, Kieffer Bellows.
    16:38 Mathew BARZAL - 1:1
     
    16:38
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je srovnáno! Hostům se nepodařilo vyhodit puk do středního pásma, když jej Pulock zachytil rukavicí, okamžitě poslal žabičku mezi kruhy na MATHEWA BARZALA, ten zamíchal holí a střelou na Blackwoodovu lapačku upravil na 1:1. Asistence: Ryan Pulock.
     
    08:27
    Vylučuje se i na straně NY Islanders, dvě minuty za hákování obdržel Mathew Barzal.
    08:13 Ryan GRAVES - 0:1
     
    08:13
    Devils právě vstřelili branku!
    Je tu úvodní gól. Hosté se po buly dostali do kombinace v útočném pásmu, Severson udržel puk i přes dotírání soupeřů, přihrál doleva na RYANA GRAVESE a ten prudkou střelou zápěstím, na kterou neměl Varlamov zřejmě ten nejlepší výhled, prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Asistence: Damon Severson, Brian Halonen.
     
    01:45
    Je tu první vyloučení, přesilovku si zahraje tým z New Yorku. Dvě minuty za hákování dostal Nikita Ochoťuk.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 17. Barzal (Pulock), 19. Dobson (Beauvillier, Bellows), 35. Johnston (LaDue, Räty), 43. Beauvillier (Nelson, Dobson), 50. Räty (Sošnikov, Pelech) – 9. Graves (Severson, Halonen), 29. Clarke (Bastian, Zetterlund)


    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Dobson, Romanov, Pulock, Pelech (A), LaDue, Salo – Palmieri, Barzal (A), Parise – Beauvillier, Nelson (A), Bellows – Holmström, Räty, Sošnikov – Johnston, Koivula, Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    New Jersey Devils: Blackwood (Vaněček) – Severson (A), Graves, Smith, Bahl, Nemec, Ochoťuk – Holtz, Boqvist, Zetterlund – Clarke, McLeod, Wood (A) – Halonen, Talvitie, Foote – Bastian, Pinho, Geertsen.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: MacPhee, O'Rourke – Jackson, Suchánek

    Diváci: 7 512
    thejrc.org