Letňany – Chomutov 3:2 (kon.) | Písek – Řisuty 6:4 (kon.) | Příbram – Děčín 2:5 (kon.)
Val. Meziříčí – Vyškov 2:6 (kon.) | Kopřivnice – Znojmo 0:10 (kon.) | Opava – Havlíčkův Brod 2:4 (kon.)
Havířov – Žďár n/S 3:5 (kon.) | Klatovy – Hronov 4:1 (kon.) | Mostečtí Lvi – Benátky n/J 8:3 (kon.)
Tábor – Ústí n/L 4:3 (po pr.) | Kobra – Jablonec n/N 6:2 (kon.) | Cheb – Vrchlabí 0:4 (kon.)
Nový Jičín – SHKM Hodonín 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
HC Letci Letňany
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Piráti Chomutov
Sobota 08.10.2022, 17:00 • ICE ARENA, Praha - Letňany • 2. liga skupina Západ • 6. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne u hokejového zápasu, v němž na sebe narazí Letňany a Chomutov. V šestém kole druhé ligy tak budeme sledovat šlágr kola. Zatímco Letci jsou v soutěži na druhém místě a ještě neprohráli. Tak Piráti jsou třetí, jelikož ve středu nestačili na vedoucí Příbram. Oba celky oznámily sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Letci Letňany: Brázdil (Zeithaml) – Kolářík, Fiala, Havelka, Guryevsky, Chalupa – Kellerstein, Vacín, Kastner (A), Wojnar, Labuzík, Pejchal, Řepík, Hozák (C), Švec, Arnošt (A), Uhlík, Kropáček, Poul, Pejchal, Hrala.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd.

    Piráti Chomutov: Hanuljak (Běhula) – F. Hynek, Havel (A), Váchal, Seemann, M. Žižka, Pavlát, Ferbas – Chrpa (A), Hübl (C), Lukeš – Matai, Koblížek, Chlouba – Mežnar, Koláček, Kostourek – Mála, Josef Rindoš, Zajíček.
    Trenér: Kamil Koláček.

    Rozhodčí: Tomáš Battěk – Jan Toman, Michal Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Viktor Hübl vyhrál vhazování a Chomutov mohl jít za první útočnou akcí. Za modrou čárou o puk přišel Jakub Chrpa a hra se otočila. Ovšem střela od levého mantinelu byla nepřesná.
     
    00:53
    Lukáš Kastner přihrával zpoza branky do nebezpečného prostoru, kde se pohyboval Dominik Řepík. Chomutov se zmocnil puku, ale akce skončila ofsajdem.
     
    01:23
    Za brankou Letňan se pokoušel uvolnit Jakub Matai, který poté přihrál na modrou čáru. Ovšem pokus Lukáše Pavláta byl nepřesný.
     
    02:00
    Na levé straně útočného pásma se nacházel Josef Koláček, který otřel puk o tyčku. Následně stejný hráč byl ve výborné pozici, jenomže Jaroslav Brázdil byl připravený zasáhnout.
     
    03:00
    Jakub Zajíček zachytil rozehrávku soupeře, ovšem puk vracel po mantinelu jen k soupeři. Pražané následně najeli do ofsajdové pozice.
     
    03:31
    Viktor Hübl v signalizované výhodě našel od mantinelu před brankou osamoceného Jakub Chrpu. Ten kotouč usměrnil na branku, ovšem domácí brankář byl připravený zasáhnout.
     
    03:31
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Jiří Hozák – 2 min., hákování.
     
    04:15
    František Lukeš přihrával před branku, kde se tentokrát nacházel Viktor Hübl. Jeho pokus mířil na zadní tyčku, avšak domácí brankář zasáhl betonem.
     
    05:05
    Na levém kruhu se nacházel osamocený František Lukeš, který si kotouč přichystal ke střele, kterou orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    06:01
    Jakub Váchal nenašel spoluhráče, tak se píská zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce Miroslava Hanuljaka.
     
    06:18
    Na levé straně útočného pásma se napřáhl Jakub Matai, jehož pokus byl přizvednutý nad branku. Následně střílel i Vít Seemann, avšak Jaroslav Brázdil byl znovu připravený.
     
    06:49
    Na druhé straně zkoušel spíše propagační pokus Dominik Havelka, ovšem pirátský gólman puk schoval do lapačky.
     
    07:25
    Chomutov se vydal znovu do útočného pásma, jenomže znovu za cenu ofsajdu. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Dominik Ferbas – 2 min., nedovolené bránění.
     
    07:56
    František Hynek zachytil kotouč a po prknech vyhodil přes celé kluziště. Chomutovští okamžitě posílají do hry čerstvé hráče.
     
    08:31
    Od modré čáry se napřáhl Lukáš Kellerstein, jehož pokus mezi kruhy ještě jemně tečoval Vojtěch Kropáček. Chomutovský brankář kotouč udržel pod betonem.
     
    10:03
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Dominik Řepík – 2 min., sekání.
     
    10:33
    Chomutovský tým se zatím nemohl usadit v pásmu, naopak přišla chyba. Sám na Hanuljaka postupoval Jakub Wojnar, který poděl brankářových betonů zamířil vedle pravé tyče!
     
    11:47
    Od modré čáry se napřáhl Radek Havelk, který trefil soupeře do nohy. Chomutov se pak vrátil do pásma, ale stejný hráč Brázdila neprostřelil.
     
    11:48
    Jakub Váchal zachytil puk, který posunul na Milana Kostourka, který si chtěl obhodit soupeře, což mu tentokrát nevyšlo.
     
    13:24
    Z levé strany postupoval sám na branku Vojtěch Kropáček, který mířil k první tyči. Ovšem zamířil právě do brankové konstrukce.
     
    15:23
    Postupem času Letci zlepšují svou hru a znovu zaměstnali Miroslava Hanuljaka, který si připisuje do statistik další zákrok.
     
    15:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Roman Chlouba – 2 min., nedovolené bránění.
     
    16:30
    Nejprve vyhodil přes celé kluziště Milan Kostourek, po něm zase František Hynek. Chomutov se zatím skvěle brání.
     
    17:07
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Viktor Hübl – 2 min., podrážení.
     
    17:07
    Chomutov bude hrát padesát vteřin ve třech lidech. Letňany mají obrovskou šanci na to, aby otevřely stav zápasu!
     
    17:50
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí celek využil dvojnásobnou početní výhodu! Přihrávka zamířila přes osu do levého kruhu, kde se do střely položil LUKÁŠ KASTNER, jenž zamířil k bližší tyči. Miroslav Hanuljak se nestihl přesunout, a tak Letňany vedou 1:0! Asistence: Jiří Hozák a Václav Kolářík.
    17:50 Lukáš KASTNER - 1:0
     
    18:18
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Vojtěch Kropáček – 2 min., podrážení.
     
    19:15
    Tečovaný pokus z pravé strany vyslal Dominik Řepík. Nepříjemnou ránu vyrazil Miroslav Hanuljak maskou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Chomutovští lépe vstoupili do zápasu, ovšem začali festivalem zahozených příležitostí. Letce podržel skvělými zákroky Jaroslav Brázdil, což domácí celek nakoplo. Severočeši jim k vedení dopomohli nedovolenými zákroky, a tak dvojnásobnou početní výhodu přetavil v úvodní gól Lukáš Kastner. Pokud chtějí Piráti zastavit neporažený domácí tým, musejí smazat jednogólovou ztrátu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Letňany už jsou v plném počtu, a tak se hraje v pěti na obou stranách. Po chvíli nahazoval puk na branku František Lukeš, avšak domácí brankář zasáhl lapačkou.
     
    20:37
    Po vhazování se od modré čáry napřáhl Vít Seemann, jehož snažení vyrazil Jaroslav Brázdil do ochranné sítě. Chomutov tak zůstává v útočném pásmu.
     
    20:45
    Na druhou stranu se vydal Kryštof Hrala, jehož snažení z levé strany zamířil do moci Miroslava Hanuljaka. V úvodu druhé periodě se hodně přerušuje.
     
    21:13
    Od modré čáry se napřáhl Zoran Fiala, který místo branky poslal černou gumu jen do rohu hrací plochy. Na druhé straně vystřelil zase Erik Mežnar, ale ani on branku nezaznamenal.
     
    23:23
    Viktor Hübl si vyměnil puk s Františkem Lukešem. Prvně jmenovaný si odcouval mezi kruhy, ale jeho pokus zamířil jen do domácího brankáře.
     
    24:00
    Jakub Chrpa hledal spoluhráče, ale trefil brusli soupeře. Chomutovu se nedaří usadit před brankou Letňan. Domácí mužstvo tak stále drží těsné vedení.
     
    24:55
    Mezi obránci se protáhl Tomáš Koblížek, který na dlouhou hůl zakončoval k pravé tyči. Jenomže zamířil přesně do lapačky Jaroslava Brázdila!
     
    25:18
    Za brankou Chomutova pracoval Vít Seemann, jehož přihrávka byla nepřesná, a tak černá guma skončila na zakázaném uvolnění.
     
    26:10
    Josef Rindoš přihrál na levou stranu, kde se objevil Jakub Zajíček, jehož pokus mířil na první tyčku. Ovšem Jaroslav Brázdil zaznamenal další zákrok.
     
    26:40
    Před brankou Letňan hodně rušno. Ovšem Jakub Chrpa ani Viktor Hübl nepropálil domácího brankáře, který se výborně položil na ledovou plochu a puk zastavil.
     
    27:09
    Na pravé straně si soupeře obhodil Jakub Matai, který následně chtěl přihrát do druhé vlny. Avšak jeho snažení skončilo na brusli soupeře.
     
    28:36
    Vít Seemann dával nepřesnou přihrávku, kterou zachytil jeden z domácích hráčů. Následně zakončení zamířilo pouze na horní tyčku chomutovské svatyně.
     
    30:40
    Sám na branku se hnal Lukáš Kastner, který si už chystal situaci při zakončení. Ovšem hostující gólman vytasil zákrok hokejkou, když soupeři puk vypíchl!
     
    31:56
    Milan Kostourek pracoval za brankou soupeře, ovšem Josef Koláček byl schován až za bránícím soupeřem. Chomutov stále marně hledá recept na překonání Jaroslava Brázdila.
     
    33:59
    Na pravé straně se uvolnil Jakub Zajíček, který mířil k první tyči. Kotouč zůstal ležet na betonu brankáře, který jej rychle přikryl lapačkou.
     
    34:15
    Zprava se napřáhl Jakub Chrpa, jehož pokus srazil první soupeř do rohu hrací plochy. Hra se poslední dobou rychle přelévá ze strany na stranu. Hlavním klíčem vedení Letňan je Jaroslav Brázdil.
     
    35:00
    Roman Chlouba zpoza branky přihrával kolem první tyče na Josefa Koláčka. Jeho pokus zamířil kousek vedle pravé tyče, Piráti byli blízko vyrovnání!
     
    35:50
    Po delší době se Letňany usadily v útočném pásmu, jenomže kombinace probíhala spíše u hrazení.
     
    36:10
    Mezi kruhy mířil Milan Kostourek, který okamžitě vystřelil. Ovšem jeho pokus z nebezpečné pozice zamířil do Brázdilova betonu!
     
    37:14
    Letňany právě vstřelily branku!
    Na modré čáře chyboval teprve sedmnáctiletý František Hynek, a tak se sám na brankáře vydal DOMINIK ARNOŠT. Proti němu vyletěl z branky Miroslav Hanuljaka, jehož domácí útočník objel a zavěsil do prázdné brány. Asistence: Jiří Hozák a Tadeáš Pejchal.
    37:14 Dominik ARNOŠT - 2:0
     
    37:47
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Lukáš Chalupa – 2 min., podrážení.
     
    38:05
    Nahození Michala Žižky bylo mezi kruhy tečované. Domácímu brankáři puk vypadl, ovšem své zaváhání rychle napravil lapačkou.
     
    38:50
    Do Hüblovy přihrávky vložil hůl jeden z bránících hráčů. Následně František Lukeš dal nepřesnou nahrávku, která mířila až do středního pásma.
     
    39:20
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Václav Kolářík – 2 min., podrážení.
     
    39:20
    Trenér Chomutova Kamil Koláček si vzal oddechový čas, jelikož Piráti budou hrát sedmadvacet vteřin ve dvojnásobné výhodě!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě Chomutov více hrál na kotouči, naopak Letňany navýšily stav na 2:0. Hlavním úspěchem domácího vedení je především brankář Jaroslav Brázdil, který přivádí Severočechy k zoufalství. Pokud chtějí Piráti myslet alespoň na bod, musejí najít recept na překonání zmíněného gólmana. Nutno přiznat, že Letci hrají trpělivě a čekají na okénka v hostující obraně. Jedno takové přišlo, a tak se mezi střelce zapsal také Dominik Arnošt.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Od modré čáry se napřáhl František Lukeš, který mířil k zadní tyči. Ovšem domácí brankář znovu zasáhl, tentokrát vyrážečkou.
     
    41:11
    Z vrcholu levého kruhu se napřáhl Radek Havel, který tvrdou ránou vyprášil brankářovy betony. Tohle už Letňany přežijí a budou v plném počtu.
     
    42:02
    Na druhé straně bylo k vidění nahození od modré čáry, které schoval Miroslav Hanuljak do lapačky.
     
    42:51
    Z rohu až mezi kruhy si nabruslil Jakub Matai, který měl celou dobu na zádech soupeře. Ovšem zakončení po ledě vyrazil Jaroslav Brázdil do ochranné sítě.
     
    43:07
    Podél levého mantinelu projel do útočného pásma Lukáš Vacín, jehož propagační pokus zamířil znovu do lapačky chomutovského brankáře.
     
    43:33
    Z levého kruhu se napřáhl Viktor Hübl, který netrefil prostor branky. Po chvíli přišlo další zakončení, které si pohlídal domácí maskovaný muž.
     
    44:40
    Erik Mežnar našel na ose Jakuba Mataie, který se prezentoval střelou před obránce. Jeho pokus zamířil pouze nad branku Letňan.
     
    46:05
    Na levém kruhu si prostor ke střele našel Lukáš Kastner, jehož pokus byl nepřesný. Chomutov otočil kormidlem hry, avšak ani Josef Koláček nebude jeho úspěšným střelcem.
     
    46:36
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí celek doslova rozebral chomutovskou obranu. Radek Havel prohrál souboj u zadního mantinelu a puk zavítal do levého kruhu, odkud jej na druhou stranu přesunul Adam Kellerstein. KRYŠTOF PEJCHAL z jedné překonal Miroslava Hanuljaka – 3:0. Asistence: Adam Kellerstein a Vojtěch Kropáček.
    46:36 Kryštof PEJCHAL - 3:0
     
    48:50
    Havlova střela byla nepřesná, a tak na druhou stranu zamířil Tomáš Labuzík. Jeho ránu na první tyčku vyrazil hostující gólman.
     
    49:11
    Chomutovští se hnali za další útočnou akci, kterou překazil pro ofsajd čárový rozhodčí.
     
    49:38
    Piráti právě vstřelili branku!
    Až v těchto momentech Chomutov překonal domácího brankáře! Viktor Hübl se protlačil před branku a trefil brankářův beton. Za důraznou dorážkou se hnal JAKUB CHRPA, jenž snížil na 3:1. Asistence: Viktor Hübl a Jakub Váchal.
    49:38 Jakub CHRPA - 3:1
     
    50:06
    Domácí celek se znovu usadil v útočném pásmu, ale se střelou si znovu poradil chomutovský brankář. Po vhazování další jejich střelu zablokoval Michal Žižka a následně přišlo vyhození na icing.
     
    51:00
    Miroslav Hanuljak vyklepal puk z lapačky a trefil soupeře. Kotouč skončil zpátky v brankovišti a jen díky štěstí Chomutov neinkasoval, protože blízko trefě byl Tomáš Labuzík.
     
    52:00
    Chomutovu se nedařila rozehrávka a domácí celek mohl definitivně rozhodnout o vítězství. Vojtěch Kropáček přihrával mezi kruhy, odkud okamžitě vystřelil do Hanuljaka Libor Švec.
     
    52:37
    Na pravé straně měl trochu více prostoru Erik Mežnar, který jen o kousek minul zadní vingl branky.
     
    53:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    Koncovka zápasu přinese obrovské drama! Od modré čáry se napřáhl VÍT SEEMANN, jehož pokus cestou do sítě ještě zacinkal o brankovou konstrukci – 3:2. Asistence: Josef Koláček.
    53:05 Vít SEEMANN - 3:2
     
    54:00
    Z pravé strany před branku mířil Jakub Matai, který byl při střele lehce potažen. Jeho pokus tak skončil na betonu Jaroslava Brázdila.
     
    55:47
    František Lukeš dlouhou přihrávkou hledal spoluhráče, ovšem puk byl tečován mimo hrací plochu. Navíc rozhodčí odpískali Chomutovu ofsajd.
     
    56:06
    Domácímu brankáři vypadl kotouč a Chomutov byl blízko vyrovnání! František Lukeš z předbrankového prostoru neprocedil černou gumu za brankovou čáru.
     
    57:35
    Hostující hráči potřebovali vystřídat, a tak Roman Chlouba nahodil obloučkem puk na branku. Piráti tak vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    57:49
    Letci okamžitě vyhazují na zakázané uvolnění, Miroslav Hanuljak už čeká na pokyn ze střídačky.
     
    58:20
    Severočeši jsou sice v útočném pásmu, jenomže o puk se bojuje spíše u hrazení. Letňany následně puk mířil do středního pásma.
     
    58:59
    Miroslav Hanuljak vystartoval na střídačku, Chomutov pouští do hry šestého bruslaře!
     
    59:40
    Ze středního pásma se snažil trefit opuštěnou branku Vojtěch Kropáček, ovšem jeho zakončení zamířilo pouze vedle pravé tyče.
     
    Konec zápasu.
     
    Šlágr šestého kola přisuzuje tři body na stranu Letňan, které tak drží neporazitelnost! Chomutov byl sice hokejovější, ovšem začal střílet branky příliš pozdě. Naopak Letci soupeři ze severu Čech udělili lekci z produktivity, o čemž mluví i konečné skóre.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:15:17)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 18. Kastner (Hozák, Kolářík), 38. Arnošt (Hozák, Pejchal), 47. Pejchal (Kellerstein, Kropáček) – 50. Chrpa (Hübl, Váchal), 54. Seemann (Koláček)


    HC Letci Letňany: Brázdil (Zeithaml) – Kolářík, Fiala, Havelka, Guryevsky, Chalupa – Kellerstein, Vacín, Kastner (A), Wojnar, Labuzík, Pejchal, Řepík, Hozák (C), Švec, Arnošt (A), Uhlík, Kropáček, Poul, Pejchal, Hrala
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Piráti Chomutov: Hanuljak (Běhula) – F. Hynek, Havel (A), Váchal, Seemann, M. Žižka, Pavlát, Ferbas – Chrpa (A), Hübl (C), Lukeš – Matai, Koblížek, Chlouba – Mežnar, Koláček, Kostourek – Mála, Josef Rindoš, Zajíček
    Trenér: Kamil Koláček

    Rozhodčí: Tomáš Battěk – Jan Toman, Michal Janíček

    Diváci: 285
    ocianews.com